Λόγο σχετικής συζήτησης σε άλλο θέμα, έβγαλα κάποιες φωτό που μπορούν να δώσουν λύσεις για πιο οικονομικές επιλογές από πρεσαριστά καρυδάκια και ξεχωριστά κατσαβίδια ή λαβές Τ.
Καθ' ότι το ποιοτικό τορξ είναι αρκετά πιο ακριβό απ' το άλλεν τις περισσότερες φορές, το να πάρουμε αξιόλογα καρυδάκια τορξ, είναι μάλλον ασύμφορο.
Κοιτώντας τις τιμές που έχουν σήμερα, δε νομίζω οτι θα τα αγόραζα ποτέ. Έχοντας δουλέψει και με φθηνότερες μάρκες, μπορεί η διαφορά στην ποιότητα να έιναι μεγάλη αλλά για περιστασιακή χρήση και για βασικές εργασίες, τα φθηνά είναι μια χαρά. Αρκεί να μη το παρακάνουμε.
Τα κλασικά L μπορεί να είναι μια χαρά για τις περισσότερες δουλειές αλλά πραγματικά δε θέλω να τα πιάνω στα χέρια μου.Μερικές φορές όμως είναι το μόνο εργαλειο που χωράει ή που θα βολέψει περισσότερο από άλλα.
Εγώ επέλεξα τα wiha τα μικρά από 8 μέχρι 40 και μάλιστα με τρύπα αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε κανονική βίδα.
Και τα φακομ μεσαίου μεγέθους με κεφαλή μπίλιας απ' την μια μεριά. Όλοι οι κλασικοί κατσαβιδοκατασκευαστές είναι μια χαρά ενώ τρίτες μάρκες προσφέρουν τα ίδια αλλά ακριβότερα. Εγώ πήρα φακομ μονο και μόνο επειδή έχουν και το Νο45 που για μένα είναι απαραίτητο αλλά και επειδή δε τα πλήρωσα κανονική τιμή. Από ποιότητα φαίνονται μια χαρά αλλά δε τα έχω χρησιμοποιήσει πολύ.
Αυτό που με βολεύει περισσότερο απ' όλα είναι τα κατσαβίδια. Όλες οι βίδες μέχρι Τ25 είναι Μ6 και μικρότερες, δλδ σα να λέμε 10ρίτσες. Οπότε η ροπή που μπορείς να εφαρμόσεις με το κατσαβίδι είναι αρκετή τις περισσότερες φορές. Παράλληλα παραμένει το πιο γρήγορο και το πιο βολικό εργαλείο. Όμως δε μπορούσα να έχω κι άλλα κατσαβίδια, ούτε συμφέρει οικονομικά η αγορά τους.
Παράλληλα υπάρχουν και οι λαβές Τ που κάποιους του βολεύουν πολύ. Έχω κανα 3άρι νούμερα σε αλλεν και τα χρησιμοποιώ, αλλά δε τρελαίνομαι.
Aλλά όλα αυτά είναι ακριβά!