https://www.karathanasis.gr/el/12-etaireia αυτος πρεπει ναναι
Καποτε παλιαααααα ηταν ο Καραθανασης.
Οποιος εμπλεκε μαζι του εβγαζε ασπρες τριχες.
(εαν ηδη ειχε, τις εχανε).
Παμ'παρακατ...
Θεωρώ απίθανο να είναι μοντέλο του 2016 το μηχανάκι, δεκαετίας και βάλε πιο πιθανό. Ο συγκεκριμένος έμπορος ψυχρόαιμων ερπετών έχει κι ένα Sachs Madass "του 2016", μόνο που η παραγωγή αυτής της έκδοσης σταμάτησε πριν το 2006. Στοίχημα ότι δεν έχει αλλάξει ούτε τα ελαστικά.
Όσο για ανταλλακτικά, το μοτέρ υποπτεύομαι ότι είναι/βασίζεται στο δημοφιλές της Minarelli. Περιφερειακά-πλαστικά, μάλλον καληνύχτα σας.
https://www.car.gr/classifieds/bikes...l-1000-v-strom
Νομίζω πως στα λεφτά αυτά, είναι ευκαιρία!
Δηλαδή αν είχε 30.000-35.000κμ πόσο θα έπρεπε είναι η τιμή του για να το θεωρείς και πάλι ευκαιρία;
8.000 ας πούμε;
Μιλάμε για μηχανή που έχει κλείσει 5ετία.
Για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης το ΝΕΟ V-strom με δώρα αξίας 500-600 ευρώ κοστίζει 11.150 Αγγλία ενώ Ελλάδα 12.800!!
https://bikes.suzuki.co.uk/bikes/adv.../v-strom-1050/
Υπερκοστολόγηση full για μένα που δεν δικαιολογείται. Για το ίδιο προϊόν μιλάμε άλλωστε..
Φιλικά.
Το φιλικά δεν έπρεπε να το γράψεις. Πάντα φιλικά μιλάμε εδώ μέσα
Αναφερθηκα στα χλμ γιατί είπες ότι είναι πολλά.
Για μένα μηχανάκι 5αετιας με τα μισά λεφτά τη στιγμή που βλέπεις μηχανάκια 10ετιας να πωλούνται με τα διπλάσια χλμ στα μισά και παραπάνω λεφτά είναι ευκαιρία.
Γάμησέ τα φίλε μου. Ο καθένας ζητάει ότι του καπνίσει γιατί το κοινό που απευθύνεται τρώει κουτόχορτο.
Εδώ Ελλάδα το έχουν ξεφτιλίσει. Ειδικότερα οί έμποροι. Με ένα πλύσιμο και γιαλισμα βγάζουν τρελλά λεφτά.
Φιλικά![]()
καθε μερα ...νεα μερα.
Ακριβώς αυτή η λογική έχει ως αποτέλεσμα τα περισσότερα μηχανάκια στο car να μην έχουν πάνω από 40-50000χλμ.
Κατά τα άλλα, μιλάμε για μια μοτοσυκλέτα 2015, με ηλεκτρονικά, στα 6780 (αν την παρκάρεις θα το δεις). Δες πόσα ζητάνε για τα υπόλοιπα vstrom αντίστοιχης χρονολογίας. Δες πόσα ζητάνε επίσης για tracer/tiger και γενικά μοτοσυκλέτες onoff από 2014 και μετά.
Τον συλλογισμό σου με την αγορά της Αγγλίας δεν τον πιάνω...
Βασανισμένη μηχανόβια ψυχή...
Καλημέρα φίλε μου.
-Αν μιλάς για γύρισμα χιλιομέτρων , αναφέρεσαι σε μια ΠΑΡΑΝΟΜΗ ενέργεια στην οποία ο δράστης παίρνει και το ρίσκο..
Για αυτό καλό είναι να επιλέγουμε και μηχανάκια με πλήρες βιβλίο service από επίσημο αντιπρόσωπο. 100% δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ΠΟΤΕ αλλά είναι ένα από τα ρίσκα που παίρνεις σε μεταχειρισμένο.
- Το πόσα θα ζητήσει ένας πωλητής είναι δικαίωμα του. Ο αγοραστής βέβαια αν ΔΕΝ βάλει το χέρι στην τσέπη πώληση δεν υπάρχει...
Ο συλλογισμός μου λοιπόν είναι απλός.
- Μιλάμε για μία μηχανή που πουλάει πολύ στην Ελλάδα καλώς ή κακώς ενώ στον υπόλοιπο κόσμο πολύ λιγότερο (εγώ ξαναλέω ΔΕΝ καταλαβαίνω το γιατί παρότι τη θεωρώ καλή μηχανή).
