Να ρωτησω μιας κ ειμαι χρονια εκτος του χωρου, στα ηλεκτρικα am, το βαρος δεν ενοχλει στην καταβαση? πως συμπεριφερεται?
Στα 14 κιλά που ηταν πανω κατω τα am που ειχα καναμε αγωνα για να τα ελαφρωσουμε.
Να ρωτησω μιας κ ειμαι χρονια εκτος του χωρου, στα ηλεκτρικα am, το βαρος δεν ενοχλει στην καταβαση? πως συμπεριφερεται?
Στα 14 κιλά που ηταν πανω κατω τα am που ειχα καναμε αγωνα για να τα ελαφρωσουμε.
Τελευταία τροποποίηση από Cpt_Slow; 11/05/2020 στις 15:15.
To Anyroad, αν πάσχει περισσότερο σε ένα σημείο του, αυτό είναι οι τροχοί, όπως και κάθε άλλο budget ποδήλατο βέβαια. Είναι bomb-proof αλλά θεόβαριοι, 1.610 gr ο μπροστινός ούτε θέλω να ξέρω πόσο ο πίσω... εκτός του βάρους, τα κέντρα είναι λίγο ΓΤΠ, τα σέρβιρα με καθάρισμα, γρασάρισμα, καινούργιες μπίλιες και πολύ προσεκτική ρύθμιση των κώνων αλλά δεν είδα προκοπή, εξακολουθούν να έχουν μεγάλες τριβές. Μπήκε παραγγελία για σετ ζάντες Mavic Allroad που βρήκα σε stock - προσφορά, με σφραγισμένα ρουλεμάν αντί σύστημα cup & cone και θα γίνει και μετατροπή σε tubeless με Schwable G-One 700 X 35. Για να δούμε.
Οταν ξαναβρεθούν φράγκα, τιμόνι και παλουκόσελο έχουν σειρά και μετά τέρμα... μέχρι το επόμενο, που θα ειναι build λέω.
![]()
Sizing. Υπολογισμός μεγέθους ποδηλάτων ανά κατηγορία σε ίντσες και εκατοστά .
https://www.ebicycles.com/bicycle-tools/frame-sizer
Εμένα με βγάζει 61 επίσης και το μαγαζί που πήρα το ποδήλατο εγγυήθηκε ότι το νούμερο μου είναι το 57 ( ή 56 σε Specialized).
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
Υπαρχει ποδηλατικο φορουμ αντίστοιχο με το δικο μας ή εστω κατι ανάλογο;
Ενοώ να υπαρχουν χριστες ενεργοι κτλ .
Φορουμ που να υπαρχει κινηση και να μην απαντανε μονο 3-4 τυποι σε όλα τα θεματα
Έχετε κάποια γνώμη για το παρακάτω Bianchi?
https://www.bianchi.gr/el/bicycles/i...0/category:223
Αξίζει τα 500€ που ζητάνε ή μπορώ να βρω καλύτερο με αυτά τα λεφτά;
Η κατηγορια αυτων των mtb τιτλοφορειται επιεικως ως "μαπα" και ολα εκει γυρω στο 500κο κανουν. Vfm μουνταιν ειναι το cube analog σαν και αυτο του Loulios. Αν ειτε δεν υπαρχει στο μεγεθος σου, ειτε δεν εχεις να διαθεσεις τα 750 που κοστιζει, θα προτεινα να περιμενεις. Αν παλι δε σε πειραζει που το πηρουνι του ειναι αισχος παρτο, εκει ειναι το προβλημα, τα υπολοιπα περιφερειακα του χωνευονται. Σκελετοι, ροδες κλπ στην κατηγορια αυτη ολα ιδια ειναι και ειναι οκ.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Για οποιον ενδιαφερεται, διαβαζα σημερα πως απο του χρονου θα υπαρξουν επιδοτησεις για ηλεκτρικα οχηματα, μεταξυ αυτων και για ηλεκτρικα ποδηλατα.
https://www.iefimerida.gr/politiki/h...ilektrokiniton
Αν και του δρόμου το ποδήλατο που έχω θεωρείται μάπα (Bianchi via nirone 7 claris) , τότε και μια αντίστοιχη μάπα για να πηγαίνω βόλτες στο βουνό, κυρίως από χωματόδρομο, δε με πειράζει. Πιο πολύ με ενδιαφέρει αν υπάρχει κάτι άλλο στα ίδια λεφτά που να είναι καλύτερο. Γιατί να δώσω 750€ είναι δύσκολο τώρα. Αν όντως η διαφορά ποιότητας είναι έτσι όπως το παρουσιάζεις τότε να περιμένω.
