Σελίδα 6 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 84 από 84

Θέμα: Αντλία θερμότητας vs λέβητας υγραερίου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Έχεις νυχτερινό ρεύμα; Δεν ξέρω αν υφίσταται ακόμα, ο πατερας μου είχε βάλει ηλεκτρικό καυστήρα στο πατρικό επειδή είχαμε νυχτερινό. Νομίζω πλέον δεν έχουμε.

Έχω μπερδευτεί λίγο. Θες να βρισκεις το σπίτι τελειως ζεστό όταν έρχεσαι; Δηλ αν αντι για 20 βαθμους το βρίσκεις στους 15-16 θα ήταν πρόβλημα;
    Γιατί άλλο να το ζεστάνεις από τους 5-10 βαθμους και άλλο από τους 15, όταν μπαίνεις μέσα.

Για τη χρήση που αναφέρεις και για να κρατήσεις το κοστος χαμηλό ίσως δεν μπορεις να αποφυγεις το διπλό σύστημα θέρμανσης.
    Θα είχε νόημα να μπει ένας μικρός (σχετικά) ηλεκτρικός λέβητας που να κάνει τη βαρια δουλειά και μετά να αναλαμβάνει η σόμπα;

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motojojo Προβολή μηνύματος
    Έχεις νυχτερινό ρεύμα; Δεν ξέρω αν υφίσταται ακόμα, ο πατερας μου είχε βάλει ηλεκτρικό καυστήρα στο πατρικό επειδή είχαμε νυχτερινό. Νομίζω πλέον δεν έχουμε.

Έχω μπερδευτεί λίγο. Θες να βρισκεις το σπίτι τελειως ζεστό όταν έρχεσαι; Δηλ αν αντι για 20 βαθμους το βρίσκεις στους 15-16 θα ήταν πρόβλημα;
    Γιατί άλλο να το ζεστάνεις από τους 5-10 βαθμους και άλλο από τους 15, όταν μπαίνεις μέσα.

Για τη χρήση που αναφέρεις και για να κρατήσεις το κοστος χαμηλό ίσως δεν μπορεις να αποφυγεις το διπλό σύστημα θέρμανσης.
    Θα είχε νόημα να μπει ένας μικρός (σχετικά) ηλεκτρικός λέβητας που να κάνει τη βαρια δουλειά και μετά να αναλαμβάνει η σόμπα;
    Δεν εχω νυχτερινο. Γι αυτο ηθελα να δω τι καιει (πανω κατω) κ να υπολογισω. Λογω λιγων ημερων που θα το χρησιμοποιω σκεφτηκα τον ηλεκτρικο καυστηρα.
    Αν κανεις να πας 2-3 μηνες στο σπιτι πεφτει κ κατω απο τους 10. Ειναι μανικι να την σηκωσεις γρηγορα την θερμοκρασια κ ειδικα ενα δωματιο που δεν το πιανει η σομπα η το τζακι του αλλου δωματιου.
    Τοσα χρονια τα αναβα ολα οταν πηγαινα σπιτι κ στο απομονωμενο δωματιο εβαζα ενα θερμοπομπο. Αλλα χωρις καλοριφερ το μπανιο ειναι παντα κρυο (αντε να κανεις μπανιο τα μικρα το χειμωνα) να σηκωθεις να βαλεις κανα ξυλο το βραδυ ωστε το πρωι η σομπα να κραταει...κλπ κλπ.

Ε λεω απο φετος το καλοκαιρι αφου εχω τις σωληνωσεις ετοιμες θα βαλω σωματα κ καλοριφερ να τελειωνουμε. Πας που πας 10-15 μερες το χειμωνα να το ευχαριστιεσαι ρε παιδι μου. Πιο πολυ για τα μικρα το κανω παρα για εμενα.
    Ride(s) the wind of change...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Ίδια φάση είμαστε και εμείς, μέχρι που πέρυσι μπήκαν καινούρια αλουμίνια και πόρτες, αντικαταστάθηκε ο λέβητας πετρελαίου που είχε χαλάσει (1.800€) και πλέον το σπίτι κρατάει μετά από μία μέρα, 25 βαθμούς με τον διακόπτη στο 19-20 - πράγμα που δεν είχαμε δει ποτέ εδώ και 40 χρόνια!

Πριν τα αλουμίνια το σπίτι όταν έμπαινες είχε μέσα ~10 βαθμούς τον χειμώνα, τώρα είναι 12-13. Μετά από δύο ημέρες και με συνεχή χρήση καλοριφέρ, έφτανε μέσα στο σπίτι 20-22 βαθμούς, τώρα φτάνει σε μία μέρα τους 25.

Που θέλω να καταλήξω, ότι με τα θερμοδιακοπτόμενα που βάλετε και το κέλυφος και αφού υπάρχει μεγάλο μέρος της εγκατάστασης έτοιμο, για εμένα αξίζει να μπει λέβητας πετρελαίου. Θα γίνει σύνδεση με με τον θερμοσίφωνα και θα είστε τζετ. Μία μικρή αποθήκη δίπλα στο σπίτι είναι ο μόνος μπελάς ή αν υπάρχουν σκάλες, ίσως από κάτω θα μπορούσε να μπει. Θα κρατάτε πάντα και ένα 30λιτρο μπιτόΝι καβάτζα και ξενοιάζεις! Σαν το πετρέλαιο δεν έχει! (δυστυχώς)
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    ψαξου για ατομικο λεβητακι-μποιλερ υγραεριου
    αν δουλευει με μπουκαλα....

Τα κλιματιστικά δουλεύουν και σαν αφυγραντήρες.
    Με ένα smart το βάζεις την προηγούμενη μέρα να δουλέψει σαν αφυγραντήρας και στη συνέχεια σαν θέρμανση.
    Και όταν έρθουν οι ζέστες, το δουλεύεις και για ψύξη....

my 2 cents.
    μπεεεεε....

Παλαιό μέλος
    Δεν γνωρίζω ιδιαίτερα από τεχνικά αυτής της φύσεως, αλλά διαβάζοντας μου δημιουργήθηκε η εξής απορία.
    Εφόσον η μονοφασική παροχή μπορεί να "σηκώσει" τα 8 από τα 9kw του ηλεκτρικού καυστήρα, αυτό δεν σημαίνει ότι όταν λειτουργεί ο καυστήρας δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καταναλώσεις πουθενά αλλού στο σπίτι? Πχ κουζίνα για μαγείρεμα, πλυντήριο , θερμοσίφωνας

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Panos76 Προβολή μηνύματος
    Ίδια φάση είμαστε και εμείς, μέχρι που πέρυσι μπήκαν καινούρια αλουμίνια και πόρτες, αντικαταστάθηκε ο λέβητας πετρελαίου που είχε χαλάσει (1.800€) και πλέον το σπίτι κρατάει μετά από μία μέρα, 25 βαθμούς με τον διακόπτη στο 19-20 - πράγμα που δεν είχαμε δει ποτέ εδώ και 40 χρόνια!

Πριν τα αλουμίνια το σπίτι όταν έμπαινες είχε μέσα ~10 βαθμούς τον χειμώνα, τώρα είναι 12-13. Μετά από δύο ημέρες και με συνεχή χρήση καλοριφέρ, έφτανε μέσα στο σπίτι 20-22 βαθμούς, τώρα φτάνει σε μία μέρα τους 25.

Που θέλω να καταλήξω, ότι με τα θερμοδιακοπτόμενα που βάλετε και το κέλυφος και αφού υπάρχει μεγάλο μέρος της εγκατάστασης έτοιμο, για εμένα αξίζει να μπει λέβητας πετρελαίου. Θα γίνει σύνδεση με με τον θερμοσίφωνα και θα είστε τζετ. Μία μικρή αποθήκη δίπλα στο σπίτι είναι ο μόνος μπελάς ή αν υπάρχουν σκάλες, ίσως από κάτω θα μπορούσε να μπει. Θα κρατάτε πάντα και ένα 30λιτρο μπιτόΝι καβάτζα και ξενοιάζεις! Σαν το πετρέλαιο δεν έχει! (δυστυχώς)
    Κάτω από το ένα δώματιο υπάρχει ένα υπόγειο ύψους 1.70 Μαξ κ έλεγα να βάλω τον καυστήρα/λέβητα εκεί. Αλλά του πετρελαίου θα κάνει ένα θόρυβο κ η δεξαμενή δεν μπαίνει εκεί. Μια πορτιτσα για χόμπιτ έχει μόνο κ ένα μικρό παραθυράκι.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    ψαξου για ατομικο λεβητακι-μποιλερ υγραεριου
    αν δουλευει με μπουκαλα....
    Για τον κλασικό λέβητα αερίου που μπαίνει σε μπαλκόνι δεν λες?
    Απλά η συνδεεσαι με την γραμμή του αέριου απο τον δρόμο η κάνεις ένωση για 2-3 μπουκάλες. Απλά αν πήγαινα για μπουκάλες θα έβαζα μια μεγάλη παρά να αλλάζω. Συν ότι θα τις ήθελα πιο μακριά αντί για κάτω από το δωμάτιο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από γιωτάς Προβολή μηνύματος
    Με ένα smart το βάζεις την προηγούμενη μέρα να δουλέψει σαν αφυγραντήρας και στη συνέχεια σαν θέρμανση.

