Σελίδα 21 από 37 ΠρώτοΠρώτο ... 11161718192021222324252631 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 301 έως 315 από 542

Θέμα: Δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    Η τελευταία μου αγορά...
    20βολτο και αρκετά έως πολύ δυνατό: 10 πόντους 5άρα ξυλόβιδα τη βιδώνει στα παλετόξυλα σα να τρυπάει βούτυρο,...εύχρηστο με το γατζάκι του,το αυτόματο τσοκ-μεταλλικό παρακαλώ- και το φως,και βασικά αξιόπιστο (τό'χουμε στη δουλειά 3 χρόνια και έχει υποστεί απίστευτο σκίσιμο...) και σε λογική τιμή...
    Σαν νέο βελτιωμένο μοντέλο εκτός ότι διαθέτει μεταλλικό τσοκ έχει και μαγνήτες δεξιά αριστερά να συγκρατεί 2 μύτες που περιλαμβάνονται.
    Στο 50άρικο που κόστισε δε βλέπω κάτι καλύτερο στη πιάτσα....
    Στα συν:
    -Αρκετά ελαφρύ
    -Από τα λίγα με 13άρι τσοκ.
    -Οι 20άβολτες μπαταρίες του είναι συμβατές μέ όλα τα εργαλεία της σειράς 20V
    -Είναι ΠΟΛΥ δυνατό παρόλο που δεν αναφέρει ροπή πουθενά...

Σαν αρνητικά διαπίστωσα τε εξής :
    α) αν αφήσεις απότομα τη σκανδάλη σταματάει τόσο απότομα που λασκάρει το τρυπάνι ή ότι έχεις σφίξει,και
    β) το τσοκ είναι λιιιιγο παράκεντρο που δε φαίνεται σε φάση βιδώματος ή τρυπήματος με απλά τρυπάνια,αλλά αν μπει κάνα μακρύτερο ίσως προβληματίσει...Προσωπικά το δοκίμασα με 25άρι τρυπάνι και δεν με προβλημάτισε...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	PARKSIDE.jpg 
Προβολές:	142 
Μέγεθος:	5,0 KB 
ID:	417979
    Τελευταία τροποποίηση από nassosxlvbros; 05/05/2020 στις 13:18.
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

Παλαιό μέλος
    Για τα λεφτά που κοστίζει (δίνεις άλλα 25 ευρώ κι αποκτάς και μια δεύτερη μπαταρία Parkside 20V και είσαι κομπλέ με 75 ευρώ συνολικά για σοβαρή χρήση με τις 2 μπαταρίες) και τις δυνατότητές του σε συνδυασμό με την πραγματική 3ετή εγγύηση (και με τους πάμπολλους ευχαριστημένους χρήστες του), θα πρέπει να ανεβεί κανείς τουλάχιστον σε 2+ φορές περισσότερα χρήματα για κάτι καλύτερο σε επώνυμο.
    Πρακτικά εκτιμώ ότι για το 90% των ερασιτεχνών δεν χρειάζεται κάτι ακριβότερο, ενώ το έχουν και αρκετοί επαγγελματίες μαραγκοί, λόγω και της καλής εγγύησης με άμεση αντικατάσταση σε περίπτωση μη επισκευάσιμης/ασύμφορης βλάβης.
    Φυσικά δεν κατακρίνω σε καμία περίπτωση τον ερασιτέχνη που έχει και θέλει να διαθέσει τα παραπάνω χρήματα για το Dewalt ή το Makita ή ακόμα και το Fein (ειδικά αν είναι ψαγμένος ερασιτέχνης όπως οι περισσότεροι στο παρόν φόρουμ), αλλά προφανώς μια τέτοια επιλογή θα γίνει κυρίως με συναισθηματικά κριτήρια κι όχι γιατί το εργαλείο του Lidl δεν μπόρεσε να κάνει σωστά τη δουλειά για την οποία προορίζεται σε σεβαστό βάθος χρόνου (για ερασιτεχνική κι ενίοτε όχι μόνο, χρήση).

