Κάποιες της Zero κυκλοφορούν εδώ ! Τιμές περίπου 20-21 k
Κάποιες της Zero κυκλοφορούν εδώ ! Τιμές περίπου 20-21 k
Ωραίες φαίνονται. Περισσότερο μου αρέσει η Zero DS. Βέβαια η αυτονομία κάτω από 100 χιλιόμετρα είναι θέμα.
Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 20/06/2021 στις 14:24.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Διαβάζω ένα άρθρο που λέει πως βγαίνει για δοκιμές στον δρόμο ηλεκτρικό μοτέρ που μετατρέπει υδρογόνο σε ηλεκτρισμό.Ενδιαφέρουσα άποψη.
''Όπως στον ανεφοδιασμό ενός μοντέλου με συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης, έτσι και στο BMW i Hydrogen NEXT η πλήρωση του ρεζερβουάρ υδρογόνου ολοκληρώνεται μέσα σε τρία ή τέσσερα λεπτά με καύσιμο που διασφαλίζει αυτονομία αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων σε όλες τις καιρικές συνθήκες.''
when life gets complicated... i ride.
Ναι,θυμάμαι και μια πειραματική μοτοσυκλέτα (?) με τέτοιο μοτέρ,νομίζω το διάβαζα στα περιοδικά της εποχής .
Με ψάξιμο βρήκα και καινούργια άρθρα σχετικά από κάποιες εταιρίες.
Από εκεί και πέρα μου άρεσε η υλοποίηση ,το γεγονός πως ''γεμίζεις βενζίνη'' και δεν είσαι εξαρτημένος από μπρίζα.
edit Αρχές του 2000 πέτυχα τον πατέρα μιας συναδέλφου από την Ουκρανία που ήρθε στην Ελλάδα με το αυτοκίνητο του.
Με ρώτησε λοιπόν ο Ουκρανός που έχει βενζινάδικο με υγραέριο, τι υγραέριο του λέω,βενζίνη.
Ε μου δείχνει το ΙΧ του ,το τεποζιτάκι του αερίου και τα σχετικά και μου εξηγεί πως δουλεύει με αέριο.
Δεν τον πίστευα ,μου φαινόταν εξωπραγματικό![]()
Τελευταία τροποποίηση από katsar; 22/06/2021 στις 11:11.
when life gets complicated... i ride.
Αν θυμαμαι καλα με το υδρογόνο υπήρχε το θεμα της αποθήκευσης. Έπρεπε να ειναι σε πολυ χαμηλη θερμοκρασία.
Έχει λυθεί αυτό τώρα?
Why electric motorcycles are failing:
https://www.youtube.com/watch?v=O2zlYpy6QCM
https://www.youtube.com/watch?v=h80HQzZlwo8
η triumph κατασκευάζει προσεχως μια ηλεκτρική triple.
Πάντως τα ηλεκτρικά πατίνια κάνουν προόδους.
Προσωπικά θεωρώ πιο σημαντικό το μικρό βάρος, παρά την τόσο μεγάλη ισχύ και αυτονομία. Ένα πατίνι 14 κιλών σηκώνεται με λίγη δυσκολία, ώστε να το παίρνεις μαζί σου στο γραφείο. Αυτό με τα 40 κιλά πρακτικά πρέπει να το σταθμεύεις έξω.
Είδα την περασμένη εβδομάδα μία κοπέλα με πατίνι και θαύμασα τους ελιγμούς της στο δρόμο. Έκανε τη μετακίνηση να δείχνει εύκολη και γρήγορη.