Μιας και μένω Λουξεμβούργο το έχω κάνει 2 φορές πάνω κάτω ίδια εποχή
Με το σκούτερ έχεις κάποιους περιορισμούς βέβαια
1) για να κάνεις αυτά τα χιλιόμετρα από Ανκόνα και μετά θες εθνική και με το σκούτερ είναι θα έλεγα βαρετό και επικίνδυνα - ιδίως τα 750 χιλ σε μια μέρα είναι ένα καλό challenge.
Όχι ότι δεν γίνεται αλλά θα πεθάνεις από βαρεμάρα
2) ουδέν σχόλιο, απλά θες σίγουρα οδική βοήθεια γιατί η add hoc κοστίζει μια περιουσία , ακόμα και να τους φωνάξεις και να μην κάνουν τίποτα θα πληρώσει κάνα 180αρι, το είδα με κάτι αγγελάκια με αμάξι που ήρθε η οδική δέν έκανε τίποτα μιας και δεν φτιαχνόταν και όταν αρνήθηκαν να πληρώσουν ήρθε η αστυνομία
3) why not,
4)πολύ μα παρά πολύ, ιδίως στις ταχύτητες που θα είσαι
5) η γνώμη μου είναι ότι το κόστος μιας 4κλινης αξίζει μιας και είναι θέμα ασφαλείας να έχεις κοιμηθεί καλά. Εν τρικ είναι να μην κλίσεις καμπίνα αλλά να κλείσεις επάνω στο πλοίο που πάντα έχει έκπτωση. Αυτό βέβαια έχει πιθανότητα τώρα με τον κορόνα μιας και έχει μειωμένη κίνηση αλλά βέβαια δεν βάζουν πια 4 αλλά 2 άτομα στις 4κλινες όποτε ίσως να είναι μια η άλλη
6) ωραίο το Κόμο αλλά κάπως υπερεκτιμημένο, εκτός αν προχωρήσεις από τις Ελβετικές Άλπεις όποτε ναι είναι ενδιάμεση στάση αλλά θα πας από Ελβετία που είναι πανέμορφα αν αποφύγεις εθνική αλλά θες ημέρες
7) γενικά δεν κινδυνεύεις και θα βρεις, κάνε κράτηση με το booking με δυνατότητα ακύρωσης και βλέπεις - όσο εκτός πόλης η διαμονή τόσο πιο φθηνά ασφαλή και με πάρκινγκ
8) δεν έχω αλλά τα σαμάρια που ενώνονται και πάνε πάνω από τη σέλα λογικά κάθονται. Βέβαια Αν είσαι ένα άτομο ένας σάκος δεμένος στην πίσω θέση θα είναι αρκετός
9) αδιάβροχα και αδιάβροχης μποτεσ μιας και η βροχή είναι εγγυημένη - από πείρας . Κατά τα αλλά δεν έχει κρύο
10) κόστος από λάστιχο όποτε πάρε ένα κιτ επισκευής - βέβαια αν έχεις σαμπρέλα το θέμα δυσκολεύει.
Μην βάλεις πρόγραμμα να ταξιδεύεις μετά τις 6 το απογεύμα, οι καθυστερήσεις έτσι και αλλιώς θα σε βγάλουν εκτός - πρόποδες ιταλικών Άλπεων περιμέναμε φέτος +2 ώρες λόγο κατολίσθησης
Εγώ με μεγάλο μηχανάκι έβγαλα άνετα περίπου 800 χιλ αλλά μου πήρε 11 ώρες σύνολο, 9 ώρες οδήγηση ! Βέβαια από ιταλικές Άλπεις μέσω Stelvio και μετά άλλα πάσα και μετά εθνική με 130-150 μέχρι Λουξ που είναι μείον 2 ώρες τουλάχιστον από εκεί που πας
Έχε πιστωτική να πληρώσεις διόδια και τυχόν απρόοπτες βλάβες που μπορεί να σε κάνουν να μείνεις παραπάνω ημέρες
Χρειάζεσαι αυτονομία πάνω από 200 χιλ για σιγουριά, τα βενζινάδικα δεν είναι όσο συχνά είναι στην Ελλάδα
Αν χρειαστείς διανυκτέρευση Λουξ be my guest