Ποιο το νόημα ρε φίλε?
Αν στα 100 χλμ που θα μετραγες είχες κάψει 7 τότε αφού χωράει 21 το τεποζιτο θα έκανες 300 χλμ.
Απλή μέθοδο των τριών από το δημοτικό.
Ούτε θα βασανίζες το μηχανάκι ούτε αντλίες ούτε τιποτα
Ποιο το νόημα ρε φίλε?
Αν στα 100 χλμ που θα μετραγες είχες κάψει 7 τότε αφού χωράει 21 το τεποζιτο θα έκανες 300 χλμ.
Απλή μέθοδο των τριών από το δημοτικό.
Ούτε θα βασανίζες το μηχανάκι ούτε αντλίες ούτε τιποτα
Όντως την αυτονομία την υπολογίζεις εύκολα.
Αυτό που δεν υπολογίζεται εύκολα και θεωρώ χρήσιμο να ξέρει κάποιος είναι το πόσο έχεις μέσα σε σχέση με αυτό που σου δείχνει ο δείκτης ότι έχει (αν έχει δείκτη καυσίμου).
Γιατι οι περισσότεροι δείκτες λένε ότι ναναι και δεν σε βοηθάνε να υπολογίσεις αν σε βγάζει μέχρι το επόμενο βενζινάδικο
Και εγω νορμαλ το θεωρώ οταν περιλαμβανει και μετακίνηση στη πόλη. Την επόμενη φορα τσεκαρε το μονο στο ταξιδι. Σε εμενα στο ταξιδι παιζω μέση κατανάλωση από 4,5 (5K στροφές) έως 7,5l ανάλογα τις ταχυτήτες. Παντως τα 5,5l τα καιει χαλαρά με 120-130km/h σε ίσιο δρόμο, μπορεί και παραπάνω.
Καλησπέρα και από μένα. Εγώ θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα στο κινητό. Για παράδειγμα εγώ χρησιμοποιώ το fillup. Εύκολο πολύ στη χρήση και δύσκολα έχει μεγάλες αποκλίσεις. Απλά εγωτο γεμίζω πάντα φουλ. Οπότε μετράει χιλιόμετρα από γέμισμα σε γέμισμα μέση κατανάλωση και διάφορα πραγματακια ώστε να έχει μια καλή εικόνα.
![]()
Run, live to fly, fly to live, do or die
Run, live to fly, fly to live, Aces high
Συμφωνώ ότι ενα application στο κινητο με καταγραφές ειναι must για μεγαλύτερη ακρίβεια (πολλές μετρήσεις-γεμίσματα -> πιο σωστή avg κατανάλωση), καθώς σε ενα γέμισμα μπορει να το παταγες, ενα να ησουν μονο μεσα στην πόλη κλπ. και αρα να ειχες διαφορετικές καταναλώσεις λόγω συμπεριφοράς.
Προσωπικά χρησιμοποιω το Fuel Manager Pro (παλιά το είχαν βγάλει δωρεαν)
https://play.google.com/store/apps/d...hl=en_US&gl=US
@ Nik0s_Dk με τι μηχανάκι εχεις το avg 4.37l/100KM ?
Nc750x χειροκίνητο... Και η μέτρηση είναι από το πρώτο χιλιόμετρο στο μηχανάκι μιας και το πήρα καινούργιο. Και πάντα όπως είπα το γεμίζω φουλ.
Run, live to fly, fly to live, do or die
Run, live to fly, fly to live, Aces high
Επανέρχομαι!
Το θέμα η κατανάλωση!
Με γεμάτο ρεζερβουάρ μου έβγαλε 200 χλμ σε συνθήκες πόλης! Όχι μαζί με ταξίδι αυτή τη φορά! Μόνο πόλη! 21 λιτρα 200 χλμ!
Μιλάμε για κατανάλωση 10,5/100 χλμ!
Βεστρομ 650 του 2005!
Τι μπορεί να φταίει?
Οι διαδρομές δε ξεπερνούσαν τα 2 χλμ!
Ξέρω ότι θα μού πείτε να πηγαίνω με τα πόδια αφού ειναι πολυ μικρές διαδρομές! Αυτό κάνω!
Κάποιες φορές όμως δε γίνεται γιατί δεν είμαι μόνος!
καθε μερα ...νεα μερα.
Παπασούζα, με γεμάτο ρεζερβουάρ, έκανες 200χλμ, ξαναγέμισες και πήρε 21 λίτρα;;
Λέγοντας 21 λίτρα εννοείς ότι τα καψες όλα μέχρι σταγόνας? Ότι δεν έμεινε τίποτα στο ρεζερβουάρ,ούτε η ρεζέρβα?
Σου το ξαναέγραψα. Εχει προβλημα, να πας σε συνεργειο. Δεν καιει πανω απο 6.5 το στρομ. Οτιδηποτς πανω απο εκει ειναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ.