Σελίδα 24 από 28 ΠρώτοΠρώτο ... 1419202122232425262728 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 346 έως 360 από 407

Θέμα: ΑΓΟΡΑ vstrom 650 ερωτησεις

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    Μα δεν είναι θέμα μόνο κρύου μοτέρ, είναι θέμα συνθηκών κίνησης πρωτίστως
    Στο αμάξι έχω καταναλωση περίπου 6,5 l στα 100
    Όταν πάω βενζινάδικο και γεμίζω, μηδενίζω το Τριπ
    Το σπίτι μου από το βενζινάδικο είναι ενάμιση χιλιόμετρο.
    Έχω και υπόγειο γκαράζ που θέλει λίγο μανούβρα για να μπει το αμάξι.
    Ε, για αυτά τα σκάρτα 2 χλμ, βλέπω μέση κατανάλωση 10-11 λίτρα
    Σκέψου τώρα να έκανα καθημερινα αυτό το πράγμα, 1.5 χλμ μέσα στην πόλη πήγαινε έλα και βάλε βγάλε στο γκαράζ
    Θα είχα μέση κατανάλωση πάνω από 10, πάει να πει ότι έχει πρόβλημα το αμάξι ;
    To trip ΔΕΝ μπορεί να πει την αλήθεια σε τόσο μικρές αποστάσεις,για να δώσει την ένδειξη διαβάζει πολλές παραμέτρους που δεν είναι πλήρεις σε 2 χλμ απόσταση.Βασική αρχή,όσο μικρότερο το στατιστικό δείγμα τόσο ασαφή τα συμπεράσματα.Μια καλή γκαζιά πχ αν ρίξεις σε ένα φανάρι ή μια ανηφόρα θα σου δείξει 15-20 λίτ/100,είναι η στιγμιαία κατανάλωση και όχι η μέση.Αν κυκλοφορήσεις παραέξω και πας σε άλλη περιοχή θα πέσει στο 7λ πχ.

Ο παπασούζας μίλησε για νορμάλ συνθήκες στην πόλη με μία μηχανή γνωστή για την οικονομία της και η οποία μπορεί να κυκλοφορήσει άνετα με 2α-3η ακόμα και με 4η ταχύτητα.Το 10λ/100 είναι υπερβολικά υψηλό και όχι "είναι κρύο το μοτέρ" .Θέλει έλεγχο σε μηχανικό ASAP.

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    Μα δεν είναι θέμα μόνο κρύου μοτέρ, είναι θέμα συνθηκών κίνησης πρωτίστως
    Στο αμάξι έχω καταναλωση περίπου 6,5 l στα 100
    Όταν πάω βενζινάδικο και γεμίζω, μηδενίζω το Τριπ
    Το σπίτι μου από το βενζινάδικο είναι ενάμιση χιλιόμετρο.
    Έχω και υπόγειο γκαράζ που θέλει λίγο μανούβρα για να μπει το αμάξι.
    Ε, για αυτά τα σκάρτα 2 χλμ, βλέπω μέση κατανάλωση 10-11 λίτρα
    Σκέψου τώρα να έκανα καθημερινα αυτό το πράγμα, 1.5 χλμ μέσα στην πόλη πήγαινε έλα και βάλε βγάλε στο γκαράζ
    Θα είχα μέση κατανάλωση πάνω από 10, πάει να πει ότι έχει πρόβλημα το αμάξι ;
    Ακριβως αυτο.
    Εγω εχει τυχει για μια εβδομαδα να κουναω το αμαξι μονο για παιδικο σταθμο κ πισω.
    Βαρια 4χλμ πηγαινε-ελα.
    Το αμαξι δειχνει καταναλωση 10-11λτ/100 απο μηδενισμενο trip.
    Κ ομως οταν ξαναβαζω βενζινη αυτα τ λιτρα εχω καψει.

Σε ταξιδι ομως ή οταν χρησιμοποιειτε το αμαξι για μεγαλυτερες αποστασεις (εντος Αθηνων) τα νουμερα ερχονται σε νορμαλ επιπεδα 7-8λτ/100.

