Πιθανότατα δεν κολλάει στην κίνηση. Αν το μηχανάκι κινείται σχεδόν συνέχεια με ταχύτητες άνω των 30 km/h, δεν θα ανεβάσει μεγάλη θερμοκρασία το ψυκτικό υγρό. Τώρα αν είναι ανηφόρα φορτωμένος και έχει 40°C, θα πρέπει να πηγαίνει πιο γρήγορα για να αρκεί η παθητική ψύξη.
Στο δικό μου έχει δουλέψει λίγες φορές το βεντιλατέρ (ανοίγει στους 106°C και κλείνει μετά από 1 λεπτό που έχει πέσει στους 96°C) κι αυτό όταν είναι ήδη ζεστό, να έχω κάνει καμιά 15αριά χιλιόμετρα καλοκαίρι και να με πιάσουν απανωτά φανάρια ή να κλείσει το φανάρι κανένας τροχονόμος και να μας έχει 5 λεπτά σταματημένους.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Έχει κάποιος οδηγική εμπειρία από το 500 και το 300 ds ώστε να μας πει τις διαφορές;
Η χρησιμοποίηση του θα είναι για εντός πόλης και γύρω από αυτήν κυρίως.
Διάφορα όχι σε θέματα που βλέπουμε και στο site της εταιρείας αλλά πιο έμπρακτα.
Πχ αν το βάρος φαίνεται στην πόλη , η κατανάλωση , η εύρεση ανταλλακτικών και η οικονομία στην συντήρηση.
Η αξιοπιστία του κινητήρα και των περιφερειακών που φοράει κτλ κτλ
Ίδιο ύψος έχει και αυτός αλλά κιλά γύρω στα 90 . Δεν θέλει γυμνό με τίποτα.
Για αυτό ρωτάω το 300 σε σχέση με το 500 ds τι διαφορες έχει στο οικονομικό κομμάτι για την συντήρηση, στην κατανάλωση,στην στο θέμα μικρό προβλημάτων ( πχ στο 300 έχουν θέματα κάποια ηλεκτρονικά) και πως δείχνει το καθένα ότι θα ανταπεξέλθει στον χρόνο ....
https://voge.gr/wp-content/uploads/2...isis-300ds.pdf
https://voge.gr/wp-content/uploads/2...isis-500ds.pdf
Αν δεις τους πίνακες, μόνο κάθε 12000χλμ που έχει ρύθμιση βαλβίδων έχουν τα service διαφορά σε διάρκεια.
Φυσικά και στα λίτρα του λαδιού που παίρνουν.
Από βλάβες θα σου πούνε οι κάτοχοι αλλά όσο τα ψάχνω τελευταία δεν έχω δει και τίποτα σοβαρό.
ΔΙΟΡΘΩΣΗ: λάθος μου, το 500 έχει ρύθμιση κάθε 40000!! Το 300 έχει κάθε 12000. Άρα ίσως το 300 να έχει και ακριβότερη συντήρηση από άποψη χρόνου.
Τελευταία τροποποίηση από skritikos; 23/11/2022 στις 17:04.
Tα συνεργεία χρεώνουν 2 πράγματα. Χρόνο και υλικά.
Δεν είπα πως το 500 θα βγαίνει φτηνότερο συνολικά αλλά σε χρόνο, μια που θέλει ρύθμιση βαλβίδων κάθε 40000 ενώ το 300 θα έχει κάνει ήδη 3 ρυθμίσεις και θα πηγαίνει για 4η (48000χλμ).
Από άποψη υλικών το 500 είναι σίγουρα ακριβότερο μια που χρειάζεται περισσότερο λάδι σε κάθε αλλαγή. Αν και το 500 έχει κάθε 5000χλμ ενώ το 300 κάθε 4000χλμ.
Γενικά αν θες να κάνεις τόσο αναλυτικό προϋπολογισμό θες χαρτί και μολύβι ή spreadsheetΜαζεύεις όλα τα στοιχεία συντήρησης κάθε οχήματος και το κόστος των υλικών και αρχίζεις να γεμίζεις πίνακα.
Έτσι μπορείς να έχεις μια πρόβλεψη για τα επόμενα 2-3 χρόνια, άνευ απροόπτου φυσικά. Αν και αυτά τα υπολογίζουμε με κάποιο ποσό κάθε χρόνο ακόμη κι αν δεν χρειαστεί.
Τα έκανα όταν είχα 3-4 παράλληλα. Και μου έχει μείνει και το κάνω ακόμη και τώρα με την μια. Έχει ενδιαφέρον αν σου αρέσουν αυτά![]()
Ο πεντακοσαρης είναι αντιγραφή ακριβώς Χόντα 500, οπότε θεωρώ ότι είναι πιο αξιόπιστος εξ αυτού, αλλά και του ότι είναι δικυλινδρος και με τα διπλάσια σχεδόν κυβικά άρα πιέζεται και λιγότερο,και λειτουργεί σε χαμηλότερες στροφές και θερμοκρασίες.Για μένα το 500 να πάρει.