Αυτό πες το σε αναβάτες που έχουν γυρίσει ολόκληρο τον πλανήτη με 20-25 άλογα! Πχ Itchy Boots.
Δεν καταλαβαίνω πως είναι ανέκδοτο η χρήση μια μοτοσυκλέτας που μπορεί άνετα να περάσει τα νόμιμα όρια και να πάει +50χλμ από αυτά.
Βέβαια αρκετά εξηγούνται όταν δει κάποιος τα νούμερα των ατυχημάτων και θανάτων την χώρας.
Εγω που μονιμα λογω κιλων ειμαι δικαβαλλος,μια χαρα πηγαινω με 140,και μ αυτο που εχω τωρα.και μ αυτο που ειχα πριν και τα δυο 500 κυβικα.Και εχω παει και αποστασεις 600 χιλιομετρων μεχρι συνορα.Βεβαιως με ενα 1000αρι θα πηγαινα με 30 χλμ μεση ωριαια παραπανω.Δεν διαφωνω μαζι σου.Αλλα ποσες φορες θα χρειασθεις να χρησιμοποιησεις αυτη την ισχυ??Για τις πλειστες των περιπτωσεων,νομιζω, οτι ενα συγχρονοι δικυλινδρο 500αρι σε καλυπτει.Βεβαιως ο καθενας ξερει καλυτερα τις αναγκες του,πρακτικες και ψυχολογικες.Περι ορεξεως..................................βαλτε οποια πιτα θελετε.![]()
Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.
Και με παπάκια έχουν γυρίσει τον κόσμο,τι πάει να πει αυτό,ότι είναι default και όλοι οι άλλοι παράλογοι?
Η Itchy Boots και ο Βροχίδης και ο Μητσάκης έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα που πολλοί το παραβλέπουν και δεν το έχουμε εμείς: άπειρο χρόνο,για σκέψου το λίγο και σύγκρινέ το με τη δική σου καθημερινότητα και των περισσοτέρων.
Το +50 χαω στο νόμιμο όριο μιας εθνικής είναι 170,δεν νομίζω ένα 500ρι δικάβαλο να ταξιδεύει συνεχώς με τόσο και αν τελικά το καταφέρνει θα είναι σκαστό και με ασφάλεια κοντά στο όριο.
Μελετώντας προσεκτικότερα τις στατιστικές θα δεις ότι το μεγάλο ποσοστό των ατυχημάτων και δυστυχημάτων είναι στα αστικά όρια και με ταχύτητες <100χαω.
Ρε, μαζί σου! Δεν προσπαθώ να βάλω όρια στην ικανοποίηση κάποιου,ο καθείς κάνει τις επιλογές του και είναι οκ.
Όμως αυτό που έλεγε ο πυξίδας πιο πάνω ισχύει,είσαι στην εθνική και θέλεις να περάσεις ένα αυτοκίνητο ή χειρότερα ένα φορτηγό που σε πάει καροτσάκι με 120. Με το 750 ή το 1000 κάνεις ένα έτσι το γκάζι και χάνεσαι ακαριαία από την κακοτοπιά.
Με τα 47 άλογα θα παιδευτείς λίγο και με τα 25 θα βαλτώσεις.
στις ταχυτητες που ταξιδεουν τα μικρα στην Ε.Ο τα μεγαλα πανε πιο ανετα και καινε λιγοτερα....με την επιπλεον καβατζα της αμεσης προσπερασης
στο επαρχιακο δικτυο παλι πανε πιο ανετα στις ιδιες ταχυτητες,ειδικα φορτωμενα...
σε παμπολες βολτες μας πιανει νυκτα,εχουμε καθυστερησει,ηπιαμε 2 καφεδες παραπανω,πρεπει να ανεβασουμε καμια 20αρια μουαγιεν...εκει τα μικρα ζοριζονται και καινε περισσοτερα πως να το κανουμε...
Γι αυτο τα 650αρια ειναι μια χαρα και μια σκαλα πανω απ τα 500αρια ....
37.12.07n
22.47.01.e
τα on-of φορανε ακτινες,τα αλλα ειναι μπασταρδα
το χειμερινο μπανιο αναζοωγονει μυαλο και σωμα,το καλοκαιρινο τα καιει
Με 47 αλογάκια edit και 400-50κε),δικάβαλο και πραμάτεια καλό είναι να έχεις μαζί σου και ένα *
* ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ
μα και στην ευθεία σε μεγάλο δρόμο νιώθω πως πάει καλύτερα και πιο ξεκούραστα από τα μικρά,όταν έχω 120-130 κοντέρ με 4-4.5κ στροφές ανάλογα την κλίση του δρόμου.
κατανάλωση 5-5.5.
Τελευταία τροποποίηση από katsar; 15/12/2022 στις 12:12.
when life gets complicated... i ride.
Να πω κι εγώ την εμπειρία μου μιας και από γυμνό με 90 άλογα τροχό πήγα στο NC750X με 58 άλογα στρόφαλο (ποιος ξέρει πόσα είναι πραγματικά στον τροχό). Πρώτη φορά ευχαριστιέμαι τη μετακίνηση από και προς τη δουλειά. Καθημερινά κάνω περίπου 50 χλμ πήγαινε-έλα εθνική οδό.
Τα άλογα μου λείπουν, σε ελάχιστες περιπτώσεις και αυτές όχι για προσπέραση σε προπορευόμενο, αλλά όταν θέλω να παίξω με πιο γρήγορες μηχανές που με περνάνε.
Η ευχαρίστηση, όταν πάω στο βενζινάδικο, δεν περιγράφεται...
