Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 13 από 13

Θέμα: Καρυδάκια για φίλτρα λαδιού

Μέλος

Καρυδάκια για φίλτρα λαδιού

Είδα ότι οι Κινέζοι βγάζουν σε 3/8 μεγάλα καρυδάκια, 24 27 29 30 32 36 38 mm, δεν ξέρω αν κυκλοφορούν και στα επώνυμα.
    Βέβαια λένε ότι προορίζονται για Oil Filter.
    https://www.aliexpress.com/item/1005...c00p6p0yp&mp=1

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Καρυδάκια.jpg 
Προβολές:	229 
Μέγεθος:	83,1 KB 
ID:	428801

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Φιλτρόκλειδα είναι.

Βγάζουν και οι μεγάλοι.
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Φιλτρόκλειδα είναι.

Βγάζουν και οι μεγάλοι.
    Έτσι ακριβώς είναι.
    Δεν νομίζω όμως να αντεχουν υψηλές ροπές όπως τα κανονικά γιαυτό είναι φθηνότερα.

Moderator
    Αυτά είναι φθηνότερα γιατί είναι κινέζικα. Αλλά και σαν κινέζικα είναι ακριβότερα απ' τα κανονικά κινέζικα καρυδάκια.
    Στις καλές είναι πολύ ακριβότερα.

Δεν έχω κάτσει να συγκρίνω πάχος τοιχωμάτων γιατί δεν υπάρχει λόγος. Ο αδύναμος κρίκος σε αυτές τις διαστάσεις είναι το καρέ. Δεν υπάρχει νόημα να χρησιμοποιήσει κάποιος τόσο μεγάλα καρυδάκια σε κανονικές βίδες.

Αυτό που δε φαίνεται στη φωτό, είναι οτι και το ύψος του καθενός είναι μικρότερο απ' το ύψος της βίδας, σε αυτή τη διάσταση.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GEORGIOS Προβολή μηνύματος
    Είδα ότι οι Κινέζοι βγάζουν σε 3/8 μεγάλα καρυδάκια, 24 27 29 30 32 36 38 mm, δεν ξέρω αν κυκλοφορούν και στα επώνυμα.
    Βέβαια λένε ότι προορίζονται για Oil Filter.
    https://www.aliexpress.com/item/1005...c00p6p0yp&mp=1

Όνομα:	Καρυδάκια.jpg 
Προβολές:	229 
Μέγεθος:	83,1 KB 
ID:	428801
    Πάντως θα μου επιτρέψεις να πω ότι για κινεζοσαβούρα που μου φαίνεται στο συγκεκριμένο, δεν το λες και ευκαιρία στα 26+ ευρώ με τα μεταφορικά (και να σου έρθει σε κανά τρίμηνο, χώρια την πιθανότητα -πλέον- να το εκτελωνίσουν).
    Γενικότερα τον τελευταίο χρόνο, ίσως και λόγω πανδημίας, κάπου έχουν ξεφύγει οι κινέζοι με τις τιμές. Σε πλείστες περιπτώσεις έχω διαπιστώσει να πουλάνε ακριβότερα (ως και πολύ ακριβότερα) από ότι στην Ελλάδα. Όποιος θέλει ενδεικτικά, ας ψάξει πχ για τσιμπίδες και σώματα γείωσης ηλεκτροκόλλησης από Κίνα και μετά ανάλογα είδη από Ελλάδα...

Μέλος Το avatar του/της Road Pirat
    Αυτά είναι για φίλτρο λαδιού με εξάγωνη διαμόρφωση για να το βγάλεις. Είσαι σίγουρος πως χρειάζεσαι όλα αυτά τα νούμερα? Καλύτερα να πάρεις από Ελλάδα το νούμερο που θέλεις σε καλύτερη ποιότητα η άλλο τύπο που να πιάνει πολλά μεγέθη, αυτά για καριδακια δεν κάνουν

Παλαιό μέλος
    Δε πρέπει να ειναι καρυδακια για φίλτρα τύπου φυσιγγίου,αλλά για τα πλαστικά καπάκια από τα εμβαπτιζομενα φίλτρα λαδιού.
    Το ότι τα βγάζουν σε 3/8 μάλλον είναι για να μη μπορείς να τα σφίξεις υπερβολικά και τα καταστρέψεις,προτιμοτερα από κάτι Ευρωπαϊκά που εχουν 19 ή 17 παξιμάδι για να τα σφίξεις.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lazarefa Προβολή μηνύματος
    Πάντως θα μου επιτρέψεις να πω ότι για κινεζοσαβούρα που μου φαίνεται στο συγκεκριμένο, δεν το λες και ευκαιρία στα 26+ ευρώ με τα μεταφορικά ...
    Για το μέγεθός τους φθηνά είναι. Αν τα συγκρίνεις και με επώνυμα... είναι τσάμπα.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tallyban Προβολή μηνύματος
    Δε πρέπει να ειναι καρυδακια για φίλτρα τύπου φυσιγγίου,αλλά για τα πλαστικά καπάκια από τα εμβαπτιζομενα φίλτρα λαδιού.
    Το ότι τα βγάζουν σε 3/8 μάλλον είναι για να μη μπορείς να τα σφίξεις υπερβολικά και τα καταστρέψεις,προτιμοτερα από κάτι Ευρωπαϊκά που εχουν 19 ή 17 παξιμάδι για να τα σφίξεις.
    Βασικά είναι για ότι φίλτρο, έχει ρηχό εξαγωνο με το ανάλογο μέγεθος.

3/8 βγαίνουν γιατί δεν υπάρχει λόγος για μεγάλη ροπή και επειδή ο χώρος αποτελεί πρόβλημα.

Δε ξέρω πως είναι αυτά ή πως φαίνονται στις φωτό αλλά το κατάλληλο καρυδάκι για φίλτρο είναι έτσι..

Όνομα:	71eZWJK2k0L._AC_SX355_.jpg 
Προβολές:	121 
Μέγεθος:	15,8 KB 
ID:	428855

Κατα τ' άλλα, η δύναμη που έχουν οι οδηγοί 3/8, μια χαρά φτάνει για καταστρέψουν αρκετά φίλτρα.

Παλαιό μέλος
    ΔΕΝ είναι αυτό καρυδάκι για φίλτρο φυσιγγίου,θα γλιστρήσει στα πολύγωνα των φίλτρων και θα στρογγυλεψει τις ακμές.
    Δεν έχω δει ποτέ μου φίλτρο λαδιού τύπου φυσιγγίου εξάγωνο (πετρελαίου μπορεί).
    Το 3/8 καρέ που βάζουν πιθανόν να είναι "χαλαρό" ώστε να ταιριάζει και το 10χιλ από τα πολυκλειδα ταπας λαδιού.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tallyban Προβολή μηνύματος
    ΔΕΝ είναι αυτό καρυδάκι για φίλτρο φυσιγγίου,θα γλιστρήσει στα πολύγωνα των φίλτρων και θα στρογγυλεψει τις ακμές.
    Δεν έχω δει ποτέ μου φίλτρο λαδιού τύπου φυσιγγίου εξάγωνο (πετρελαίου μπορεί).
    Το 3/8 καρέ που βάζουν πιθανόν να είναι "χαλαρό" ώστε να ταιριάζει και το 10χιλ από τα πολυκλειδα ταπας λαδιού.
    Εγώ είπα οτι είναι για οποιοδήποτε φίλτρο έχει ρηχό εξάγωνο. Διαφωνείς με αυτό? Τι σχέση έχει τώρα, τι είδους φίλτρα υπάρχουν στην αγορά?

edit. Παρεμπιπτόντως υπάρχουν και τύπου φυσιγγίου με εξάγωνο.

Παλαιό μέλος
    Συγγνώμη,αλλά το συγκεκριμένο εξάγωνο καρυδακι σε τι διαστάσεις είναι διαθέσιμο,γνωρίζουμε;

Παλαιό μέλος
    Τα φίλτρα λαδιού και οι τάπες Κάρτερ που έχω συναντήσει σφιγγονταν από 10 έως 30 Nm, άρα τα ροποκλειδα 3/8" ταιριάζουν στις τιμές αυτές.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 26/06/2015, 07:43
  2. Φιλτρα Λαδιου για Suzuki...
    από pineza στο forum Suzuki
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2012, 20:37
  3. Φίλτρα λαδιού για R1 04-06
    από vaskunito στο forum Υamaha R6, R7, R1, R...
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 05/12/2008, 20:04
  4. Οργανο για θερμοκρασια λαδιου...
    από ΓκαζοφωνιΞ στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 07/05/2006, 18:36
  5. ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΙΞΩΔΕΣ ΛΑΔΙΟΥ
    από arxiereas στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 21/07/2005, 14:20

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα