Σελίδα 2 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 93

Θέμα: ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ....

Ευτυχισμένη Μαγισσούλα Το avatar του/της evvou
    Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
    εγώ λέω να (ξανα)διαβάσουμε ΟΛΟΙ μας το 1984 του Όργουελ όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο επίκαιρο γίνεται

εναλλακτικά (ή καλύτερα επιπλέον) τη φάρμα των ζώων
    γμτ το 1984 δεν το εχω διαβασει

η φαρμα των ζωων ομως ειναι φοβερο βιβλιο...το διαβασα στο λυκειο και μου εχει μεινει ακομα..
    το original α-μηχανο™ μελος

Παλαιό μέλος Το avatar του/της koutroulis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από a-mixani
    εχω πααααααααρα πολλα βιβλια του εχω κολλημα απο αρκετα μικρη ηλικια και ειλικρινα δε μπορω να αποφασισω ποιο ειναι το αγαπημενο μου!!! μερικα απο τα πιο συγκλονιστικα του (για μενα) ειναι τα Insomnia, The girl who loved Tom Gordon, Thinner, Firestarter, Desperation, Dolores Clairborne, Needful things, και εννοειται The Stand που ειναι απιστευτο βιβλιο!!!

εμένα μου άρεσε πολύ η Ονειροπαγίδα και πιστεύω ότι η ταινία αδίκησε πολύ το βιβλίο

και το Hearts in Atlantis είναι πολύ καλό
    Common Sense is not that COMMON after all!!!!

BAKALISTIC SYSTEMS S.A. Το avatar του/της billgeo
    Αρχικά δημιουργήθηκε από koutroulis
    εγώ θα σου πρότεινα το "8"

της Κάθριν Νέβιλ

πολύ καλό, το διαβάζω αυτό το καιρό!

Καλο θα ηταν να λεγαμε και το θεμα/κατηγορια του βιβλιου, π.χ. sci-fi, horor, fantasy, αστυνομικο, τσοντα... εεε... anyway... you get the picture!

επίσης Μαικλ Κραιτον (μεγάλη αδυναμία)
    -Rising Sun
    -Disclosure
    -Eaters of the dead
    -Timeline

Μαικλ Κραϊτον RULZ, τα πιο ψαγμετα βιβλια, SCI-fi (το SCI κεφαλαιο γιατι ολα βασιζονται σε τεκμιριωμενα επιστιμονικα δεδομενα!)
    Και παρα πολλα απο τα βιβλια του γιναν ταινιες (οχι οτι αξιζουν κιολας).

αυτα που εχω διαβασει εγω (πανω απο 3 φορες το καθε ενα!)
    1) jurasic park/lost world (φοβερα)
    2) andromeda strain (στελεχος Ανδρομεδα) (παλιο αλλα πολυ καλο, εχει βγει σε ταινια, βασιζεται σε αληθινο σεναριο)
    3)Sphere (η σφαιρα) (και αυτο σε ταινια, γαμ@ει)

και αλλα που δεν τα θυμαμαι τωρα (οταν παω σπιτι θα τα δω)

Ευτυχισμένη Μαγισσούλα Το avatar του/της evvou
    εμένα μου άρεσε πολύ η Ονειροπαγίδα και πιστεύω ότι η ταινία αδίκησε πολύ το βιβλίο

και το Hearts in Atlantis είναι πολύ καλό
    ειναι super και τα 2
    τις ταινιες γενικα τις αποφευγω να σου πω την αληθεια γιατι οι περισσοτερες χανουν τη μαγεια του King....περα απο το Πρασινο Μιλι, Misery, και The Shining (με τον Nicholson) δεν εχω ενθουσιαστει με καποια ταινια του ρε γμτ..
    το original α-μηχανο™ μελος

Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
    εγώ λέω να (ξανα)διαβάσουμε ΟΛΟΙ μας το 1984 του Όργουελ όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο επίκαιρο γίνεται
    Στo 1984 (δεν το εχω διαβασει) εχει βασιστει η ταινια Brazil του Gilliam, φοβερη ταινιαρα, αν παρουμε σαν δεδομενο οτι παντα τα βιβλια χανουν οταν γινονται ταινιες, το βιβλιο πρεπει να γαμει!

εχω πααααααααρα πολλα βιβλια του εχω κολλημα απο αρκετα μικρη ηλικια και ειλικρινα δε μπορω να αποφασισω ποιο ειναι το αγαπημενο μου!!! μερικα απο τα πιο συγκλονιστικα του (για μενα) ειναι τα Insomnia, The girl who loved Tom Gordon, Thinner, Firestarter, Desperation, Dolores Clairborne, Needful things, και εννοειται The Stand που ειναι απιστευτο βιβλιο!!!
    ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ! ΦΟΒΕΡΟ βιβλιο!

Κολημενος μεχρι το τελος!

Να το παρετε ολοι (νομιζω ο ελληνικος τιτλος ειναι "το κορακι")!

ειναι super και τα 2
    τις ταινιες γενικα τις αποφευγω να σου πω την αληθεια γιατι οι περισσοτερες χανουν τη μαγεια του King....περα απο το Πρασινο Μιλι, Misery, και The Shining (με τον Nicholson) δεν εχω ενθουσιαστει με καποια ταινια του ρε γμτ..
    να προσθέσω την καταιγίδα του αιώνα

πολύ καλή ταινία

Αρχικά δημιουργήθηκε από billgeo
    Καλο θα ηταν να λεγαμε και το θεμα/κατηγορια του βιβλιου, π.χ. sci-fi, horor, fantasy, αστυνομικο, τσοντα... εεε... anyway... you get the picture!

Μαικλ Κραϊτον RULZ, τα πιο ψαγμετα βιβλια, SCI-fi (το SCI κεφαλαιο γιατι ολα βασιζονται σε τεκμιριωμενα επιστιμονικα δεδομενα!)
    Και παρα πολλα απο τα βιβλια του γιναν ταινιες (οχι οτι αξιζουν κιολας).

αυτα που εχω διαβασει εγω (πανω απο 3 φορες το καθε ενα!)
    1) jurasic park/lost world (φοβερα)
    2) andromeda strain (στελεχος Ανδρομεδα) (παλιο αλλα πολυ καλο, εχει βγει σε ταινια, βασιζεται σε αληθινο σεναριο)
    3)Sphere (η σφαιρα) (και αυτο σε ταινια, γαμ@ει)

και αλλα που δεν τα θυμαμαι τωρα (οταν παω σπιτι θα τα δω)
    έχεις δίκιο και στα δύο και παράλειψη μου

για το 8 παραθέτω το παρακάτω απόσπασμα απο άμαζον

Katherine Neville's debut novel is a postmodern thriller set in 1972 ... and 1790. In the 20th century, Catherine Velis is a computer expert with a flair for music, painting, and chess who, on her way to Algeria at the behest of the accounting firm where she is employed, is invited to take a mysterious moonlighting assignment: recover the pieces of an old chess set missing for centuries.

In the midst of the French Revolution, a young novice discovers that her abbey is the hiding place of a chess set, once owned by the great Charlemagne, which allows those who play it to tap into incredible powers beyond the imagination. She eventually comes into contact with the major historical figures of the day, from Robespierre to Napoleon, each of whom has an agenda.

The Eight is a non-stop ride that recalls the swashbuckling adventures of Indiana Jones as well as the historical puzzles of Umberto Eco which, since its first publication in 1988, has gone on to acquire a substantial cult following. --This text refers to the Paperback edition.

From Publishers Weekly
    In this "astonishing fantasy-adventure," Catherine Velis, a computer expert banished to Algeria by her accounting firm, gets caught up in a search for a legendary chess set once owned by Charlemagne. "A thoroughly accomplished first novel," praised PW , "daring, original and moving, it seems destined to become a cult classic."
    Copyright 1990 Reed Business Information, Inc.

για Κραιτον όντως κάνει επιστημονική έρευνα σε αυτά που γράφει!

και γράφει καταπληκτικά

σου προτείνω να διαβάσεις το Rising Sun, νομίζεις οτι είσαι στην Ιαπωνία, και η ταινία εξίσου καλή (Σων Κονερυ είναι αυτός)

ειναι super και τα 2
    (το Πρασινο Μιλι ειναι για εμενα η καλυτερη μεταφορα βιβλιου σε ταινια, αλλα και παλι χανει)

Κατα την γνωμη μου, για να κανει καποιος μια μεταφορα σε ταινια ενος καλου βιβλιου, 8α πρεπει να φτιαξει μια ταινια 6 ωρων και παλι θα χανει!
    Οταν διαβαζεις ενα βιβλιο το μυαλο σου ειναι ο σκηνοθετης, ο παραγωγος, οι ηθοποιοι, ο CG artist, τα σκηνικα... ολα!
    Σ'ενα βιβλιο οταν ο συγγρ. σου λεει οτι κατι περναει απο το μυαλο ενος σε μια δεδομενη στιγμη, μπορεις πολυ ευκολα και φυσικα να το φανταστεις και αμεσως μετα να σε ξαναφερει στο "παρον"! Αντε να το κανει αυτο καποιος σε μια ταινια!

