Σελίδα 80 από 180 ΠρώτοΠρώτο ... 3070757677787980818283848590130 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.186 έως 1.200 από 2693

Θέμα: Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...ΙΙ

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Μήπως ξέρει κάποιος: μου έφεραν ένα lenovo του '18 (ι3, 4gb, 120ssd), δεν ξέρω πως τους ήρθε και αγόρασαν αυτό το δίσκο (patriot 120gb ~17ε)...
    Ο τεχνικός έβαλε win10 και δούλεψαν καμία εβδομάδα σαν οικιακός υπολογιστής και μετά άρχισε να έχει κάποια θέματα.

Έχασε το dvd player, αργούσε πολύ να κάνει boot, καθυστερούσε ξαφνικά.

Καθαρίστηκε, οργανώθηκε με default επιλογές εργαλείου που αγοράζω κάθε χρόνο για να συντηρώ win.
    Λίγο καλύτερα αλλά τα προβλήματα εκεί.

Με live εργαλεία δίσκων και εκδόσεις linux το μηχάνημα πετάει, του κάνεις εγκατάσταση τα ίδια, το αφήνεις μερικές ώρες και ανοίγοντας χάνει το δίσκο..
    Εξαρχής στα log όλων των εργαλείων αναφέρονται σφάλματα διαχείρισης των partition.

Με το "boot repair" ξεκινά όλα οκ, μου δίνει οδηγίες να αφαιρέσω το παλιό grub στο terminal, το κάνω και δεν τα καταφέρνει..

Πλέον με κάθε live και με κάθε τρόπο ειδοποιεί ότι δεν έχει δικαιώματα στο δίσκο και δεν μπορεί να κάνει mount ή να εκκινήσει εφαρμογή δίσκων κ.λπ.

Έχω το EFI πολύ προσεκτικά ρυθμισμένο όπως προτείνεται απο όλους για χρήση linux στο συγκεκριμένο laptop.
    Έχω κάνει δοκιμές και με BIOS αντίστοιχα, τα ίδια.
    Όταν μπορούσα είχα κάνει zero format fat32 με EFI που τους έδινα για να διαμορφώσουν όπως θέλουν.
    Και manual με partition που όριζα χρήση και ext4 για το σύστημα..

Ερώτηση:
    Έχετε ακούσει αντίστοιχα σφάλματα σε νέους ssd, είναι πιθανό να έχει θέμα κατασκευής ο δίσκος;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    Οποτε θα ξαναφερω τον φακελο desktop στον ssd και μετα θα μεταφερω τα αρχεια του στον hdd...

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    Οποτε θα ξαναφερω τον φακελο desktop στον ssd και μετα θα μεταφερω τα αρχεια του στον hdd...
    Για να μην έχεις πηγαινέλισμα (σούρτα-φέρτα) 50 Gbyte αρχείων επί 2 φορές ακόμα, θα πρότεινα να φτιάξεις στον HDD ένα νέο φάκελο π.χ. "Old Δesktop" και να μεταφέρεις εκεί τα μεγάλα αρχεία και τους καταλόγους από τον φάκελο Desktop που αυτή τη στιγμή βρίσκεται επίσης στον HDD. Πρακτικά δεν θα γίνει μεταφορά αρχείων, αλλά αλλαγή στο ευρετήριο του δίσκου, ώστε να δείχνει στο νέο φάκελο. Είναι διαδικασία που γίνεται σε δευτερόλεπτα.

Αν κάνεις σωστά αυτή τη διαδικασία, θα έχουν μείνει στον κατάλογο Desktop στον HDD, μόνο συντομεύσεις (π.χ. "My Computer", "Firefox"), καθώς και μικρά αρχεία. Τότε λοιπόν θα πάρεις τον σχεδόν άδειο φάκελο Desktop και θα τον επιστρέψεις στον SSD.

Προαιρετικά, αν χρησιμοποιείς συχνά φακέλους ή αρχεία από τον "Old Desktop", μπορείς να δημιουργήσεις συντομεύσεις αυτών στην επιφάνεια εργασίας. Κάνεις δεξί κλικ και Copy στο αρχείο/κατάλογο που σε ενδιαφέρει και μετά δεξί κλικ και Paste shortcut στο Desktop. Μικρά αρχεία, όπως έγγραφα κειμένου και λογιστικά φύλλα, μπορείς άνετα να τα έχεις στην επιφάνεια εργασίας, αν τα επεξεργάζεσαι συχνά. Φαντάζομαι ότι τα 50 GByte που είχες πριν, είναι video, φωτογραφίες, μουσική, αρχεία εγκατάστασης προγραμμάτων.
    Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 24/10/2021 στις 14:53.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Stockholmare Το avatar του/της Vstrommer71
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctor_john Προβολή μηνύματος
    Μήπως ξέρει κάποιος: μου έφεραν ένα lenovo του '18 (ι3, 4gb, 120ssd), δεν ξέρω πως τους ήρθε και αγόρασαν αυτό το δίσκο (patriot 120gb ~17ε)...
    Ο τεχνικός έβαλε win10 και δούλεψαν καμία εβδομάδα σαν οικιακός υπολογιστής και μετά άρχισε να έχει κάποια θέματα.