Στο δια ταυτα...οπως ειπα στον Παπασουζα μια βολτα μεχρι Χανια κ πισω κ θα καταλαβει ποσο καιει.
    Εγω πιστευω δεν εχει τιποτα το μοτο απλα η χρηση που εκανε ηταν για ηλεκτρικο πατινι.
    Ride(s) the wind of change...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από basilis_k6 Προβολή μηνύματος
    το τουονο δεν ειναι στρομ. καθε χιλιαρι που το πας αργα 1-2α καιει το πατο του. το στρομ δεν ενδιαφερετε αν πηγαινεις αργα. το κρυο μοτερ, οσο ειναι κρυο καιει παραπανω σε λογικα πλαισια. δεν καιει +50% βενζινη. και μιλαμε για το κρυο της κρητης εδω. δηλαδη ο παπασουζας του καναδα με τις ιδιες διαδρομες θα μας έλεγε οτι του καιει 14λ/100?

στην τελικη βαλτο μπροστα και αστο 2 λεπτα με το ρολόι και μετα κανε κανονικα τις διαδρομες σου. btw το στρομ ζεστο σε χαμηλες ταχυτητες δεν περναει τα 6 με τίποτα.
    Πάντα φευγω όταν έχει ανάψει η πρώτη παύλα της θερμοκρασίας! Αυτο περνει περισσότερο απο 2 λεπτά!
    καθε μερα ...νεα μερα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karellen Προβολή μηνύματος

Ο παπασούζας μίλησε για νορμάλ συνθήκες στην πόλη με μία μηχανή γνωστή για την οικονομία της και η οποία μπορεί να κυκλοφορήσει άνετα με 2α-3η ακόμα και με 4η ταχύτητα.Το 10λ/100 είναι υπερβολικά υψηλό και όχι "είναι κρύο το μοτέρ" .Θέλει έλεγχο σε μηχανικό ASAP.
    Αυτό!
    Το στρομ το ξαναειχα!Το κράτησα για 4 χρόνια! Δε θυμάμαι την κατανάλωση γιατί έχουν περάσει 10 χρόνια αλλά σίγουρα θα θυμόμουν αυτο το υπερβολικό 10l/100
    καθε μερα ...νεα μερα.

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    παπασούζα ξανα πάρε δείγμα, μη αρκείσαι στο μια φορά, μπορεί να φταίει ακόμη και η βενζίνη και παρτίδα της.

δεν χρειάζεται να τερματίσεις το ρεζερβουάρ, κάνε το εξής

γεμίζεις τάπα > μηδενίζεις μερικό χιλιομετρητή > με το που ανάψει το λαμπάκι βάζεις βενζίνη - τάπα πάλι > σημειώνεις ποσα λιτρα έβαλε + ποσα χιλιομετρα έγραψε ο μερικός χιλιομετρητής >
    κάνεις την ακόλουθη πράξη
    100*18λτ / 220 = 8,18 (παράδειγμα)

Αν σου κάψει επαλειμμένα αυτή την περίοδο (που είναι ιδανική γιατί δεν έχει ακραίες θερμοκρασίες) πανω απο 7-8lt στην πολη μονο τοτε πας μάστορα και οι έλεγχοι που πρέπει να γίνουν είναι έλεγχος προγράμματος ecu, έλεγχο πλεξούδας για διαρροές, έλεγχο / αντικατάσταση μπουζί με αυτά που συνιστά η σουζουκι, έλεγχο ρύθμιση βαλβίδες, καθαρισμός μπεκ (σε εξειδικευμένο).
    Αυτά όμως αν χρειάζεται να γίνουν όλα είναι κανα 300-400ρι.

Αν είναι ψιλό-χορδάς το εργαλείο είναι και λίγο αναμενόμενο όμως έτσι δεν είναι?
    you rise you fall you're down then you rise again

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctoras Προβολή μηνύματος
    παπασούζα ξανα πάρε δείγμα, μη αρκείσαι στο μια φορά, μπορεί να φταίει ακόμη και η βενζίνη και παρτίδα της.

