Κοριτσια..![]()
Κοριτσια..![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Αλήθεια.
Ποτε ανακοινωνονται τα εκτακτα μετρα που θα παρθουν για τις επερχομενες πλημμυρες του Οκτωβριου-Νοεμβριου.
Εχουν 3 μηνες μπορστα τους να οργανωθουν...
Μόλις με το καλό σβήσουν οι φωτιές, να ασχοληθούμε με τον νόμο 4685/2020 του Χατζηδάκη που πέρασε στα ψιλά πέρσι και αίρει αναδρομικά την αποδεικτική ισχύ όλων ανεξαιρέτως των δασικών χαρτών, κυρωμένων και μη και μάλιστα αναδρομικά.
Επειδή γράφτηκε οτι δασική έκταση δεν αλλάζει χρήση.
Όσο για το αν χτίστηκαν στην Πεντέλη από το 97 και εδώ που κάηκαν, όποιος θέλει να τον παω να δει.
Κουράγιο σε αυτους που δρουν στις περιοχες και στους ανθρώπους που χάνουν σπίτια και περιουσίες
Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.
δλδ τι αλλο εκτος απο δασος θα μπορουσε να ειναι στις πλαγιες της πεντελης;
νεροτσουληθρες;
η μεγαλυτερη πληγη της πεντελης διαχρονικα ειναι η ομωνυμη μονη....
Η φωτιά πολιορκεί Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Σταμάτα, Άγιο Στέφανο. Σύμφωνα με το δορυφορικό θερμικό χάρτη έχει ήδη φθάσει στο Riding School.
Στην Εύβοια δείχνει να κινήθηκε προς τα βόρεια, προς Άγιο Νικόλαο, αν και ο συνοπτικός άνεμος δεν το δικαιολογεί. Η πρόγνωση συνοπτικού ανέμου είναι μάλλον ελπιδοφόρα για την Εύβοια. Αντιθέτως στην Αττική, επειδή δυναμώνει αύριο ο άνεμος και γυρνάει σε βοριά, τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα.
Η εικόνα δείχνει τη συνολική έκταση από την οποία πέρασαν οι φωτιές, τις τελευταίες ημέρες. Δεν είναι δηλαδή μόνο τα τρέχοντα ενεργά μέτωπα.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Περιστέρι πάντως που εργάζομαι βλέπουμε καπνό προς ποικίλο όρος εδώ και ώρα ...
Συμφωνα με τους ισχυρισμους των αντιδικων μου,το εκλιπόν απο τις πυρκαγιες δασος που υπηρχε οπως λες ,θαπρεπε τωρα να ειναι γεματο βιλλες και στην κορυφη ανεμογεννητριες.Ουτε το ενα ουτε το αλλο εχω δει 24 χρονια απ την πυρκαγια που ανεβοκατεβαινω το βουνο,και απ την μια του πλευρα και απο την αλλη.
Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.
Ρε συ καταλαβαίνεις ότι γίνεσαι μαλάκας χωρίς λόγο;
Καταλαβαίνεις ότι εκνευρίζεις κόσμο που αυτη τη στιγμή υποφέρει;
Το καταλαβαίνεις ή πρέπει να σε στείλω άκλαφτο απο εδώ μέσα;
γιατι δεν υπάρχουν αρκετά καντήλια να σου κατεβάσω.
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Εγω εκνευριζω κοσμο επειδη λεω οτι η Πεντελη 24 χρονια μετα που εχει καει το δασος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΒΙΛΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ??Κατα ποιον τροπο τον εκνευριζω για πες μου? Η αληθεια εκνευριζει???
Προσεχε λιγο στο ειχα γραψει και σε προσωπικο μυνημα.
Το οτι εισαι διαχειριστης δεν επιτρεπει την συμπεριφορα σου.
Σου εχουν επιστησει την προσοχη και αλλοι εδω μεσα που καποιοι απ αυτους δεν ειναι πια στο φορουμ.
Δεν εισαι μικρο παιδακι,εισαι ολοκληρος αντρας.
Λογοκρισιες στο σπιτι σου.