Edit : Βέβαια κατανοώ αυτό που είπες ότι στο βουνό το ποδήλατο γίνεται χάρχαλο γρήγορα, αν δεν είναι ποιοτικό και ίσως η σύγκριση με του δρόμου να μην είναι σωστή.
Τελευταία τροποποίηση από MISKIN; 18/05/2020 στις 06:51.
Τα πηρουνια αυτου του τυπου που εχουν ολα τα φτηνα mtb σου δημιουργουν μια δυσαρεστη αισθηση. Μετα απο λιγο ξεχειλωνουν και κοπανανε και δεν εχουν επαρκη αποσβεση γιατι δεν εχουν υδραυλικο κυκλωμα. Ειναι σκετα ελατηρια μεσα σε κακης ποιοτητας σωληνες και πολυ βαρια. Δεν ειμαι ελιτιστης ουτε προτεινω το καλλιτερο, απλα σε καθε κατηγορια προιοντος υπαρχουν παραδειγματα που λογω φτηνιας καταληγουν να ειναι πεταμενα λεφτα. Για καποιον που θελει απλα ενα ποδηλατο και δεν αντιλαμβανεται και πολλα ειναι οκ, αλλα αν νοιωθεις πεντε πραματα, το ξενερωμα ειναι αναποφευκτο. Ειναι κριμα για 200-250 ευρω παραπανω να μην παρεις κατι που θα σου μεινει. Υπαρχει βεβαια και το ενδεχομενο να το πουλησεις αργοτερα για κατι αλλο, η να αγορασεις και να του φορεσεις ενα καλο πηρουνι. Εσυ θα το κρινεις αν θελεις να μπεις σε αυτην την διαδικασια.
Και τελος, ενα οποιοδηποτε ποδηλατο του οποιου ο σκελετος μπορει να χωρεσει λαστιχα φαρδυτερα απο πχ 35-40μμ με ακαμπτο πηρουνι θα ειναι αρκετα πιο ομορφη εμπειρια κι ας μη παει οσο γρηγορα θα παει αυτο με την μαπα αναρτηση στο χωμα.
ΥΓ. Το μοναδικο ποδηλατο με τυπου μαπα πηρουνι που εχω καβαλησει και ειχε αξιοπρεπη συμπεριφορα, ειναι ενα παλιο 26ρι ideal με σωμιε μαρκας RST και μαυρα καλαμια μιας καποιας ειδικης επιστρωσης.
Τελευταία τροποποίηση από DrBig; 18/05/2020 στις 08:23.
Αυτά τα reviews στα αγγλικά fora και sites, που προτείνουν κάτι Vitus και κάποια άλλα που μάλλον είναι στυλ Decathlon, είναι ακόμη χειρότερα; Κανένα δε βρήκα να προτείνει κάποιο γνωστό ποδήλατο, όπως πχ το Cube analog, σε reviews τύπου best mountain bike under 1000£. Πχ
https://www.bikeradar.com/advice/buy...-under-1000-2/
Αχιλλέα καλύτερα ψάξε κάποιο μεταχειρισμένο σε αυτά τα χρήματα. Επίσης για mtb καλύτερα να κοιτάξεις άλλες εταιρίες, μιας και η Bianchi δε θα έλεγα ότι έχει εμπειρία στο χώμα. Αντιλαμβάνομαι ότι ψάχνεις κάτι basic, αλλά όπως δε παίρνεις το χάλια κινέζικο εργαλείο, έτσι μη δώσεις αυτά τα χρήματα για αυτό το ποδήλατο.
Καλύτερα κοίταξε σε Ideal εφόσον θες καινούριο, διαφορετικά αγγελίες. Πραγματικά έχεις πληθώρα επιλογών από αγγελίες σε αυτά τα χρήματα.
Επίσης προσωπική μου εκτίμηση τα Cube είναι overpriced. Θα πρότεινα Ghost, Focus, Merida, Kona, Ideal και άλλες εταιρίες τις οποίες δε γράφω μιας και ανεβαίνει το budget.