Στις 200Κ χλμ άλλαξε την ρε συ,μην είσαι θύμα...
Στις 200Κ χλμ άλλαξε την ρε συ,μην είσαι θύμα...
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Η αλυσιδα αν δεν σπασει δεν αλλαζεται. ΝΟΜΟΣ.. Περα απο την πλακα εχει στις ακρες σκουρια στο κεντρο ειναι οκ αν δεις. Η σκουρια ειναι επιφανειακη. Δεν ξερω αν ο προηγουμενος την ειχε αλλαξει ποτε απλα δεν αναφερεται καποια αλλαγη στο μπουκ και ετσι υπεθεσα οτι εχει 75000
Άμα σου σπάσει η αλυσίδα στον δρόμο και μπλοκάρει ο πίσω τροχός μάντεψε που θα φας τα λεφτά σου.
Μου χε σπασει σε παπι παλια και δεν εγινε τιποτα απλα αλλαξα αλυσιδα.. ουτε μαγκωσε πουθενα.. οι περισσοτεροι αν δεις σε φορουμ εχουν σκουριασμενες αλυσιδες ακομα και ενα 6 μηνο μετα την αγορα. Η επιφανειακη σκουρια δεν λεει τιποτα! Χωρια οτι το πασχα που εχω σκοπο να την αλλαξω το πολυ να χω κανει 500 χλμ.. την εχω μονο για σαββατοκυριακα και αν δεν βρεχει μονο
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
+1000
Εμένα μου έτυχε και ευτυχώς το ράγισμα ήταν μικρό και ας πούμε τη γλυτωσα με κόλληση +αλυσιδογραναζα. Και η αλυσίδα σε σχέση με αυτή του παιδιού ήταν 100φορες καλύτερη και με μόνο 15000χλμ. Και βέβαια ήμουν εξερετικα τυχερός που ενώ φρακαρε ο τροχός δεν έπεσα (ευθεία με λίγα χλμ και πολύ τύχη).
Και βέβαια πρέπει να αλλάξεις τώρα και μετά στις 100.000 να ξαναλλαξεις. Και κοίτα και τα ρουλεμάν τροχού γτ αν η αλυσίδα δεν αλλάχτηκε ποτέ φαντάζομαι πως θα είναι κ αυτά.
Εμενα μου κανει εντύπωση που ασχολουνται ακομη σε αυτο το thread, ειναι πολυ καλα παιδια οι συμφορουμιτες
Αδερφε του '91 οταν μπαινεις σε μια συζητηση σε καφενείο ή φορουμ να ρωτησεις για να μαθεις, να παρεις γνωση δηλαδη, γιατι δεν σου αρκουν οι χιλιαδες πληροφορίες του ιντερνετ και θελεις καποιος να χασει το χρονο του βρίσκοντας πληροφορίες προσαρμοσμένες για εσενα μονο. Τοτε σεβουμενος τον χρονο τους, απορροφας σα σφουγγαρι τις πληροφοριες και εισαι ευγνώμον.
Αποψεις τυπου, δεν κανω αυτο ή εκείνο ή ρισκαρω αυτο ή το αλλο ειναι απογοητευτικές για να συνεχίσουν να σε βοηθήσουν στα θεματα που αντιμετωπίζεις ως νεοπας στο χωρο.
