Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 29

Θέμα: 4 high στο κιβωτιο.

Νέο μέλος Το avatar του/της interceptor

4 high στο κιβωτιο.

καλησπερα παιδια να ρωτησω στα αγροτικα navara hilux ranger, l200 κανει να πανε με αυτην την επιλογη μεγαλη αποσταση; π.χ Αθηνα Θεσσαλονικη;

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator

Το να ρωτήσεις σε πιο κατάλληλο φόρουμ δεν παίζει;
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Εντάξει βρε συ,στα off topic είναι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της viper1
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από interceptor Προβολή μηνύματος
    καλησπερα παιδια να ρωτησω στα αγροτικα navara hilux ranger, l200 κανει να πανε με αυτην την επιλογη μεγαλη αποσταση; π.χ Αθηνα Θεσσαλονικη;
    Οχι
    Καλό να είσαι μέτριος αρκεί να είσαι Καφές

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Θα κάψει περισσότερη βενζίνη με την τετρακίνηση. Αν υπάρχει επιλογή για 2 High, είναι σαφώς οικονομικότερο και με λιγότερες φθορές για το σύστημα μετάδοσης, λιγότερο θόρυβο στο ταξίδι. Γενικά σε αυτοκινητόδρομο, αν δεν έχει ολισθηρό δρόμο, δεν έχεις λόγο να εμπλέξεις τετρακίνηση σε ένα αγροτικό.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karellen Προβολή μηνύματος
    Εντάξει βρε συ,στα off topic είναι.
    Ναι, δεν αντιλεγω αλλά ένα άλλο παρόμοιο, κλειδώθηκε πριν προλάβω να απαντήσω

εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Ναι, δεν αντιλεγω αλλά ένα άλλο παρόμοιο, κλειδώθηκε πριν προλάβω να απαντήσω

θα επεσες σε αυστηροτερο μοντερο-αντμινιστρατορ,δεν ειναι ολοι απικο ολες τις ωρες?
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Μέλος
    Η απάντηση στην ερώτησή σου είναι: "Εχει κεντρικό διαφορικό;" Αν ναι, μπορείς να το βάλεις στο 4Η και να ταξιδέψεις με ό,τι ταχύτητα θες. Αν όχι, ο εμπρός και ο πίσω άξονας είναι κλειδωμένοι μεταξύ τους και αναγκάζονται να περιστρέφονται με την ίδια ταχύτητα ακόμα και σε περιπτώσεις που θέλουν να κάνουν το αντίθετο. Στην δεύτερη περίπτωση "κουρδίζει" η μετάδοση όπως λένε οι τζιπάκηδες και υπάρχει κίνδυνος να κάνεις ζημιά. Κοίταξε το manual του αγροτικού σου λοιπόν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Rac3rX Προβολή μηνύματος
    Η απάντηση στην ερώτησή σου είναι: "Εχει κεντρικό διαφορικό;" Αν ναι, μπορείς να το βάλεις στο 4Η και να ταξιδέψεις με ό,τι ταχύτητα θες. Αν όχι, ο εμπρός και ο πίσω άξονας είναι κλειδωμένοι μεταξύ τους και αναγκάζονται να περιστρέφονται με την ίδια ταχύτητα ακόμα και σε περιπτώσεις που θέλουν να κάνουν το αντίθετο. Στην δεύτερη περίπτωση "κουρδίζει" η μετάδοση όπως λένε οι τζιπάκηδες και υπάρχει κίνδυνος να κάνεις ζημιά. Κοίταξε το manual του αγροτικού σου λοιπόν.
    φορντ ραντζερ οχι δεν εχει κεντρικο διαφορικο.

Μέλος
    Iσχύει ο,τι σου έγραψα λοιπόν, δεν το βάζεις στο 4Η σε ταξίδι.

οκ ευχαριστω

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Καλύτερα σαν διατύπωση είναι "δεν χρησιμοποιείς 4h σε άσφαλτο" , σε χώμα μπορείς ΄να τη χρησιμοποιήσεις για όση απόσταση θέλεις.
    Από ότι είδα τα ranger πριν 2000 έχουν locking hubs οπότε εάν δεν κλειδώσεις και αυτά δεν έχεις τετρακίνηση ακόμα και στο 4Η.
    Τελευταία τροποποίηση από stefanos; 25/10/2022 στις 22:39.

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Καλύτερα σαν διατύπωση είναι "δεν χρησιμοποιείς 4h σε άσφαλτο" , σε χώμα μπορείς ΄να τη χρησιμοποιήσεις για όση απόσταση θέλεις.
    Από ότι είδα τα ranger πριν 2000 έχουν locking hubs οπότε εάν δεν κλειδώσεις και αυτά δεν έχεις τετρακίνηση ακόμα και στο 4Η.
    Δεν ξέρω για το συγκεκριμένο αμάξι. Όμως μήπως το locking που γράφεις αναφέρεται στο κλείδωμα του διαφορικού και όχι στην τετρακίνηση; Τετρακίνηση "χαμηλότερης πρόσφυσης" και με μικρότερες φθορές στο σύστημα μετάδοσης, μπορείς να έχεις χωρίς να έχεις κλειδώσει το διαφορικό.

Άλλο το να εμπλέξεις το κεντρικό διαφορικό στη μετάδοση, ώστε να δώσει και στον άλλο άξονα κίνηση κι άλλο να το μπλοκάρεις, ώστε αν αρχίσουν να γλιστράνε οι τροχοί, να έχεις ελκτική πρόσφυση σε περισσότερους από ένα τροχούς (ανάλογα πόσα διαφορικά είναι κλειδωμένα).
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Τα locking hubs ειναι τα μουαγιε στους τροχους. Πολύ απλά απεμπλέκουν ας πουμε τον τροχό από το ημιαξόνιο για να μην γυρνάει άσκοπα το διαφορικό όταν δεν έχει την τετρακίνηση.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Όταν δεν έχεις διαφορικό στη μέση χρησιμοποιώντας τετρακίνηση έχεις ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με την περίπτωση που έχεις διαφορικό με επιλογή μπλοκαρίσματος (και το έχεις μπλοκάρει βέβαια).
    Πέρα από αυτό σε περίπτωση που δεν εμπλέκεις τετρακίνηση γιατί δεν την χρειάζεσαι, εξακολουθείς να περιστρέφεις το μπροστινό διαφορικό και τα ημιαξόνια και τον εμπρός άξονα μετάδοσης γιατί παρόλο που δεν είναι συνδεδεμένα με τον κινητήρα εξακολουθούν να είναι συνδεδεμένα με τις εμπρός ρόδες που φυσικά περιστρέφονται.
    Οπότε συνήθως στα "μή μόνιμη τετρακίνηση" στα κέντρα των εμπρός τροχών υπάρχει μια "διάταξη" η οποία απελευθερώνεις τα ημιαξόνια από τον τροχό χειροκίνητα η αυτόματα για μείωση των τριβών στο σύστημα και οικονομία.
    Φυσικά στην περίπτωση χειροκίνητων κέντρων, εάν δεν κατέβεις να τα εμπλέξεις ,ακόμα και να επιλέξεις τετρακίνηση δεν έχεις κανένα αποτέλεσμα γιατί ο τροχός δεν είναι ενωμένος με το ημιαξόνιο.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ποιο μεγάλο ον/οφ μπορεί να ανέβει ενα βουνό ΜΟΝΟ με τρίτη σχέση στο κιβώτιο;
    από kordix στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 70
    Τελευταίο μήνυμα: 18/09/2015, 11:58
  2. Ένδειξη σχέσης στο κιβώτιο
    από stopsson στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 27/03/2013, 20:00
  3. προβλημα σε bros 400 στο κιβωτιο ταχυτητων.
    από GiannisBlessed στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 09/12/2008, 15:53
  4. Παιδες ερωτηση για κάγκελα στο transalp
    από petridist στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 11/10/2005, 09:20
  5. Χαμος στο wild thing!!!!!!!!!!!!!!!!!
    από BIKENEST στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 27/11/2003, 13:09

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF