Είναι αξιόπιστο.
Δες και το bike-discount.de
Μη παρεις mtb που δεν εχει αναρτηση λαδιου, ειτε λαδι+ελατηριο, ειτε λαδι+αερα. Κατι suntour xcm ειναι σωμιεδες για πεταμα, η xcr κατι παει να πει αλλα και παλι δε θα το προτεινα. Κοιτα για ποδηλατα με rockshox η fox μπροστινο. Υπαρχουν και καλες suntour αλλα οχι σε ποδηλατα κατω του 1000κου.
Απο cube θα προτεινα απο attention και πανω. Το attention εχει διπλο δισκο μπροστα που σημαινει πως εχει ικανο ευρος σχεσεων να βγει και στο δρομο με πιο δρομισια λαστιχα. Για 2-3 χιλιομετρα βεβαια, ουτε λογος, ολα κανουν.
Αν θες αποκλειστικα χωμα τοτε κοιτα για analog, acid η και reaction αν σε παιρνει οικονομικα. Αυτα εχουν μονο δισκο μπροστα.
Αν θες ενα ποδηλατο που μελλοντικα θα ειναι αναβαθμισημο κοιτας ο σκελετος του να εχει τα εξης δυο χαρακτηριστικα, tapered λαιμο και boost αξονες μπρος πισω. Ενα τετοιο ποδηλατο θα εχει σιγουρα και σοβαρη αναρτηση.
Αν θες best bang for the buck για τα χρηματα σου παρε canyon.
Αν θες peace of mind με ενδεχομενες εγγυησεις και τα ρεστα, παρε cube απο ελλαδα. Σιγουρα υπαρχουν κι αλλα, αλλα η cube εχει σιγουρα καλο δικτυο. Δε μπορω να φανταστω πως δε θα φερουν στο νουμερο σου. Ειμαι καμια 10ρια ποντους πιο κοντος αλλα εχουμε ιδιο καβαλο. Το Νο 19 θα σου ειναι οκ στο υψος σελας αλλα το top tube και stack θα σου ειναι μικρα. Φανταζομαι πως θα βολευεσαι και σε 21 και σε 23. Φιλος 2.07 με καβαλο 1μ+ βολευεται σε 23ρι για να καταλαβεις. Του ειναι μικρο αλλα την παλευει χωρις πολλα παραπονα.
Τελος, αν θες ποδηλατο για μια ζωη στησε ενα με ατσαλινο πλαισιο και περιφερειακα που θα μαζεψεις σιγα σιγα 2ο χερι, οπως τα θες. Θα σου βγει παραπανω, αλλα θα το εχεις μεχρι να γερασεις και μετα θα παει στα παιδια σου.
Αυτα, οτι αλλο θες ρωτας!
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Aναλυτικος οπως παντα drbig!!Δεν μπορω ομως να βρω τιποτα απο τα παραπανω που μου γραφεις.Αρχικα τo μπατζετ ηταν 600ευρω αλλα δεν μπορουσα να βρω κατι απο ελλαδα και τελικα ειπα να ανεβω εως 800 αφου βρηκα το specialized.Στα εδω ποδηλαταδικα δεν εχουν τιποτα στο νουμερο μου και δεν μπορουν ουτε με παραγγελια να μου πουν ποτε θα ερθει το ποδηλατο που θα παραγγειλω.Λογο κορονοιου εχουν σταματησει λενε τα εργοστασια τις παραγογες τους και ετσι δεν μπορουν να μου εγγυηθουν διαθεσιμοτητες και χρονους παραδοσης.Εxω ρωτησει για specialized cube scot cannodale trek ideal ολοι την ιδια απαντηση μου δινουν.Μου λενε οτι ενα μηνα τωρα οτι απο βδομαδα θα φερουν νεες παρτιδες αλλα ακομα τιποτα.Mε ενοχλει το γεγονος οτι εχω τα χρηματα και δεν μπορω να παρω αυτο που θελω!!!!Για αυτο ψαχνω στο εξωτερικο.Ως τωρα τα πιο ενδιαφεροντα μοντελα που εχω βρει και υπαρχουν διαθεσιμα στο νουμερο μου ειναι τα παραπανω.Το specialized που εβαλα παραπανω πως σου φαινεται?Eιναι αναβαθμισημο ?
Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΗ...ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΟΧΙ!!!!!!!!
Αν ξερει καποιος κανενα αξιοπιστο σαιτ απο ευρωπαικη ενωση για να μην εχει τελωνειο ας το γραψει....![]()
Το specialized δεν ειναι ουτε tapered, ουτε boost και εχει και το μαπα το πηρουνι. Κατανοω τον προβληματισμο σου, αλλα το να δωσεις 800 ευρω γι αυτο την στιγμη που με 1000 παιρνεις γαματο ποδηλατο, ειναι πεταμενα λεφτα. Tapered και boost, οκ δεν ειναι απαραιτητα, αλλα ενα αξιοπρεπες πηρουνι ειναι. Κι αν δεν ειναι αξιοπρεπες το πηρουνι, τοτε οχι 800 ευρω αλλα 500-600 το παρα παρα πολυ.
Υπαρχουν και αλλες λεπτομερειες που μετρανε, οπως τα κεντρα, ο οπισθιος εκτροχιαστης (πχ αν δεν εχει clutch θα κοπαναει) και γενικα το χωμα θελει ποιοτητα για να μη γινει το ποδηλατο κουδουνι πολυ συντομα.
Προτεινω στα χρηματα σου αυτα τα δυο:
https://www.bike-discount.de/en/buy/...-n-blue-895975
https://www.bike-discount.de/en/buy/...hyellow-895927
Υπαρχουν σε 23ρια.
Eνδιαφεροντα πολυ και τα δυο ποδηλατα που μου προτεινεις.Το analog ειναι πιο κοντα στα χρηματα που θελω να διαθεσω και μου αρεσει καλυτερα σε εμφανιση.Με προβληματιζει ομως οτι εχει μονο δισκοβραχιονα. Δεν ξερω αν αυτο ειναι καλο η κακο , αν με καλυψει και κατα ποσο ειναι αποτελεσματικος σε ενα mb το οποιο θα βγαινει και λιγο δρομο.Θα ηθελα καλυτερα να ειχε διπλο.Ξερεις αν ειναι καποιο απο τα δυο tampered??
Tapered σημαινει πως το κατω ρουλεμαν του λαιμου ειναι πιο φαρδυ απο το πανω. Φαινεται και με το ματι απο τις φωτογραφιες αν ειναι, βλεπεις το λαιμο να φαρδαινει στο κατω μερος. Κανενα απο τα παραπανω δυο δεν ειναι. Στα χρηματα που δινεις δε μπορεις να τα εχεις ολα, αλλα τουλαχιστον εχεις αξιοπρεπη αναρτηση που ειναι το πιο βασικο. Για boost+tapered πας στη σειρα reaction που ξεκινανε απο χιλιαρικο.
Ο μονος δισκοβραχιωνας σε καλυπτει και στο δρομο, απλα δε θα μπορεις να κανεις πεταλι στις κατηφορες. Την σχεση 32/11 που ειναι η πιο μακρυα που εχει προσομοιασε την με το ποδηλατο που εχεις τωρα για να καταλαβεις τι σημαινει στο δρομο.
Εγω εχω το analog και ειμαι απολυτα καλυμενος .
Στημ αρχη ειχα παρει το aim race , και μετα την πρωτη σοβαρη εξοδο στο βουνο , το γυρισα και πηρα το analog που δεν θελω να το δοσω με τιποτα .
Το 80% βεβαια παω μονο βουνο, αλλα στην πολη κινηται αξοπρεπεστατα για τις σχεσεις του.
Χανει τελικη γιατι ο μπροστα δισκος ειναι 32αρης.
Το συγκεκρημενο ποδηλατο ,για τα δικα μου θελω παντα ,δεν χρειαζεται
καμια παρεμβαση.
Το μονο αρνητικο για μενα ειναι αν θελω να ακολουθησω παρεα με ποδηλατα σε βολτες πολης τωρα που δεν υπαρχει δουλεια ,αλλα δεν θα κατσω να σκασω κιολας .
Γενικα παντως η μεταδοση με τον 1 δισκο μπροστα ειναι κατι που μου αρεσει παρα πολυ.
Αλλα για καμια 6-7χλμ πολη ,τα εχει χαλαρα .
Το κανω σχεδον καθημερηνα .
Τελευταία τροποποίηση από Lioulios; 09/05/2020 στις 16:26.
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση χαιρομαι που βρισκω καποιον που το εχει γιατι με ενδιαφερει πολυ το συγκεκριμενο μοντελο. To πηρες απο εδω?Τωρα ειδα οτι το bike discount εχει μεταφορικα για Ελλαδα 110 ευρω οποτε βγαινει πολυ ψηλα το ποδηλατο.Απο Δευτερα θα ξαναπροσπαθησω να το βρω απο Ελλαδα εστω και με παραγγελια.Αρκει να μπορουν να μου δωσουν χρονο παραδοσης....Αν παλι δεν το βρω θα κοιταξω για το attention αξιζει αραγε αυτα τα 100 ευρω παραπανω???
Το δικο μου το πηρα απο την επαρχια που μενω Κρητη ...προ κρισης κοβινΤ.
Πηγα το δικο μου πισω και πηρα το άλλο οταν εφτασε. Το ειχε παραγγήλει.
Σε μεγαλα ποδηλατικα καταστηματα βλεπω πως δεν το εχουν πια διαθεσιμο ολα . Καποια παντως το εχουν .
Αν το παρεις απκ εδω ή οτι και να παρεις , πρεπει να ψαχτεις με το νουμερο σου αν υπαρχει διαθεσιμο.
Για την δικη σου περιπτωση δεν ξερω αν αξιζει .
Οικονομικα αξιζει.
Εσυ θα το δεις .τι θες να κανεις .Αν θες βεβαια υπαρχει και το
Αttention sl κοντα στο 1000αρικο και παει λεγοντας ..Εμενα με καλυπτει στο βουνο .
Τελευταία τροποποίηση από Lioulios; 09/05/2020 στις 23:02.
Εν το μεταξυ big ...
Aν ειναι busa ,αν ειναι lc8 ,αν ειναι ποδηλατο ...καταντας σπαστικος .
Ειναι κατι αλλο που να το χεις να ξερω να μην πηγαινω αριστερα δεξια και ρωταω ασχετους ;
Με τον Gερμανο ακομα το ψαχνω .
Αν δεν πηγαίνεις σε διαδρομές - σπαστήρια, δες και την κατηγορία των gravel. Πιο ελαφριά από τα MTB και πιο διασκεδαστικά σε απλές - μέτριες διαδρομές που ένα MTB τις "σιδερώνει" σε σημείο που βαριέσαι. Επίσης πάνε και στον δρόμο καλύτερα από κάθε MTB.
Bike24
Bike Discount
Chain Reaction
Tredz
είναι μαγαζιά που έχω ψωνίσει και έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος. Απέφυγε το Rutland Cycling, οι τύποι είναι για τα πανηγύρια.