Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 16

Θέμα: Τι λάστιχα να επιλέξω;

Νέο μέλος

Τι λάστιχα να επιλέξω;

Καλησπέρα στο forum,

Ήρθε η ώρα για αντικατάσταση των ελαστικών στη μηχανή μου (Suzuki Inazuma 250). Είναι η πρώτη αλλαγή που κάνω (αγοράστηκε μεταχειρισμένη τον περασμένο Αύγουστο και είναι η πρώτη μου μηχανή γενικά) και θα χρειαστώ τη βοήθειά σας για να επιλέξω τα κατάλληλα ελαστικά, μιας και δεν έχω ιδέα πώς να κρίνω. Τώρα έχει πάνω τα Michelin Pilot Street, και δεν είμαι σίγουρος αν θέλω να ξαναβάλω τα ίδια, γιατί αρκετές φορές έχω νιώσει το πίσω λάστιχο να γλιστράει σε στροφές, χωρίς ιδιαίτερη κλίση και με στεγνό οδόστρωμα (βέβαια γυαλί, όπως οι περισσότεροι δρόμοι της Αθήνας).

Η χρήση που κάνω στη μηχανή είναι καθημερινή, χειμώνα-καλοκαίρι, ακόμα και με βροχή, οπότε ψάχνω κάτι που θα με καλύπτει το κατά δύναμιν σε όλες τις συνθήκες. Στην καθημερηνότητά μου κινούμαι εντός Αθήνας για βόλτες-δουλειά-υποχρεώσεις, μόνος ή με συνεπιβάτη, αλλά 1-2 φορές το μήνα θα βγω και εθνική (όταν καλοκαιριάσει περισσότερο). Δεν κάνω άγρια οδήγηση, επομένως σίγουρα δεν ψάχνω κάτι για sport καταστάσεις.

Θα ήθελα επίσης, αν γνωρίζει κάποιος, να μου προτείνει και ένα καλο μαγαζί εντός Αττικής, γιατί το μόνο που έχω ακουστά είναι ο Οικονόμου, αλλά βλέπω συνέχεια μόνο αυτοκίνητα εκεί.

Ελπίζω να κάλυψα όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται και σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Ο Αντρέας ο Ψυχογιός στη Λενορμαν, είναι ένας πολύ σωστός και τίμιος επαγγελματίας στο χώρο των ελαστικών για μηχανάκια.
    Πέρνα από εκεί μια βόλτα και συμβουλεψου τον.

Δεν ξέρω αν βγαίνουν στις διαστάσεις που φορά το μηχανάκι σου αλλά τσέκαρε μετζελερ Μ22. Διαχρονικά καλά λάστιχα με άψογη συμπεριφορά σε μικρά μηχανακια, φοβερό κράτημα ασχέτως συνθηκών, με μικρή παραχωρηση στην διάρκεια.
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Μέλος
    Δημήτρης Μπούκης στον Πειραιά. Φροντίζει όλα τα 2τροχα μου (οκ όχι τα ποδήλατα) εδώ και πάνω από 15 χρόνια και δεν είχα ποτέ κανένα παράπονο, το αντίθετο.
    Μίλησε του, πες του τι ψάχνεις και θα σου πει τι λάστιχο θα σου ταιριάξει καλύτερα.

Στο CB500X την τελευταία φορά βάλαμε Dunlop Roadsmart 2 (με σωστό δείκτη ταχύτητας, όχι σαν τα μαμά) έπειτα από δική του προτροπή και δηλώνω 100% ικανοποιημένος.
    Τελευταία τροποποίηση από skritikos; 04/12/2022 στις 14:30.

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    Ο Αντρέας ο Ψυχογιός στη Λενορμαν, είναι ένας πολύ σωστός και τίμιος επαγγελματίας στο χώρο των ελαστικών για μηχανάκια.
    Πέρνα από εκεί μια βόλτα και συμβουλεψου τον.

Δεν ξέρω αν βγαίνουν στις διαστάσεις που φορά το μηχανάκι σου αλλά τσέκαρε μετζελερ Μ22. Διαχρονικά καλά λάστιχα με άψογη συμπεριφορά σε μικρά μηχανακια, φοβερό κράτημα ασχέτως συνθηκών, με μικρή παραχωρηση στην διάρκεια.
    +1 Για τον ψυχογιο . Είναι πράγματι εξαιρετικός και τα λάστιχα που μου πρότεινε είναι By far τα καλύτερα που έχω βάλει στην μηχανή μου .
    The Dirty Harry

