Μήπως ξέρει κάποιος: μου έφεραν ένα lenovo του '18 (ι3, 4gb, 120ssd), δεν ξέρω πως τους ήρθε και αγόρασαν αυτό το δίσκο (patriot 120gb ~17ε)...
Ο τεχνικός έβαλε win10 και δούλεψαν καμία εβδομάδα σαν οικιακός υπολογιστής και μετά άρχισε να έχει κάποια θέματα.
Έχασε το dvd player, αργούσε πολύ να κάνει boot, καθυστερούσε ξαφνικά.
Καθαρίστηκε, οργανώθηκε με default επιλογές εργαλείου που αγοράζω κάθε χρόνο για να συντηρώ win.
Λίγο καλύτερα αλλά τα προβλήματα εκεί.
Με live εργαλεία δίσκων και εκδόσεις linux το μηχάνημα πετάει, του κάνεις εγκατάσταση τα ίδια, το αφήνεις μερικές ώρες και ανοίγοντας χάνει το δίσκο..
Εξαρχής στα log όλων των εργαλείων αναφέρονται σφάλματα διαχείρισης των partition.
Με το "boot repair" ξεκινά όλα οκ, μου δίνει οδηγίες να αφαιρέσω το παλιό grub στο terminal, το κάνω και δεν τα καταφέρνει..
Πλέον με κάθε live και με κάθε τρόπο ειδοποιεί ότι δεν έχει δικαιώματα στο δίσκο και δεν μπορεί να κάνει mount ή να εκκινήσει εφαρμογή δίσκων κ.λπ.
Έχω το EFI πολύ προσεκτικά ρυθμισμένο όπως προτείνεται απο όλους για χρήση linux στο συγκεκριμένο laptop.
Έχω κάνει δοκιμές και με BIOS αντίστοιχα, τα ίδια.
Όταν μπορούσα είχα κάνει zero format fat32 με EFI που τους έδινα για να διαμορφώσουν όπως θέλουν.
Και manual με partition που όριζα χρήση και ext4 για το σύστημα..
Ερώτηση:
Έχετε ακούσει αντίστοιχα σφάλματα σε νέους ssd, είναι πιθανό να έχει θέμα κατασκευής ο δίσκος;