Αρχικά δημιουργήθηκε από Akefalos
Λοιπόν ας τα πάρουμε ένα ένα.
''Κατ'αρχάς δεν χρειάζομαι κανέναν να μου πεί εάν έχω δίκιο''
Βάζεις θέμα στις διαμάχες και δεν περιμένεις να διαφωνησει κάποιος μαζί σου?Αφου το έβαλες στις διαμάχες και άδικο θα σου πω οτι έχεις και θα διαφωνήσω μαζί σου (αλλιώς δε θα χε και πλάκα)
''Εάν τώρα έχεις να πείς κάτι,κατά του V-STROM σε παρακαλώ αναφέρσου σε κάτι αντικειμενικό (εάν έχεις)και όχι σε καθαρά υποκειμενικό κριτήριο,όπως είναι η εμφάνιση''
Στο πρώτο ποστ λες οτι η Χόντα υστερεί σε αυτούς τους τομείς και στα συγκεκριμένα μηχανάκια.Δε βλέπω πουθενά να αναφέρεις τίποτα για επιδόσεις μόνο ή επίπεδο κατασκευής.Άρα μετράει και η εμφάνιση.Εξάλλου για μένα η εμφάνιση παίζει πρωταρχικό ρόλο.Το έχω ξαναπεί,αν δε γουστάρεις αυτό που καβαλάς άστα να πάνε.Προσωπικά προτιμώ μια όμορφη μηχανή με καλές επιδόσεις,παρά μια άσχημη με σούπερ επιδόσεις.Όσο για το v-strom αν θες κατι άλλο εκτός απο το κριτήριο της εμφάνισης πάρε αυτό της ευκολίας.Όσοι ζούνε Αθήνα θα συμφωνήσουν οτι είναι αντελώς ακατάλληλο για μέσα στην πόλη,οπότε για μένα δε λέει.Βέβαια ο καθένας οτι γουστάρει οπότε ....
''Παραπάνω ανέφερα οτι τα συμπεράσματά μου΄προκύπτουν απο μετρήσεις περιοδικών''
Και πάλι μιλάς για επιδόσεις και στατιστικά.Πρέπει να ξέρεις όμως πως το ρίγος που μπορεί να νιώσω εγώ αν καβαλήσω μια Hornet που τη γουστάρω μπορεί να μην το νιώσει κάποιος που θα πάρει μια ss με απίστευτες επιδόσεις μόνο για να λέει οτι έχει μηχανάρα...Αν εγώ γουστάρω κάτι για μένα αυτό είναι το καλύτερο.Και καταλάβετε επιτέλους οτι υπάρχουν και άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται μόνο για το ποιά έχει τα περισσότερα άλογα και τη μεγαλύτερη ροπή.Άλλος νοιάζεται για τα άλογα,άλλος για την εμφάνιση,άλλος για την ποιότητα κατασκευής κτλ.Για τον καθένα μετράει κάτι διαφορετικό.Οπότε τα περιοδικά που λες μπορεί να βγάζουν το v-strom καλύτερο σε απόδοση,ασφάλεια,αντοχή,άνεση και δεν ξέρω εγώ τι άλλο και να αφήνουν απέξω κριτήρια όπως το υποκειμενικό γούστο του καθενός.
''και αν θέλεις να γίνω πιο συγκεκριμένος(αν το αντέχεις,βασικά) το CBR1000RR είναι το χειρότερο της κατηγορίας''
Αν διάβασες μέχρι τέλους το μήνυμά μου (και δε βαρέθηκες γιατί γράφω και πολλά) θα είδες οτι δεν είμαι κολλημένος με κάποια συγκεκριμένη εταιρία.Γενικά δεν καταλαβαίνω το λόγο διαμάχης.Εμένα μου αρέσουν μηχανές και απο τη Honda και απο Yamaha και απο Suzuki(πχ το Β-king![]()
) και διάφορα άλλα.Είναι θέμα γούστου όπως είπα.Όσο για το αν το αντέχω,προσωπικά σκασίλα μου για τα ss εγώ είμαι πιο πολύ προς τα naked.
''Για το CBF600 που ανέφερες,τώρα φίλε μου,δεν το αναφέρω πουθενά.Αναφέρω το CBF600S .Θέλεις να μιλήσω δηλαδή για το γυμνό 600 και να το συγκρίνω με κανα Ζ 750 και τρέχεις να βγάλεις τα κάστανα απο την φωτιά?!!!Η μήπως το 900 με κανα Ζ 1000?!!!Καταρχάς καποιος που θα δεί ένα HORNET 2000 με ένα HORNET 2005,δεν θα καταλάβει διαφορά!!!
Μάθε τα μοντέλα και μετα μας ξαναλές.Το cbf600 είναι σχεδόν ίδο με το cbf600s και στις επιδόσεις εντελώς ίδιο(δεν ξέρω μήπως είναι και το ίδιο μηχανάκι απλά χωρίς φαίρινγκ).Το Hornet λέγεται CB600F Hornet.Kαι είναι απείρως καλύτερο.Όσο για την εμφάνιση καλά κάνει και δεν αλλάζει γιατί έτσι το γουστάρουμε και μας φτιάχνει.Και μη μου πεις οτι Hornet παρακυκλοφορεί και είναι συνηθισμένο στην Ελλάδα???Οπότε πάει και το προφίλ συντηρητισμού...Για μένα όταν βλέπω πλέον στο δρόμο 100 transalp,100 tdm kai 100 z750 και μια ή δύο Hornet μάλλον αυτοί με τη Hornet είναι πιο κοντά στην έννοια του μοτοσυκλετιστή-επαναστάτη και όχι όλοι οι άλλοι που ακολουθούν το ρεύμα της εποχής(Τι είναι της μόδας?TDM,CBR,Z750κλπ....Ε τότε αυτό θα πάρω!!)Αλλά ξέχασα όταν πουλάει η Honda είναι απλά λόγω φήμης και παίρνουν όλοι cbr για να το δείχνουν ενώ όλοι οι άλλοι πουλάν επειδή αξίζουν τα μηχανάκια.Για μένα είναι όλες οι εταιρίες ίδιες .Ε τώρα για το Z θα στο πω.Βρες ένα γυμνό στα 750 και σύγκρινέ το μαζί του.Η Hornet είναι στα 600 άρα συγκρίνεται με τα γυμνά στα 600(πχ το γυμνό fazer που μ'αρέσει και πολύ).Είναι σα να σου συγκρίνω τη GSXR1300 με τη cbr1000.E λογικό είναι και με 300 κυβικά παρπάνω να τη σκίζει.Η μήπως να συγκρίνουμε το Ζ με τη Hornet
στα 900cc και να φάει χώμα?(καλύτερη ροπή και ανεπαίσθητα πιο ελαφριά?)Και απο τις 2 Hornet 150 κυβικά διαφορά έχει.Γι'αυτό φίλε το z750(πολύ καλό όντως) παίζει αλλού.Το Hornet 600 με τα υπόλοιπα 600αρια γυμνά και τα χιλιάρια με τα χιλιάρια.(πχ το Z1000 όντως καλύτερο αλλά για μένα τα χιλιάρια είναι λιγο βαριά.Προτιμώ μέχρι 600cc)
Αυτά τα ολίγα και συγνώμη αν σε κούρασα.Αλλά πάλι,τι διαμάχη θα ήταν αν δεν απάνταγα????
Apsogos...Blepeis oi Z750ades exoun tin entyposi oti odigoyn pyraylo..Siga siga apoktoyn k to yfos ton BMW-dakidwn..
![]()
![]()