Έναν HP brother που δοκίμασα τον βρήκε κανονικά. Κάτι άλλο δεν δοκίμασα αλλά μέχρι στιγμής θέμα με drivers οποιασδήποτε συσκευής δεν αντιμετώπισα.
Έναν HP brother που δοκίμασα τον βρήκε κανονικά. Κάτι άλλο δεν δοκίμασα αλλά μέχρι στιγμής θέμα με drivers οποιασδήποτε συσκευής δεν αντιμετώπισα.
Κ.Κομπιουτεράδες καλησπέρα.
~87c είναι επικίνδυνη θερμοκρασία για gpu σε λαπτοπ;Συγκεκριμένα Geforce 1660Ti,είναι σταθερά στους 85-88 όταν είμαι σε κατάσταση σχετικά απαιτητικού παιχνιδιού.
Βάση από κάτω έχω καλή με 4 φουρφούρια ,η θερμοκρασία πέφτει 79-80 όταν βάζω τους ανεμιστήρες του λαπτοπ στο τέρμα αλλά ακούγεται λες και δουλεύει βεντιλατέρ χιλιάρας.
Επίσης να πω πως ζεματάει κάτω αλλά μόνο στο σημείο που είναι διάτρητο το μηχάνημα και φαίνονται οι μεταλλικοί απαγωγοί θερμότητας ( heat sinks).
when life gets complicated... i ride.
Για ανοιχτούς σειράς Η επεξεργαστές σε συνθήκες σοβαρού παιχνιδιού εκεί παίζουν οι θερμοκρασίες πολλές φορές.Δυστυχώς τα λάπτοπ έχουν μικρότερες δυνατότητες απαγωγής θερμότητας σε σχέση με ένα σταθερό PC που μπορεί να δουλέψει πολύ πιο δροσερά.
Μακριά το μηχάνημα από καναπέδες,κρεβάτια και λοιπά περιβάλλοντα που υπάρχει κίνδυνος να μαζεύουν τρίχες και χνούδι οι ανεμιστήρες.
Θα δοκίμαζα επίσης και τους τελευταίους drivers της Nvidia αν τυχόν δεν είναι ήδη εγκατεστημένοι.Πολλές φορές από τον έναν driver στον άλλον μπορεί να δούμε μεγάλες διαφορές.
Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai
Λάπτοπ για απαιτητικό gaming είναι σαν σκούτερ για πίστα.
Η λύση ευρέθη τελικά ,οκ παίζω με τους ανεμιστήρες στο τέρμα.Κάνει θόρυβο αλλά η θερμοκρασία είναι στους 75c.
Καλύτερα να καεί φουρφούρι παρά η κάρτα.
Σίγουρα Μπλίτζερ δεν συγκρίνεται με desktop,γενικά όμως έχει ισχυρά πλεονεκτήματα όπως και μειονεκτήματα,είναι γνωστά πάνω κάτω.
Το χειρότερο μου είναι πως είναι πολύ ευαίσθητα μηχανήματα και πρέπει να προσέχεις πολύ,όχι να μην πέσει κάτω,όχι να μην κάτσει καμια γάτα απάνωκτλ.
Έτσι και για την ιστορία,θα παίξει κανείς παλιός Diablo 2 το remaster;Στην beta φαίνεται πολύ καλό ,είναι όντως remastered και όχι remake.
when life gets complicated... i ride.
Το κακό με τα laptop είναι ότι το σύστημα ψύξης τους χάνει την θερμοαπαγωγική του ικανότητα με τον καιρό. Λίγο οι πάστες, λίγο η σκόνη και αρχίζει η υπερθέρμανση. Ανά δύο χρόνια θέλουν άνοιγμα και σχολαστικό καθάρισμα και αλλαγή πάστας. Πάντως τα προβλήματα θερμοκρασίας κρατάνε περίπου 4 μήνες το χρόνο. Μετά πέφτει η θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων, οπότε η ψύξη είναι πιο εύκολη.
Ο σταθερός υπολογιστής είναι το ιδανικό για απαιτητικούς παίκτες.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Συμφωνώ.
Το έχω στο πρόγραμμα να ανοίγει για καθάρισμα κάθε Ανοιξη.Δουλεύοντας προγράμματα σαν το AutoCad/CADware δεν έχει κανένα πρόβλημα ποτέ.
Στα games ανεβάζει και είναι λογικό .Παρόλα αυτά με 2 δικούς του ανεμιστήρες +τα εσωτερικά heat sinks+την βάση κρατάς την θερμοκρασία σε χαμηλό επίπεδο.
