Σελίδα 1 από 8 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 107

Θέμα: Αγορά μηχανής και απελπισία

Νέο μέλος

Αγορά μηχανής και απελπισία

Καλησπέρα στο φόρουμ,

Είμαι 25 χρονών και μετά από αμέτρητες αναβολές αποφάσισα να αφήσω το μπέβερλι και να πάρω μια μοτοσυκλέτα με συμπλέκτη.

Δεν έχω τρελές απαιτήσεις από επιδόσεις, θέλω μια μηχανή τύπου sport touring - on off για χρήση 95% άσφαλτο, μικρά ταξιδάκια δικάβαλος με την κοπέλα μου, με λιγότερα από 50k χιλιόμετρα, τουλάχιστον 60 άλογα και απαραιτήτως ABS. Το budget είναι μέχρι 5000€, βέβαια προφανώς όσο λιγότερα τόσο καλύτερα γιατί πέρα απο κράνος που έχω καλό πρέπει να πάρω και εξοπλισμό.

Μέχρι τώρα κοιτάω: Bandit 650, Fazer 600 S2, TDM 900 A, Versys 650, CBF 600 S, CFMOTO 650MT
    Κόβονται λόγω εμφάνισης/παλαιότητας: Vstrom 650 gen 1, Versys 650 gen 1, και όλα τα καρπυλατέρ.

Επειδή βρίσκομαι ακριτική βόρεια Ελλάδα, και λόγω δουλειάς, δεν έχω την πολυτέλεια να δώ μηχανές πιο μακριά από Θεσσαλονίκη.

Tα ερωτήματα μου είναι τα εξής:

- Έχει τρελαθεί εντελώς ο κόσμος με την αγορά των μεταχειρισμένων? Βλέπω Bandit στα 4500€ που τόσο δεν έκαναν μεταχειρισμένα πριν από 10 χρόνια, και για τα TDM δεν θα ανοίξω καν την συζήτηση .
    - Από τον Σεπτέμβρη παρακολουθώ μήπως ανέβει κάτι αξιόλογο, αλλά οι αξιόλογες αγγελίες είναι ελάχιστες, αξίζει να περιμένω κι άλλο μήπως έχει κάτι καλύτερο προς Ιανουάριο/Φεβρουάριο;
    - Σκέφτομαι σοβαρά αντί να μπλέξω με μηχανές 10-15ετίας, να πάρω ενα CFMOTO 1-2 ετών στα ~4500€ αλλά δεν έχω καθόλου εικόνα περι μεταπώλησης, και θα ήθελα τα φώτα σας.

Γενικά ψάχνω κάτι μεταξύ συμβουλής και υποστήριξης, γιατί κοντεύω να τα χάσω με τα μεταχειρισμένα . Σόρρυ για το σεντόνι, και ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Αν σε φτάνουν τα 47 αλογατακια,του μοτέρ του Χόντα 500,που για αυτά που θες,στο υπογράφω ότι σου φτάνουν, τότε ένα καλομεταχειρισμενο Voge 500 ds ,με το πολύ 10000 Χλμ,σε περιμένει στα λεφτά που διαθέτεις.Στο λέω γιατί το έχω και το φχαριστιεμαι.Ταξιδευεις με 140, έχεις ροπακλα,και θα έχεις και αξιοπιστία,απ' ότι λένε και όσοι ταχουν, εμού συμπεριλαμβανομένου μέχρι στιγμής.ΟΤΙ άλλο θες κάνε αναζήτηση στο θέμα στο φόρουμ "voge 500 "

Νέο μέλος
    Δεν μου φτάνουν τα 47 άλογα καθαρά από θέμα γούστου, δε θα ήθελα να πέσω κάτω απο τα 62 του CFMOTO. Επίσης τι παίζει με την μεταπωλητική των κινέζικων;

ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΤΣΑΚΩΝΙΑΣ ΛΕΜΕ Το avatar του/της πυξιδας990
    παρε το cf,μια χαρα ειναι και εγγυηση θα εχει ακομα
    37.12.07n
    22.47.01.e
    τα on-of φορανε ακτινες,τα αλλα ειναι μπασταρδα
    το χειμερινο μπανιο αναζοωγονει μυαλο και σωμα,το καλοκαιρινο τα καιει

Μέλος
    Με την τιμή της βενζίνης εκεί που είναι και εκεί που θα φτάσει, μια από τις ελάχιστες λογικές επιλογές σου είναι αυτά τα σχεδόν 500 κυβικά, είτε από Honda (modern CB series) είτε Voge κτλ.
    Δες μπροστά και όχι μόνο την χαρά της αγοράς κάτι νέου.