(το Πρασινο Μιλι ειναι για εμενα η καλυτερη μεταφορα βιβλιου σε ταινια, αλλα και παλι χανει)

Κατα την γνωμη μου, για να κανει καποιος μια μεταφορα σε ταινια ενος καλου βιβλιου, 8α πρεπει να φτιαξει μια ταινια 6 ωρων και παλι θα χανει!
    Οταν διαβαζεις ενα βιβλιο το μυαλο σου ειναι ο σκηνοθετης, ο παραγωγος, οι ηθοποιοι, ο CG artist, τα σκηνικα... ολα!
    Σ'ενα βιβλιο οταν ο συγγρ. σου λεει οτι κατι περναει απο το μυαλο ενος σε μια δεδομενη στιγμη, μπορεις πολυ ευκολα και φυσικα να το φανταστεις και αμεσως μετα να σε ξαναφερει στο "παρον"! Αντε να το κανει αυτο καποιος σε μια ταινια!
    σωστά τα λες, αλλά πιστευω μια τέτοια σύγκριση είναι πάντα άδικη για τις ταινίες

δεν θα μπορούσε ποτέ μία ταινία να είναι εφάμιλλη με τη φαντασία του καθενός,

προσωπικά με ενδιαφέρει να μην χάνει η ταινία τη ροή που έχει το βιβλίο και να μην παρακάμπτει κομμάτια για εμπορικούς λόγους, όπως η ονειροπαγίδα που αδικεί το βιβλίο

σωστά τα λες, αλλά πιστευω μια τέτοια σύγκριση είναι πάντα άδικη για τις ταινίες

δεν θα μπορούσε ποτέ μία ταινία να είναι εφάμιλλη με τη φαντασία του καθενός,

προσωπικά με ενδιαφέρει να μην χάνει η ταινία τη ροή που έχει το βιβλίο και να μην παρακάμπτει κομμάτια για εμπορικούς λόγους, όπως η ονειροπαγίδα που αδικεί το βιβλίο

+1 σωστος(τ)

Dan Brown

έχει διαβάσει κανείς??

+1 σωστος(τ)

έχεις πμ!

έχεις δίκιο και στα δύο και παράλειψη μου

για το 8 παραθέτω το παρακάτω απόσπασμα απο άμαζον

......
    ......

για Κραιτον όντως κάνει επιστημονική έρευνα σε αυτά που γράφει!

και γράφει καταπληκτικά

σου προτείνω να διαβάσεις το Rising Sun, νομίζεις οτι είσαι στην Ιαπωνία, και η ταινία εξίσου καλή (Σων Κονερυ είναι αυτός)
    Πρεπει να παρω και τα 2 (το Rising Sun το εχω δει)
    Το σεναριο του 8 μου μοιαζει λιγο με το Time-line (αλλο γαματο βιβλιο που θαφτηκε με την ταινια)

Πρεπει να παρω και τα 2 (το Rising Sun το εχω δει)
    Το σεναριο του 8 μου μοιαζει λιγο με το Time-line (αλλο γαματο βιβλιο που θαφτηκε με την ταινια)
    το Rising sun είναι εθιστικό βιβλιο

είμαι σίγουρος ότι θα σου αρέσει

το 8 δεν έχει να κάνει με ταξίδια στο χρόνο αλλά με δυο ιστορίες που εκτελούνται παράλληλα και στη ουσία σου δείχνει πως η μία που έχει τελειώσει συνδέεται με την άλλη κάποιους αιώνες μετά!

Σελίδα 2 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ενα ωραιο κειμενο
    από SpeakeasyBlues στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 22/09/2010, 22:11
  2. Ένα ωραίο έργο ...
    από sergiosm στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 19/03/2009, 12:21
  3. Ένα ωραίο σκίτσο
    από Nik0s στο forum Honda Africa