Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 17

Θέμα: Νεος οδηγος στα 24 και διπλωμα

Νέο μέλος

Νεος οδηγος στα 24 και διπλωμα

Καλησπέρα σε όλους. Εκλεισα τα 24 μου πρόσφατα και αποφάσισα να βγαλω δίπλωμα για μηχανη. Οδηγάω αυτοκίνητο απο τα 18 μου και η επαφή μου με δίκυκλο περιορίζεται στις λίγες φορές που εχω καβαλήσει το παπι καποιου φιλου. Γνωρίζω οτι εφοσον το ηλικιακό οριο μου επιτρεπει να δωσω για απεριόριστο με συμφέρει και σε χρονο και σε χρημα(γλιτωνοντας σε μελλοντική αναβάθμιση απο Α2). Ηθελα να ρωτήσω αν με τη λιγη εμπειρία που έχω και τα μαθήματα από τον δάσκαλο θα μπορούσα να περάσω τις εξετάσεις και να χειριστώ -παντα στα πλαισια των μαθηματων- μια μηχανη αρκετα βαρύτερη και με συμπλέκτη ή να θεσω τις βλεψεις μου στο Α2. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    Καλησπέρα φίλε.
    Έτσι ξεκίνησα και γω. Χωρίς εμπειρία απευθείας σε απεριόριστο. Βρες σωστό δάσκαλο και όλα θα πάνε καλά.
    Καλό ξεκίνημα να έχεις και με το καλό να έρθει η 1η μηχανή.

Συντονιστής Το avatar του/της Volpad
    Moderator
    Μπορείς.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Zaoder Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα σε όλους. Εκλεισα τα 24 μου πρόσφατα και αποφάσισα να βγαλω δίπλωμα για μηχανη. Οδηγάω αυτοκίνητο απο τα 18 μου και η επαφή μου με δίκυκλο περιορίζεται στις λίγες φορές που εχω καβαλήσει το παπι καποιου φιλου. Γνωρίζω οτι εφοσον το ηλικιακό οριο μου επιτρεπει να δωσω για απεριόριστο με συμφέρει και σε χρονο και σε χρημα(γλιτωνοντας σε μελλοντική αναβάθμιση απο Α2). Ηθελα να ρωτήσω αν με τη λιγη εμπειρία που έχω και τα μαθήματα από τον δάσκαλο θα μπορούσα να περάσω τις εξετάσεις και να χειριστώ -παντα στα πλαισια των μαθηματων- μια μηχανη αρκετα βαρύτερη και με συμπλέκτη ή να θεσω τις βλεψεις μου στο Α2. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
    Ολα τα μπορεις,το σωφρον ομως εφοσον οπως λες δεν εχεις εμπειρια,θα ηταν να μην ξεκινησεις για αρχη με κατι,παραπανω απο 250 κυβικα.
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Νέο μέλος
    Σας ευχαριστώ ολους για τις απαντησεις σας
    Για πρωτο δικυκλο θα προτείνατε παπι ή μηχανη; (δε μου αρεσουν τα σκουτερ)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της rainmike
    Μηχανή

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Η πρότασή μου είναι να κάνεις όσα επιπλέον μαθήματα χρειάζονται, ώστε να αποκτήσεις δίπλωμα Α κατηγορίας κι ας δώσεις περισσότερα χρήματα τώρα. Διαφορετικά θα χάσεις περισσότερα χρήματα για την αναβάθμιση από Α2 σε A και κυρίως πολύ επιπλέον χρόνο, που ίσως δεν θα έχεις μεγαλώνοντας.

Όμως, αφού πάρεις το δίπλωμα κατηγορίας Α, προτείνω να αγοράσεις μοτοσυκλέτα 300 (ή το πολύ 500) κυβικών εκατοστών, ώστε να μάθεις με ασφάλεια να κυκλοφορείς στο δρόμο. Αργότερα, στην περίπτωση που δεις ότι δε σε καλύπτει το 300άρι, πας σε μεγαλύτερο, αφού θα έχεις την αντίστοιχη άδεια οδήγησης και την εμπειρία.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

original Mελος Το avatar του/της nic mor
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Zaoder Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα σε όλους...
    Εγώ θα σε πάω παρακάτω, το να βγάλεις δίπλωμα
    δεν είναι τίποτα δύσκολο.

