Μιας κ ιππαρχει το θεμα, που μπορω να βρω κολληση 0.1mm η 0.2mm?
Παλια που ειχα πΣακΣει, δεν ειχα βρει λεπτοτερη απο 0.3mm
Μιας κ ιππαρχει το θεμα, που μπορω να βρω κολληση 0.1mm η 0.2mm?
Παλια που ειχα πΣακΣει, δεν ειχα βρει λεπτοτερη απο 0.3mm
Οσο και να την τιναξεις, η τελευταια σταγονα θα μεινει στο σωβρακο.....
Τα mm ειναι σκετα (διάμετρος) ή mm2 (διατομη)..??
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Ρωτάω ρε μάστορα γιατι αρκετός κόσμος μπερδεύεται οταν μιλαει για σύρματα..
(υπάρχουν "επαγγελματίες" ηλεκτρολογοι που νομιζουν ότι το 4αρι π.χ. καλωδιο έχει 4mm διάμετρο)
Υ.Γ.
Υπαρχουν 0.1mm σύρματα κόλλησης (κάνε ένα search για 0.1mm solder wire) αλλά δεν συνίστανται για μη ρομποτικές κολλησεις..
Δεύτερη φορά που βλέπω οδηγία για αποθήκευση της μύτης με επίχρισμα κόλλησης. Αν και το παλικάρι στο βίντεο, καθαρίζει την παλαιά κόλληση, προσθέτει νέα και κατόπιν ξανακαθαρίζει τη μύτη, οπότε δεν ξέρω αν μένει κάτι πάνω.
Δεν έχω καταλάβει τελικά τι είναι καλύτερο, διότι οι απόψεις διίστανται. Τείνω να πιστεύω ότι δεν παίζει τόσο ρόλο στη μακροζωία της μύτης, ώστε να μην υπάρχουν αυστηρές οδηγίες προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Καθαριζοντας την μυτη, μενει επανω μια ελαφρια επιστρωση κολλησης που την προστατευει απο οξειδωση οταν αναβεις το κολλητηρι..
Σε θερμοκρασιες περιβαλλοντος, η μυτη ειναι - θεωρητικα - ανοξειδωτη αλλα σε θερμοκρασιες λειτουργίας το Καδμιο δεν αισθανεται και πολυ ανετα..
Αυτο το weller υγρό για τί είναι και πως το δουλευεις; Το εχω παρει, βασικά ήθελα αυτη την μικρή υγρη παστα για πλακέτα (κόλλημα ξεκόλλημα) που είναι πανάκριβη 50€ η συριγκα των 10 ml και λήγει κιόλας μετα απο 1-2 χρόνια και μου έδωσαν αυτό απο τον Φανό αλλά δεν νομίζω ότι κάνει την ίδια δουλειά...
Επισης ψαχνω κολλητηρι αεριου ρυθμιζόμενο και καλό θα ήταν να έχει κ θερμό αερα για ξεκολλήματα, ζητάω πολλά;![]()
Πολλα δεν ζητας.. Ακριβα πραγματα ζητας..
(αναλογα βεβαια για τη δουλεια που το θες..)
Υ.Γ.
ΔΕν ξερω για ποια υγρη παστα μιλας, αλλα υποψιαζομαι οτι αναφερεσαι σ' αυτην που χρησιμοποιείται για κατασκευή/επιδιόρθωση χαλκοδιαδρομων χαμηλης τασης και ρευματος..
Οχι δε λεω αυτό που φτιάχνει χαλκοδιαδρομο, λέω το υγρο φλουξ που ειναι σαν τζελ και ειναι για κολληση / αποκολληση συνήθως smd εξαρτηματων... Συνηθως ειναι σε συρριγούλα και είχε θυμαμαι 50€, τωρα είδα έχει πλημμυρισει ο κοσμος απο κινεζικα των 3€
Και μετα έλεγα αυτό το Weller, μου το έδωσαν για την παραπάνω δουλειά αλλά δεν κανει, γιατί πράγμα ειναι; Καθαρίζει υλικό προς κόλληση;
![]()
Ειναι η παλια "σολντερίνη" (εξελληνισμενη αποδοση) που την εχουν "ραφιναρει" (και εχει ανεβει 20 φορες επανω η τιμη της) και ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ βοηθαει στην διαχυση της θερμοτητας του κολλητηριου στην μια πλευρα των IC SMD ωστε να ρουφιεται η κολληση με την μια..
ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ειναι παντελως αχρηστη γιατι και δεν κανει τα παραπανω και περιττευει για χρηση σε κολλησεις..
(ολα τα συρματα κολλησης εμπεριεχουν flux πλεον..)
Υ.Γ.
Αν ειναι δικος σου ο εξοπλισμος της φωτο (και τον χρησιμοποιείς, εννοειται..), μαλλον δεν θα επρεπε να κανεις τετοιου ειδους ερωτησεις..![]()