Καθαρίστηκε, οργανώθηκε με default επιλογές εργαλείου που αγοράζω κάθε χρόνο για να συντηρώ win.

Με live εργαλεία δίσκων και εκδόσεις linux το μηχάνημα πετάει, του κάνεις εγκατάσταση τα ίδια, το αφήνεις μερικές ώρες και ανοίγοντας χάνει το δίσκο..
    Εξαρχής στα log όλων των εργαλείων αναφέρονται σφάλματα διαχείρισης των partition.

Με το "boot repair" ξεκινά όλα οκ, μου δίνει οδηγίες να αφαιρέσω το παλιό grub στο terminal, το κάνω και δεν τα καταφέρνει..

Πλέον με κάθε live και με κάθε τρόπο ειδοποιεί ότι δεν έχει δικαιώματα στο δίσκο και δεν μπορεί να κάνει mount ή να εκκινήσει εφαρμογή δίσκων κ.λπ.

Έχω το EFI πολύ προσεκτικά ρυθμισμένο όπως προτείνεται απο όλους για χρήση linux στο συγκεκριμένο laptop.
    Όταν μπορούσα είχα κάνει zero format fat32 με EFI που τους έδινα για να διαμορφώσουν όπως θέλουν.

Ερώτηση:
    Έχετε ακούσει αντίστοιχα σφάλματα σε νέους ssd, είναι πιθανό να έχει θέμα κατασκευής ο δίσκος;
    Πήγαινε μια βόλτα από το site της Lenovo και δες για νεώτερη έκδοση του BIOS.Αν δεν έχει ανανεωθεί από τότε μπορεί να του λείπουν κάποια πραγματάκια για να συνεννοείται με νεώτερο hardware.
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Για να μην έχεις πηγαινέλισμα (σούρτα-φέρτα) 60 Gbyte αρχείων επί 2 φορές ακόμα, θα πρότεινα να φτιάξεις στον HDD ένα νέο φάκελο π.χ. "Old Δesktop" και να μεταφέρεις εκεί τα μεγάλα αρχεία και τους καταλόγους από τον φάκελο Desktop που αυτή τη στιγμή βρίσκεται επίσης στον HDD. Πρακτικά δεν θα γίνει μεταφορά αρχείων, αλλά αλλαγή στο ευρετήριο του δίσκου, ώστε να δείχνει στο νέο φάκελο. Είναι διαδικασία που γίνεται σε δευτερόλεπτα.

Αν κάνεις σωστά αυτή τη διαδικασία, θα έχουν μείνει στον κατάλογο Desktop στον HDD, μόνο συντομεύσεις (π.χ. "My Computer", "Firefox"), καθώς και μικρά αρχεία. Τότε λοιπόν θα πάρεις τον σχεδόν άδειο φάκελο Desktop και θα τον επιστρέψεις στον SSD.

Προαιρετικά, αν χρησιμοποιείς συχνά φακέλους ή αρχεία από τον "Old Desktop", μπορείς να δημιουργήσεις συντομεύσεις αυτών στην επιφάνεια εργασίας. Κάνεις δεξί κλικ και Copy στο αρχείο/κατάλογο που σε ενδιαφέρει και μετά δεξί κλικ και Paste shortcut στο Desktop. Μικρά αρχεία, όπως έγγραφα κειμένου και λογιστικά φύλλα, μπορείς άνετα να τα έχεις στην επιφάνεια εργασίας, αν τα επεξεργάζεσαι συχνά. Φαντάζομαι ότι τα 60 GByte που είχες πριν, είναι video, φωτογραφίες, μουσική, αρχεία εγκατάστασης προγραμμάτων.
    Το εκανα
    Ευχαριστώ και παλι...

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctor_john Προβολή μηνύματος

Ερώτηση:
    Σου λέει με τον τρόπο του ότι θέλει Linux

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Το εκανα
    Ευχαριστώ και παλι...
    Αφού μπήκες στην διαδικασία "αλάφρωσης", κάνε έναν κόπο και μεσω της εκκαθαρισης δίσκου ξεφόρτωσε το λειτουργικό από άχρηστα υπολείμματα...
    Επίσης απεγκατέστησε εφαρμογές που κάποια στιγμή είχες εγκαταστήσει αλλά πλέον δεν χρησιμοποιείς. Και από εκεί μπορείς να κερδίσεις χώρο (και όχι μονο).
    Και τέλος μέσω του task manager ρίξε μια ματιά στο τι ξεκινά αυτόματα μαζί με τα win...Ισως εκπλαγείς με το πόσα προγράμματα ξεκινάνε αυτόματα χωρίς να το ξέρεις και χωρίς χρειάζεται... Το να σταματήσεις την αυτόματη εκκίνησή τους και το να τρέχουν συνεχώς στο παρασκήνιο θα κάνει σεβαστή διαφορά στην λειτουργία - ειδικά ενός παλιού (όπως ψυχανεμίζομαι) hardware.....