Έτσι μου την βάρεσε και εμένα ένα πρωί που ξύπνησα στραβά
    στα 23,το βασικότερο από όλα όταν θα πάρεις μηχανή
    είναι να αντιλαμβάνεσαι τι δύναμη κρατάς στα χέρια σου
    και να ξέρεις πότε πρέπει να κλείνεις το γκάζι.

Εγώ προσωπικά δεν μπήκα πότε στο τρυπακι, σούζα, πατιλικι, κόντρα κτλ.
    Εάν έχεις το μυαλό μες το κεφάλι σου,
    δεν θα έχεις πρόβλημα.

Να ξέρεις πρώτον ότι το γκάζι είναι γλυκό
    και δεύτερον ότι υπάρχουν 2 κατηγορίες μοτοσυκλετιστων,
    αυτοί που έχουν πέσει και αυτοί που θα πέσουν.

Δεν στα λέω για να σε τρομάξω, είναι η αλήθεια!
    Προχωρά το και μην φοβάσαι!
    no one will judge me..

Μ.Γ.Δ

Παλαιό μέλος
    Η θα το παρεις με το σπαθι σου που ειναι και το σωστο, η θα λαδωσεις για να γλυτωσεις χρονο και χρημα γιατι ανα πεσεις σε εξεταστη που λαδωνεται και δε τα σταξεις θα σε κοψει για πλακα. Η επανεξεταση ειναι 100 ευρω, το λαδωμα 150.. χμμμμ ε;

Να ξεκινησεις με μηχανη ΧΩΡΙΣ πολλη δυναμη αλλα με καλα φρενα αναρτησεις κλπ. Σαν αναβατης θα αρχισεις να καταλαβαινεις και να προλαβαινεις καταστασεις οσο περναει ο καιρος, για αυτο μη παρεις κατι που δε μπορεις να κουμανταρεις το γκαζι του. Για μενα παρε μοτοσυκλετα καλυτερα, να μαθεις τον συμπλεκτη. Αυτα οτι το παπι δεν ειναι μηχανη ειναι πουτσιλικια, μια χαρα μηχανη ειναι, ολοι πανω σε αυτο μαθαμε. Ο λογος που δεν προτεινω παπι ειναι επειδη το γκαζι ειναι γλυκο και το παπι δεν εχει ουτε τα φρενα ουτε τις αναρτησεις για να σταματησει σε μεγαλες ταχυτητες, μπορει να πιανει 100 η 120 ενα παπι, αλλα σιγουρα δε σταματαει εγκαιρα σε τετοιες ταχυτητες. Παρε κατι με abs, παρε κατι με αρκετη δυναμη αλλα οχι υπερβολικη για νεο αναβατη, παρε μια μοτοσυκλετα μικρη, 125 με 250 το πολυ. Μη παρεις κανα duke 390 (τυχαιο παραδειγμα), εχουν πολυ γκαζι για καποιον που δεν εχει ξαναοδηγησει.

Στα μαθηματα δε θα μαθεις να οδηγας. Παρε διπλωμα, παρε κρανος, και μετα παρε μηχανη. Παρε και κανα γαντακι. Μπουφαν και τετοια δε χρειαζεσαι αμα δε βγαινεις εκτως πολης. Μη γινεις ενας ακομη ρομποκοπ (πλακιτσα για αυτους με τα σκουτερακια που φορανε φουλ στολη λες και ειναι ο ροσσι).

