Καλημέρα. Το ότι το έδωσα τότε δεν έγινε επειδή θεώρησα άχρηστο το συγκεκριμένο εργαλείο, αλλά απλά γιατί συνειδητοποίησα την αξία ενός πνευματικού (που δεν είχα ως τότε) για ανάλογες εργασίες, σε συνδυασμό ότι δεν μου περίσσευαν χρήματα για να κρατήσω και τα 2. Είχα ήδη (κι έχω ακόμα) ένα απλό κρουστικό Black & Decker (αγορασμένο κάπου το 2002, από τα τελευταία σχετικά σοβαρά Black & Decker, Μade in England) κι ένα ελαφρύ δράπανο Hitachi (με μικρό τσοκ 6,5mm) για ψιλοδουλειές, σαν αυτά που έχουν λαμαρινάδες. Εκ των υστέρων βέβαια το μετάνιωσα που το έδωσα γιατί ήταν από τα "σωστά" της Metabo, αλλά δεν βαριέσαι, αυτά έχει η ζωή.
Τόσο δύσκολο είναι πια για μια εταιρία με "ονοματεπώνυμο" να φτιάξει σωστά τσοκ;
Έχω 2 μποσάκια κρουστικά πρίζας, ακριβώς το ίδιο μοντέλο πράσινα.
(θα βάλω φωτό αργότερα. το πως Βρέθηκα να έχω 2 ακριβώς ίδια είναι περίεργη και αστεία ιστορία, αν θέτε την λέω)
το τσοκ του ενός σφίγγει με δυσκολία (και τα 2 είναι χωρίς "κλειδί") και στα ψιλοζόρια μπλοκάρει και το άλλο κρατάει καλά.....
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Εγώ σε όλα τα ηλεκτρικά μου δραπανα τα Rohm τσοκ έχουν αποδειχθεί αλάνθαστα και αθάνατα.
Όταν τρυπας μπετόν καλό είναι να σφιγγεις γύρω γύρω και στις τρεις θέσεις του κλειδιού, έτσι είναι πολύ δύσκολο να λασκάρει το διαμαντοτρυπανο.
Απο ένα σκαπτικο SDS της metabo με δύο τσοκ δεν έχω πολλές εμπειρίες, μέχρι τώρα είναι σωστό.
Τελευταία τροποποίηση από daz; 08/05/2020 στις 02:11.
Sent from me using a computer.
Αλήθεια μιας και λέμε για τσοκ. Έχω ένα b&d μπαταρίας που εδώ και καιρό έχει μπλοκάρει το τσοκ κι ούτε σφίγγει ούτε ξεσφίγγει. Από τύχη όμως μπλόκαρε με αυτό το παπαράκι, πώς το λένε, που παίρνει τις μύτες των κατσαβιδιών. Επειδή έχω πλέον διάφορα makita κι επειδή δεν είναι και τίποτα το τρομερό (αν και τότε το χα βρει σε εξαιρετική τιμή κι έβγαλε με το παραπάνω τα λεφτά του) το χρησιμοποιώ αραιά και που για μικροβιδώματα. Δεν θέλω να δοκιμάσω να το φτιάξω χωρίς να ξέρω μην το χαλάσω, αλλά αν έχει κάποιος να προτίνει ίσως το κοιτάξω.
![]()
Στα 2-3 δράπανα που έχω πιάσει η αλλαγή είναι ουσιαστικά υπόθεση μιας βίδας. Στη δική σου περίπτωση, αν η υποδοχή για bit έχει μαγκώσει και δε βγαίνει, δε θα έχεις πρόσβαση διότι η βίδα βρίσκεται στο βάθος του τσοκ, πίσω από εκεί που πιάνουν οι σιαγώνες.
Με WD40 και ζέστη δοκίμασες;
Η μονωτική είναι γιατί το άλλο το θεϊκό έχει χάσει το μαγνητάκι του οπότε έβαλα ένα εξωτερικά αλλά χωρίς ταινία φεύγει.![]()