Γνωρίζει κάποιος αν γίνεται να πληρωθούν τέλη κυκλοφορίας για μόνο τον Δεκέμβριο;
Το όχημα ( θα ) είναι καινούργιο και είναι κρίμα για λίγες μέρες μέσα στο έτος να πληρωθεί ολόκληρο το ποσό των τελών κυκλοφορίας
Γνωρίζει κάποιος αν γίνεται να πληρωθούν τέλη κυκλοφορίας για μόνο τον Δεκέμβριο;
Το όχημα ( θα ) είναι καινούργιο και είναι κρίμα για λίγες μέρες μέσα στο έτος να πληρωθεί ολόκληρο το ποσό των τελών κυκλοφορίας
Συνήθως βέβαια τα κάνει δώρο το μαγαζί όταν είναι καινούριο το μηχανάκι.
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.
Πάντως θα έδινα τα 55€ για να χαρώ τη μοτοσυκλέτα ένα μήνα νωρίτερα, ειδικά το Δεκέμβριο που συνήθως είναι πιο ήπιος μήνας από το Γενάρη.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Νομίζω ότι κοιτάζει το Voge 500DS. Μέχρι 785cm³ είναι 55€.
Αλλά ναι, για αμάξι, αν ήταν 600€, δεν θα τα έδινα.
Όταν καταθέτεις πινακίδες, δεν πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας για κάποιο υποσύνολο του έτους; Πώς γίνεται για αγορά το Δεκέμβριο να καλείσαι να πληρώσεις όλο το ποσό;
Αυτες οι λογικες ερωτησεις σε αυτην την παραλογη χωρα πολυ μου αρεσουν.![]()
Quod me nutrit... me destruit.....
Το κλείνεις και κάνεις συμφωνία με την Voge να βγάλουν πινακίδα 2/1/23. Δεν έχεις άλλο τρόπο.
Εκτός αν δεχτούν να σου τα κάνουν δώρο τα 55.
Έτσι κι αλλιώς ο καιρός μάλλον χαλάει σύντομα οπότε δεν θα είναι για νέα μηχανή στους δρόμους. (εξαρτάται που μένεις προφανώς)
Όταν γίνεται μεταβίβαση, πρέπει να πληρωθεί το τέλος όλου του τρέχοντος έτους.
Αν πχ πάς να πουλήσεις μία μοτοσυκλέτα τον Δεκέμβριο, την οποία την είχες σε ακινησία μέχρι τότε και πλήρωσες μόνο το 1/12 για να τη βγάλεις απο ακινησία, πρέπει να πληρώσεις και τα υπόλοιπα 11/12 για να μπορέσεις να την μεταβιβάσεις.
Quod me nutrit... me destruit.....
Δεν είναι λογική ερώτηση, διότι έχει λάθος υπόθεση στο ερώτημα : ''Όταν καταθέτεις πινακίδες, δεν πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας για κάποιο υποσύνολο του έτους;''
Σωστό: Οταν ''καταθέτεις πινακίδες'' δλδ κάνεις προσωρινή ακινησία, δεν πληρώνεις κάτι. Απλά κάνεις το όχημα προσωρινή ακινησία.
Πληρώνεις όταν κάνεις ΑΡΣΗ ακινησίας, τους μήνες που θέλεις κ.ο.κ.
Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό
Ευχαριστώ για τη διόρθωση Τηλέγονε.
Ενδιαφέρον. Δηλαδή η καινούρια μοτοσυκλέτα, αντιμετωπίζεται σαν μεταχειρισμένη σε προσωρινή ακινησία;
Επεκτείνοντας αυτή τη λογική, αν η καινούρια μοτοσυκλέτα είναι από απόθεμα παλαιότερων ετών στην αντιπροσωπεία, θα πρέπει ο αντιπρόσωπος (ή ο πελάτης) να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για όλα τα έτη που την είχε στη βιτρίνα; Ή για μεταβίβαση μεταχειρισμένων πληρώνεις μόνο τα τέλη κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους και όχι των παλαιότερων που ήταν σε προσωρινή ακινησία;
Εγώ πάντως τσιγκουνεύομαι να τα δώσω στο κράτος για μόλις 16 μέρες, προτιμώ να τα δώσω για
αυτό εδώ![]()
Τελευταία τροποποίηση από Bowleno; 15/12/2022 στις 05:20.
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου