Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 60

Θέμα: Ασχετοσύνη και..Test ride?

Μέλος

Ασχετοσύνη και..Test ride?

Με μερικά χρόνια σε 300άρι scooter με ενδιαφέρει η αγορά συμβατικής μηχανής. Το μοντέλο που με ενδιαφέρει είναι το TRK 502 (ναι σωστά αυτή των 230 κιλών)

Χωρίς να μακρυγορήσω, σκέφτομαι σοβαρά να το πάρω για test ride αλλά με μηδέν (κακά τα ψέματα) εμπειρία απο συμπλέκτη έχω επίσης και σοβαρούς ενδοιασμούς...

Φοβάμαι πως όλη την ώρα θα την περάσω προσπαθώντας να δουλέψω τον συμπλέκτη χωρίς να ρίξω την μηχανή μέσα σε κατάσταση φούλ άγχους (δεδομένου ότι η μηχανή δεν μου ανήκει) και απλά τελικά δεν θα μπορέσω να καταλάβω τίποτα απο την μηχανή σαν μηχανή (πως πάει, πως στρίβει, πώς φρενάρει κλπ). Απλά θα έχω καταφέρει να χάσω καμια 10-αριά χρόνια ζωής...

Σωστοί οι ενδοιασμοί ή το παρασκέφτομαι?

Ευχαριστώ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της billy84
    Θα σου φανεί αστεία η απάντηση αλλά είναι και σωστοί οι ενδοιασμοί σου ομως ταυτόχρονα το παρασκέφτεσαι!

Παν μέτρον άριστον.
    Οι δυσκολίες συχνά προετοιμάζουν ένα συνηθισμένο άτομο για ένα ξεχωριστό πεπρωμένο. https://www.youtube.com/watch?v=kZmuVMXEZdE

Νέο μέλος
    Φίλε μου με μηδέν εμπειρία σε συμπλέκτη ΔΕΝ πας να κάνεις τα πρώτα σου βήματα σε αυτήν τη μηχανή. Θέλεις κάτι πιο χαμηλό σε υψος γιατί 99.9% θα σου σβήσει κάποια στιγμή οπότε από το σκουντηγμα που θα κάνει η μηχανή καλυτερα να μπορείς να πατας έδαφος με άνεση παρα να ζοριστείς να ισορροπησεις σε μια τέτοια μηχανή. Πιθανό να βρεθείς κάτω. Τα κυβικά δεν παιζουν ρόλο. Περισσότερο ο όγκος το υψος και σαφώς το βάρος της μηχανής. Θα σου λεγα να το αποφυγεις για αρχή όσο δεν έχεις εμπειρία από συμπλέκτη.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από haga1981 Προβολή μηνύματος
    Με μερικά χρόνια σε 300άρι scooter με ενδιαφέρει η αγορά συμβατικής μηχανής. Το μοντέλο που με ενδιαφέρει είναι το TRK 502 (ναι σωστά αυτή των 230 κιλών)

Χωρίς να μακρυγορήσω, σκέφτομαι σοβαρά να το πάρω για test ride αλλά με μηδέν (κακά τα ψέματα) εμπειρία απο συμπλέκτη έχω επίσης και σοβαρούς ενδοιασμούς...

Φοβάμαι πως όλη την ώρα θα την περάσω προσπαθώντας να δουλέψω τον συμπλέκτη χωρίς να ρίξω την μηχανή μέσα σε κατάσταση φούλ άγχους (δεδομένου ότι η μηχανή δεν μου ανήκει) και απλά τελικά δεν θα μπορέσω να καταλάβω τίποτα απο την μηχανή σαν μηχανή (πως πάει, πως στρίβει, πώς φρενάρει κλπ). Απλά θα έχω καταφέρει να χάσω καμια 10-αριά χρόνια ζωής...

Σωστοί οι ενδοιασμοί ή το παρασκέφτομαι?

Ευχαριστώ.
    Εκτος των ανω που ειναι αποτρεπτικοι παραγοντες, εχε υπ οψιν σου οτι οι μηχανες που δινονται για τεστ ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ειναι ασφαλισμενες, και οι σοβαρες αντιπροσωπειες σε βαζουν και υπογραφεις χαρτι για να τις οδηγησεις.Αν δεν πληρουν αυτες τις προυποθεσεις ΜΗΝ παρεις μηχανη για τεστ.
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Δίνουν test ride μοτοσικλέτες σε οδηγούς σκούτερ;
    Life begins at 45°.

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Δίνουν test ride μοτοσικλέτες σε οδηγούς σκούτερ;
    Δεδομένου ότι υπάρχει απεριόριστο δίπλωμα (που κανονικά γίνεται και με A2) δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα...

Δεδομένου ότι υπάρχει απεριόριστο δίπλωμα (που κανονικά γίνεται και με A2) δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα...
    Μην το λες. Η ΚΤΜ πχ δε δίνει μεσαίες/μεγάλες μοτοσικλέτες αν δεν έχεις ήδη στην κατοχή σου κάποια 600+ cc.

Όπως και να'χει, καλύτερα να βρεις κάποιο μικρό, ελαφρύ μηχανάκι, μέχρι να συνηθίσεις την οδήγηση με συμπλέκτη. Και μεγάλο ρίσκο έχει αυτό που θες να κάνεις, και δε θα καταλάβεις τίποτα για το μηχανάκι.
    Life begins at 45°.

