καλησπερα παιδια να ρωτησω στα αγροτικα navara hilux ranger, l200 κανει να πανε με αυτην την επιλογη μεγαλη αποσταση; π.χ Αθηνα Θεσσαλονικη;
καλησπερα παιδια να ρωτησω στα αγροτικα navara hilux ranger, l200 κανει να πανε με αυτην την επιλογη μεγαλη αποσταση; π.χ Αθηνα Θεσσαλονικη;
Το να ρωτήσεις σε πιο κατάλληλο φόρουμ δεν παίζει;
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Θα κάψει περισσότερη βενζίνη με την τετρακίνηση. Αν υπάρχει επιλογή για 2 High, είναι σαφώς οικονομικότερο και με λιγότερες φθορές για το σύστημα μετάδοσης, λιγότερο θόρυβο στο ταξίδι. Γενικά σε αυτοκινητόδρομο, αν δεν έχει ολισθηρό δρόμο, δεν έχεις λόγο να εμπλέξεις τετρακίνηση σε ένα αγροτικό.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Η απάντηση στην ερώτησή σου είναι: "Εχει κεντρικό διαφορικό;" Αν ναι, μπορείς να το βάλεις στο 4Η και να ταξιδέψεις με ό,τι ταχύτητα θες. Αν όχι, ο εμπρός και ο πίσω άξονας είναι κλειδωμένοι μεταξύ τους και αναγκάζονται να περιστρέφονται με την ίδια ταχύτητα ακόμα και σε περιπτώσεις που θέλουν να κάνουν το αντίθετο. Στην δεύτερη περίπτωση "κουρδίζει" η μετάδοση όπως λένε οι τζιπάκηδες και υπάρχει κίνδυνος να κάνεις ζημιά. Κοίταξε το manual του αγροτικού σου λοιπόν.
Iσχύει ο,τι σου έγραψα λοιπόν, δεν το βάζεις στο 4Η σε ταξίδι.
Τελευταία τροποποίηση από stefanos; 25/10/2022 στις 22:39.
Δεν ξέρω για το συγκεκριμένο αμάξι. Όμως μήπως το locking που γράφεις αναφέρεται στο κλείδωμα του διαφορικού και όχι στην τετρακίνηση; Τετρακίνηση "χαμηλότερης πρόσφυσης" και με μικρότερες φθορές στο σύστημα μετάδοσης, μπορείς να έχεις χωρίς να έχεις κλειδώσει το διαφορικό.
Άλλο το να εμπλέξεις το κεντρικό διαφορικό στη μετάδοση, ώστε να δώσει και στον άλλο άξονα κίνηση κι άλλο να το μπλοκάρεις, ώστε αν αρχίσουν να γλιστράνε οι τροχοί, να έχεις ελκτική πρόσφυση σε περισσότερους από ένα τροχούς (ανάλογα πόσα διαφορικά είναι κλειδωμένα).
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Τα locking hubs ειναι τα μουαγιε στους τροχους. Πολύ απλά απεμπλέκουν ας πουμε τον τροχό από το ημιαξόνιο για να μην γυρνάει άσκοπα το διαφορικό όταν δεν έχει την τετρακίνηση.
Όταν δεν έχεις διαφορικό στη μέση χρησιμοποιώντας τετρακίνηση έχεις ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με την περίπτωση που έχεις διαφορικό με επιλογή μπλοκαρίσματος (και το έχεις μπλοκάρει βέβαια).
Πέρα από αυτό σε περίπτωση που δεν εμπλέκεις τετρακίνηση γιατί δεν την χρειάζεσαι, εξακολουθείς να περιστρέφεις το μπροστινό διαφορικό και τα ημιαξόνια και τον εμπρός άξονα μετάδοσης γιατί παρόλο που δεν είναι συνδεδεμένα με τον κινητήρα εξακολουθούν να είναι συνδεδεμένα με τις εμπρός ρόδες που φυσικά περιστρέφονται.
Οπότε συνήθως στα "μή μόνιμη τετρακίνηση" στα κέντρα των εμπρός τροχών υπάρχει μια "διάταξη" η οποία απελευθερώνεις τα ημιαξόνια από τον τροχό χειροκίνητα η αυτόματα για μείωση των τριβών στο σύστημα και οικονομία.
Φυσικά στην περίπτωση χειροκίνητων κέντρων, εάν δεν κατέβεις να τα εμπλέξεις ,ακόμα και να επιλέξεις τετρακίνηση δεν έχεις κανένα αποτέλεσμα γιατί ο τροχός δεν είναι ενωμένος με το ημιαξόνιο.