καλησπερα σε ολους.
εχω ενα xr 250r του 96 και δεν μου δουλευει το κοντερ(ηλεκτρονικο) δεν αναβει καν, ενω ρευμα παιρνει. τι μπορω να ελεγξω;φταιει το κοντερ;μεσα σε 1 χρονο εχει δουλεψει 2 3 φορες για δευτερολεπτα
ευχαριστω
καλησπερα σε ολους.
εχω ενα xr 250r του 96 και δεν μου δουλευει το κοντερ(ηλεκτρονικο) δεν αναβει καν, ενω ρευμα παιρνει. τι μπορω να ελεγξω;φταιει το κοντερ;μεσα σε 1 χρονο εχει δουλεψει 2 3 φορες για δευτερολεπτα
ευχαριστω
Κοίταξε τις ασφάλειες αν είναι οκ και επικοινώνησε με κατάστημα επισκευής οργάνων αν είναι οκ οι ασφάλειες.
Αν δεν θυμάσαι πότε τις άλλαξες, άλλαξε τις όλες να είσαι ήσυχος, χαμηλό κόστος.
από μπαταρία πως είσαι;
μηπως ειναι απο την ακινησια πεθαμενη;
επισης καπου πισω απο το κοντέρ υπαρχει λογικα μια ασφαλειοθηκη, τσέκαρε τι παίζει μέσα, κοίτα προσεκτικά αν τα καλώδια είναι εντάξει ή εχουν κοπεί (μπορεί να χρειαστεί να τα ξεμπλέξεις από ενδεχόμενο τύλιγμα με μονωτική...αλλαξε και την σχετικη ασφάλεια και βλέπεις
Δεν υπάρχει ακατάλληλος καιρός για ταξίδι με μοτοσυκλέτα, υπάρχουν μόνο ακατάλληλα ρούχα και εξοπλισμός.
Το κοντέρ είναι εργοστασιακό ή aftermarket; Για απ'όσο ξέρω τα 250R είχαν αναλογικό κοντέρ με ντιζα.
Καμιά φορά τα ψηφιακά βγάζουν και θέμα στους πυκνωτές που έχουν μέσα τους.
RIDE MORE TALK LESS
Μαλλον για aftermarket πρόκειται, αφού το XR του τότε ειχε ενα πολύ απλό όργανο με ντίζα οπως εγραψε ο Λευκάδιος.
Φοβάμαι οτι μπορεί να είναι ασύμφορο να το φτιάξεις.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
καποια μοντελα ειχαν εργοστασιακο ηλεκτρονικο κοντερ
τωρα για ανταλαλκτικα, αγνωστο που θα βρεθουν
https://cdn.thumpertalk.com/uploads/...71cec224d1.png
https://www.bikepics.com/pics/2007/0...81694-full.jpg
το πρωτο ηταν νομιζω αυτο που ξεκινησε το 85 περιπου με το πρωτο ακτινικο μοτερ, το δευτερο μια εξελιξη που ηταν σε καποια 250αρια
Όπως είπε ο ακριβώς από πάνω, το είχα κι εγώ αυτό το XR του 96-97 μοντέλο με ψηφιακό κοντέρ από το εργοστάσιο, ήταν παρόμοιο με αυτό που φορούσαν εξτραδάκι η Africa Twin της εποχής (η μηχανή ήταν παραεισαγωγής και ακόμη κλαίω που την έδωσα τότε).
Σωστά,ειχαν τα 85-86 600R και κάποια 350,για 250 δεκαετίας '80 δεν είμαι σίγουρος. Στα' 90s είχαν κάποια μιζατα XR250 Md30 (Baja και S αν δεν κάνω λάθος ) αλλά τα R σαν του φίλου που άνοιξε το νήμα είχαν όλα αναλογικό.
RIDE MORE TALK LESS
Ο φίλος Τάνια (Vanda, παρέα!), γράφει ότι "εχει δουλεψει 2 3 φορες για δευτερολεπτα" οπότε, βασιζόμενος και στα υπόλοιπα γραφόμενα, λογικά είναι ηλεκτρονικό που κάνει -σχεδόν μόνιμα- διακοπές. Δύσκολο να είναι ασφάλεια, διόλου απίθανο όμως να είναι κάτι που διορθώνεται, αφού δεν είναι τελείως πεθαμένο.