Οπως και εγω δεν θα χα θεμα να συμβουλεψω καποιον να κανει κατι ασχετως αν το κανει ετσι υπαρχουν ανθρωποι που δεν εχουν τετοια κολληματα. Εσυ αν δεν θες δεν απαντας εγω θα απανταω αν δω καποιον που θελει βοηθεια και ξερω να την δωσω. Δεν ειναι υποχρεωμενος καποιος να κανει κατι επειδη του το παν. 100 διαφορετικα πραματα θα δεις. Οσο για το αν το κανω πχ για τα αλυσιδογραναζα αν διαβασες ηταν χιουμορ και το διευθετουμε εκει που λεμε " περα απο την πλακα". Εδω μεσα κανουμε και την πλακα μας δεν ειμαστε σοβαροι.. Σοβαρος ειμαι σε ελαχιστα πραματα στην ζωη μου και ελπιζω να μην γινω ποτε "ΣΟΒΑΡΟΣ". ΟΣΟ για το αν σεβομαι τι μου λενε δεν κοροιδεψα ουτε μιλησα ασχημα σε καποιον ουτε καποιος παραπονεθηκε. Το φορουμ εδω μεσα πλην ελαχιστων που εχουν αρνητικη διαθεση ειναι εξαιρετικο. Θα ρωταω συνεχεια πραγματα και θα μαθαινω οπως μαθαινουν κι αλλοι .
απίθανο να εχει 75κ η αλυσίδα. δεν βγάζουν τοσα ακόμα και με τρελλη συντήρηση. επισης απίθανο να εχει 75κ το μηχανάκι αυτο με τοση σκουρια εκτος αν ήταν σε νησι η μάλλον μέσα σε βαρκα.
η αλυσίδα θελει αλλαγη οταν θέλει αλλαγη γιατι "άνοιξε" και οχι λογω σκουριάς που μπορει να ειναι οντως επιφανειακή. Η προφόρτιση δεν γυρναει γιατι έχει κολλήσει το κολλάρο στο σωμα του αμορτισερ λογικά. ριξε οτι βρεις αλλα γιατι να την πειράξεις? μια χαρα στη μεση ειναι. ποσα κιλα είσαι? οι μισοι κατοχοι μοτοσυκλετών δεν εχουν υδραυλική ουτε καν γαντζόκλειδο στα εργαλεια και δεν την ακούμπησαν ποτε. αν εισαι εντός του εύρους 75-90κιλα μην ασχολησαι με το αμορτισερ και ειδικά με την προφόρτιση. τουλάχιστον οχι ακομη.
Ειμαι 135 κιλα και οι φιλοι μου καπου στα 100 για αυτο ασχολουμαι γιατι κανει γκαπ..
Οσο για τα χιλιομετρα δεν εχει να λεει τοσο η σκουρια γιατι ειναι σε συγκεκριμενα σημεια και ελαχιστα δηλαδη τι ενα μηχανακι που αγοραστηκε το 2008 και το 2022 δεν εχει σκουρια ενω ενα αλλο ιδιας χρονολογιας εχει παει ν απει οτι εκανε πιο πολλα χιλιομετρα??? Αυτο εχει να κανει με την χρονολογια.. Η σκουρια δεν εμφανιζεται με ποσα χιλιομετρα εχεις κανει αλλα με το τι συνθηκες επικρατουν. Το μηχανακι εχει μπουκ σερβις κανονικα που δειχνει τα παντα..εχω δει και τα κτεο ολα κομπλε. Οποτε αυτο δεν με προβληματιζει με τα χιλιομετρα ισα ισα ειναι και αρκετουτσικα.. Ενα tdm που χα με 55.000 χλμ ειχε σκουριες σε σημεια οπως δισκοπλακες και κατι αλλα και αυτο ηταν εξακριβωμενο στο οτι δεν ειχε γυρισμενα χιλιομετρα!
Τελευταία τροποποίηση από Spar1991; 05/01/2022 στις 12:27.
τα στρομ δεν σκουριάζουν έυκολα. αν δεν εχει υπερβολική υγρασια εκει που το παρκαρει ο κατοχος σημαινει οτι εχει φαει πολύ βροχη. υποθέτω (κακώς ίσως) οτι δεν ειναι παρκαρισμένο στη βροχη αρα τρωει βροχη κάνοντας χλμ. δεν εχει σημασια, απλα κουβενατα να γινετε.
με 135 κιλα η προφόρτιση δεν κανει τίποτα. θες ελατηριο χθες. οταν εχεις λεφτα παρε μια αναρτηση καινουργια γιατι αυτο δεν αξίζει την αλλαγη ελατηριου.