Αμα πας με τη μια για το μεγαλο διπλωμα ο δασκαλος θα σου δωσει μια 125αρα στα πρωτα μαθηματα και μετα θα σε βαλει στο 600αρη, δε θα σου δωσει το 600 με τη μια. Εγω οταν εβγαλα το διπλωμα ειμουν 24, οδηγουσα 10 χρονια χωρις διπλωμα. Ο δασκαλος δε με ηξερε και ουτε με εμπιστευθηκε με την 600αρα και καλα εκανε, μου εδωσε μια cb125 στο πρωτο μαθημα, αλλα με το που ξεκινησε το πρωτο μαθημα καταλαβε οτι οδηγαω χρονια και μου ειπε οτι στο επομενο μαθημα θα παρω την μεγαλη. Αρα μην αγχωνεσαι, και να θελεις δε θα σου δωσει τη μεγαλη στα πρωτα μαθηματα..
    Τελευταία τροποποίηση από Parkaki; 16/06/2020 στις 02:08.

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Καλές κάποιες από τις συμβουλές που έδωσες, αλλά τα σχόλια περί λαδώματος και "ρόμποκοπ" θα ήταν κατά τη γνώμη καλύτερο να τα απέφευγες. Ο λόγος που απαντάω είναι επειδή υπάρχει ευθύνη όταν γράφουμε κάτι δημόσια και ως συμβουλή σε υποψήφιο οδηγό.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Μέλος
    Αδερφε ειτε πεσεις με 50ρακι ειτε με 1000αρι με 30χλμ μεσα στην πολη θα την ακουσει ο ωμος σου ή πλατη σου χωρις μπουφαν! Μην δινεις τετοιες συμβουλες!

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Καλές κάποιες από τις συμβουλές που έδωσες, αλλά τα σχόλια περί λαδώματος και "ρόμποκοπ" θα ήταν κατά τη γνώμη καλύτερο να τα απέφευγες. Ο λόγος που απαντάω είναι επειδή υπάρχει ευθύνη όταν γράφουμε κάτι δημόσια και ως συμβουλή σε υποψήφιο οδηγό.
    Χωρις καμια κακη διαθεση, το λαδωμα υπαρχει και πρεπει να το ξερει ο φιλος, του το ειπα για να μη παει «αδιαβαστος».. Δεν επρεπε να το πω δηλαδη; Οσο για ον εξοπλισμο επειδη τυχαινει να δουλευω πανω σε μηχανακι θα σου πω με σιγουρια οτι δε γινεται να φορας εξοπλισμο σε τετοιες θερμοκρασιες και ουτε βολευει γενικα. Το χειμωνα ναι, και εγω φοραω μπουφαν, ειναι ζεστο ειναι ασφαλες αξιζει. Αλλα για καθημερινη αστικη χρηση μονο γαντι και κρανος.. Αμα φοβασαι μη πεσεις και σπασεις κατι καλυτερα να μη παρεις μηχανη εαν η αλλη επιλογη ειναι να παρεις μηχανη και να φορας καθε μερα ανεξαρτητου καιρου μποτες μπουφαν παντελονι κλπ.. Για αυτο ειπα αμα ειναι να παρει για ταξιδια θα χρειαστει εξοπλισμο.. Ο καθενας επιλεγει.. Αν ειναι να παρεις μηχανη για commute και θα φορας φουλ εξοπλισμο αστο καλυτερα παρε αμαξι.. αν το θες και για ταξιδια τοτε θα χρειαστει ο εξοπλισμος. Γνωμη μου. Αν κανω λαθος υπαρχετε και εσεις να πειτε την αποψη σας.

Μέλος Το avatar του/της DimisK
    Φίλε Zaoder μη κολλάς!

Πάρε το διπλωμά σου, τον εξοπλισμό σου (κράνος, μπουφάν, γάντια, μποτάκι μηχανής) και μετά μια μηχανή που να καλύπτει τις ανάγκες σου.
    Πολλοι έχουν ξεκινήσει όπως εσύ και μάλιστα χωρίς να έχουν τη δυνατότητα για βόλτα με ένα φιλικό παπί!
    Ένα ωραίο 2τροχο μεχρι 500cc το πολύ και καλά χιλιόμετρα!
    Υπομονή θέλει και σεβασμό

Υ.Γ.: Θα διαφωνήσω κάθετα με τον φίλο Parkaki. Εξοπλισμός, το δυνατόν, παντού και πάντα! (Ένα καλό καλοκαιρινό μπουφάν για παράδειγμα, θα εκπλαγείς πόσο καλή δουλειά κάνει και πόσο υποφερτό είναι έστω και σε ζόρικες συνθήκες)