Αυτά που αναφέρεις έχουν πρακτικά την 2πλη κατανάλωση, για να μην πω για παλαιότητα και κατάσταση μεταχειρισμένων σε μια αγορά στεγνή από χρήμα όπου πολλοί δεν κάνουν ούτε την βασική συντήρηση εδώ και χρόνια.
    Στην θέση σου θα έπαιρνα καινούργιο ένα Voge 500DS κάνοντας μια μικρή υπέρβαση που θα την πάρεις πίσω μέσα στα χρόνια (αξιοπιστία, γνώση της ιστορίας του, αποφυγή χαζών εξόδων).
    Διαφορετικά το ίδιο σε μεταχειρισμένο μια που είναι πολύ νέο μοντέλο.

Αλλιώς κάποιο μεταχειρισμένο CB500 (X/F, κτλ) μετά από σοβαρό ψάξιμο σε επίσημο Honda συνεργείο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Xlitos
    εμφανισιακα ποιο σου αρεσει πιο πολυ απ ολα αυτα που εβαλες?
    Τελευταία τροποποίηση από Xlitos; 13/12/2022 στις 19:54.

Νέο μέλος
    Το voge καλό χρυσό αλλά στα ίδια λεφτά με το CF δε βρίσκω λόγο να το προτιμήσω, ειδικά εφόσον είναι και αρκετά κάτω από τα άλογα που θέλω.

Απο εμφάνιση θα έλεγα: Versys > Fazer > CF > TDM > CBF > Bandit

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nerfarious Προβολή μηνύματος
    Το voge καλό χρυσό αλλά στα ίδια λεφτά με το CF δε βρίσκω λόγο να το προτιμήσω, ειδικά εφόσον είναι και αρκετά κάτω από τα άλογα που θέλω.

Απο εμφάνιση θα έλεγα: Versys > Fazer > CF > TDM > CBF > Bandit
    Δε μπορώ να καταλάβω την εμμομή με τα άλογα. Θέμα γούστου είναι η εμφάνιση όχι τα άλογα. Κι εμένα μου αρέσει περισσότερο το CF650 αλλά όχι λόγω αλόγων. Τα voge (όπως και τα CFmoto) στη καλή κατηγορία των Κινέζικων από άποψη ποιότητας κατασκευής.

Για αυτά που θέλεις εσύ τα μισά άλογα θα σταβλίζονται εντός του μοτέρ. Εκτός αν διαβάζει η κοπέλα σου οπότε ναι, μπορείς να πηγαίνεις με 50χλμ ή αποστάσεις των 50 χλμ και τα 60+ άλογα είναι ένα ικανοποιητικό (μη πω και απαραίτητο) νούμερο.

Η αγορά των μεταχειρισμένων απλά ακολουθεί την αγορά των καινούριων. Πριν από 3 χρόνια κάποιος έπρεπε να πουλήσει τη μηχανή του και να προσθέσει και 3 χιλιάρικά για να πάρει καινούρια. Τώρα πρέπει να προσθέσει και 5 χιλιάρικά.... λογικό επακόλουθο είναι η τιμή της μεταχειρισμένης να ανέβει 1 χιλιάρικο.

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Eντάξει δεν είναι παράλογο, δεν έχει συγκεκριμένη χρήση η δύναμη, φαίνεται παντού.
    Μπορεί να θέλει να γλυστρά με άνοιγμα του γκαζιού, μπορεί να προσπερνά με άνεση σε ανηφορικά κομμάτια.

