Παναθεμα σας, με βαλατε και πηρα αυτό που θεωρούσα το πιο μισητό εργαλείο, ΓΑΛΛΙΚΟ.
Πηγα να λύσω μια βίδα που είχε ένα πολύ λεπτό παξιμάδι κόντρα που δεν χώραγε τίποτα, ούτε ανοιχτό άκρο γερμανοπολύγωνου, ούτε το Knipex κλειδι pliers wrench. Αν είχα παλμικό μαζί θα έλυνε χωρίς να κρατας την κόντρα (μαλλον έτσι κάποιος το είχε σφίξει ΚΔΟΑ).
Ειχα δει τα Bahco με λεπτες σιαγόνες αλλά δεν τα είχε εκει που πήγα και μου έδειξε ένα irega, το οποιο και αγοραστηκε.
8"
Πολύ καλό εργαλείο. Παραλληλες σιαγόνες, 4 ροδάκια αντι για 3, σφιχτό και κλειστό ίσα που περνάει το φως. Ναι, τα πανηγυριώτικα γαλλικά που υπάρχουν σε κάθε σπιτι ειναι ΓΤΠ, αυτό όχι. Να δω τι αλλη χρηση θα του βρω.
Επισης μια και εχασα την προσφορα του πρακτικερ στα 69€ σετ Knipex VDE, αγοραστηκε ένα λιγο πιο αναβαθμισμένο
Πενσα και κόφτης είναι High leverage 200αρια, αλλη σειρα απο τις κλασσικές. Και τα δυο θεωρητικά κόβουν ατσαλόκαρφα...
Πρεπει να έχω κανα χρόνο που ανακάλυψα το φόρουμ και αν δεν το εχω ξεπερασει πρεπει ναι ειμαι πολύ κοντα στο χιλιάρικο... Ατιμε σουπιά.
Τελευταία τροποποίηση από silkman; 28/04/2022 στις 01:57.
Με γεια σου, ωραία εργαλεία όλα αυτά.
Σε ότι αφορά το "χιλιάρικο" θα πω την "κακία" μου... Αν είχες έτσι κι αλλιώς την "πολυτέλεια" να χαλάσεις ένα χιλιάρικο (από το πουθενά όπως καταλαβαίνω), απλά γιατί μπήκες σε ένα εργαλειοφόρουμ και είδες πέντε πράγματα παραπάνω, πολύ καλά έκανες.
Άλλωστε, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...
Μπορεί και αρκετα πάνω απο 1000 να είμαι σε εργαλεία αν βαλεις και το dewalt σετ δραπανο κ παλμικο (250€). Βεβαια τις δουλειές που έχω κάνει αν είχαν ανατεθεί σε μάστορα θα είχα πληρώσει αρκετα παραπανω απο τα εργαλεία. Αρα ειμαι κερδισμένος
Μανι μάνι τα γρήγορα που θυμάμαι και τα έχω βαλει και εδώ:
-Τακακια στο Audi κ υγρά φρενων, 400-500 μαστορας, κόστος εγω 150.
-Εφτιαξα μια κουζίνα κομπλέ, κόστος 2050, μαστορας 3-3500 για πλάκα.
-Επισκευη πλυντηριου πιατων Miele, κόστος 17€ μια κόλλα, εταιρία 400 + 70 εργασία.
Το κανα και βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=m1NjsD8rZFU
-Κεραια τηλεόρασης, κόστος 50, μάστορας 200
Σημερινό: Επισκευη συρόμενης γκαραζόπορτας, νέα πλακέτα με νεα τηλεκοντρολ, κόστος 120, εταιρία 700 μου ειπε + τα 4 τηλεκοντρολ εξτρα.
(δεν εβγαλα φωτο το ράουλο που χώθηκε το irega)
"Κερδος" χοντρικα κοντα 3 χιλ μονο απ τα παραπανω, και όλα ηταν δουλειες που επρεπε να γινουν, χωρις αναβολη. Μειον τα εργαλεία.
Απο τα μέσα Νοέμβρη πήγαμε στα τέλη Γενάρη, τα οποία γίναν τέλη Μάρτη και τα τέλη Μάρτη γίναν αρχές Μαΐου! Μιλάμε κυριολεκτικά για το θάνατο της αλεπούς με αυτη την πένσα, ούτε ζεστα κουλούρια δεν φεύγουν με τόση ταχύτητα.
Εξι μηνες μετά, έπαιξε τελικά παραλαβή.
Προς τιμήν τους τα Γερμανά, η τιμή παραμένει η ίδια ασχέτως των πάντων που έχουν μεσολαβήσει απο περσι το φθινόπωρο. Απο την παλαβή ζήτηση και μόνο, θα μπορούσαν να την τσιμπήσουν λίγο αλλά δε το εκαναν.
![]()
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Αυτη η 8201200 ειναι η καινούργια πενσα για τράβηγμα; Φανταζομαι δεν ειχε εξαντληθει το ασφαλειοτσίμπηδο.
Τί το φοβερό έχει;
ΕΔΙΤ: ΟΚ, είδα βίντεο...
ΕΔΙΤ 2: Το ασφαλειοτσίμπηδο αυτό ειναι το precision, τί διαφορά έχει απο τα απλά της Knipex;
Τελευταία τροποποίηση από silkman; 03/05/2022 στις 16:41.
Αν το χρησιμοποιείς καθε μερα στη δουλεια σου φαντάζομαι θα παρεις το ακριβό... Δεν μου έχει χρειαστεί ακόμη ασφαλειοτσίμπηδο, μόλις βγει η δουλεια μάλλον θα πάρω το απλό με 10-11 ευρω.
Αγόρασα προχθές (από πολύ γνωστό μαγαζί με εργαλεία facom, μέσω του eshop του) μια "βασική" (= σχετικά οικονομική) γκαζοτανάλια Facom, την παρακάτω:
https://www.racetools.fr/pince/8516-...424050749.html
Παρά το γεγονός ότι όταν την παρέλαβα κανονικά στο κουτί της (μαζί με το κατσαβίδι 4 σε 1) και την περιεργάστηκα φαινόταν πολύ καλή στη λειτουργία της (μηδενικοί τζόγοι, κουμπώνουν με ασφάλεια, αν και κάπως σφιχτά, οι θέσεις ρύθμισης), εν τούτοις παρατήρησα ότι ο κεντρικός πείρος στην κεφαλή του είναι ρηγματωμένος σχεδόν απ' άκρη σε άκρη. Παραθέτω σχετική φωτό, όπου φαίνεται αμυδρά η ρηγμάτωση στο κεφάλι του πείρου:
Εκ πρώτης δεν φαίνεται η ρηγμάτωση να έχει κάποια επίπτωση στη λειτουργικότητα της γκαζοτανάλιας, ωστόσο με προβληματίζει το αν θα μπορούσε μετά από μερικά ζορίσματα κατά τη χρήση να αρχίσει να έχει θέματα με τζόγους, ή ακόμα και να διαλύσει (ενδεχομένως).
Έχοντας υπόψη ότι το εργαλείο έχει εγγύηση εφ' όρου ζωής, σκέφτηκα να μην ασχοληθώ επί του παρόντος με επιστροφές κλπ.
Παρεμπιπτόντως, το εργαλείο έχει χαραγμένο από την πίσω πλευρά του φαρδιά πλατιά το "Made in France"...
Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου;