Με τπτ δεν σε εχω για τοσο βλακα, οποτε προφανεστατα κανεις πως δεν καταλαβαινεις..
Anyway, συνεχισε σ' αυτο το μοτιβο..
Με τπτ δεν σε εχω για τοσο βλακα, οποτε προφανεστατα κανεις πως δεν καταλαβαινεις..
Anyway, συνεχισε σ' αυτο το μοτιβο..
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Το θέμα είναι να μπορούμε να τις σβήσουμε,όχι ποιος τις ανάβει.
Και με αυτή τη φιλοσοφία και νοοτροπία που υπάρχει στην χώρα μας και την
ηλίθια αντίληψη περί οικολογίας που έχει επικρατήσει δεν θα μείνει τίποτα.
Είμαι σίγουρος ότι τα πάντα θα επαναληφθούν ίδια και απαράλλακτα στις ίδιες περιοχές σε 20χρόνια.
Κανεις δεν ειναι βλακας εδω μεσα που γραφουμε.Ολοι προσπαθουν να πουν την γνωμη τους και να προσφερουν κατι στο φορουμ.
Απλως καποιες φορες,για πολλους και διαφορους λογους,διαφορετικους για τον καθενα,οι τροποι γραπτης επικοινωνιας, υπερβαινουν τα εσκαμμενα, και γινονται αηθεις και προσβλητικοι χωρις παντα να υπαρχουν οι αντικειμενικοι λογοι.
Καλλιον του θεραπευειν ,το προλαμβανειν.
Οι φωτιες μπαινουν απο αμελεια και φυσικα αιτια κατα 90%,και απο σκοπουμενους εμπρησμους κατα 10%
Το πρωτο δυσκολα το παλευεις και θελει μακροπροθεσμη αντιμετωπιση για αυτονοητους λογους (παιδεια,νοοτροπια)
Το δευτερο θελει δαμοκλειο σπαθη,περισσοτερη εγρηγορση ,και λιγοτερη ''αφελεια και ρομαντισμο''.
Συμφωνώ για εστίαση στην πρόληψη.
Για παράδειγμα η φωτιά στο Μάτι, σύμφωνα με την επίσημη θέση του εντεταλμένου εμπειρογνώμονα, μπήκε από αμέλεια. Κάποιος έκαιγε χόρτα, έσβησε τη φωτιά και σκέπασε με χώμα το σημείο. Μετά από 4-5 ώρες το σημείο φούντωσε, διότι η φωτιά δεν είχε σβήσει καλά. Μέχρι εδώ είναι η αμέλεια. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι εδώ, πέρα από το να ενημερώσουν αστυνομία και πυροσβεστική οι γείτονες που τον είχαν δει να καίει χόρτα, ώστε αφενός να τιμωρηθεί για την παράνομη πράξη, αφετέρου να σβηστεί σωστά η φωτιά.
Κατόπιν ξεκινούν οι συγκυρίες:
1) Δυνατός δυτικός άνεμος που απαντάται ελάχιστες ημέρες το χρόνο. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό.
2) Μη ενημέρωση από πυροφύλακα, από το πυροροφυλάκιο που ήταν γύρω στο 1 χιλιόμετρο από το σημείο. Δεν ξέρουν αν ήταν επανδρωμένο και φυσικά ουδείς είχε υποχρέωση να είναι εκεί, διότι οι περισσότεροι είναι εθελοντές. Ο πυροφύλακας θα είχε δει και το κάψιμο των χόρτων το πρωί, που είναι παράνομο ντάλα καλοκαίρι, καθώς και το φούντωμα μερικές ώρες μετά. Γι' αυτό μπορούν να γίνουν πολλά και ήδη γίνονται, κυρίως εθελοντικά.
3) Άργησε να φθάσει πυροσβεστικό όχημα και εναέρια μέσα, όταν, αργά πια, ενημέρωσαν οι κάτοικοι για τη φωτιά. Είχαν πάει πολλές δυνάμεις πυρόσβεσης στη φωτιά της Κινέτας.
4) Παιδεία και αντίδραση του κόσμου στη φωτιά. Δυστυχώς οι κάτοικοι στο Μάτι είχαν δει μερικές φορές το βουνό να καίγεται, αλλά πρώτη φορά η φωτιά κατέβηκε. Κι αυτό διότι ο δυνατός δυτικός άνεμος εκεί είναι σπάνιος. Κατά κανόνα πνέει βοριάς, άντε και νοτιάς, με συνιστώσα ανατολική, λόγω του θερμικού ανέμου. Είχαν βέβαια ελάχιστο χρόνο να αντιδράσουν, αλλά νομίζω ότι όσοι άδικα θυσιάστηκαν εκεί, έδωσαν παράδειγμα που έσωσε κόσμο στις επόμενες φωτιές. Σε αυτό ήδη πετύχαμε βελτίωση.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Δεκαπλασιάστηκε η καμμένη δασική έκταση στην Εύβοια, μέσα σε 3 ημέρες. 460.000 στρέμματα στην Εύβοια, 80.000 στην Αττική, 650.000 σε όλη την ελληνική επικράτεια αυτές τις ημέρες και 934.000 στρέμματα για φέτος.
https://www.ethnos.gr/ellada/169600_...orikes-eikones
https://www.protothema.gr/greece/art...geio-i-ellada/
Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 09/08/2021 στις 19:22.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Αυτά θα ξαναγίνουν.
Οι άνθρωποι που χάσαν τις δουλειές τους τα ζώα τους τα βοσκοτόπια τους τα ρετσίνια τους τα μελίσσια τους είναι που τελειώσαν.
Έτσι ακριβώς. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, βέβαια, αφού "έχει γίνει μια εξαιρετικά πρότυπη δουλειά για την αντιπυρική προστασία της χώρας μας, με επίκεντρο την πρόληψη, την ετοιμότητα και την προσπάθεια να παρέμβουμε πριν εκδηλωθεί το κακό".
Oh wait.
Life begins at 45°.
έλα ρε ξεκόλλα, ζήτησε συγνώμη ο μαν...
ντάξει, μπορεί να βαυκαλίστηκε και λίγο, τα πήγε λέει καλά με την πανδημία, ξεκόλλα όλα καλά.
Εκκενώσεις ο Κυριάκος.
801-ΤΟΝΗΠΙΑΜΕ
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Κοιτα ρε συμπτωση/ατυχια...
Ενας κακοπιστος μπορει να σκεφτοταν κ διαφορα αλλα πραγματα...
Ride(s) the wind of change...
Σε συνέχεια των όσων λες, ένας κακοπιστος θα θεωρούσε ύποπτο το γεγονός ότι στη ΡΑΕ ο "εκκενώσεις" έχει βάλει για αγαπητικό του θαλάμου την αδερφή του. Μακριά από μας όμως η καχυποψία, έτσι;
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Έ τώρα δεν γίνονται αυτα.. οι επιχειρηματίες που επενδύουν είναι αμέμπτου ηθικής, δεν θα το επέτρεπαν ποτέ.
Οι φωτιές είναι ξεκάθαρα απροσεξίες των πολιτών.
Έκανε ρεύμα, φύσηξε και πήρε το καντήλι, που έφεγγε και κένταγε η κόρη το μαντίλι.
Ντίλι ντίλι.. πόσο πιο απλό..