Σελίδα 15 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 51011121314151617181920 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 211 έως 225 από 362

Θέμα: Μύτες κατσαβιδιών. (bits)

Παλαιό μέλος
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	gedore-torsions-bit-satz-42-tlg-666-042.jpg 
Προβολές:	185 
Μέγεθος:	106,6 KB 
ID:	439361
    https://www.idealo.de/preisvergleich..._source=criteo
    Ωραίο σετακι στα 30ευρω + μεταφορικά.
    Για ζόρικα βιδώματα...

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από JNP Προβολή μηνύματος
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	gedore-torsions-bit-satz-42-tlg-666-042.jpg 
Προβολές:	185 
Μέγεθος:	106,6 KB 
ID:	439361
    https://www.idealo.de/preisvergleich..._source=criteo
    Ωραίο σετακι στα 30ευρω + μεταφορικά.
    Για ζόρικα βιδώματα...
    Την παίρνεις από Ελλάδα στα 33 ευρώ + φπα, χωρίς μεταφορικά.

Είναι στον κατάλογο προσφορών.

Αν έχεις παλμικό είναι καλή αρχή.
    Sent from me using a computer.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Πρόσφατα πήρα μια σειρά της Bosch, από αυτά που αντέχουν τις σφαλιάρες. Την Κυριακή μία μύτη PH2 την έσκισα στο βίδωμα. Κιχ δεν έκανε
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παλαιό μέλος
    Το παλμικο εκτός από στριφωνια ξύλου (εξαγωνη κεφαλή) και μπουλονια πχ τροχών, που αλλού το χρησιμοποιείται;

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παντου...
    (οπου και το απλο..)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Πρόσφατα πήρα μια σειρά της Bosch, από αυτά που αντέχουν τις σφαλιάρες. Την Κυριακή μία μύτη PH2 την έσκισα στο βίδωμα. Κιχ δεν έκανε
    Την περασμενη βδομάδα πιανω να ξεσφιξω μια δυομισαρα κλεμα, τίποτα δηλαδή, με μια μύτη ίσια από το σετάκι το Bosch που χω, βαλμενη σε λαβή χειρός (οχι στο παλμικο δηλαδή) και δεν προλαβα να ακουμπήσω τη βιδα της και η μυτη έσπασε σα κλαδακι. Με μηδέν δυναμη! Παίρνω λεγκραντ κλεμες συνήθως που ντάξει τις λες σφιχτες αλλά τόσο ευκολο σπάσιμο, μόνο μια φορά έχω παλι φάει με απλό δοκιμαστικό σε πλαστικη!!! βιδα τηλεόρασης!
    Ίσως ήταν η πρώτη φορά που έβγαλα ίσια μύτη από το σετ. Οι δε υπόλοιπες, δυό τρία χρόνια τώρα που το χω, ακολωτες παντου. Γκοου φιγκιουρ που λέμε.

Το παλμικο εκτός από στριφωνια ξύλου (εξαγωνη κεφαλή) και μπουλονια πχ τροχών, που αλλού το χρησιμοποιείται;
    Σε στριφωνια ή/και βύσματα τοίχου, σε βίδες όλων των μεγεθών, σε παξιμαδια, με διπλή προεκταση συν τον ανταπτορα αμα η βιδα είναι σε βάθος, οπουδήποτε μπορώ να αποφύγω να κουράσω το χέρι μου αρκεί να χωράει. Πολυ χρήσιμο εργαλείο!
    Τα μπουλονια στο αμάξι (ένα φίατ στραντα) δεν εμπιστευομαι να τα σφίξω με το παλμικο κι ας λέει 200Νm. Φοβάμαι μην σπασει τον ανταπτορα κι ας είναι κρούσης αλλά και ότι ίσως δε θα σφιχτει σωστά. Εκεί παιρνω το μπουλονοκλειδο.
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    Την περασμενη βδομάδα πιανω να ξεσφιξω μια δυομισαρα κλεμα, τίποτα δηλαδή, με μια μύτη ίσια από το σετάκι το Bosch που χω, βαλμενη σε λαβή χειρός (οχι στο παλμικο δηλαδή) και δεν προλαβα να ακουμπήσω τη βιδα της και η μυτη έσπασε σα κλαδακι. Με μηδέν δυναμη! Παίρνω λεγκραντ κλεμες συνήθως που ντάξει τις λες σφιχτες αλλά τόσο ευκολο σπάσιμο, μόνο μια φορά έχω παλι φάει με απλό δοκιμαστικό σε πλαστικη!!! βιδα τηλεόρασης!
    Ίσως ήταν η πρώτη φορά που έβγαλα ίσια μύτη από το σετ. Οι δε υπόλοιπες, δυό τρία χρόνια τώρα που το χω, ακολωτες παντου. Γκοου φιγκιουρ που λέμε.