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz;[URL="tel:3047326"
    3047326[/URL]]Εγώ αντιθέτως κόλλησα γιατί δε σου χαρίζεται κανένας. Και όταν κάνεις λάθος κάποιος θα βρεθεί να πει το σωστό. (βλ παραπάνω)

Σίγουρα η ποιότητα παίζει και αυτή ρόλο. Δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.
    Η εγγύηση στις περιπτώσεις που αναφέρεις (εταιριών κτλ) δεν έχουν καμία σχέση με αυτή των ιδιωτών. Εχω δει επιστροφές gedore από εταιρία της χαλκιδικής και τα εργαλεία ήταν σε κατάσταση που ήθελες να βάλεις τα κλάματα. Δε μπορείς να φανταστείς τι τους είχαν κάνει. Και όλα έγιναν δεκτά προς αντικατάσταση.
    Εχω δει όμως και παραγγελία έτοιμη να φύγει. Ήταν αραδιασμένα στο πάτωμα γιατί δε χωρούσαν πουθενά αλλού και θα έμπαιναν σε παλέτα. Δε χάνεις τέτοιους πελάτες επειδή σου επέστρεψε μερικά κακοποιημένα εργαλεία.
    Να πω και εγώ κάτι όχι τόσο σαν ειδικός αλλά από ότι εχω δει σε εκθέσεις εργαλείων και έχει συζητήσει με άλλους ον και ΟΦ λάιν.

γενικά καλό είναι να πάρεις ότι σου αρέσει. Αν ρωτήσεις κάποιον θα σου πει τι γνώμη του και παίρνοντας πολλές γνώμες ίσως βγάλεις μια άλλη απόφαση.

Η Μιλ έχει παρά πολλά Εργαλεία που φτιάχνονται κυρίως Κίνα. Έχει μερικά τα οποία φτιάχνονται Αμερικα και αλλά Γερμανία αλλά 90% η παραπάνω είναι Κίνα.

Για να πάρεις ένα καλό εργαλείο εάν είναι και ακριβό καλύτερα να το δεις από κοντά να το δουλέψεις το τσοκ κλπ.

εγω είμαι Αγγλία και δεν θα αγόραζα Μιλ εκτός και ήταν κατασκευή Γερμανία/ Αμερική/ Γιάπαν.

ενα παλικάρι που δουλεύει σε μεγάλη εταιρεία με εργαλεία λέει ότι έχουν τις μεγαλύτερες επιστροφές τα Μιλ αλλά της FUEL series heavy Duty Sinai genial kala.

Εγώ είμαι Μεταμπο φαν από πολλά χρόνια και παλιά Βοση Ελβετιας και θα αγόραζα και Φειν και Μακιτα Γιαπαν.

καλο είναι να εστιάσεις το μοντέλο που θες και να ψάξεις κριτικές από αυτούς που το έχουν δουλέψει είτε σε φορυυμ είτε σε οικοδομή.

Αλλα γιατί να μην πάρεις και κάτι που σε αρέσει πραγματικά και μας λες τι γνώμη σου. Άμα το δουλεύεις 2-3 φορές το χρόνο θα κρατήσει αρκετά.

Του πατέρα μου, 80 χρόνων τότε, του είχα πάρει ΑΕΓ το οποίο είναι ΤΤΙ γκρουπ και άντεξε 2,5 χρόνια πριν γίνει στραγάλια θα το τσοκ με το το γκεαρ μπόξ. Ποσό να το ζόρισε ο γέρος αν και παλιός ναυτικος; Έτσι του πήρα Μεταμπο και το έχει ακόμα κοντά στα 90 και κάνει καμία ψιλοδουλεια.

