Χάι!
Λοιπόν, τώρα διάβασα όλα τα μηνύματα και θα λύσω μερικές απορίες, ελπίζω όλες.
Το φόρουμ (host/domain) τυπικά ανήκει σε κάποιον, ο οποίος όμως δεν ασχολείται με το φόρουμ, έχει τη ζωή του και δε βρίσκεται καν στην Ελλάδα. Οπότε, στην ουσία, το φόρουμ πάντα έτρεχε από μια ομάδα ατόμων, τα οποία αλλάζουν ανά περίοδο. Κάποιοι βαριούνται, κάποιοι δε θέλουν, κάποιοι δεν έχουν χρόνο.
Τα έξοδα του hosting καλύπτονταν πάντα από την ομάδα διαχείρισης ή/και τους χρήστες. Όσο καιρό ήμουν εγώ admin τουλάχιστον, αυτό γινόταν κυρίως εμμέσως, με αγορά μπλουζακίων και λοιπού merchandise. Αυτό, όπως σωστά παρατηρήσατε, προϋποθέτει ότι κάποιος πρέπει να ασχοληθεί, να τρέξει, να αφιερώσει χρόνο και κόπο. Τελευταία φορά τα μπλουζάκια τα "έτρεξα" βασικά εγώ, και μετά νομίζω ήταν τα μπρελόκ του daz. Σε κάθε περίπτωση, κάποιος έτρεχε. Ανιδιοτελώς, φυσικά. Προφανώς δεν υπάρχει πάντα κάποιο άτομο με τη διάθεση ή τον χρόνο να γίνει αυτό, οπότε θέλουμε κάτι "αυτόματο", αν θέλουμε να διατηρηθεί το φόρουμ στον αέρα.
Απόλυτη διαφάνεια δεν υπήρχε ΟΥΤΕ τότε με τα μπλουζάκια. Αυτό είναι αδύνατο, καθώς το φόρουμ δεν είναι εταιρεία ή κάτι. Ουσιαστικά πάντα θα πρόκειται για "δωρεές" και σχεδόν τυφλή εμπιστοσύνη. Καλώς ή κακώς, υπάρχουν κάποια άτομα εδώ μέσα που - πρέπει να - εμπιστευόμαστε, γιατί έχουν προσφέρει πολλά πράγματα σε αυτό εδώ το φόρουμ, ξανατονίζω, απολύτως ανιδιοτελώς. Έχετε, φυσικά, πάντα την επιλογή να μην τα εμπιστεύεστε. Κανείς δε σας πιέζει να δώσετε ευρώ ή να αγοράσετε μπλουζάκι στην τιμή που τα "πουλάμε", μπορείτε κάλλιστα να πονηρευτείτε.
Συγκεκριμένα σε αυτήν τη φάση, που όλα έγιναν πρόχειρα και βιαστικά, είχαμε τον εξής απολογισμό, μέχρι αυτήν τη στιγμή που πληκτρολογώ (ναι, κρατάω αρχείο, για τυπικούς λόγους):
Κατέθεσαν λεφτά 11 άτομα, για ένα σύνολο σχεδόν 170€ (κάτι ψιλά λιγότερα).
Φυσικά, αν θέλετε με πιστεύετε. Μπορεί κάλλιστα να έβγαλα 5 χιλιάρικα και να ετοιμάζω την αγορά εκείνου του ντουκάτι που πάντα ήθελα.
Το "αστείο" της υπόθεσης είναι ότι κατά 80% πρόκειται για άτομα που δε γράφουν καν στο φόρουμ πλέον ή γράφουν εξαιρετικά σπάνια. Μάλιστα τουλάχιστον ένας δεν πρέπει να έχει λογκάρει στο φόρουμ εδώ και καμιά 2ετία. Ίσως 3 άτομα από αυτούς γράφουν/παρακολουθούν σχεδόν καθημερινά. Μου έκανε τρομερή εντύπωση αυτό. Άνθρωποι που έχουν πλέον καμία ή ελάχιστη συμμετοχή, αγαπούν το φόρουμ τόσο που έτρεξαν να βοηθήσουν. Και ΑΥΤΟ είναι πολύ σημαντικό. Λέει πολλά.
Ένα ακόμα "αστείο" είναι ότι τουλάχιστον άλλοι τόσοι ζήτησαν στοιχεία λογαριασμού, αλλά ποτέ δεν είδα καμία κατάθεση.
Η χρέωση γίνεται με τον μήνα. 31 δολάρια/μήνα. Δεν υπάρχει καμία έκπτωση. Αυτό που κάνω είναι να "καταθέτω" λεφτά στο balance του λογαριασμού, ο οποίος χρεώνεται κάθε μήνα με το παραπάνω ποσό. Συνήθως καταθέτω τα λεφτά μαζεμένα, τουλάχιστον για έναν χρόνο. Τώρα κατέθεσα μόνο τα $100, γιατί τόσα είχαν μαζευτεί μέχρι τότε και ήθελα να ανέβει το φόρουμ το συντομότερο. Αύριο θα καταθέσω ό,τι άλλο έχει σταλεί και θα ποστάρω εδώ μια φωτογραφία των τελευταίων κινήσεων.
Ο λογαριασμός είχε αρνητικό balance περίπου $15 από την τελευταία χρέωση, και μετά μπήκε σε suspend mode. Μετά από αυτό, σειρά είχε η διαγραφή των πάντων (2 μέρες μετά την τελευταία προειδοποίηση, η οποία είχε γίνει χτες, Πέμπτη...). Οπότε από όσα λεφτά θα μπουν, είμαστε μείον $15.
Ελπίζω να σας κάλυψα όλους. Για οποιαδήποτε απορία, βρίσκομαι στη διάθεσή σας.