Σωστό αλλα αν δεν ετρεχε το πιο πιθανο ειναι οτι θα την γλύτωνε με μελανίες .............
Ο ατυχος μοτοσυκλετιστής έτρεχε, δεν ειδε το αυτοκινητο που παρανόμος έστριβε ενω πηγαινε και αυτος παρανόμως να περασει τον ταρίφα απο δεξια σε λωρίδα μονης (ολο μας διαφεύγει αυτο, ο δρομος δεν οριζεται με την μεζουρα αλλα με τις λωρίδες).
εξαρτάται με το αν αρεσουν οι απαντήσεις στους εν υπηρεσια admin![]()
Ενδιαφέρον θέμα (για εμένα και από την επιστημονική του σκοπιά) , πολλές διαφορετικές απόψεις και προσπάθεια εκ μέρους μου να υπερασπιστώ την δική μου, ΠΟΛΥΣ ΧΡΟΝΟΣ ΛΟΓΩ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ( άλλο θέμα και από εκεί) . Τουλάχιστον δεν μονολογώ είναι και αυτό θετικό γιατί με την όλη κατάσταση είμαι κοντά στο να μονολογώ. (περιμένω να γράψω τις εξετάσεις για να γίνω δικηγόρος 1 χρόνο γιατι έχουν ματαιωθεί 2 φορές . )
Τι προβλέπει ο ΚΟΚ όταν προσεγγίζει όχημα σε φαναρι με διάβαση?
Καλό να είσαι μέτριος αρκεί να είσαι Καφές
Με μελανιές θα ηταν αν ηταν ευζωνας, το παραμυθι αν πηγαινε με 60 ή 80 δεν θα αλλαζε κατι.
Παράνομα δεν πέρασε κανέναν, το ταξί είναι σε θέση που δεν θα έπρεπε. Δεξιά στην λωρίδα του οδηγούσε όπως διδάσκεται.
Είχε προτεραιότητα και δεν είχε κανενα λογο να σταματήσει την πορεία του με κίνδυνο να τον κτυπήσουν οι επόμενοι.
οφφ τοπικ αλλά είναι σημαντικό
Μεγάλο θέμα και αυτό, που αντιμετωπίζω καθημερινά στην περιοχή που μένω. Τα έχω ακούσει χοντρά 2 φορές μάλιστα επειδή - μου είπαν - μπορώ να δημιουργήσω μεγάλο ατύχημα.
Καταλήγουμε λοιπόν στο ότι ο ΚΟΚ είναι διακοσμητικός και ότι ''πρέπει'' να δρούμε κατά περίπτωση/κρίση μας, κλπ.
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.
Ρε παιδιά, ανεξάρτητα απο το νομικό του θέματος, όταν βλέπεις κάποιον ο οποίος είναι μπροστά αριστερά (ή δεξιά) σου να κόβει (και να σταματάει), κόβεις και εσύ μέχρι να έχεις πλήρη οπτική του τι τον έκανε να κόψει, ανεξάρτητα άν είστε στην ίδια λωρίδα ή όχι.
Μπορεί να περνάει (παράνομα ή νόμιμα) ένα αυτοκίνητο, ένας πεζός, ένα σκυλί... Σίγουρα κάτι έκανε τον οδηγό του μπροστά αριστερά αυτοκινήτου να κόψει.
Ανεξάρτητα του ποιός θα είχε δίκιο στο νομικό κομμάτι, σαν οδηγοί μοτοσυκλέτας είναι μία τακτική που πρέπει να ακολουθείται πάντα απο εμάς, γιατι οι επιπτώσεις είναι πολύ βαριές για τη σωματική ακεραιότητά μας.
Η προκειμένη περίπτωση είναι τρανταχτό παράδειγμα. Μπορεί το υπηρεσιακό να έκανε παράνομη κίνηση, μπορεί το ταξί να έδωσε προτεραιότητα εκεί που δεν έπρεπε, μπορεί το ταξί να ήταν σε λάθος λωρίδα, όμως ο οδηγός της μοτοσυκλέτας, έπρεπε να ψιλιαστεί οτι κάτι δεν πήγαινε καλά και τουλάχιστον να κόψει και να προσπεράσει το ταξί με πολύ κοντινή ταχύτητα.
Όπως έγραψα λίγο παραπάνω, θα μπορούσε να περνάει ένας πεζός ή ένας σκύλος και το αποτέλεσμα να ήταν το ίδιο για τον μοτοσυκλετιστή.
Αν πρέπει να μάθουμε κάτι απο αυτό το δυστύχημα εμείς σαν τρίτοι, δεν είναι ούτε οτι οι ταξιτζίδες είναι ζώα, ούτε οτι οι πολιτικοί είναι βόδια, ούτε οτι η αστυνομία φταίει, ανεξάρτητα αν όλα ή κάποια από αυτά είναι αλήθεια.
Πρέπει να μάθουμε τις συνέπειες του να μη διαβάζει κανείς σωστά το δρόμο.
Τα υπόλοιπα θα τα κρίνουν οι αρμόδιες αρχές και τα δικαστήρια.
Το να λέμε εμείς εδώ σε ένα forum αν φταίει, ποιός φταίει και αν υπάρχει συνυπαιτιότητα, δεν έχει κανένα νόημα. Οι αρμόδιοι έχουν και θα έχουν πολύ περισσότερες πληροφορίες και την εκπαίδευση για να πάρουν τις σωστότερες δυνατές αποφάσεις.
Μα φυσικα εκανε παρανομία ο μαλακας με το αμαξι, ποσως με ενδιαφερει αν ειναι υπηρεσιακος ή οχι.
Λες και οι απλοι πολιτες δεν σφαζουν κοκκινα, πανε αναποδα σε μονοδρομους, κλπ κλπ εχωντας παντα μια δικαιολογία για την καφρίλα τους.
Το ιδιο και τα μηχανακια και τα ποδηλατα, ειναι λαθος να το κατηγοριοποιουμε ανα οχημα![]()
Ρε δοκτωρα, πως ηταν στην θεση του το μηχανακι αφου ηρθε με ταχυτητα απο πίσω, αυτο ειναι ξεκάθαρο !
Να ηταν σε πορεια παράλληλα με τον ταρίφα να το καταλαβω αυτο που λες, που και αυτο απαραγορεύεται σε μονη λωρίδα - αλλα λεμε τωρα.
Τεσπα καλη συνέχεια και προσοχη στους δρόμους !
Δηλαδή συγνώμη, αν κινούμαι εγώ στο κέντρο μιας λωρίδας σε δρόμο μονής κατεύθυνσης, και ο μπροστά μου την δει yolo και κόψει τιμόνι αριστερά για να πάει να δει το χωράφι του παππού, εγώ πρέπει να σταματήσω επειδή αυτός είναι μπροστά μου ;
Στο σημείο που είναι σταματημένο το ταξί, πως θεωρούμε δεδομένο ότι πρέπει να βρίσκονται οχήματα που κινούνται από Σύνταγμα προς Χίλτον, και όχι το ανάποδο ;
Διαγράμμιση υπάρχει πριν το πρώτο φανάρι, όπου φαίνεται ξεκάθαρα μια λωρίδα κυκλοφορίας, και μετά το 2ο φανάρι, όπου οι λωρίδες γίνονται δύο
Μήπως στο ενδιάμεσο δεν έχει δικαίωμακανείς να αλλάξει θέση ;
Λέω εγώ τώρα...
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε