Μάρτης γδάρτης και παλουκοκάφτης λένε. Δε θυμάμαι τα τελευταία 15 χρόνια άλλη φορά να ξεκινάω 20 Μαρτίου στις 8 το πρωί και να χιονίζει στην Αθήνα. Το έζησα και αυτό! Οι θερμοκρασίες ήταν για δεύτερο συνεχόμενο ΣΚ ''πολικές'' και η αλήθεια είναι ότι μεσοβδόμαδα είχα σχεδόν απορρίψει την ανάβαση σε βουνό. Κάποια στιγμή προς το τέλος όμως αποφάσισα να κάνω κάτι σχετικά ''ορθολογικό''. Να ανέβω στην Ανάληψη, ένα βουνό ακριβώς απο πάνω απο το Ραπτόπουλο Ευρυτανίας αλλά να το προσεγγίσω απο Δυτικά ώστε να έχει περάσει η ώρα και να αποφύγω τυχόν παγετό. Οι προβλέψεις έδιναν εκεί μέγιστη θερμοκρασία 1-2 βαθμούς το μεσημέρι οπότε προετοιμάστηκα για χοντρό κρύο.
Τώρα θα μου πείτε, ποιός ορθολογιστής ξεκινά ταξίδι με μοτοσυκλέτα και μέγιστη θερμοκρασία στα πεδινά 5 βαθμούς, με σκοπό να ανέβει σε κορυφή βουνού 380km μακριά και να επιστρέψει την ίδια μέρα? Ε, προφανώς αν ήμουν 100% ορθολογιστής δε θα διαβάζατε αυτές τις γραμμές...
1ο checkpoint της εξόρμησης το φράγμα στο Καστράκι. Είχα περάσει πολλές φορές σύριζα και ποτέ δεν έτυχε να κάνω παράκαμψη για να το δω. Τώρα ήταν ευκαιρία καθώς ο χρόνος κυλούσε υπέρ μου. Η διαδρομή γνωστή που ανεβαίνει προς Χαλκιόπουλο αλλά απολαυστική.
Κατασκευάστηκε το 1969. Είναι το δεύτερο κατά σειρά φράγμα του Αχελώου. Το ύψος του φράγματος είναι 95 μέτρα και το μήκος του 530 μέτρα. Με την κατασκευή του φράγματος δημιουργήθηκε η τεχνητή λίμνη του Καστρακίου. Ο Υδροηλεκτρικός σταθμός χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση ροής ισχύος μεταξύ Ελλάδας και Γιουγκοσλαβίας.
![]()