- Βλέπω μια αντιπροσωπεία που βάζει ΚΑΠΕΛΟ στο συγκεκριμένο μοντέλο κοντά στα 2.000 ευρώ , κάτι που ΔΕΝ ισχύει για τα υπόλοιπα μοντέλα - άρα είναι θέμα πολιτικής και ΟΧΙ φορολογικό..
- Με βάση τα παραπάνω, ή θα την απορρίψω καθώς η τοπική αγορά είναι ΣΤΡΕΒΛΗ ή θα κοιτάξω μήπως φέρω μία από έξω στα ίδια ή λιγότερα λεφτά με περισσότερο εξοπλισμό και ΠΟΛΥ λιγότερα χιλιόμετρα ή απλά θα προσπεράσω.
Αυτό που θέλω να πω και το κλείνω είναι ότι ΔΕ θα μπω στο παιχνίδι "εγκλωβισμού" του αγοραστή που στήνεται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Διότι αν είχε το ΝΕΟ v-strom με δωράκια 11.000 κούτα , τώρα δε θα συζητούσαμε για ευκαιρία...
Τα παραπάνω ΔΕΝ ισχύουν στην περίπτωση που κάποιος θέλει οπωσδήποτε και να πάρει τη συγκεκριμένη μηχανή ή ένα προϊόν γενικότερα.
Τότε δε μιλάμε με οικονομικά δεδομένα αλλά μόνο με συναισθηματικά , κοινώς χάνει λεφτά με το καλημέρα..
https://www.gumtree.com/p/suzuki-mot...cle/1380825213
https://www.gumtree.com/p/suzuki-mot...ded/1381233316
https://www.gumtree.com/p/suzuki-mot....../1377324598
https://www.gumtree.com/p/suzuki-mot...019/1375870893
Τελευταία τροποποίηση από Looter; 21/08/2020 στις 10:40.
έχει δίκιο ο lospi
μη κάνουμε συγκρίσεις με τις αγορές ελλάδας ευρώπης. Είναι άλλη συζήτηση τι συμφέρει προσωπικά τον καθε ένα και απο πια αγορά συμφέρει να αγοράσει μεταχειρισμένο όπως αρκετοί ιδιώτες τελευταία που έχουν άκρες με αγγλία-γερμανία φέρνουν και εκτελωνούν εδώ και άλλο οι συγκρίσεις των αγορών.
Ας μη ξεχνάμε οτι οι ευρωπαική δύση ωθεί την αγορά καινούργιου (απο την αγορά μεταχειρισμένου). Ενώ με κατώτερο μισθό 1350 και 1500 ευρώ σε αγγλία και γερμανία σε σχέση με τα 600 της ελλάδας απέχουν πολύ για να μπορέσει ένας μέσος μισθωτός να αγοράσει μοτοσυκλέτα 15k euro.
Στην ελλάδα σήμερα αγοράζουν καινούργια μοτοσυκλέτα των 15k "αυτοί που τα έχουν" και είναι λίγοι, τα σκοτώνουν η τα πουλάνε στο άνω / μέσο / ή όριο του μοντελου στην ελλην.αγορά σχετιζεται με πολλούς παράγοντες που έχουν να κανουν απο την φυσική και πραγματική κατάσταση της μοτοσυκλέτας.
Καλά κάνουν και πουλάνε στο άνω όριο κάποιοι, αρκεί να το αξίζουν και πρέπει να αποδεικνύεται εμπράκτως... και εδώ δικαίως με αυτά που διαβάζουμε στο car ως μέσος όρος δεν αποδεικνύεται ούτε καν απο τις φωτό.
Και απο την εξίσωση βγάζω εκτός πόσα λεφτά κατατάσσει ο καθε ενας τα εκάστοτε μοντέλα με βάση τις προτιμήσεις του
παράδειγμα εάν έβρισκα cb400sf '98 άρτια <<διατηρημένο>> όπως μαμα με καμία μετατροπή σε κατάσταση όπως εισηχθεί απο ιαπωνία απο πρώτο χέρι(στην ελλάδα)με ευλαβική μεταχείριση και προδέρμ του έδινα και 4k euros. Που για μένα αξίζει απο το να πάρω trk251 του 2020, ή μεταχειρισμένο 1000ρι 5ετίας. Το γράφω αυτό το παράδειγμα για να δείξω, οτι εάν είναι πραγματικά διατηρημένα καλό κάτι, αξίζει το κόστος και θα βρεθεί πελάτης με υπομονή που θα το εκτιμήσει.