Φυσικά δεν προτείνετε καθαρά για χρήση gaming αλλά το συγκεκριμένο δουλεύει σε 3 διαφορετικούς χώρους εργασίας οπότε ανάλογα με το τι χρειάζεσαι
ζυγίσεις τα +-. Βάζω και το οικονομικό στα θετικά του ,για να φτιάξεις desktop με αυτά τα components θέλεις αρκετά περισσότερα χρήματα. ( χωρίς να βάλω οθόνη μέσα που η δικιά του είναι 144hz,βλέπω διαφορά σε σχέση με την δικιά του και με την παλαιότερη αλλά αρκετά καλή για τότε Samsung που το συνδέω).
when life gets complicated... i ride.
Υπολογιστε παντως οτι τα λαπτοπ δουλευουν 20 βαθμους παραπανω απο τους σταθερους χωρις προβλημα.
Δλδ οταν εχουμε 35 στον cpu στον σταθερο,στο λαπτοπ εχουμε 55 και δεν τρεχει τιποτα.
Αλλα ναι,αυτο που εγραψε ο φιλος παραπανω:καθε 2 χρονια τουλαχιστον ανοιγμα ,αλλαγη παστας cpu/gpu και φυσημα .
Για το φύσημα είμαι πολύ σκεπτικός. Το έχω εφαρμόσει πολλές φορές, με ηλεκτρικό φυσητήρι 500 Watt που τα κάνει όλα να λαμπίκο, αλλά δύο φορές την πάτησα: Το φύσημα πιέζει τη σκόνη να φύγει από παντού με πίεση, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να πηγαίνει και να στριμώχνεται μέσα στο μηχανισμό περιστροφής των ανεμιστήρων (ρουλεμάν ή οτιδήποτε άλλο) και τελικά να χειροτερεύει την κατάσταση, διότι αρχίζουν να κάνουν έντονο θόρυβο.
Οπότε το ιδανικό είναι να ρουφάς τη σκόνη με σκούπα ή αναρροφητήρα (βάζεις το φυσητήρι να δουλεύει ανάποδα) και περνάς με πινέλο που δε δημιουργεί στατικό ηλεκτρισμό τα υπόλοιπα. Η δουλειά με το φύσημα γίνεται πολύ γρηγορότερα και βαθύτερα, αλλά το ρίσκο να πάει η σκόνη σε σημεία που δεν πρέπει είναι μεγάλο.
Επίσης κατά το φύσημα ή ρούφηγμα, πρέπει να έχουμε σταθεροποιήσει τους ανεμιστήρες, διότι αρχίζουν να περιστρέφονται και δημιουργούν επαγωγικό ρεύμα μεγάλης έντασης που μπορεί να κάψει κυκλώματα, λειτουργώντας αντίστροφα ως γεννήτριες.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Το ανάποδο ισχύει.Για τις ίδιες επιδόσεις,ένα desktop γενικά έρχεται πολύ φτηνότερα.Ή πιο σωστά,στα ίδια χρήματα στήνεις πιό δυνατό desktop αντί λάπτοπ.
Χρησιμοποιώντας πάντα βέβαια ίδιας κατηγορίας υλικά,δεν μιλάμε για εξωτικές συνθέσεις.
Aφήνουμε έξω ψύξη,δυνατότητα αναβάθμισης κλπ.
Τελευταία τροποποίηση από Vstrommer71; 14/08/2021 στις 19:10.
Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai
το desktop 12ετιας που γραφω τωρα εχει σπασμενα 2 απο τα 4 ποδια της ψυκτρας του επεξεργαστη
για να κουμπωσει η ψυκτρα εβαλα τα καλα ποδια διαγωνια και επειδη δεν ειχα παστα εβαλα γρασσο για δαγκανες![]()
Έχετε δοκιμάσει για εκτεταμένες περιόδους υπολογιστές γραφείου μικρού μεγέθους; Τους θεωρείτε αξιόπιστους;
Έχω κάνει δοκιμή σε HP και δεν έχει βγει καλός. Επιπλέον βλέπω να πωλούνται κάμποσα HP refurbrished, που με κάνει να υποψιάζομαι μπόλικες επιστροφές από μη ευχαριστημένους πελάτες.
Γνωρίζω ότι πληρώνεις περισσότερα για μηχάνημα χαμηλότερων προδιαγραφών, καθώς και για περιορισμένες δυνατότητες επιδιόρθωσης και αναβάθμισης, σε σχέση με κανονικό desktop. Όμως είναι φορές που ο χώρος έχει σημασία, όπως και η εμφάνιση ().
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.