Ένα versys εφόσον του αρέσει, βρίσκεται, εδώ ένα στην Καβάλα:
    https://www.car.gr/classifieds/bikes...aki-versys-650

Παλαιό μέλος
    Αν αποφασίσεις να πάρεις μτχ τότε θα πρέπει να κάνεις και χλμ για να βρεις αυτό που αξίζει, προσωπικά έχω κάνει μέχρι και 800 χλμ διότι προτιμώ να παρω μια μηχανή που έχει δουλέψει σε επαρχιακούς δρόμους και δεν εχει δουλέψει καθόλου στα μεγάλα αστικά κέντρα με ότι αυτό συνεπάγεται, παντως προσωπική μου άποψη είναι πως τα περισσότερα από τα άλογα που έχουν οι μεγάλες μηχανές μένουν αναξιοποιητα από τους αναβάτες (βάζω φυσικά και τον εαυτο μου σε αυτούς)
    Με μια μηχανή 50 ίππων και κατηγορία on off κάνεις τα πάντα σε αυτήν την χώρα που ζούμε. Την μηχανή την απολαμβανεις στα 100 αντε 120χλμ/ωρα στους δρόμους που έχουμε και τους οδηγούς που έχουμε σε αυτή την χώρα.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nomand Προβολή μηνύματος
    Αν αποφασίσεις να πάρεις μτχ τότε θα πρέπει να κάνεις και χλμ για να βρεις αυτό που αξίζει, προσωπικά έχω κάνει μέχρι και 800 χλμ διότι προτιμώ να παρω μια μηχανή που έχει δουλέψει σε επαρχιακούς δρόμους και δεν εχει δουλέψει καθόλου στα μεγάλα αστικά κέντρα με ότι αυτό συνεπάγεται, παντως προσωπική μου άποψη είναι πως τα περισσότερα από τα άλογα που έχουν οι μεγάλες μηχανές μένουν αναξιοποιητα από τους αναβάτες (βάζω φυσικά και τον εαυτο μου σε αυτούς)
    Με μια μηχανή 50 ίππων και κατηγορία on off κάνεις τα πάντα σε αυτήν την χώρα που ζούμε. Την μηχανή την απολαμβανεις στα 100 αντε 120χλμ/ωρα στους δρόμους που έχουμε και τους οδηγούς που έχουμε σε αυτή την χώρα.

Εξ ου, θέλω να πάρω το VOGE ac500 και όχι το παραπλήσιο CF heritage 700 που μου πρότειναν και έχει 50% παραπάνω ίππους. (Που είναι και 200 ευρώ φτηνότερο κιόλας) ΔΕΝ χρειάζομαι παραπάνω ίππους, τέλη, ασφάλειες κλπ....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Νέο μέλος
    Παιδιά είναι απλά τα πράγματα, έχω οδηγήσει διάφορα μηχανάκια από 5 έως 105 άλογα με 1,2 και 4 κυλίνδρους, και ως προσωπική προτίμηση ξέρω πόσα άλογα αισθάνομαι καλά για εμένα (1.90 100+ κιλά). Δεν λέω ότι αυτά που θέλω δεν μπορούν να γίνουν και με 50 ή λιγότερα, λέω απλώς ποια είναι η προτίμηση μου.

Επίσης δυστυχώς δεν μπορώ να ανέβω πάνω από τα 5 χιλιάρικα, παρότι υπάρχουν αρκετές επιλογές στα 6500-7000, εξού και το δίλημμα.

Όσον αφορά τις τιμές των μεταχειρισμένων σε συνάρτηση με αυτές των καινούργιων, καταλαβαίνω ότι ο καθένας μπορεί να ζητήσει όσα του λείπυον, μου φαίνεται βέβαια γελοίο το να πουλιούνται μηχανάκια στις ίδιες τιμες με πριν απο 8 χρόνια.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tsber
    Εύχομαι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει αλλά μη βάζεις πολύ δύσκολα στον εαυτό σου γιατί η αγορά μοτοσικλέτας θα πρέπει κανονικά να σε γεμίζει ευφορία και όχι απελπισία.

Εμένα μου φαίνεται συναρπαστικό ακόμα και που διαβάζω τις δικές σου αναζητήσεις.

Με το καλό λοιπόν και όχι απελπισίες!

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος
    ... ένα καλομεταχειρισμενο Voge 500 ds ,με το πολύ 10000 Χλμ,σε περιμένει στα λεφτά που διαθέτεις ... έχεις ροπακλα...
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Κοίτα και το Cbf 1000.
    MM#93

Σελίδα 1 από 8 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. αγορά μηχανής και απωθημένα
    από l_logo στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 16/09/2013, 17:59
  2. Αγορά μηχανής και νομικά θέματα.
    από Παντελής Ε. στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 17/08/2012, 19:51