Αλλά εμείς ως νοοτροπία του μέσου όρου πάσχουμε στα βασικά πως δηλαδή να συντηρούμε τα μηχανάκια...ποσο μάλλον να τα διατηρούμε σε εργοστασιακή κατάσταση
you rise you fall you're down then you rise again
Μάλιστα. Πάμε λοιπόν:
1. Φυσικά και αναφέρομαι στο γύρισμα χλμ και φυσικά ξέρω ότι είναι ένα από τα πιθανά ρίσκα στην αγορά μτχ. Όταν όμως υπάρχουν αγοραστές με νοοτροπία σαν την δική σου (πολλά χλμ τα 65000, ειδικά στην 5ετια, λες και αυτό υποδηλώνει κάποια κακή χρήση της μοτοσυκλέτας) τότε φυσικά και οι πωλήτες αναγκάζονται να μπουν στο παράνομο παιχνίδι, όχι για να βγάλουν παραπάνω χρήματα (όπως κάνανε/κάνουν οι περισσότεροι μαντράδες απ' όπου και άρχισε πιστεύω η όλη ιστορία βλέποντας το κόλλημα του Έλληνα με τα χλμ) αλλά για να καταφέρουν να πουλήσουν.
2. Σωστά αναφέρεις ότι άλλο τι ζητάει ο πωλητής και άλλο τι θα δώσει τελικά ο αγοραστής ώστε να γίνει η πώληση. Σύμφωνα πάντως με την ελληνική αγορά μτχ για το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά και τα περισσότερα αντίστοιχης κατηγορίας και χρονολογίας, η τιμή είναι καλή.
Και πάμε στον συλλογισμό σου περί σύγκρισης με την Αγγλική αγορά. Πρίν αναφερθώ σε αυτόν, να σου θυμίσω ότι τα Vstrom του 2014 και μετά είναι μεν πολύ τίμια μηχανάκια, σε καμία περίπτωση δεν πούλησαν καλά στην Ελλάδα, καλώς ή κακώς δεν έχει σημασία. Κάπου μάλλον μπερδεύτηκες με τα πρώτα vstrom 1000.
Γνωρίζεις ποιές είναι οι φορολογικές επιβαρύνσεις εδώ αλλά και στην Αγγλία? Γιατί σε πρόσφατο άρθρο που διάβασα στο μοτοΤρίτη περιγράφεται ότι στην Ελλάδα είναι αρκετά υψηλότερες από άλλες χώρες. Επίσης, τα νούμερα πωλήσεων εδώ και έξω έχουν μεγάλη διαφορά και άρα με μικρότερο κέρδος πετυχαίνουν (έξω) περισσότερο καθαρό τζίρο. Όλα αυτά έχουν αντίκρισμα στην τελική τιμή αγοράς. Τώρα πόση είναι η διαφορά δεν έχω ψάξει, αν σε συμφέρει να φέρεις απέξω ένα, θα το δούμε παρακάτω.
Εισαγωγή από UK λοιπόν. Έχεις παραθέσει κάποια λινκ βλέπω με τιμές μτχ 6000-6800 ΛΙΡΕΣ και κάποια καινούργια στοκ με 8000 λίρες.
Επειδή είχα φέρει το Multistrada από UK, σου γράφω τα έξοδα παρακάτω.
Ισότιμία λίρας/ευρώ περίπου στο 1,15 αρά τα 6000GBP είναι 6900 ΕΥΡΩ. Προσθέτεις σε αυτά τα όποια έξοδα μεταφοράς (100-200ε ευρώ για μεταφορά σε κεντρική αποθήκη μεταφορικής, 400ε τουλάχιστον για μεταφορά Ελλάδα) και τέλος έχεις τα έξοδα εκτελωνισμού. Αυτά θα είναι τουλάχιστον 700-800ε για το μτχ και μάλλον παραπάνω για τα καινούργια (πάνε ανάλογα με την χρονολογία, τα κυβικά και την αξία). Προσωπικά, εγώ πλήρωσα και έξοδα ελέγχου αλλά γλύτωσα κάποια από τα έξοδα μεταφοράς και εκτελωνισμού.
Κάνε τα όλα σούμα και δες αν τελικά σε συμφέρει αλλά και αν τελικά είναι ή όχι ευκαιρία το vstrom που έβαλα. Το οποίο δεν είναι δικό μου, ούτε ξέρω τον άνθρωπο που το δίνει.
Βασανισμένη μηχανόβια ψυχή...