Με το χόρνετ ήθελα κάθε 2 μέρες γέμισμα.
Θέλω να πω ότι, αναλόγως τη χρήση που θέλει να κάνει ο καθένας, μπορεί ένα 500αρι με 47 άλογα να είναι εξίσου διασκεδαστικό. Από την άλλη, αν την έχεις τη μηχανή μόνο για βόλτα και ταξίδια, και δεν σε απασχολεί η καθημερινή μετακίνηση, σίγουρα ένα πιο μεγάλο θα είναι πιο άνετο από όλες τις απόψεις.
Ιδανική μοτοσικλέτα που να τα κάνει όλα ΔΕΝ υπάρχει
Ναι όμως κάθε πόσα χιλιόμετρα αλλάζεις την δερμάτινη άκρη στο μαστίγιο?
Συμφέρει τελικά? Και τι σου δίνει?
Και τελικά , δες πόσοι γυρνάνε όλον τον κόσμο με τα πόδια?
Αν θες να πας κάπου οικονομικά και οικολογικά και να γνωρίσεις και τους τόπους όπως κανένας άλλος , πήγαινε περπατώντας.
The Dirty Harry
Ρε Σαμ εσύ το πας αλλού,στην κατανάλωση και μάλιστα έπιασες τα 2 άκρα αντίθετα,το Hornet με το NC!
Με το gs καίω 5λ/100 σε χαλαρή επαρχιακή βόλτα,όσο έκαιγα με το ΧΤΧ,με το KLR,με το CB κ.ο.κ.
Spam off από μένα.
Τελευταία τροποποίηση από karellen; 15/12/2022 στις 12:35.
Η χαλαρή επαρχιακή βόλτα με ταχύτητες περί τα 70 km/h είναι από τις πιο οικονομικές επιλογές για μοτοσυκλέτα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού. Στην πόλη φαίνεται η διαφορά στα μεγάλα κυβικά, όπου καταναλώνεται άσκοπο καύσιμο για να λειτουργεί ο μεγάλος κινητήρας.
Αν δεν χρησιμοποιείται η μοτοσυκλέτα στην πόλη, αλλά μόνο σε ανοικτό δρόμο, είναι μικρή η διαφορά μεταξύ μεσαίων και μεγάλων κινητήρων και μάλιστα είναι υπέρ των μεγάλων όταν η ταχύτητα είναι στα όρια των αυτοκινητοδρόμων.
Το θέμα είναι ότι κάποιος που θα χρησιμοποιεί τη μοτοσυκλέτα καθημερινά στην πόλη, αλλά θέλει να κάνει και ταξίδια, είναι δύσκολο να βρει τη χρυσή τομή. Είτε θα κάνει συμβιβασμούς στα ταξίδια, είτε θα πληρώνει πολλαπλάσια έξοδα κίνησης και συντήρησης για την αστική χρήση. Ο θεματοθέτης ανέφερε εκδρομές και ταξίδια με την κοπέλα του. Είπε κάτι για χρήση πόλης;
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Αλλαγή στην άκρη του εργαλείου (όχι δέρμα παρακαλώ,συνθετικό,παρακολουθεί η PETA) ανάλογα με βίτσια του καθένα και πόσο..αντέχει!!
(Δεν τα αναλύω,θα γίνω κακός ή μ@λ@κ@ς.Ή και τα δύο)
Κατά τα άλλα βοηθάει, το γράφει στο ιντερνετ αφού For centuries, racehorses have been whipped by jockeys in the belief that horses need ‘encouragement’ to run faster.
when life gets complicated... i ride.
Δεν διαφωνώ. Απλά ήθελα να πω ότι αναλόγως την καθημερινότητα και τις ανάγκες του καθενός, άλλη μοτοσικλέτα μπορεί να τον καλύπτει. Και προφανώς, στο ίδιο άτομο αν αλλάξουν οι συνθήκες (όπως σ εμένα) μπορεί να χρειαστεί άλλη μοτοσικλέτα.
Θεωρώ, δεν υπάρχει μοτοσικλέτα που να τα κάνει όλα. Ναι το gs που έχεις (υποθέτω το 1200) είναι άριστο για ταξιδάκια αλλά για την πόλη και καθημερινή μετακίνηση πιστεύω δεν διευκολύνει.
Tι αρέσει στον κάθε μοτοσυκλετιστή έχει νόημα και μόνο. Λέει κάποιος θέλω τόσα, τέλος.
Αν κρίνουμε ότι δεν έχει ενημερωθεί για την υπάρχουσα τεχνολογία, καλώς τον ενημερώνουμε.
Από εκεί και πέρα τι έκανε ο ένας και ο άλλος...
Θα πήγαινα το γύρο του κόσμου με παπί αν είχα αντίστοιχη παρέα. Στην πόλη θέλω 80hp, τέλος, τι να συζητήσουμε αν με συμφέρει;
Απλως απανταμε συμφωνα με τις εμπειριες μας,για να διευκολυνουμε οσους ΔΕΝ τις εχουν.Τωρα φτιαχνω για πρωτη φορα γλυκο του κουταλιου πορτοκαλι.ΔΕΝ ηξερα,μπηκα ιντερνετ ειδα και το φτιαχνω.Ετσι και δω.Μπορει να μην μου βγει καλο,γιατι αυτη που τοφτιαξε να το θελει πιο ξυνο ή πιο γλυκο.Παντως εμαθα απ την εμπειρια της.ΠΑΝΤΩΣ ΑΜΑ ΒΓΕΙ ΚΑΛΟ σου στελνω βαζακι.![]()
Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.