Μέλος
    Μην το λες. Η ΚΤΜ πχ δε δίνει μεσαίες/μεγάλες μοτοσικλέτες αν δεν έχεις ήδη στην κατοχή σου κάποια 600+ cc.

Όπως και να'χει, καλύτερα να βρεις κάποιο μικρό, ελαφρύ μηχανάκι, μέχρι να συνηθίσεις την οδήγηση με συμπλέκτη. Και μεγάλο ρίσκο έχει αυτό που θες να κάνεις, και δε θα καταλάβεις τίποτα για το μηχανάκι.
    Σοβαρά μιλάς? Μου κάνει μεγάλη εντύπωση. Δηλαδή οι αντιπροσωπείες έχουν το περιθώριο να διώχνουν ουσιαστικά πιθανούς πελάτες με αυτόν τον τρόπο?

Δηλαδή αν είχα ήδη το TRK 502 που είναι 500αρι δεν θα μου έδιναν για test ride το 790 πχ?

Σοβαρά μιλάς? Μου κάνει μεγάλη εντύπωση. Δηλαδή οι αντιπροσωπείες έχουν το περιθώριο να διώχνουν ουσιαστικά πιθανούς πελάτες με αυτόν τον τρόπο?

Δηλαδή αν είχα ήδη το TRK 502 που είναι 500αρι δεν θα μου έδιναν για test ride το 790 πχ?
    Ακριβώς.

"Απαραίτητα: Άδεια οδήγησης, ταυτότητα, εξοπλισμός ασφαλείας (κράνος, μπουφάν, γάντια, μακρύ παντελόνι). Επίσης, βεβαιωμένη κατοχή μοτοσυκλέτας άνω των 600cc για τη δοκιμή των 790, & 1290."

Νομίζω προτιμούν να χάσουν έναν πιθανό πελάτη από τις συνέπειες ενός ατυχήματος.
    Life begins at 45°.

Μέλος

Ακριβώς.

"Απαραίτητα: Άδεια οδήγησης, ταυτότητα, εξοπλισμός ασφαλείας (κράνος, μπουφάν, γάντια, μακρύ παντελόνι). Επίσης, βεβαιωμένη κατοχή μοτοσυκλέτας άνω των 600cc για τη δοκιμή των 790, & 1290."

Νομίζω προτιμούν να χάσουν έναν πιθανό πελάτη από τις συνέπειες ενός ατυχήματος.
    Μάλιστα. Πολύ ενδιαφέρον, ευχαριστώ για την ενημέρωση.

Δηλαδή ακόμα και αν έπαιρνα ένα 250-300άρι πχ για αρχή πάλι θα ήταν σαν να μην έχω κάνει τίποτα. Αναρωτιέμαι αν λειτουργούν όλες οι εταιρείες έτσι.
    Τελευταία τροποποίηση από haga1981; 09/06/2020 στις 21:03.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της rainmike
    Μάλιστα. Πολύ ενδιαφέρον, ευχαριστώ για την ενημέρωση.

Δηλαδή ακόμα και αν έπαιρνα ένα 250-300άρι πχ για αρχή πάλι θα ήταν σαν να μην έχω κάνει τίποτα. Αναρωτιέμαι αν λειτουργούν όλες οι εταιρείες έτσι.
    Οχι,έκανα test ride το speed triple 1050 και δε μου ζήτησαν τίποτα πέρα απο δίπλωμα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από rainmike Προβολή μηνύματος
    Οχι,έκανα test ride το speed triple 1050 και δε μου ζήτησαν τίποτα πέρα απο δίπλωμα.
    Με τι πήγες εκεί;
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της rainmike
    Με τι πήγες εκεί;
    Η αλήθεια είναι ότι πήγα με το 675 και φορούσα κράνος μπουφάν και γάντια.
    Αλλα μόνο δίπλωμα έδωσα υπέγραψα κάτι χαρτίά.
    Εκοψα τις φλεβες μου ένα 40 λεπτο περιμένοντας να δημιουργηθεί το γκρουπάκι για τη βόλτα και thats all.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της buckley
    Με τι πήγες εκεί;
    Σουήπη δεν κατάλαβα τι κάνετε με τον Σαλονικιό, ευλογάτε τα μουστάκια σας

Παλαιό μέλος Το avatar του/της buckley
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από rainmike Προβολή μηνύματος
    Η αλήθεια είναι ότι πήγα με το 675 και φορούσα κράνος μπουφάν και γάντια.
    Αλλα μόνο δίπλωμα έδωσα υπέγραψα κάτι χαρτίά.
    Εκοψα τις φλεβες μου ένα 40 λεπτο περιμένοντας να δημιουργηθεί το γκρουπάκι για τη βόλτα και thats all.
    Καλά να πάθεις ρε

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. moto test ride - όσα οδήγησα και εντυπώσεις
    από johni41 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 10/07/2017, 19:14
  2. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 02/02/2009, 03:30
  3. Test Ride Triumth
    από GTZ750 στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 04/04/2005, 11:13
  4. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 19/12/2004, 21:17
  5. Απαντήσεις: 99
    Τελευταίο μήνυμα: 18/03/2004, 20:41