Πήρα ένα πλαγιοκόφτη knipex 20αρι, τώρα θέλω να πάρω και μια πένσα γενικής χρήσης διότι αυτή που έχω είναι ασε μην πω.... Είμαι ανάμεσα σε knipex και unior που είναι πάνω κάτω στα ίδια λεφτά. 20αρα, πάντα. γνώμες;
Τείνω στην knipex για να είναι ασορτί με τον πλαγιοκόφτη αλλά αν της unior είναι καλύτερη, θα την προτιμήσω.
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Καλημέρα. Σε πενσικά δύσκολα να είναι καλύτερη η Unior από την Knipex, και λογικά ούτε φτηνότερη θα είναι. Από μένα μονόδρομος η Knipex. Αυτή:
https://www.skroutz.gr/s/11984141/Kn...%85-200mm.html
ή ακόμα καλύτερα την παρακάτω:
https://www.skroutz.gr/s/11976708/Kn...%85-200mm.html
Έχω την 20αρα Κνιπεξ με μονωση από περισυ και αν έχεις μεγάλες παλάμες είναι πολύ εύχρηστη. Την συνιστώ.
Knipex ή αλλιώς NWS ή τα μοντελα της Benman που ειναι NWS:
https://www.skroutz.gr/c/958/penses-...723/pensa.html
NWS ειναι και οι περισότερες LUX του Praktiker αλλα τις εχει ακριβώτερα.
Πολύ σωστός ο Λεωνίδας (Leon67).
Πριν κάνα τριάρι χρόνια είχα πάρει πένσα και πλαγιοκοφτη 20αρια LUX σε προσφορά στο πρακτικερ, υπόλοιπα από το Survivor! Πολύ ωραία εργαλεία και τα δύο.
Τελικά ς αγοράστηκε η 2η που έβαλε ο lazarefa πιο πάνω, φωτό των 2 στο πορν λίαν συντόμως. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις![]()
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Η επάνω πιο εύκολο κόψιμο συρματων, η κάτω μεγαλύτερη αντοχή σε τζόγους.
στα εγγλέζικα η πένσα λέγεται combined pliers, δηλαδή κάνει πολλές δουλειές, όταν ένα εργαλείο κάνει πολλές δουλείες δεν τις κάνει τόσο καλά όλες
οι δύο κυριότερες από αυτές είναι σφίξιμο και κόψιμο
στις παραπάνω πένσες η μία δίνει προτεραιότητα στο κόψιμο (η πιο ακριβή, η πάνω) γιαυτό έχει μετατόπιση άξονα (η απόσταση από την κόψη μέχρι τον άξονα είναι πιο μικρή) έτσι ώστε μοχλικά να ασκείται μεγαλύτερη δύναμη στην κόψη, γιαυτό και έχει μεγαλύτερη σκληρότητα γιατί αλλιώς θα χαλάσει την κόψη, ταυτόχρονα έχει μεγαλύτερη επιφάνεια κόψης, όμως έτσι περιορίζει την επιφάνεια σφίξης, γιαυτό είναι μικρότερο το μπροστινό μέρος, τώρα θα μου πεις δεν την κάνει καλά την κόψη; την κάνει καλά αν φτάσει το σύρμα εκεί μέσα που είναι, άρα συνολικά δεν την κάνει καλά σε σχέση με ένα κόφτη, έτσι είναι αυτά, δίνεις και παίρνεις
Τελευταία τροποποίηση από mouziko; 08/02/2022 στις 19:20.
νομίζω επίσης ότι μεταξύ των δυο, η συναρμογή των στελεχών διαφέρει.
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Οι κύρια διαφορά στις πένσες μεγάλου υπομοχλίου είναι η μεγαλύτερη δύναμη κοπής ΚΑΙ σύσφιξης.
Απ' τη στιγμή που το συνολικό μέγεθος παραμένει ίδιο, η μετατόπιση του υπομοχλίου προς τα πίσω επιφέρει και μεγαλύτερο άνοιγμα στις σιαγώνες για συγκράτηση μεγαλύτερων αντικειμένων. Γι' αυτό και η διαφορετική σχεδίαση στα δόντια στο μπροστινό μέρος της πένσας.
Καμία διαφορά σε σκληρότητα και αντοχής του σημείου σύνδεσης.
Sent from me using a computer.
Συνεπώς έχουμε δύο ενδεχόμενα. Είτε η σκληρότητα και η αντοχή πλεονάζουν στις εκδόσεις με δυνατότητα μικρότερης ροπής, είτε είναι ανεπαρκείς στις εκδόσεις με δυνατότητα μεγαλύτερης ροπής.
Η πρώτη περίπτωση σχετικά θεμιτή, απλά ο χρήστης κάνει συμβιβασμούς σε κόστος, όγκο, βάρος, που είναι περισσότερα σε σχέση με εκείνα που πραγματικά χρειάζεται το συγκεκριμένο εργαλείο.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.