Κυκλοφορεί ένα "σκίτσο" του πάλαι ποτέ πνευματώδους σκιτσογράφου Αρκά, που απευθύνεται στους πυροσβέστες. Αν κρίνω από την αναγραφή της λέξης Respect, και δεδομένης της εκκωφαντικής αλαλίας του κάποτε οργισμένου πολιτικά σκιτσογράφου, έχει μετακομίσει εδώ και 2 χρόνια στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. και το σκίτσο αφορά τους εκεί ντόπιους πυροσβέστες...
Άρπαξε πίσω από την Πετρούπολη σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση και έστειλαν ήδη ελικόπτερα. Διαβάζω διάφορα στο Twitter, όπως διάβαζα χθες και για την περιοχή της Νέας Ερυθραίας για ύποπτες κινήσεις εμπρηστών.
Προσπαθώ να καταλάβω κατά πόσο ισχύουν αυτά που αναπαράγουν ανεπιβεβαίωτα οι χρήστες του internet. Μεγεθυντικοί φακοί σε ξερόχορτα, γκαζάκια, εμπρηστικοί μηχανισμοί, κομμένες δεξαμενές πυρασφάλειας με τροχό. Είναι αλήθεια ή μήπως τρομολαγνεία; Τα φουσκώνουν για να φέρουν τον κόσμο σε εγρήγορση;
Από τη μία δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε τους δημοσιογράφους, από την άλλη είναι δύσκολο να βγάλεις έστω και στατιστικά μία αλήθεια από τα κοινωνικά δίκτυα όπου ο καθένας αναπαράγει ό,τι βρει και ό,τι πιστέψει.
Αυτό που πιστεύω σίγουρα είναι τον ΕΔΑΣΑ που έγραψε πριν από μερικές ώρες ότι η φωτιά ανεβαίνει την Πάρνηθα από την Περιοχή του Κατσιμιδίου. Κι ακόμα δεν άρχισε ο βόρειος άνεμος.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
αμα πιασει βοριάς θα την φέρει στην Κηφισιά και ως απο θαύμα θα την σβήσουν σε μισή ωρα.
Δεν είναι εκτός πραγματικότητας οι αμφιβολίες σου,δυστυχώς.
Φίλη με σπίτι στην Ιπποκράτειο, μου είπε ότι οι πυροσβεστικοί κρουνοί ΔΕΝ λειτουργουσαν χθες.
Και πλην αστυνομίας και μιας τοπικής εθελοντικής ομάδας, δεν υπήρχε άλλος κανείς εκεί.
Σχέδιο που λειτουργεί δηλαδή όπως δήλωναν χθες, τύπου ότι βρέξει ας κατεβάσει.
Επίσης όσοι πηγαιναν στη Βαρυμπομπη/Κατσιμίδι/Αγ.Μερκούριο/κλπ, ξέρουμε πολύ καλά ότι οι εκτάσεις αυτές βρίθουν χωματόδρομων αμπαρωμένων στα σημεία που τέμνουν άσφαλτο.
Αυτοί υπήρχαν ακριβως για να μπορεί η πυροσβεστική να επέμβει.
Στην Ευβοια για παράδειγμα, δεν ξέρω κατά ποσο οι επίγειες δυνάμεις είχαν πρόσβαση παντού.
Δεν έχει τέλος το μαρτύριο.
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Με το μπαρδον, sniper
Αυτο που περιγράφεις θεμελιώθηκε στον ανθρωπο 10k a.d. κατα την αγροτικη επανασταση.
Ο ανθρωπος τα τελευταια 50 χρονια δημιουργησε "αναγκες" η συνήθειες που δεν ειναι βιοποριστικες.
Αλλα ενα σωρο καθημερινες αχρηστες συνήθειες, ενεργοφορες, κοστοβορες, ρυπογόνες που τελικώς εξεταζεται αν τις χρειαζεται.
Η γη στραγγίζεται τα τελευταια 50 χρονια με της ανάπτυξη τις τεχνολογιας για να ταισει 2 πλανητες, οχι εναν.
Αυτο ειναι θεμα, που ερχεται εναντια σε συμφέροντα με το οικονομικο μοντελο το οποίο ειναι δομημένο στην κατάχρηση και υπερκατανάλωση των πληθυσμών.