Νέο μέλος
    Πήγα σήμερα στον Ψυχογιό που με βόλευε περισσότερο το ωράριο και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Φάνηκε από το πρώτο λεπτό η εμπειρία και η τεχνογνωσία του. Δυστυχώς όμως τα μοναδικά λάστιχα που φαίνεται να κάνουν στη μηχανή μου θα τα έχει σε 10 μέρες και ήλπιζα να ταξιδέψω το ερχόμενο ΣΚ (φοβάμαι χωρίς να αλλάξω λάστιχα, γιατί την περασμένη βδομάδα έκλεισα μια τρύπω στο πίσω με κορδόνι και δεν το εμπιστεύομαι). Οπότε αύριο θα δοκιμάσω να πάω και στον Μπούκη μήπως φανώ πιο τυχερός. Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από NoobRider Προβολή μηνύματος
    Πήγα σήμερα στον Ψυχογιό που με βόλευε περισσότερο το ωράριο και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Φάνηκε από το πρώτο λεπτό η εμπειρία και η τεχνογνωσία του. Δυστυχώς όμως τα μοναδικά λάστιχα που φαίνεται να κάνουν στη μηχανή μου θα τα έχει σε 10 μέρες και ήλπιζα να ταξιδέψω το ερχόμενο ΣΚ (φοβάμαι χωρίς να αλλάξω λάστιχα, γιατί την περασμένη βδομάδα έκλεισα μια τρύπω στο πίσω με κορδόνι και δεν το εμπιστεύομαι). Οπότε αύριο θα δοκιμάσω να πάω και στον Μπούκη μήπως φανώ πιο τυχερός. Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!
    Πρώτα τηλέφωνο. Μπορεί να είσαι τυχερός και να μπορεί να σου έχει λάστιχα εγκαίρως.

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Δυστυχώς η εποχη είναι περίεργη και η διαθεσιμότητα ανέκδοτο. Δέκα μέρες αναμονής, ειναι πολυ καλα. Πέρσι καλοκαίρι περίμενα μήνες για να έρθουν!
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Παλαιό μέλος
    Δες και σε 120/70, μια χαρά δουλεύει και μ' αυτό. Η μαμά διάσταση (110/80) σε περιορίζει πάρα πολύ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    10 μερες αναμονη ουτε του παπα. Αλλος ενα εδω που περιμενε μηνες -για διαστασεις κοινες-. Οι καιροι ειναι πραγματικα πολυ περιεργοι.
    Quod me nutrit... me destruit.....

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Αν εχεις βρει τα λαστιχα που θες αρχισε τα τηλεφωνα κ πηγαινε βαλτα οπου θες.
    Ειδικα αφου θες να ταξιδεψεις.
    Ride(s) the wind of change...

Νέο μέλος
    Μακάρι να ήξερα τι λάστιχα θέλω. Δυστυχώς δεν έχω ιδέα, οπότε θα εμπιστευτώ ό,τι μου προτείνει ο εκάστοτε μάστορας. Εγώ μόνο διαστάσεις και δείκτη ταχύτητας που γράφει το βιβλιαράκι ξέρω να δω

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    Δυστυχώς η εποχη είναι περίεργη και η διαθεσιμότητα ανέκδοτο. Δέκα μέρες αναμονής, ειναι πολυ καλα. Πέρσι καλοκαίρι περίμενα μήνες για να έρθουν!
    Ομοίως, περίμενα 3 μήνες για να βρω αυτά που θέλω και είχα προπαραγγείλει ένα ζευγάρι για να μου κρατήσουν από το απόθεμα του εισαγωγέα όταν θα έρθει.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από NoobRider Προβολή μηνύματος
    Μακάρι να ήξερα τι λάστιχα θέλω. Δυστυχώς δεν έχω ιδέα, οπότε θα εμπιστευτώ ό,τι μου προτείνει ο εκάστοτε μάστορας. Εγώ μόνο διαστάσεις και δείκτη ταχύτητας που γράφει το βιβλιαράκι ξέρω να δω
    Αν δεν βαριεσαι κανε μια βολτα απο el-tyres (Καλλιρρoης )& tyreshop (αρχη Bουλιαγμενης) να δεις τι εχουν κ τι θα σου προτεινουν.
    Υπαρχουν πολλα μαγαζια ελαστικων για να μην βρεις κατι. Κατι all-around θελεις οποτε κατι φρεσκο θα σου κανει δουλιτσα.
    Παντα θα υπαρξει περιπτωση που θα βαλεις λαστιχα κ δεν θα σου κατσουν καλα...οποτε οτι κ να προτεινει καποιος δεν ειναι 100% σιγουρο πως θα σου ταιριαξει.
    Ολοι την εχουμε πατησει με λαστιχα κ απλα δεν τα ξαναβαλαμε κ πηγαμε την επομενη σε αλλη μαρκα/τυπο κλπ κλπ.
    Ride(s) the wind of change...

Νέο μέλος
    Στάθηκα τρομερά τυχερός και έχει στο el-tyres ετοιμοπαράδοτα τα dunlop gt601, από τα λίγα που κάνουν στις διαστάσεις μου όπως φαίνεται. Έκλεισα για αύριο να τα βάλω. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια! Ελπίζω με τον καιρό να αποκτήσω την κατάλληλη πείρα και γνώση για να την ανταποδώσω

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ptc Προβολή μηνύματος
    Δες και σε 120/70, μια χαρά δουλεύει και μ' αυτό. Η μαμά διάσταση (110/80) σε περιορίζει πάρα πολύ.
    Το πέρασες στο ντούκου αυτό και πας στα τυφλά.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. τι λαστιχα να βαλω;
    από bliblis στο forum Yamaha Fazer
    Απαντήσεις: 45
    Τελευταίο μήνυμα: 03/07/2009, 20:27
  2. Τι λαστιχα να βαλω? help!!
    από mparkaroutsos στο forum Yamaha Fazer
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 14/07/2007, 07:01
  3. ΤΙ ΛΑΣΤΙΧΑ ΝΑ ΒΑΛΩ???
    από nikos283 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket