Ναι ρε Λάκη ...!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos force
... οτι λεμε για τα λαδια ,αφορα και λαδια κιβωτιου ?????![]()
Ναι ρε Λάκη ...!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos force
... οτι λεμε για τα λαδια ,αφορα και λαδια κιβωτιου ?????![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
beautiful-beautifulΑρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Ναι ρε Λάκη ...!!!![]()
PROzacRIDER
διάβασα ότι :
όσο μικρότερη η διαφορά του Ιξώδους από 40C με 100C τόσο καλύτερο είναι το λάδι και συνεπάγεται και μεγάλος Δείκτης Ιξώδους.
πάω και ψάχνω κάποια λάδια και βλέπω ότι
το 20w50 έχει Δ.Ι = 120 και στους 40C=173 , 100C=18 και
το 10w40 έχει Δ.Ι = 155 και στους 40C=98 , 100C=14,5
και λέω ότι άρα καλύτερα να προτιμήσω το 10w40.
μετά όμως λέμε ότι για καλοκαίρι και υψηλές θερμοκρασίες να προτιμήσουμε 20w50.
οπότε τελικά; μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
συγκεκριμένα ψάχνω για xv 250 (virago) του 97 για καθημερινή χρήση στην κίνηση της Αθήνας και δικάβαλο (το χρησιμοποιώ στην δουλειά μου).
Ελπίζοντας να μην έχω μπελάδες με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, καθ' ότι το τελευταίο post στο παρόν νήμα ήταν προ επταετίας, ερώτηση λαδολογίας:
Έστω ότι είμαστε μεταξύ 3 λαδιών, τα οποία είναι εντός των προδιαγραφών του κατασκευαστή. Μπαίνουμε στην ιστοσελίδα του κάθε κατασκευαστή, κατεβάζουμε τα δελτία δεδομένων του κάθε λαδιού που είναι αναρτημένα, και καταγράφουμε τα δεδομένα σε ένα excel. Από μια "ψυχρή" καταγραφή αριθμών, μπορούμε να πούμε ότι κάποιο από τα λάδια αυτά έχει καλύτερα χαρακτηριστικά και ξεχωρίζει;
![]()
oxi
Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.
Ξεχωρίζει το φθηνοτερο και πιο εύκολα διαθεσιμο
Το δοκιμάζεις κι αν σ αρέσει το κρατάς αλλιώς πας στο επομενο
θα έλεγα πως αυτό με το μεγαλύτερο flash point , εχει και τις λιγότερες απώλειες λόγω αναθυμιάσεων "noack" , αρα σε βάριά χρήση ίσως δεις και λιγότερες απώλειες λαδιού
Δυστυχώς από αυτα τα χαρακτηριστικά κανενα δε σου εξασφαλίζει ότι ο συμπλέκτης θα λειτουργεί σωστά.
Κανεις "δοκιμές" με διάφορες μάρκες ιξωδη,ανεξαρτήτως τιμής και διαφήμισης,και αποφασίζεις.
Φυσικά πάντα το μπουκάλι πρέπει να γράφει 4Τ.
Να πω και εγώ μια άποψη,κάτοχος λαδιέρας και αναγκαστικά έκανα πολλές κουβέντες με άλλους κατόχους και δοκιμές μόνος.
Τα αλλάζω κάθε 2.5-3 χιλιάδες οπότε είχα ευκαιρία να δοκιμάσω 3 διαφορετικές μάρκες στην πορεία μου με το μηχανάκι.
Παρατήρησα πως πολλές φορές τα ίδια λάδια δεν έχουν την ίδια συμπεριφορά ακόμα και στο διο μοντέλο αλλά σε διαφορετική μηχανή.
Άλλοι π.χ μου ορκίζονται στα Motul,άλλοι σε κάτι ακριβά motorex,κοκ.
Μέσω δοκιμών εκφέρουν άποψη και αυτοί,ακόμα και η κατανάλωση είχε διαφορές από μοτέρ σε μοτέρ.
Τελικά κατέληξα σε αυτό που ταίριαζε καλύτερα στο πόδι και το αυτί μου.
when life gets complicated... i ride.
Οι διαφορές είναι μικρές , ένα κριτήριο είναι ο Δείκτης Ιξώδους που ουσιαστικά δείχνει πόσο επηρεάζει η θερμοκρασία το ιξώδες (όσο μεγαλύτερος τόσο καλύτερα)
Στην προκειμένη οι διαφορές του Α και Β είναι μικρή.
Από εκεί και πέρα είναι θέμα τιμής και ποσότητας προσθέτων.
Έχοντας επαγγελματική σχέση με τον χώρο των λιπαντικών για 15 χρόνια στις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου να καταθέσω και εγώ την άποψη μου.
Τα λιπαντικά μοτοσυκλέτας στην περίπτωση μας είναι 2 πράγματα βασικο
Λάδι συν πρόσθετα.Βασικο λάδι κάποιες εταιρείες χρησιμοποιούν πρωτογενές και κάποιες αναγεννημένο.Τα πακέτα πρόσθετων τα φτιάχνουν 2 εταιρείες στον κόσμο.Δηλ θέλεις ένα 10w40 sh jaso ma2 πρέπει να βάλεις αυτές τις ποσότητες και τέλος.
Η διαφορά ενός ποιοτικού λιπαντικού με ένα λιγότερο είναι εκεί.Η νομοθεσία είναι λίγο χύμα ο ανταγωνισμός μεγάλος και όλα γίνονται αχταρμας.
Οι μεγάλες εταιρείες πιστεύω και από αυτά που ξέρω ρισκάρουν λιγότερο την ποιότητα τους