Υ.Γ.2: Το λάδωμα είναι μια πραγματικότητα δυστχώς...Καλύτερα όμως να απέχουμε από αυτό το πανηγύρι ΟΛΟΙ μας!
    Προσωπικά δίπλωμα μηχανής πήρα με την 3η παρακαλώ προσπάθεια! Και στο λέω με πολύ καμάρι αλήθεια! Με έκοβαν για ότι βλακεία μπορείς να φανταστείς. Ενημέρωσα τον "δάσκαλο" ότι και 300 φορές να με κόψουν δεν λαδώνω και την επόμενη έληξε το αστείο...
    Φυσικά μπορεί να πέσεις σε νορμάλ σχολές και ανθρώπους και να περάσεις με τη πρώτη κύριος. Μην ασχολείσαι με τέτοια ζητήματα για την ώρα και όλα θα πάνε μια χαρα!
    Αυτά

Περιμένουμε να επανέλθεις με πληροφορίες και προβληματισμούς για το πρώτο σου μηχανάκι!
    Τελευταία τροποποίηση από DimisK; 16/06/2020 στις 14:22.

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Parkaki Προβολή μηνύματος
    Χωρις καμια κακη διαθεση, το λαδωμα υπαρχει και πρεπει να το ξερει ο φιλος, του το ειπα για να μη παει «αδιαβαστος».. Δεν επρεπε να το πω δηλαδη; Οσο για ον εξοπλισμο επειδη τυχαινει να δουλευω πανω σε μηχανακι θα σου πω με σιγουρια οτι δε γινεται να φορας εξοπλισμο σε τετοιες θερμοκρασιες και ουτε βολευει γενικα. Το χειμωνα ναι, και εγω φοραω μπουφαν, ειναι ζεστο ειναι ασφαλες αξιζει. Αλλα για καθημερινη αστικη χρηση μονο γαντι και κρανος.. Αμα φοβασαι μη πεσεις και σπασεις κατι καλυτερα να μη παρεις μηχανη εαν η αλλη επιλογη ειναι να παρεις μηχανη και να φορας καθε μερα ανεξαρτητου καιρου μποτες μπουφαν παντελονι κλπ.. Για αυτο ειπα αμα ειναι να παρει για ταξιδια θα χρειαστει εξοπλισμο.. Ο καθενας επιλεγει.. Αν ειναι να παρεις μηχανη για commute και θα φορας φουλ εξοπλισμο αστο καλυτερα παρε αμαξι.. αν το θες και για ταξιδια τοτε θα χρειαστει ο εξοπλισμος. Γνωμη μου. Αν κανω λαθος υπαρχετε και εσεις να πειτε την αποψη σας.
    το ότι δεν το κάνεις εσύ δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Mαζι σου...ειδικα στον εξοπλισμο
    Aυτο https://thedirtbikereview.com/best-d...est-protector/ ειναι καλυτερο απο σκετο φανελακι και περναει και αερας
    ΕΧΩ και το φοραω και στα παπαρια μου οταν με κοιτανε...εγω θελω να με κοιτανε ζωντανο οι ματαρες απο τα παιδια και την γυναικα μου....
    τελος δεν περιγραφω αλλο !

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Νέος οδηγός, νέα και η μηχανη
    από Mahas στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 49
    Τελευταίο μήνυμα: 18/04/2018, 21:55
  2. Νέος οδηγός και ABS
    από karpotrias στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 39
    Τελευταίο μήνυμα: 14/05/2016, 17:23
  3. Νέος οδηγός και 1η μηχανή..
    από GeorgeMT στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 38
    Τελευταίο μήνυμα: 27/03/2012, 10:55
  4. Δίπλωμα μοτοσυκλέτας στα 18 και επιλογή μοτοσυκλέτας....Βοήθεια!
    από Metalocalypse στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 16/05/2011, 13:32
  5. tdm 850 και νέος οδηγός
    από boom123 στο forum Yamaha TDM series
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2007, 20:56

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •