Σε 120 ευρω αγορα απο Αμερικη πληρωσα 48 ευρω τελωνειο.Σε αγορα απο Ebay με την μεθοδο αποστολης ''Via global shipping program'' προπληρωσα τελωνειο(λιγοτερα απο οσα θα πληρωνα εδω) και μου ηρθε στην πορτα μου χωρις καμια εξτρα χρεωση
Σε 120 ευρω αγορα απο Αμερικη πληρωσα 48 ευρω τελωνειο.Σε αγορα απο Ebay με την μεθοδο αποστολης ''Via global shipping program'' προπληρωσα τελωνειο(λιγοτερα απο οσα θα πληρωνα εδω) και μου ηρθε στην πορτα μου χωρις καμια εξτρα χρεωση
Ναι σορρυ με μεταφορικα εννοουσα.Απλα η dhl αποστολη εχει επιλογη προπληρωμης τελωνειου +35€.Αλλα αν ισχυει αυτο που γραφτηκε και δε περνα τελωνειο δε βλεπω γιατι να προπληρωσει καποιος τον εκτελωνισμο.
Αγόρασα από UK (από μαγαζί) πράγματα αξίας 60Ε (μάζι με μεταφορικά, περίπου 43Ε η αξία των πραγμάτων). Τελωνείο μου έβγαλε να πληρώσω ΦΠΑ για 43 ευρώ και 15Ε έξοδα εκτελωνισμού. Σύνολο 25Ε περίπου. Εννοείται ότι Αγγλία αφαίρεσαν τον δικό τους ΦΠΑ. Αγορά πριν 1/7
Βασανισμένη μηχανόβια ψυχή...
Παιδιά, έχει ψωνίσει κανείς πρόσφατα από UK?
Έχω πάρει πάρει κάτι βίδες και ένα μανουαλ για το μηχανάκι (από διαφορετικούς πωλητές) αλλά ακόμα δεν έχει έρθει τπτ!
Μιλάμε για παραγγελίες 50+ μέρες...
εχει κάποιος κανένα τηλέφωνο που διαπιστωμένα να το απαντάνε για το τελωνείο στο Ελ.Βελ.;
Εχω καλέσει 4-5 αριθμούς που εχω βρει δεξιά και αριστερά και ο μοναδικός που απαντήθηκε η κλήση, αφου με ρώτησαν αν πρόκειται για δέμα μεσω ΕΛΤΑ με παρέπεμψαν σε ενα επόμενο τηλέφωνο που με το πρωτο χτύπημα μπαίνει στο κατειλημμένο μπιπ-μπιπ.
Εχω ενα δεματάκι ευτελούς αξίας σε χρήματα <10€ (συναισθηματικής όμως για μένα) απο τις αρχές του μήνα (4/11) κολλημένο στο τελωνείο. Έμαθα ότι είναι στο τελωνείο απο τους ΕΛΤΑδες που πηρα να ρωτησω τι και πως.
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
δεν θα μιλήσεις με το τελωνείο...με τα ΕΛΤΑ θα πρέπει να μιλήσεις....στην δική τους "αποθήκη" είναι και ας λένε ότι είναι τελωνείο
απλά δεν έχει έρθει ακόμα η σειρά του....
είναι μπελάς και χρονοβόρο να εμπλακείς στην διαδικασία ως ιδιώτης ... εάν μπορείς να περιμένεις άστο να πάρει την πορεία του θα σου πρότεινα εγώ...
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!
δεν εχω το χρόνο να τρέχω απο τον Πειραιά στο αεροδρόμιο για να μου σηκώνουν την πίεση οι τελωνηδες.
Με αυτό σα δεδομένο, πως να πείσω τον επόμενο ελτα που θα σηκώσει το τηλέφωνο να μη μου λέει σάλια και να μου δώσει μια ημερομηνία παραδοσης; έστω και κατα προσέγγιση.
Το δεματάκι ειναι πληρωμενο εννοείται.
διευκρινίζω: εννοώ ότι ως φυσικό εμπόρευμα είναι σε σημείο/καλάθι/παλέτα όπου είναι οι αποστολές που υπόκεινται σε τελωνειακές διαδικασίες πριν την εισαγωγή τους...
ο τελωνειακός έλεγχος και η βεβαίωση τελών γίνεται με λίστες και μηχανογραφικά. ως φυσικό εμπόρευμα θα πάει στο τελωνείο μόνο εάν το ζητήσουν για έλεγχο αξίας/περιεχομένου
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!
Κατάλαβα...ινσαλά και άξονας παλι
Είχα καιρό να μπω στο eBay και σήμερα πρόσεξα ότι στο watchlist που είχα αποθηκευμένα διάφορα πράγματα για να τα έχω υπ'όψιν, έχουν εξαφανιστεί τα περισσότερα. Πρέπει να είχα 100+ και έχουν μείνει 17.
Πριν στείλω μήνυμα στο support, έχει τύχει σε κανέναν, ή έκανα καμία εκκαθάριση και είμαι στα πρώτα στάδια Alzheimer;
Μηπως αυτα που ειχες στο watchlist πολυ απλα δεν υπαρχουν πλεον γιατι πουληθηκαν?
Αφαιρούνται όταν έχει περάσει καιρός γιατί μπορεί να μην υπάρχουν, να έκλεισε το "κατάστημα" που τα είχε ή απλά
να φαίνονται σαν κρατήσεις και να μην είναι "καθαρό" το κατάστημα για τον επόμενο χρόνο.
Είναι πιθανό να σου έχουν στείλει εναλλακτικές προτάσεις στο email σου, σαν διαφημίσεις.
Έχω πολλά χρόνια 1-2 αντικείμενα στο com και το οχημάτων, στο co.uk και στο de έχουν σβήσει κατα καιρούς
κοντά στο εξάμηνο. Αγγελίες από καταστήματα του aliexpress (στο ebay εννοώ) έχουν σβήσει και σε μικρότερο χρόνο.