Ρε παιδια κατι μου διαφευγει. Τα φωτα θα τραβανε ποσα, 4-5Α? Η μιζα τραβαει ποσα, 100Α?
Συζηταμε τωρα τι, να γλιτωσουμε τα 50W των φωτων στην μιζια?
Ρε παιδια κατι μου διαφευγει. Τα φωτα θα τραβανε ποσα, 4-5Α? Η μιζα τραβαει ποσα, 100Α?
Συζηταμε τωρα τι, να γλιτωσουμε τα 50W των φωτων στην μιζια?
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Έχω την εντύπωση ότι ο λόγος που κόβεται το ρεύμα προς τα φώτα, καθώς και άλλα ηλεκτρικά υποσυστήματα (π.χ. στα αμάξια μέχρι και το ραδιόφωνο), είναι για να μη γίνει ζημιά σε αυτά την ώρα που τραβάει απότομα ρεύμα η μίζα.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
καθε μερα ...νεα μερα.
Επίσης, αν η μπαταρία είναι γερασμένη και έχει πτώση σε απόδοση στην μιζιά, ενδέχεται ΜΕ τα φώτα ΣΤΗΝ μιζιά, να βουτάει τόσο που η ηλεκτρονική δεν δίνει σπινθήρα οπότε η μοτοσυκλέτα δεν παίρνει μπροστά, ενώ ΧΩΡΙΣ φώτα να είναι άνω του ορίου στην μιζιά και η ηλεκτρονική να δίνει σπινθήρα οπότε η μοτοσυκλέτα εκκινεί.
Η διαφορά του ενός από το άλλο, είναι έμεινα-δεν έμεινα κάπου μεταξύ Λαμίας και Αμφίκλειας.
Το ίδιο ισχύει σε περίπτωση βλάβης γεννήτριας-ανόρθωσης. Με φώτα αναμμένα, η μπαταρία σε λίγα λεπτά θα αδειάσει και θα μείνεις. Με τα φώτα σβηστά, η μπαταρία θα κρατήσει μερικές ώρες, θα προλάβεις να φτάσεις στον προορισμό σου.
Το δεύτερο παράδειγμα δεν είναι καθόλου φανταστικό, όπως θα ξέρει μέλος εδώ μέσα που έχει τώρα το Daytona 675 που ... έφτασε τελικά. Δεν είχε διακόπτη, κάπου εκεί που περιγράφω έμεινε από ρεύμα, ξήλωσα τα φώτα και βρέθηκε φίλος από Λαμία που ήρθε και φορτίσαμε μπαταρία σπίτι του, και τελικά το Daytona με σκέτη μπαταρία, χωρίς καθόλου παραγωγή ρεύματος έφτασε στον προορισμό του.
Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό
βάζεις ένα αδιαβροχο διακοπτάκι handlebar απο το ebay και τέλος, εξετάζεις το κύκλωμα και κόβεις σε σειρά μονο το headlight, δεν πειράζεις τον hibeam που συνήθως προέρχεται απο διαφορετικό κύκλωμα(στα διπλοφάναρα).
Εναλλακτικά και πιο σύνθετα αντί για διακοπτάκι, θα μπορούσες να βάλεις ρελεδάκι 12v 40amp που θα παίρνει τάση απευθείας απο την μπαταρία και θα το οδηγήσεις(trigger) απο το κύκλωμα του ρελέ της μιζας ή κάτι αντίστοιχο που θα ενεργοποιεί 12v όταν θα πάρει μπροστά ο κινητήρας.
you rise you fall you're down then you rise again
επειδη εχω βαλει τετοιο διακοπτακι να αναφερω οτι μπαινει ακριβως διπλα στον αριστερο διακοπτη και συνδεεται εσωτερικα σε αυτον διακοπτοντας το καλωδιο της μεσαιας σκαλας με ελαχιστη εξτρα καλωδιωση
φυσικα η μεγαλη σκαλα και το σινιαλο λειτουργουν κανονικα
την εποχη που το εβαλα μου αδειαζε η μπαταρια γιατι εκανα μονο μικρες διαδρομες μετα απο μεγαλες ακινησιες
Xωρις να εχω διαβασει τις προυγουμενες απαντησεις....
Στα 35 χρονια μου σε μοτοσυκλετα με τα 20 απο αυτα χωρις φωτα τη ημερα.....
Το ρισκο ατυχηματος την ημερα ...50% κατω με τα φωτα αναμενα....!!
Σωτηριο να ειναι τα φωτα αναμενα ....
Την διαφορα την βλεπεις και σαν οδηγος αυτοκινητου....
Φαινονται αυτοι οι 10 ποντοι που ερχονται να με προσπερασουν στο καθρεφτη του αυτοκινητου μου...
Και φαινονται καλα...!!
Αν (και όταν όποτε) προχωρήσω σε φρεσκάρισμα (restoration) του kazer μου, θέλω να καταργήσω το διακοπτη και να έχω τα φώτα μόνιμα αναμένα!
Οι περισσότεροι εχετε μπερδευτεί, το διακοπτακι το βαζεις για καλυτερη διαχείριση ηλεκτρικης ισχυος, οταν την μαστορευεις να μη στραγγίζεις την μπαταρια ειτε ακομη να δώσεις αερα στα κυκλωμα φόρτισης. Και οχι για να καταργήσεις τα φωτα που πρεπει να αναβουν σε πορεια ημερα/νυχτα
Το ακριβως αντιθετο..
Η ζημια γινεται την ωρα που επανερχεται η ταση σε επιπεδα μεγαλυτερα της κανονικης/ονομαστικης, λογω προηγουμενου "βυθίσματος"..
Καμια ηλεκτρικη καταναλωση (παθητικη) δεν παθαινει ζημια απο "υπόταση"..
(αντε το πολυ πολυ να αισθανθει μια ελαφρα ζαλη και αδυναμια..)
Σχεδον ολες (ανευ προστασιας) παθαινουν ζημια απο "υπερταση"..
(αυτο που λεγαμε παλια "νταμπλα" ή "ντουβρουτζα"..)
Υ.Γ.
Ισως το μονο πραγμα που συμφωνουν ηλεκτρολογοι και καρδιολογοι/αγγειολογοι..
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Δεκτό. Άρα ενδέχεται να κόβεται η παροχή ρεύματος για αρκετό χρονικό διάστημα μέχρις ότου κριθεί ότι η παρεχόμενη τάση θα είναι σε ασφαλή επίπεδα. Το σκεπτικό είναι ότι κατά τη λειτουργία της μίζας (έστω και λίγο μετά) το ηλεκτρικό κύκλωμα παρουσιάζει αυξομειώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα σε πιο ευαίσθητα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά υποσυστήματα. Υπόθεση αυτή, διότι δεν το έχω επιβεβαιώσει.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
ΜΙσο γιατι τα εχουμε κανει νουμι-καλλιγραφια..
Οταν λεμε "κοβεται" η παροχη ρευματος μιλαμε για εξωτερικη παρεμβαση..??
(διακοπτες, ελασματα, κ.λ.π.) ??
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...