Σε πόλη, κάρβουνο μόνο αν ψήνεις 1-2 φορές το μήνα ή αραιότερα - ή αν μένεις στο ρετιρέ
Ο γείτονας το θερινό εξάμηνο ψήνει κάθε 3-4 μέρες και πρέπει να κλείνουμε παράθυρα, όχι μόνο όταν τσικνίζει το σύμπαν, αλλά κυρίως μέχρι να ανάψουν σωστά τα κάρβουνα. Ο αέρας γίνεται έντονα αποπνικτικός.
Ποπο.υπάρχει τέτοιο θρεντ εδώ μέσα?Θα το διαβάσω όταν σχολάσω όλο.Ειμαι φαν του είδους![]()
καθε μερα ...νεα μερα.
Προσοχή στις μη επώνυμες ψησταριές υγραερίου, διότι δεν έχουν υποστήριξη από ανταλλακτικά. Εκτός αν είσαι μηχανουργός, αν σου χαλάσει κάποιο εξάρτημα, την πετάς (παθών). Οι φθηνές είναι καλές για κάποιον που δεν ξέρει αν τελικά θα του αρέσει, ώστε να μην πάει χαμένη η επένδυση. Αν όμως ξέρει ότι θα τη χρησιμοποιεί, σαφώς και πρέπει να δώσει τα πολλαπλάσια χρήματα μίας επώνυμης.
Το κάρβουνο πράγματι δίνει καλύτερη γεύση, αλλά θέλει χρόνο. Επίσης πρέπει να μην έχεις κοντά γείτονες που ενοχλούνται. Κι εδώ την έχω πάθει πριν από χρόνια που έψηνα σε κάρβουνα μία φορά το μήνα. Μου την είπε γειτόνισσα που είχε απλώσει ρούχα και της τα τσίκνισα. Από τη μία, είχα ανάψει φωτιά από νωρίς, οπότε ήταν σαν να είχα προειδοποιήσει, από την άλλη είναι γεγονός ότι έκανα μία δραστηριότητα, έστω και μία φορά το μήνα, που ήταν εν δυνάμει ενοχλητική για τους γύρω μου, οπότε τελικά το γύρισα σε υγραέριο. Προσωπικά μου αρέσει να μυρίζω τσίκνα στη γειτονιά, αλλά ναι, θα με χαλούσε κι εμένα να μυρίζουν σαν πανσέτες τα φρεσκοπλυμένα ρούχα μου.
Το δεύτερο κακό του κάρβουνου είναι ότι τους θερινούς μήνες μπορεί να γίνει αιτία για πυρκαϊά, αν είσαι σε περιοχή που έχει δέντρα ή έστω και οικόπεδα με ξεραμένα χόρτα, οπότε πρέπει να το αποφεύγεις, ειδικά μέρες με δυνατό άνεμο.
Ως προς το υγραέριο χρειάζεται προσοχή η θέση τοποθέτησης της φιάλης. Να είναι σε εξωτερικό χώρο και να μη στοκάρουμε φιάλες, γιατί γίνονται βόμβες αν αρπάξει φωτιά το σπίτι. Έχουν σκοτωθεί ένοικοι και πυροσβέστες από φιάλες υγραερίου.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Το κακό είναι ότι αγόρασα την ψησταριά από τον Κωτσόβολο και περιμένω, και περιμένω.... να δω πότε θα ανταποκριθεί ! Κατά τα άλλα όταν την αγόρασα έλεγε "Αμεσα διαθέσιμο" υπόλοιπο !
Από εδώ το γυρνάμε, από εκεί το γυρνάμε, μόνο για μηχανάκια δε συζητάμε. Πρέπει να το παραδεχτούμε ότι δε μας αρέσουν.Πάντως το νήμα είναι εγκεκριμένο από το γαύρο.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Λοιπόν, αντικειμενικά αν κάποιος θέλει να ξεκινήσει το άθλημα με ψησταριά υγραερίου και ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ξέρει ότι του αρέσει το συγκεκριμένο ψήσιμο , από την εμπειρία μου και μόνο , να κρατήσει χρήματα και να παίξει σοβαρή μπάλα με Weber (E-spirit II gbs) Broil-king(Baron,Gem) και Napoleon. Όλα τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε. Το λέω γιατί ψήνω 5 χρόνια σε υγραέριο και έχω άλλαξει διάφορες. Προσωπικά έχω μια Baron 6 καυστήρες με σούβλα και φουλ μαντέμι 2 όψεων την είχα πάρει 1600 τον Μάρτιο 2020 και είναι επαγγελματική παιδιά άλλο ψήσιμο και ταχύτητα. Στο μπαλκόνι μου έχω μια Weber spirit II 3 καυστήρες + πλευρική και είναι τρομερή για μέχρι 6 άτομα. Μεταξύ Weber και Broil προτιμήστε Weber με κλειστά μάτια.
Μην αγοράζετε φθηνές γιατί 1ον λειτουργούν σαν τοστιερες, 2ον θα τις αλλάξετε σύντομα .
Οι Weber Spirit II κατασκευάζονται πλέον στην Κίνα, γεγονός που χαλάει λίγο το πολύ καλό όνομα στην αγορά. Εμένα πάντως μου κακοφάνηκε αυτό, για μια αμερικάνα που κοστίζει > €600 να γράφει το τεμπελάκι της "Made in China". Η καναδέζα όμως με κέρδισε να πω την αλήθεια.
Οι γονείς μου έχουν εδώ και κάνα χρόνο μία Weber Genesis II την E330.
Εκτός απο τα ψησίματα, η μητέρα μου έχει σταματήσει να χρησιμοποιεί τον ηλεκτρικό φούρνο και τα κάνει όλα εκεί.
Πραγματικά είναι τα πάντα καλύτερα στη γεύση και δεν υπάρχει ο κόπος άναψε κάρβουνα νωρίς κλπ.
Πραγματικά αξίζει, αν υπάρχει ο χώρος.
Δηλαδή βάζει και ταψί στην ψησταριά; Μέχρι πίτσα έχω κάνει στη δικιά μου.