Όταν μάθει τι έκανες, δε θα φεύγει με τίποτα το βάρος απ' το σβέρκο.
"Αγάπη μου", πες της, "ο σουπιάς πρότεινε κάποια που ήταν λίγο ακριβά και ο γιάννης ο jnp καποια που ήταν φθηνά αλλά φαίνονταν αξιοπρεπέστατα".
"Και εγώ πήγα και σου πήρα αυτά, που ήταν λίγο φθηνότερα απ' του σουπιά και λίγο χειρότερα απ' του γιάννη".
Πως το έκανες αυτό ρε αθεόφοβε?
Υγ. Να ξέρεις στο ζέσταμα είμαι. Το δούλεμα δεν άρχισε ακόμα.
![]()
Sent from me using a computer.
Δε χάνεις κάτι να ρωτήσεις.
Καραίσκος
Βράττης
Μα η σπασμένη άκρη του κόφτη είναι και στη φωτογραφία αυτών που γίνονται δεκτά στην εγγύηση.
Και να σου πω κάτι? Λουκέτα να έκοβες με δαυτο, οι κοπτικές ακμές έπρεπε να γίνουν σα δρεπανι αλλά η άκρη να μη σπάσει.
Σε αυτά τα εργαλεία κάνουν επιφανειακή επαγωγική σκλήρηνση ώστε να αντέχουν οι κοπτικές ακμές. Η άκρη όμως μπορεί να ζεσταθεί ολόκληρη γιατί δεν έχει πολύ μέταλλο. Αυτό την κάνει εύθραυστη κατά την επαναφορά.
Αυτό είναι λάθος κατά την θερμική κατεργασία λοιπόν και είναι λόγος εγγύησης. Γι' αυτό και η φωτογραφία.
Εγώ πάντως ένα καρφωτικο χειρός που έχω της stanley κι 2 σφυριά με μπαστούνι fiber, μια χαρά είναι. Δεν ξέρω γιατί λυσσαει ο σουπιας
Για να κόψεις κάτι χωρίς να αφήσει ακμή, οι κοπτικές ακμές πρέπει να κόβουν σαν ψαλίδι. Όταν κλείνουν δεν πρέπει να πέφτει η μία πάνω στην άλλη αλλά να έχουν μια μικρή απόκλιση.
Η απόκλιση αυτή δεν είναι τυχαία ούτε εύκολο να επιτευχθεί. Δεδομένο είναι, οτι οι λαβές πρέπει να έχουν μηδενικό τζόγο. Μηδέν, καθόλου, τίποτα.
Αυτός είναι ένας τομέας που ξεχωρίζουν τα σύκα απ' τη σκάφη.
Μέγεθος κεφαλής, δυνατότητα σύριζα κοπής κ.α τέτοια όμορφα δε θα τα πιάσουμε, γιατί αν δεν ισχύει το παραπάνω δε μιλάμε για εργαλεία ακριβείας που θα χρησιμοποιηθούν σε λεπτοδουλειές.
(η φωτό μπορεί να λέει για τα xuron αλλά όλα έτσι κόβουν. Από νυχοκόπτες μέχρι κόφτες καρβιδίου)
![]()
Τελευταία τροποποίηση από daz; 05/12/2022 στις 23:41.
"ξεχωρίζουν τα σύκα απ' τη σκάφη" replace with ξεχωρίζει η ήρα από το στάριτο αλλο με συκα είναι να λέμε τα συκα συκα και τη σκαφη σκαφη.
Τελευταία τροποποίηση από Leon67; 05/12/2022 στις 23:52.
Αρκετα καλά μικρα κοφτάκια κτλ ειναι τα Xuron. Υπάρχουν εδώ: https://www.vardakas-tools.gr/proion...on?txtSearch=*