δεν χρειάζεται να τερματίσεις το ρεζερβουάρ, κάνε το εξής

γεμίζεις τάπα > μηδενίζεις μερικό χιλιομετρητή > με το που ανάψει το λαμπάκι βάζεις βενζίνη - τάπα πάλι > σημειώνεις ποσα λιτρα έβαλε + ποσα χιλιομετρα έγραψε ο μερικός χιλιομετρητής >
    κάνεις την ακόλουθη πράξη
    100*18λτ / 220 = 8,18 (παράδειγμα)

Αν σου κάψει επαλειμμένα αυτή την περίοδο (που είναι ιδανική γιατί δεν έχει ακραίες θερμοκρασίες) πανω απο 7-8lt στην πολη μονο τοτε πας μάστορα και οι έλεγχοι που πρέπει να γίνουν είναι έλεγχος προγράμματος ecu, έλεγχο πλεξούδας για διαρροές, έλεγχο / αντικατάσταση μπουζί με αυτά που συνιστά η σουζουκι, έλεγχο ρύθμιση βαλβίδες, καθαρισμός μπεκ (σε εξειδικευμένο).
    Αυτά όμως αν χρειάζεται να γίνουν όλα είναι κανα 300-400ρι.

Αν είναι ψιλό-χορδάς το εργαλείο είναι και λίγο αναμενόμενο όμως έτσι δεν είναι?
    Δε ξέρω ρε φίλε! Τι να πω!Σε κάθε περίπτωση θα το δει μάστορας !Αλλά όταν πάει για το προγραμματισμένο σέρβις!
    καθε μερα ...νεα μερα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της billy84
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ Προβολή μηνύματος
    Πάντα φευγω όταν έχει ανάψει η πρώτη παύλα της θερμοκρασίας! Αυτο περνει περισσότερο απο 2 λεπτά!

Και εδώ διίστανται οι απόψεις. Εγώ πάντα ξεκινάω χωρίς να ζεστάνω απλά πάω χαλαρά. Ακόμη και με 0 βαθμούς. Ποιά σχολή να έχει δίκιο άραγε? Και πως θα μπορούσε να μετρηθεί αυτό? Πάντως γλιτώνω τη βενζίνη μέχρι να ανάψει η παύλα της θερμοκρασίας Ωπα περίπενε δεν έχω ένδειξη θερμοκρασίας, δεν ασχολήθηκαν καν να του βάλουν!
    Οι δυσκολίες συχνά προετοιμάζουν ένα συνηθισμένο άτομο για ένα ξεχωριστό πεπρωμένο. https://www.youtube.com/watch?v=kZmuVMXEZdE

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από billy84 Προβολή μηνύματος
    Και εδώ διίστανται οι απόψεις. Εγώ πάντα ξεκινάω χωρίς να ζεστάνω απλά πάω χαλαρά. Ακόμη και με 0 βαθμούς. Ποιά σχολή να έχει δίκιο άραγε? Και πως θα μπορούσε να μετρηθεί αυτό? Πάντως γλιτώνω τη βενζίνη μέχρι να ανάψει η παύλα της θερμοκρασίας Ωπα περίπενε δεν έχω ένδειξη θερμοκρασίας, δεν ασχολήθηκαν καν να του βάλουν!
    Νομιζω οτι(αν οχι ολοι) οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτο συνιστούν.
    Αφου σκασει το μοτερ και ανεβουν τα λαδια πανω, 30sec με λεπτο μαξ(μεχρι να φορέσεις δηλαδή κρανος γάντια) ζεσταινεις μοτερ / κιβώτιο /μετάδοση /τακακια / λαδια αναρτήσεων, εν κινήσει

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctoras Προβολή μηνύματος
    Νομιζω οτι(αν οχι ολοι) οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτο συνιστούν.
    Αφου σκασει το μοτερ και ανεβουν τα λαδια πανω, 30sec με λεπτο μαξ(μεχρι να φορέσεις δηλαδή κρανος γάντια) ζεσταινεις μοτερ / κιβώτιο /μετάδοση /τακακια / λαδια αναρτήσεων, εν κινήσει
    Δε ξέρω τι κάνουν και τι συνιστούν οι κατασκευαστές! Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι όλα τα οχήματα μου μηδενός εξαιρουμένου τα ζεσταίνω! Αν δε το κανω θα έχω τύψεις!
    καθε μερα ...νεα μερα.

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ Προβολή μηνύματος
    Δε ξέρω τι κάνουν και τι συνιστούν οι κατασκευαστές! Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι όλα τα οχήματα μου μηδενός εξαιρουμένου τα ζεσταίνω! Αν δε το κανω θα έχω τύψεις!
    Εγώ τα λείπαμε να τα ζεσταίνω στατικά, πιστεύω δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα..