Αυτα τα λιγα

Παλαιό μέλος
    Πλέον και η Metabo ανήκει στη Hitachi και πολλά ηλεκτρικά της είναι Made in China. Είχα την τύχη το 2009 να αγοράσω από Γερμανία μέσω ebay ένα κρουστικό Metabo ρεύματος 2 μηχανικών ταχυτήτων σε πολύ καλή τιμή (γύρω στα 110 ευρώ με ταχυδρομικά όταν Ελλάδα ζητούσαν γύρω στο 200άρι για ανάλογο). Χάρμα οφθαλμών και απτής ποιότητας κατασκευής και φυσικά Made in Germany. Δυστυχώς ξενέρωσα με αυτό (χωρίς όμως να είναι θέμα ποιότητάς του) όταν χρειάστηκε το καλοκαίρι του 2014 να ανοίξω 2 τρύπες για 8άρια ούπατ σε ταβάνι διαμερίσματος για να στερεώσω 2 ανεμιστήρες οροφής. Εκεί έφτυσα αίμα λόγω μηχανικής κρούσης αλλά και περιστροφής του τρυπανιού στις αρπάγες του τσοκ. Τσατίστηκα τόσο πολύ (που δεν έφταιγε το εργαλείο βέβαια αλλά ο ουσιαστικά ακατάλληλος τύπος του για τέτοια δουλειά) που μερικές βδομάδες μετά το πούλησα σε έναν λαμαρινά στη Νάξο (καλή του ώρα, τουλάχιστον αυτός θα τα χαρεί) μέσω Car.gr και αγόρασα ένα πνευματικό Makita ρεύματος (2,7J ενέργεια κρούσης), ποιοτικότατο επίσης (παρότι Made in China) το οποίο στις λίγες φορές που χρειάστηκε να τρυπήσει μπετό ήταν σαν να τρύπαγε βούτυρο.

Παλαιό μέλος
    Καλά είναι δυνατόν οποιοδήποτε κρουστικό ρεύματος να μην μπορεί να τρυπήσει άνετα 8χιλ τρύπα σε μπετόν αρμε;
    Σίγουρα κάτι δεν πήγαινε καλά με το εργαλείο. Το είχες αγοράσει καινούργιο; Μήπως θυμάσαι το μοντέλο;
    Μεταμπο δικο μου 35ετιας, 620w, δύο μηχ ταχυτήτων έκανε δεκάδες ξετρυπηματα σε μπετόν αρμε πάχους 20+εκ,πρωτα τρυπαγα με μακρύ 10αρι, μετά με 16αρι και τέλος 22αρι.Επισης χιλιαδες αλλα τρυπηματα σε ξύλο, τοίχους και πλακάκια και είναι ακόμα άψογο. Μόνο γράσσα του άλλαξα μετά 30 χρόνια, καρβουνακια όχι ακόμα.Αυτό ειναι:
    https://www.moto.gr/forums/showthrea...=1#post2936307
    Τελευταία τροποποίηση από JNP; 05/05/2020 στις 16:34.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lazarefa Προβολή μηνύματος
    Πλέον και η Metabo ανήκει στη Hitachi και πολλά ηλεκτρικά της είναι Made in China. Είχα την τύχη το 2009 να αγοράσω από Γερμανία μέσω ebay ένα κρουστικό Metabo ρεύματος 2 μηχανικών ταχυτήτων σε πολύ καλή τιμή (γύρω στα 110 ευρώ με ταχυδρομικά όταν Ελλάδα ζητούσαν γύρω στο 200άρι για ανάλογο). Χάρμα οφθαλμών και απτής ποιότητας κατασκευής και φυσικά Made in Germany. Δυστυχώς ξενέρωσα με αυτό (χωρίς όμως να είναι θέμα ποιότητάς του) όταν χρειάστηκε το καλοκαίρι του 2014 να ανοίξω 2 τρύπες για 8άρια ούπατ σε ταβάνι διαμερίσματος για να στερεώσω 2 ανεμιστήρες οροφής. Εκεί έφτυσα αίμα λόγω μηχανικής κρούσης αλλά και περιστροφής του τρυπανιού στις αρπάγες του τσοκ. Τσατίστηκα τόσο πολύ (που δεν έφταιγε το εργαλείο βέβαια αλλά ο ουσιαστικά ακατάλληλος τύπος του για τέτοια δουλειά) που μερικές βδομάδες μετά το πούλησα σε έναν λαμαρινά στη Νάξο (καλή του ώρα, τουλάχιστον αυτός θα τα χαρεί) μέσω Car.gr και αγόρασα ένα πνευματικό Makita ρεύματος (2,7J ενέργεια κρούσης), ποιοτικότατο επίσης (παρότι Made in China) το οποίο στις λίγες φορές που χρειάστηκε να τρυπήσει μπετό ήταν σαν να τρύπαγε βούτυρο.
    Για Metaboεννούστα μειντ ιν Γερμανυ. Αλλα και καποια αλλα είναι οκ αν και Κινα. Εχω Metabo 7-8 χρόνια και οι 3 μπαταρίες είναι ακόμα καλές και δε βλέπω να με αφήνουν σύωτομα.

