Δημοσιεύθηκε αρχικά από
Pew
Συμβουλη μου, καθως και εγω βρεθηκα πριν 5 χρονια στη δικη σου θεση, χωρις αμαξι, χωρις μηχανη... μονο με το σκουτερ.
1) Διαλεξε καποιο, που να σε καλυπτει απο τα καιρικα φαινομενα και τον αερα ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Χωρις αμαξι, θα φας βροχη, χιονι, ψωλοκρυο, αερα, χλεπα του μπροστινου, καφτρα απο τσιγαρο κλπ.
Ο περιφερειακος τα 'χει ολα. Ακομα και απο θραυσματα εξαρτηματων περασα καμποσες φορες οταν αρκετα μπροστα και μακρια μολις εγινε τροχαιο και ολοι θρυμματιζαν προφυλακτηρες κλπ.
Ειναι μεγαλη ανεση να ξερεις πως οταν εξω εχει 5 βαθμους με 99,9% υγρασια, εσενα δεν σε αγγιζει ο αερας.
Το μπουφαν μπορει να ειναι και πολιτικο εαν χρειαστει για μικρη διαδρομη (καφε, μπυρα) ενω ακομα και στα γαντια μπορεις να φορεσεις κατι πιο ανετο ή/και καλοκαιρινα εαν δεν ταξιδευεις χειμωνα.
2) Διαλεξε καποιο με ΚΑΛΑ ΦΩΤΑ.
Εαν δεις καποιο απο κοντα το βραδυ, τσεκαρε φωτα... μεγαλο προσον να βλεπεις καθαρα και μακρια.
ΕΙΔΙΚΑ οταν ταξιδευεις... δεν εισαι στο αμαξι ανετος και χλιδατος.
3) Ο χωρος κατω απο τη σελα θα πρεπει απαραιτητα να χωραει κρανος Full face!
Μπορει να βαλεις τη μπαγαζιερα εαν δεν επαρκει ο χωρος, μπορει καποια στιγμη να την αφαιρεσεις γιατι δεν θελεις να εχεις ενα τενεκε που χοροπηδαει πισω σου στις λακουβες... ε, εκεινη τη στιγμη θα σου λειψει ο χωρος που εβαζες το κρανος και θα σε εκνευρισει να το κουβαλας μαζι σου.
Σκουτερ που χωρανε απο κατω ενα FF κράνος, χωρανε και μια καλη γυρα σουπερμαρκετ εργενη.
Σε αυτα, με μια προσθηκη μπαγαζιερας, καταληγεις να πηγαινεις ακομα και δικαβαλος βολτα, αφηνοντας κρανη κλπ στο μηχανακι.
Εχω παει απειρες παραλιες (χωρις τα ταξιδια) με το δικο μου. Χαιρομουν και χαιρομαι οταν αφηνουμε πισω τα κρανη, τα μπουφαν και τα γαντια, ενω ηδη κατω απο τη σελα και στη μπαγαζιερα εχουμε 2 φουλ σακιδια με τα απαραιτητα + τα μαγιω + πετσετες.
Εισαι σε καλο δρομο, αν απορριπτεις αυτα που δεν εχουν τεποζιτο εμπρος.
Ο χωρος κατω απο τη σελα ειναι μονοδρομος, οπως επισης δυστυχως και οι μικροτεροι τροχοι εξ'αιτιας αυτου.
ΟΜΩΣ οι μικροι τροχοι μη φανταστεις πως επιδεινωνουν πολυ την κατασταση.
Ολα τα σκουτερ, εχουν σκατα αναρτησεις, ειδικα πισω. Οι 16άρηδες τροχοι, δεν σε γλιτωνουν απο πολλα....
Sym GTS 300
Honda Forza 250
BV 300 (2013+)
Xciting 400
Gilera nexus 300
(ΟΛΑ εκτος απο το BV300 εχουν σοβαρη ανεμοκαλυψη σε ποδια μεχρι και ωμους!)
Ως προς την αξιοπιστια, δεν αξιζει καν να αναφερθουμε καθως αγοραζεις μεταχειρισμενο.
Αγοραζεις απο ιδιωτη, ελεγχεις σε ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ με καλη φημη ή οπου πιστευεις οτι θα φανει κατι υποπτο.