εκκαθαριση εχω κανει
    στο task manager τρεχουν 72 διεργασιες....πως να ξερω ποια ειναι αχρηστη;
    παντως επειδη δεν εχω απαιτησεις εκτος περιηγησης μια χαρα παει το μηχανακι κι ας ειναι παλιο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    εκκαθαριση εχω κανει
    παντως επειδη δεν εχω απαιτησεις εκτος περιηγησης μια χαρα παει το μηχανακι κι ας ειναι παλιο
    του 18 και το λες παλιο!!!!!!!

18;
    του 08 να λες........
    αν ηταν του 18 δεν θα ειχε 7αρια

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    18;
    του 08 να λες........
    αν ηταν του 18 δεν θα ειχε 7αρια
    Αμ σορρυ α.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Vstrommer71 Προβολή μηνύματος
    Πήγαινε μια βόλτα από το site της Lenovo και δες για νεώτερη έκδοση του BIOS.Αν δεν έχει ανανεωθεί από τότε μπορεί να του λείπουν κάποια πραγματάκια για να συνεννοείται με νεώτερο hardware.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΓιώργοςΤΤ Προβολή μηνύματος
    Σου λέει με τον τρόπο του ότι θέλει Linux
    τρια φρεσκοτατα εχω, δε θέλει..

Το bios εχει update αλλα στην παρουσα δεν χρησιμοποιειται για boot ο δισκος και είναι μπολικα να τα κάνω στο φλασακι
    με live linux.
    Θα το πάω να το σκλαβώσουν να περάσουν και το update να ισιώσει.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toya r Προβολή μηνύματος
    εκκαθαριση εχω κανει
    Μιλάμε για τις εφαρμογές εκκίνησης και όχι για τις υπηρεσίες (αν εννοείς αυτές με τον όρο διεργασίες) των win. Για τις υπηρεσίες των win θα σου έλεγα να μην ασχοληθείς με αυτές γιατί εκεί πρέπει να ξέρεις τι κάνεις...
    Οι εφαρμογές κατά την εκκίνηση (msconfig) είναι άλλο μενού και είναι είτε εύκολα αναγνωρίσιμες (πχ cortana, one drive, sportify, skype κλπ), είτε με ένα googlαρισμα βρίσκεις εύκολα το τι και πως.... Αν εξαιρέσουμε το antivirus και 1-2 προγράμματα γραφικών και ήχου, κατά κανόνα όλες οι υπόλοιπες δεν έχουν πρόβλημα να απενεργοποιηθούν. Προσοχή - μιλάμε ΟΧΙ για κατάργηση ή απεγκατάσταση αλλά απλώς να μην εκκινούν αυτόματα μαζί με τα win και να μην τρέχουν στο παρασκήνιο συνεχώς χωρίς να χρειάζεται. Εννοείται ότι όποτε χρειαστείς κάποια από αυτές ενεργοποιείται κανονικά με το άνοιγμα του προγράμματος...
    Πέρα από εφαρμογές της Microsoft που μπορεί ή όχι να μην χρειάζεσαι να τρέχουν συνεχώς, πολλές από τις third party εφαρμογές που κατεβάζεις και εγκαθιστάς έχουν το κακό συνήθειο να είναι ρυθμισμένες ώστε να ξεκινούν αυτόματα - κάτι που στο 90% των περιπτώσεων δεν χρειάζεται και επιβαρύνει το σύστημα. Ειδικά τα πιο παλιά και αδύνατα hardware...
    Τελευταία τροποποίηση από THEOD; 25/10/2021 στις 08:50.

Tου λετε τι να κάνει αλλά έχει πει ότι δεν ασχολείται, πείτε του που και πως.

Οι εφαρμογές εκκίνησης χαρακτηρίζονται σαν startup αν τις ψάξεις ή ψάξεις οδηγίες γι'αυτες.
    Δωρεάν προγράμματα που κάνουν το service που προσπαθείς με ένα κουμπί και σου δίνουν δικαιώματα
    διαχείρισης πέρα από την ms είναι σαν τα παρακάτω:
    https://www.e-soll.gr/%CE%98%CE%AE%C...AE%CE%BA%CE%B7

εχω χρόνια ccleaner, της avast, της avg και άλλα.

ΟΚ
    Στο βίντεο δείχνει πως βρίσκεις τις startup στα win7

https://www.youtube.com/watch?v=Wm3TUTmXZcQ

Παρόμοια θέματα

1. Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...
    από blackbusa στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2314
    Τελευταίο μήνυμα: 17/06/2018, 15:07
  2. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 08/09/2017, 09:58
  3. Μια βοήθεια από androidάδες....