Είναι και τι ψάχνει ο καθένας αλλα η Metabo κρατάει προσ τοπαρόν και η ματαρία τουσ ταιριάζει και σε άλλες τοπ μάρκες όπως Mafell, Eibenstock, Collomix, Rothenberger, check Cordless Alliance Alliance system.

Σχετικά με me Hitachi ωλέπω να γινει η νορμάλ σειρά και Metabo η premium. Από πολλά χρόνια πριν πολλοι κατασκευαστές φτιάχνουν τα premium εργαλεία στην Γερμανία, Makita, hitachi klp.

Απομονω-μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nassosxlvbros Προβολή μηνύματος
    Η τελευταία μου αγορά...
    20βολτο και αρκετά έως πολύ δυνατό: 10 πόντους 5άρα ξυλόβιδα τη βιδώνει στα παλετόξυλα σα να τρυπάει βούτυρο,...εύχρηστο με το γατζάκι του,το αυτόματο τσοκ-μεταλλικό παρακαλώ- και το φως,και βασικά αξιόπιστο (τό'χουμε στη δουλειά 3 χρόνια και έχει υποστεί απίστευτο σκίσιμο...) και σε λογική τιμή...
    Σαν νέο βελτιωμένο μοντέλο εκτός ότι διαθέτει μεταλλικό τσοκ έχει και μαγνήτες δεξιά αριστερά να συγκρατεί 2 μύτες που περιλαμβάνονται.
    Στο 50άρικο που κόστισε δε βλέπω κάτι καλύτερο στη πιάτσα....
    Στα συν:
    -Αρκετά ελαφρύ
    -Από τα λίγα με 13άρι τσοκ.
    -Οι 20άβολτες μπαταρίες του είναι συμβατές μέ όλα τα εργαλεία της σειράς 20V
    -Είναι ΠΟΛΥ δυνατό παρόλο που δεν αναφέρει ροπή πουθενά...

Σαν αρνητικά διαπίστωσα τε εξής :
    α) αν αφήσεις απότομα τη σκανδάλη σταματάει τόσο απότομα που λασκάρει το τρυπάνι ή ότι έχεις σφίξει,και
    β) το τσοκ είναι λιιιιγο παράκεντρο που δε φαίνεται σε φάση βιδώματος ή τρυπήματος με απλά τρυπάνια,αλλά αν μπει κάνα μακρύτερο ίσως προβληματίσει...Προσωπικά το δοκίμασα με 25άρι τρυπάνι και δεν με προβλημάτισε...

Όνομα:	PARKSIDE.jpg 
Προβολές:	142 
Μέγεθος:	5,0 KB 
ID:	417979
    Εσύ φιρί φιρί το πας να αρχίσει το τσιγκελάκι ο DAZ

Καλορίζικο !
    Άμα σου μέλλει να πνιγείς, ποτέ σου δεν πεθαίνεις... (by Amrk)

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από losvre Προβολή μηνύματος

Η Μιλ έχει παρά πολλά Εργαλεία που φτιάχνονται κυρίως Κίνα. Έχει μερικά τα οποία φτιάχνονται Αμερικα και αλλά Γερμανία αλλά 90% η παραπάνω είναι Κίνα.