my 2 cents.
    Στα 38 χρόνια που έρχομαι χωριό 1 η 2 φορές είχε φτάσει τόσο ψηλά η θερμοκρασία για να πεις ότι δεν μπορώ να κοιμηθώ σπίτι. Πάνω από 28-30 εννοώ μέσα. Καλύτερα αφυγραντήρας.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από typhoon Προβολή μηνύματος
    Δεν γνωρίζω ιδιαίτερα από τεχνικά αυτής της φύσεως, αλλά διαβάζοντας μου δημιουργήθηκε η εξής απορία.
    Εφόσον η μονοφασική παροχή μπορεί να "σηκώσει" τα 8 από τα 9kw του ηλεκτρικού καυστήρα, αυτό δεν σημαίνει ότι όταν λειτουργεί ο καυστήρας δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καταναλώσεις πουθενά αλλού στο σπίτι? Πχ κουζίνα για μαγείρεμα, πλυντήριο , θερμοσίφωνας
    Είναι ένα θέμα αυτό. Θερμοσίφωνας δεν με νοιάζει θα έχω νερό από λέβητα.
    Απλά λογικά δεν μπορώ να δουλεύω στο φουλ γιατί αν μπει κάτι άλλο σε λειτουργία ενεργοβορο την κάτσαμε. Δεν ξέρω μήπως πρέπει να μπει όριο στα 6Kw.
    Ride(s) the wind of change...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της borgiriadis1
    Όντως ο ηλεκτρικός καυστήρας με το μονοφασικό ρεύμα έχει θεματακια. Υπάρχουν και μικρότεροι βέβαια που αν το σπίτι είναι μικρό σε καλύπτουν μια χαρά.
    Εγώ είμαι υπέρ στον ηλεκτρικό καυστήρα και η αλήθεια είναι ότι κυρίως τέτοιες εφαρμογές έχει βρει (σε εξοχικά κυρίως).

Γλυτώνεις από παααρα πολλά πράγματα όπως πχ αν έχει η δεξαμενή πετρέλαιο ή αέριο και κάθε πότε θα την ανευφοδιασεις κλπ. Επίσης μην ξεχνάμε ότι και να καις χρειάζεσαι ρεύμα για να ανάψεις τον καυστήρα (οπότε αν έχεις θέμα με το ρεύμα ότι καυστήρα και να έχεις θα παγώσεις. Επίσης ο ηλεκτρικός δεν χρειάζεται καμία συντήρηση ποτέ. Σκέψου να σου παγώσει του πετρελαίου και να μην μπορείς να τον ανάψεις απομακρυσμένα.

Για εμένα εφόσον το θέλεις για το εξοχικό θα κατέληγα στο ηλεκτρικό. Σχετικά απλή εγκατάσταση και θα έχεις και μόνιμα α ζεστό νερό (όταν είναι αναμμένος). Όσον αφορά το κόστος είναι όντως ακριβότερο το ρεύμα σαν "καύσιμο" αφού έχει αποδώση 1προς1 αλλά για εξοχικό είναι οκ. Και βέβαια όπως αναφέρθηκε πιο πάνω να το σηκώνει η ηλεκτρική σου εγκατάσταση.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από γιωτάς Προβολή μηνύματος

my 2 cents.
    τα κλιματιστικά κάνουν αφύγρανση (υγροποίηση στον εξατμιστήρα) ΜΟΝΟ σε λειτουργία ψύξης.

12Κ για αντλία ακόμα και 16W (μάλλον 14W θα είναι πιο σωστή, αλλά πρέπει να σου κάνει μελέτη απωλειών κάποιος μηχανικός) είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ πολλά, εκτός αν μιλάμε για Α/Θ + θερμοδοχείο 180lt + θερμαντήρα.
    Οι Monoblock έχουν γύρω στα 5Κ. Πως προέκυψε το 12Κ? ρωτάω γιατί ενδιαφέρομαι και εγώ.
    surfing the wild side

Σελίδα 6 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456

Παρόμοια θέματα

1. street VS enduro
    από anr11 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2014, 12:21
  2. Mercedes vs VW
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2010, 07:40
  3. Castrol vs Bel Ray