Παιδιά τα παιξα!!!!!!
    Διαβάστε μονο τη πρώτη σελίδα! Αν είναι έτσι όπως τα λέγατε παλιά το μηχανάκι μου πρεπει να δει μάστορα επείγοντος!
    https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=37765

Μη μου πείτε γιατί συνεχίζω και το ψάχνω και δεν ευχαριστιέμαι τη μηχανουλα μού! Απο τη στιγμή που κοβω λεφτά απο την οικογένεια μου κάτι πρεπει να γίνει!
    καθε μερα ...νεα μερα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Kickstart
    πατερ καλημέρα.

Προτού πας σε μαστουρα που παίζει να αντιληφθεί την αγωνία σου και να σε...γδύσει κανονικά.

Κανε μια μεγάλη βόλτα και άσε το ντεπόζιτο να αδειάσει τελείως...φτάσε στο βενζινάδικο σχεδόν σπρώχνοντας..με λαμπάκι ένα βήμα πριν το σβήσιμο..

βάλε το 1/3 από αυτό εδώ το μπουκαλάκι που θα έχεις προμηθευτεί από πριν (googlαρε θα το βρεις εύκολα κάπου κοντά σου)

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	katharistiko-injection-liqui-moly-300ml.jpg 
Προβολές:	136 
Μέγεθος:	64,7 KB 
ID:	435315

ύστερα γέμισε μέχρι επάνω με βενζίνη και κανε τις βόλτες σου...μετά από δυο τρία ντεπόζιτα επανέλαβε....

και έλα να τα ξαναπούμε...βενζίνη ελπίζω να μην βάζεις σε κανα τύπου παράγκα του κυρ Μήτσου επαρχιακό βενζινάδικο ετσι;
    Δεν υπάρχει ακατάλληλος καιρός για ταξίδι με μοτοσυκλέτα, υπάρχουν μόνο ακατάλληλα ρούχα και εξοπλισμός.

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Παπασουζα αν δεν κανεις καμια νορμαλ διαδρομη/χρηση συμπερασμα δεν θα βγαλεις.
    Επειδη εκανες χρηση πατινιου στο Vstrom κ εκαψε τον πατο του δεν σημαινει ντε κ καλα οτι εχεις θεμα.
    Ερχονται μερες με αργιες κ αν μπορεις κανε μια καλη βολτα.
    Γεμισε μεχρι τερμα απανω σε ορθια σταση κανε 100-200 χλμ κ ξαναγεμισε με τον ιδιο τροπο.

Μετα πηγαινε κ σε μηχανικο κ οπου θες. Αρκει να ξερεις τι σου γινεται.
    Τωρα δεν ξερεις κ προφανως εχεις μπερδευτει.
    Ride(s) the wind of change...

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    εχμ, να υπολογιστεί και το φόρτωμα σε περίπτωση που έχεις ρίξει μπόι τελευταία

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DoctoR_k6 Προβολή μηνύματος
    Παπασουζα αν δεν κανεις καμια νορμαλ διαδρομη/χρηση συμπερασμα δεν θα βγαλεις.
    Επειδη εκανες χρηση πατινιου στο Vstrom κ εκαψε τον πατο του δεν σημαινει ντε κ καλα οτι εχεις θεμα.
    Ερχονται μερες με αργιες κ αν μπορεις κανε μια καλη βολτα.
    Γεμισε μεχρι τερμα απανω σε ορθια σταση κανε 100-200 χλμ κ ξαναγεμισε με τον ιδιο τροπο.

Μετα πηγαινε κ σε μηχανικο κ οπου θες. Αρκει να ξερεις τι σου γινεται.
    Τωρα δεν ξερεις κ προφανως εχεις μπερδευτει.
    +1000

Παρόμοια θέματα

1. Αγορά VSTROM 650 10'
    από mariosf33 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 45
    Τελευταίο μήνυμα: 30/11/2021, 22:46
  2. Αγορά μεταχειρισμένης Vstrom 650{ Tips για χρονολογία και ότι άλλο..}
    από michalios στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 15/01/2019, 12:49
  3. Vstrom 650...ερωτήσεις-απορίες
    από mitridi_g στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 15/10/2007, 12:50
  4. Αγορα tdm900 ή Vstrom 650
    από feanor στο forum Yamaha TDM series
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 21/08/2007, 19:54
  5. ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ Vstrom 650
    από gianniotis στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 26/05/2006, 13:01

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