Σε στριφωνια ή/και βύσματα τοίχου, σε βίδες όλων των μεγεθών, σε παξιμαδια, με διπλή προεκταση συν τον ανταπτορα αμα η βιδα είναι σε βάθος, οπουδήποτε μπορώ να αποφύγω να κουράσω το χέρι μου αρκεί να χωράει. Πολυ χρήσιμο εργαλείο!
    Τα μπουλονια στο αμάξι (ένα φίατ στραντα) δεν εμπιστευομαι να τα σφίξω με το παλμικο κι ας λέει 200Νm. Φοβάμαι μην σπασει τον ανταπτορα κι ας είναι κρούσης αλλά και ότι ίσως δε θα σφιχτει σωστά. Εκεί παιρνω το μπουλονοκλειδο.
    Ένα ηλεκτρικό παλμικο Parkside που έχω επίτηδες σφίγγει μέχρι 100Nm.
    Ξεσφιγγει έως 240 νομίζω.
    Άρα αν καταλαβαίνω καλά το παλμικο προσφέρει ροπή σε δύσκολες καταστάσεις σε σχέση με το δραπανοκατσαβιδο...

Εγώ το δραπανοκατσαβιδο το δουλεύω μόνο για να τρυπαω.
    Σε κανα μερεμέτι στο εξοχικο που έχω μόνο τέτοιο, μπορεί ίσως και να βιδωσω.

Παλαιό μέλος
    Εγώ πάντα κάνω προτρυπημα και μετά βιδωνω με το δραπανοκατσαβιδο, ακόμα και στο μαλακό ξύλο.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Ένα ηλεκτρικό παλμικο Parkside που έχω επίτηδες σφίγγει μέχρι 100Nm.
    Ξεσφιγγει έως 240 νομίζω.
    Άρα αν καταλαβαίνω καλά το παλμικο προσφέρει ροπή σε δύσκολες καταστάσεις σε σχέση με το δραπανοκατσαβιδο...
    α) δεν έχω ακούσει ποτέ να αλλάζει η ροπή του εργαλείου ανάλογα με το αν γυρίζει ξεδιόστροφα ή αριστερόστροφα
    β) το παλμικό και το δραπανοκατσάβιδο είναι δύο διαφορετικά εργαλεία που το μόνο κοινό που έχουν είναι ότι και τα δύο περιστρέφουν την κεφαλή τους. Αν πας να ξεσφίξεις κολλημένη βίδα με το δραπανοκατσάβιδο κι έχεις βάλει την σωστή μύτη και δεν κλωτσάει θα σπάσεις το χέρι σου εύκολα ή θα σου φύγει το τρυπάνι από τα χέρια. Το παλμικό με τις "περιστροφικές" - ας μου επιτραπεί ο όρος- σφαλιάρες που ρίχνει στην βίδα θα την ξεβιδωσει με ελάχιστη δύναμη συγκράτησης του εργαλείου από μέρους σου. Οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν είναι συγκρίσιμα τα 2 εργαλεία
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Βρίσκω τον αγγλικό όρο του εργαλείου πιο κοντά στο νόημα της λειτουργίας του σε σχέση με την ελληνική απόδοση.
    Impact driver, κρουστικο κατσαβίδι δηλαδή.
    Γιατι, όπως σωστά περιγραφει ο βασκας, δεν την στρίβει μόνο αλλά τις ρίχνει και "σφυριες" ταυτόχρονα. Όπως κάνει το αντίστοιχο χειρός μεμονωμένα με κάθε χειροκίνητη σφυριά, απλά το "παλμικο" το κάνει κάποιες εκατοντάδες φορές το λεπτό.

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    α) δεν έχω ακούσει ποτέ να αλλάζει η ροπή του εργαλείου ανάλογα με το αν γυρίζει ξεδιόστροφα ή αριστερόστροφα
    β) το παλμικό και το δραπανοκατσάβιδο είναι δύο διαφορετικά εργαλεία που το μόνο κοινό που έχουν είναι ότι και τα δύο περιστρέφουν την κεφαλή τους. Αν πας να ξεσφίξεις κολλημένη βίδα με το δραπανοκατσάβιδο κι έχεις βάλει την σωστή μύτη και δεν κλωτσάει θα σπάσεις το χέρι σου εύκολα ή θα σου φύγει το τρυπάνι από τα χέρια. Το παλμικό με τις "περιστροφικές" - ας μου επιτραπεί ο όρος- σφαλιάρες που ρίχνει στην βίδα θα την ξεβιδωσει με ελάχιστη δύναμη συγκράτησης του εργαλείου από μέρους σου. Οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν είναι συγκρίσιμα τα 2 εργαλεία
    Χρήσιμες πληροφορίες, ευχαριστούμε.

Έχω σπάσει δάκτυλο από κολλημένο δράπανο, το οποίο είχε συμπλέκτη ασφαλείας, αλλά κατάφερα με ...επιμονή να τον κάνω να μπλοκάρει και να μου γυρίσει το χέρι σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Έπαθα κι έμαθα.

Γαύρε, το σφυροκατσάβιδο, αν έχω καταλάβει καλά, δίνει και διαμήκεις κρούσεις, πέρα από περιστροφικές. Το παλμικό δίνει μόνο περιστροφικές;
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Οχι ρε, αυτό λέμε.
    Και στρίβει και "σφυριαζει" ταυτόχρονα.

Το για ποτε στρίβουν (ενίοτε και σπανε) καρπούς τα δραπανα, είναι πονεμένη ιστορία

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    ΡΕ κορίτσια..

Εχεις δοκιμασει καμια σας αυτη την παπαρια που βαζεις στο κεφαλι της βιδας για να μη κλωτσαει η μυτη του κατσαβιδιου..??
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος

Γαύρε, το σφυροκατσάβιδο, αν έχω καταλάβει καλά, δίνει και διαμήκεις κρούσεις, πέρα από περιστροφικές. Το παλμικό δίνει μόνο περιστροφικές;
    To χειροκίνητο κρουστικό κατσαβίδι έχει κρούση και στον κάθετο άξονα και στον οριζόντιο.

Το παλμικό ή κρουστικό κατσαβίδι ή μπουλενόκλειδο, έχει κρούση μόνο στον οριζόντιο άξονα

Το κρουστικό δραπανοκατσάβιδο έχει κρούση μόνο στον κάθετο άξονα, κατ' επιλογή.

Το δραπανοκατσάβιδο δεν έχει κρούση.
    Sent from me using a computer.

Σελίδα 15 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 51011121314151617181920 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. bikes tits and some bits. (© spiros litsas photography)
    από lspiros στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 99
    Τελευταίο μήνυμα: 09/07/2017, 20:13
  2. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 03/12/2015, 19:34
  3. Bits & Bobs CBX
    από GFawkes στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 04/02/2014, 22:31
  4. 16 bit application
    από dukeandthecity στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 20