Σπάρτα λέγονται οι θάμνοι που κυριαρχούν στα όρια της ασφάλτου της Πεντέλης. Τον Ιούνιο βγάζουν μοσχομυρωδάτα κίτρινα άνθη.
Έχω κάνει πάρα πολλές φορές Πεντέλη, Πάρνηθα και Υμηττό, με ποδήλατο, αμάξι και μοτοσακό. Ειδικά την Πεντέλη, εκατοντάδες φορές.
Η Πάρνηθα είναι πιο δύσκολη, λόγω των 11 φουρκετών. Στην 10η ανεβαίνοντας σκάει τρελή ριπή ανέμου όταν φυσάει. Η Πεντέλη έχει μόνο τέσσερις φουρκέτες. Δύο κοντά στον Άγιο Πέτρο και άλλες δύο χαμηλά κοντά στην Ανατολή.
Υπάρχει κι άλλη διαδρομή, αδιέξοδος δρόμος προς την κορυφή της Πεντέλης, που την κάνουν λίγοι. Πολλές κλειστές στροφές, μέτρια άσφαλτος με λακκούβες σε κάποια σημεία και γλιστερό χαλίκι μετά τις βροχές, επειδή το κατεβάζουν τα ρέματα. Για motard ή on-off περισσότερο. Η θέα καλύτερη από της Πάρνηθας.
Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 24/11/2022 στις 11:13.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Αυτά ρα κίτρινα άνθη τα μνημονευω παντα.
Μιλάμε για φοβερους ροαντ σαηντ αποσβεστηρες!
Και φυσικά τελείως, κόστος μηδέν.
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Απλά δεν τρέχω, όταν δεν χρειάζεται. Βλέπω να ανάβει πράσινο φανάρι στα 400 μέτρα, ξέρω ότι κρατάει λίγα δευτερόλεπτα. Έχω δύο επιλογές: Ή να πάω του σκοτωμού και να περιμένω 30" σταματημένος ή να πάω αργά και να περάσω με το επόμενο πράσινο εν κινήσει, αφήνοντας και 2" για τους παράνομους του κάθετου δρόμου. Ε, ο μέσος οδηγός δεν τα υπολογίζει αυτά και αρχίζει να παίζει φώτα και να κορνάρει. Κάνω στην άκρη, προσπερνάει και μετά από λίγα δευτερόλεπτα τον περνάω ξανά διότι χάνει χρόνο μέχρι να επιταχύνει από στάση. Ε μετά τσατίζεται, γιατί έχει κι άλλα φανάρια μπροστά, που επίσης ξέρω χονδρικά πόσο διαρκούν. Δεν καταλαβαίνει ότι χάνει χρόνο με την ακινητοποίηση.
Κινούμαι σταθερά με 2α-3η, ενώ ο άλλος είναι νεκρό έως 4η.
Σε λεωφόρο, με το αμάξι ψιλοξερω ποια λωρίδα ανοίγει σε ποιο σημείο. Δεν πέφτεις πάντα μέσα, αλλά στις πιο πολλές φορές τα καταφέρνεις, επειδή υπάρχουν αιτίες που κολλάει μία λωρίδα (αριστερές στροφές, πλευρική είσοδος οχημάτων κλπ). Άντε τώρα ο άλλος να σε βλέπει να κόβεις από μακριά σε κάθε φανάρι, να σε προσπερνάει, αλλά επειδή δεν ξέρει να επιλέγει λωρίδες, να σε ξαναβρίσκει μπροστά του.
Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 24/11/2022 στις 11:26.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Αφού βάζεις πιστα κτλ μέσα :
Triumph Street Triple 765 s/rs
ktm duke 790 / 890
yamaha mt-09 sp
Έτσι για το κερασάκι θα αφήσω και αυτό εδώ αθόρυβα σε μια γωνίτσα.. : https://www.car.gr/classifieds/bikes...1366-mv-agusta
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Δεν το σκέφτεσαι άσχημα, ξεχνάς όμως ότι οι υπόλοιποι μπορεί να βολεύονται να κυλίσουν με την φόρα που ήδη έχουν
μέχρι το φανάρι και εσύ τους υποχρεώνεις σε εμπλοκή ταχύτητας.
Επίσης μπορεί να στρίβουν σε μια απο τις λωρίδες στο φανάρι που γίνεται κόκκινο μετά της ευθείας.
Κοντράρεις το ρεύμα, όπως είναι παράλογο να προσπαθείς να τρέξεις όταν όλοι πηγαίνουν με λίγα, έτσι και να πηγαίνεις αργά όταν όλοι κινούνται γρήγορα.
Μου κάνει εντύπωση που είσαι προσεκτικός με όσα διαχειρίζεσαι εσύ και δείχνεις να αγνοείς όσα διαχειρίζονται οι γύρω σου.
Μη με παρεξηγήσεις αλλά είσαι σίγουρος ότι η παιδεία, οι ικανότητες, το όχημα και η διάθεση όσων είναι πίσω σου
είναι αντίστοιχες με τα δικά σου χαρακτηριστικά;
Ο Νεοσσος δεν ενοχλει ποτε στον δρομο.
Οσες φορες τον εχω περασει (δεξια κ αριστερα) δεν μου δημιουργησε θεμα.
Βλεπει καθρεπτες μαλλον καλα...
Πεντελη - Ν. Μακρη καλο πιστακι αλλα με προσοχη.
Προς Διονυσο γλιστραει καπως παραπανω.
Τι εχουν τα 1000 ρε παιδια? Μια χαρα δουλευουν...![]()
Ride(s) the wind of change...
Πάντως μετά από μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα με το έτερον ήμιση , υπάρχει μια πιθανότητα να έλυσα το θέμα δικάβαλο και ταξίδι.
Αγορά Mt03 για την σύζυγο και κάτι ινδιάνικο αλλά πιο Budget εγώ.
Επομένως αυτό είναι το σχήμα 3 στην κουβέντα.
Τα λόγια της ήταν συγκεκριμένα, έτσι που σε βλέπω να έχεις πορωθεί τόσο με τις μηχανές , αρχίζυον να αρέσουν και σε μένα
Τελευταία τροποποίηση από CorpseAlive; 24/11/2022 στις 13:25.
The Dirty Harry