Για να πάρεις ένα καλό εργαλείο εάν είναι και ακριβό καλύτερα να το δεις από κοντά να το δουλέψεις το τσοκ κλπ.
    Βασικά με αυτό δεν έχω πρόβλημα. Οκ, όχι οτι δε θα μ' άρεσε να είναι made in germany, usa, japan αλλά τα high tech της makita που είναι made in china δε με χαλανε καθόλου.
    Είναι άλλο όμως να κάνεις "παραγγελία" από κίνα και άλλο να έχεις δικό σου εργοστάσιο στην κίνα.
    Και άλλο να ανήκεις σε κινέζικη εταιρία που πουλάει με brand name σου.

Το να τα φτιάχνεις in house είναι το ιδανικό αλλά παρα είναι ακριβό σήμερα.
    Το να κατασκευάζεις στην κίνα είναι εγγύηση οτι παίρνεις τουμπανάκι σε τιμή που δε θα σου κλείσει το σπιτάκι.
    Το να ανήκεις σε κινέζους δεν είναι απαραίτητα κακό με την τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει οι σχιστομάτιδες.
    Το χειρότερο είναι οι παραγγελίες ή να ανήκεις σε κάποιον που δε τον νοιάζει να απαξιώσει το brandname σου.

Και φυσικά τα πάντα αλλάζουν όταν σέρνει το χορό κάποιος άλλος. Πχ Αύριο η hitachi αποφασίζει να πουλήσει εργαλεία lidl με την επωνυμία της metabo και με το δικό της brand να πουλάει τα pro. (βέβαια δεν απαξιώνεις ένα brandname σαν της metabo έτσι απλά απ' τη μια μέρα στην άλλη).
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 06/05/2020 στις 00:13.
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από JNP Προβολή μηνύματος
    Καλά είναι δυνατόν οποιοδήποτε κρουστικό ρεύματος να μην μπορεί να τρυπήσει άνετα 8χιλ τρύπα σε μπετόν αρμε;
    Σίγουρα κάτι δεν πήγαινε καλά με το εργαλείο. Το είχες αγοράσει καινούργιο; Μήπως θυμάσαι το μοντέλο;
    Μεταμπο δικο μου 35ετιας, 620w, δύο μηχ ταχυτήτων έκανε δεκάδες ξετρυπηματα σε μπετόν αρμε πάχους 20+εκ,πρωτα τρυπαγα με μακρύ 10αρι, μετά με 16αρι και τέλος 22αρι.Επισης χιλιαδες αλλα τρυπηματα σε ξύλο, τοίχους και πλακάκια και είναι ακόμα άψογο. Μόνο γράσσα του άλλαξα μετά 30 χρόνια, καρβουνακια όχι ακόμα.Αυτό ειναι:
    https://www.moto.gr/forums/showthrea...=1#post2936307
    Κατάφερα να ανοίξω τις 2 τρύπες αλλά μου βγήκε η πίστη. Ένας σημαντικός λόγος σε αυτό είχε να κάνει με το ότι γλιστρούσε το τρυπάνι στο τσοκ, κι επειδή το τσοκ ήταν αυτόματο κι όχι με κλειδί, δεν μπορούσα να σφίξω παραπάνω από ένα σημείο. Πάντως αν και δεν είμαι ειδικός, έχω την αίσθηση ότι γενικά το τρύπημα πλάκας οροφής, όταν είσαι από κάτω και τρυπάς προς τα πάνω, είναι πιο ζόρικο έτσι κι αλλιώς από το τρύπημα μπετόν σε τοίχο. Σαφώς και αγοράστηκε καινούριο το δράπανο. To μοντέλο ήταν το SBE75. Είναι αυτό που φαίνεται εδώ:
    http://szerszamkucko.hu/termek/metabo-sbe-75-utvefuro/

Απομονω-μέλος
    [QUOTE=JNP;3047349]Καλά είναι δυνατόν οποιοδήποτε κρουστικό ρεύματος να μην μπορεί να τρυπήσει άνετα 8χιλ τρύπα σε μπετόν αρμε;
    Σίγουρα κάτι δεν πήγαινε καλά με το εργαλείο.

Κατάφερα να ανοίξω τις 2 τρύπες αλλά μου βγήκε η πίστη. Ένας σημαντικός λόγος σε αυτό είχε να κάνει με το ότι γλιστρούσε το τρυπάνι στο τσοκ, κι επειδή το τσοκ ήταν αυτόματο κι όχι με κλειδί, δεν μπορούσα να σφίξω παραπάνω από ένα σημείο. Πάντως αν και δεν είμαι ειδικός, έχω την αίσθηση ότι γενικά το τρύπημα πλάκας οροφής, όταν είσαι από κάτω και τρυπάς προς τα πάνω, είναι πιο ζόρικο έτσι κι αλλιώς από το τρύπημα μπετόν σε τοίχο. Σαφώς και αγοράστηκε καινούριο το δράπανο. To μοντέλο ήταν το SBE75. Είναι αυτό που φαίνεται εδώ:
    http://szerszamkucko.hu/termek/metabo-sbe-75-utvefuro/
    Εγώ πιστεύω ότι ήταν φθαρμένο/ακατάλληλο το τρυπάνι σου. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπορεί να τρυπήσει 8mm τέτοιο εργαλείο, ακόμη και σε μη άριστη κατάσταση.
    Με απλό δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας, ΟΧΙ ΚΡΟΥΣΤΙΚΟ, και ειδικό τρυπάνι για χρήση χωρίς κρούση, τρυπάω με λίγο ζόρι 6mm αρκετές φορές.
    Άμα σου μέλλει να πνιγείς, ποτέ σου δεν πεθαίνεις... (by Amrk)

Παλαιό μέλος
    Από όσο θυμάμαι το τρυπάνι ήταν διαμαντοτρύπανο της ιταλικής Krino και η φθορά του ήταν ελάχιστη (χρήση 7-8 φορές).

Παλαιό μέλος
    Να υποθέσω προβληματικό τσοκ, και τα καλύτερα σπίτια το παθαίνουν!
    Εγώ παντως δεν θα το έδινα χωρίς να προσπαθήσω να δω τι συμβαίνει και αν επισκευαζεται.

Moderator
    Καλά πάρτε κανένα metabo όσο προλαβαίνετε ακόμα. (όχι πως τα hitachi είναι άσχημα)

Όνομα:	HPD-WH36DBDL2-J4Z-HIT.jpg 
Προβολές:	86 
Μέγεθος:	49,9 KB 
ID:	417985

Όνομα:	mhpnwh36dbq4m_a-550x550.jpg 
Προβολές:	86 
Μέγεθος:	21,9 KB 
ID:	417986

Moderator
    Κατάφερα να ανοίξω τις 2 τρύπες αλλά μου βγήκε η πίστη. Ένας σημαντικός λόγος σε αυτό είχε να κάνει με το ότι γλιστρούσε το τρυπάνι στο τσοκ, κι επειδή το τσοκ ήταν αυτόματο κι όχι με κλειδί, δεν μπορούσα να σφίξω παραπάνω από ένα σημείο.
    Τα αυτόματα τσοκ δεν χρειάζονται περισσότερο σφίξιμο. Ή δουλεύουν ή όχι.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Τα αυτόματα τσοκ δεν χρειάζονται περισσότερο σφίξιμο. Ή δουλεύουν ή όχι.

Σωστός, παίζει η Hitachi να αγόρασε την Μετάβο για τα τσοκ

Παρόμοια θέματα

1. Φορτιστης Μπαταριας - Ερευνα Αγορας
    από sadengr στο forum Εργαλεία
    Απαντήσεις: 196
    Τελευταίο μήνυμα: 29/06/2024, 19:12
  2. Φόρτιση μπαταρίας
    από harlek στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 08/01/2013, 11:09
  3. προβλημα μπαταριας
    από elnor στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks