Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 107

Θέμα: Αγορά μηχανής και απελπισία

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skritikos Προβολή μηνύματος
    Θα σχολιάσω μόνο στην οικονομική διαφορά που έγραψες και σταματώ εδώ προσωπικά γιατί το θέμα έχει γίνει κόντρα 500 με 1000+

Στο ΚΤΜ 990 που είχα ως το 2019, και με την τωρινή τιμή της βενζίνης (βάζω 2 ευρώ για ευκολία), θα ήθελα κάπου 190 ευρώ για τα 1000χλμ
    Στο CB500X που έχω από το 2017, πάλι με ίδια τιμή βενζίνης θέλω περίπου 65 ευρώ.
    Δηλαδή στα 1000χλμ διαφορά 130 ευρώ
    Στα 3000χλμ διαφορά 390 ευρώ!

Και αυτό χωρίς να σου πω πόσο κόστιζαν λάδια και service στο KTM και πόσα στο 500αρι.

Τώρα πως εσύ βγάζεις 50-100 ευρώ διαφορά για τα 3000χλμ τον χρόνο δεν έχω την παραμικρή ιδέα
    3000/100*4.2*1.7 = 204 (4.2 το voge 500SD)
    3000/100*5.4*1.7 = 275 (5.4 το CF Moto 650MT)
    71€ διαφορά.

Απο που βγήκε το συμπέρασμα οτι ενδιαφέρομαι για KTM 990 ή οποιοδήποτε 1000αρι δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Οι μηχανές που κοιτάω είναι στο πρώτο post.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tools Προβολή μηνύματος
    σχετικά με την μεταπώληση, φίλος καλός στην φάση σου -πρωτάρης μετά απο χρόνια σκούτερ- αφού με έβαλε να του βρώ τετρακύλινδρο μεσαίο γυμνο 10ετίας, πηρε μουράτο caballero 500 κούτα και στον χρόνο επάνω, μετά την πρώτη του εκδρομή εκτός των πυλών, 300+χλμ (τυχαίο? χαχαχα) είπε το πουλάει για μεγαλύτερο. δεν εμφανίστηκε σοβαρό ενδιαφέρον (και θεωρείται από τα καλά κινέζικα αυτό) και το κρατάει γιατί για αθήνα και πέριξ που είναι η καθημερινότητά του, βολεύεται παραπάνω από καλά.

με δεδομένο τα λίγα χλμ χρήσης και τις προυποθέσεις που έθεσες - τονίζοντας μεταπώληση και ασφαλτο, όντως το tdm είναι ταμάμ για σένα. σφίξε το στομάχι όταν το αγοράζεις και μήν περιμένεις να βγάλεις στην μεταπώληση και θα φύγει εύκολα όταν έρθει η ώρα. αν και στην θέση σου θα παντρευόμουν ένα z750s. (δεν ξέρω αν πρόλαβαν abs αυτά ομως)
    Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σχετικά με τη μεταπώληση, φαντάζομαι οτι παίζουν ρόλο και πολλοί άλλοι παράγοντες οπότε φυσικά δεν γίνεται να ξέρεις μέχρι να το ανεβάσεις στο car. Κοιτάω φυσικά και για TDM, αρκεί να βρώ κάτι σε νορμάλ (εστω και υπερτιμημενα λεφτα) με ABS και λογικά χιλιόμετρα.

In science we trust
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Νίκος Παππάς Προβολή μηνύματος
    Ολοι δικιο εχετε

Το ταξιδι ειναι στην ψυχη αυτου που το κανει, οχι στο μεσον. Στην τελικη το ταξιδι μετραει οχι ο προορισμος, οπως ειπε ο ποιητης!

Ταξιδι κανει και αυτος που παει με chally στο Ναυπλιο, ταξιδι και ο τυπος που παει Cabo da Roca με φουλ εξοπλισμενο GS1250 adv. Αλλα ζηταει ο ενας αλλα ο αλλος ομως την ιδια ικανοποιηση θα νοωσουν οταν φτασουν

Το θεμα ειναι να μην βαζεις περιορισμους σε αυτα που θες να κανεις, ουτε προυποθεσεις που οταν εκπληρωθουν δεν θα περισσευουν για το ταξιδι. Η ζωη ειναι εκει εξω, καλυτερα να την ζεις παρα να την ονειρευεσαι
    Συμφωνώ και επαυξάνω.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tools Προβολή μηνύματος
    απλως μπηκα στην κουβέντα γιατί μου κάθησε άσχημα η λέξη ροπάκλα για το βογκ του παναβουρ, όταν μεχρι πρόσφατα, λέγαμε οτι τα 750αρια ss ''δεν έχουν ροπή''. δηλαδή από την μία άκρη στην άλλη!
    Για να μην παρεξηγηθω,προφανως και δεν συγκρινω τις ροπες του 500 με ενα 1000.Απλως ανεφερα την λεξη ''ροπακλα'' εν σχεσει με την αισθηση που σου δινει,λογω και του κοντου σχετικα γραναζωματος της.Για 500αρι ,εμενα που ειμαι και ''ογκολιθος'' λογω υψους και κιλων,με καλυπτει απολυτα ,ειδικα σε ορεινο στροφιλικι,συμφωνα μ αυτα που θελω και μπορω σ αυτην την ηλικια.Ενδεικτικα απο 50 χλμ με 6η,επιταχυνει αξιοπρεπεστατα μεχρι τα 140 σε ευθεια και οχι σε ανηφορα,ταχυτητα αρκετη για τα γουστα μου,και για να προσπερασεις με ασφαλεια ,οποιοδηποτε δεξια κινουμενο ''βαρυ'' οχημα στην Εθνικη οδο,και οχι μονο.ΣΙΓΟΥΡΑ καθε τι με περισσοτερα κυβικα εχει περισσοτερη ροπη,αλλα η συγκεκριμμενη που κατεχω,με εχει εντυπωσιασει ,εν σχεσει με τα 47 αλογατα που διαθετει.
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skritikos Προβολή μηνύματος
    Αυτό πες το σε αναβάτες που έχουν γυρίσει ολόκληρο τον πλανήτη με 20-25 άλογα! Πχ Itchy Boots.

Δεν καταλαβαίνω πως είναι ανέκδοτο η χρήση μια μοτοσυκλέτας που μπορεί άνετα να περάσει τα νόμιμα όρια και να πάει +50χλμ από αυτά.
    Βέβαια αρκετά εξηγούνται όταν δει κάποιος τα νούμερα των ατυχημάτων και θανάτων την χώρας.
    Η Itchy boots είναι μια αργοσχολη Ολλανδέζα που ζει με τις χορηγίες λιγουρηδων που νομίζουν ότι αν της κάνουν δώρο 1.000€ θα τους κάτσει όταν περάσει από την πόλη τους.

Στον πραγματικό κόσμο ο χρόνος είναι περιορισμένος και πολύτιμος, αν από τις 5 μέρες τις άδειας μου είναι να φάω τρεις στον δρόμο ας πάω με το ΚΤΕΛ.

Αυτά είναι προσωπικά του καθένα, εγώ θέλω να βγαίνω με την Hayabusa Εγνατία και να πηγαίνω την 6η στις 11.200 σαλ, άλλος θέλει να πιάσει τον επαρχιακό να πάει με 60.

Αν πεις να πάρω το 500 δικαβαλος φορτωμένος να πάω μέσω Εγνατίας, ναι είναι ταλαιπωρία.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Βαρεμαρα ειναι, όχι ταλαιπωρια απαραίτητα.

Ταλαιπωρια μπορεί να ειναι ένα γυμνό ειτε 500 είτε 1000. Ή ένα supersport.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος
    Για να μην παρεξηγηθω,προφανως και δεν συγκρινω τις ροπες του 500 με ενα 1000.Απλως ανεφερα την λεξη ''ροπακλα'' εν σχεσει με την αισθηση που σου δινει,λογω και του κοντου σχετικα γραναζωματος της.Για 500αρι ,εμενα που ειμαι και ''ογκολιθος'' λογω υψους και κιλων,με καλυπτει απολυτα ,ειδικα σε ορεινο στροφιλικι,συμφωνα μ αυτα που θελω και μπορω σ αυτην την ηλικια.Ενδεικτικα απο 50 χλμ με 6η,επιταχυνει αξιοπρεπεστατα μεχρι τα 140 σε ευθεια και οχι σε ανηφορα,ταχυτητα αρκετη για τα γουστα μου,και για να προσπερασεις με ασφαλεια ,οποιοδηποτε δεξια κινουμενο ''βαρυ'' οχημα στην Εθνικη οδο,και οχι μονο.ΣΙΓΟΥΡΑ καθε τι με περισσοτερα κυβικα εχει περισσοτερη ροπη,αλλα η συγκεκριμμενη που κατεχω,με εχει εντυπωσιασει ,εν σχεσει με τα 47 αλογατα που διαθετει.
    καμία παρεξήγηση, απλώς κάποιος που δεν ξέρει τι εμπειρία έχεις (και ο ίδιος δεν έχει δική του εμπειρία, αν θέλεις), αν δεν διαβάσει την επεξηγηση που δίνεις τώρα, μαλλον θα καταλάβει κάτι διαφορετικό.
    teenage angst has paid off well, now I'm bored 'n' old

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    25 χρόνων κ ταλαιπωρία? Ντα φακ δηλαδή... Στα 25 κάναμε ταξίδια με τις ώρες κ ας είχαμε ss μέχρι 250/400αρι.
    Μια χαρά μοτερακια έχουν κ τα 500αρακια κ τα 1000αρια( )
    Απλά είναι τι σόι οδηγός είσαι κ τι έχεις συνηθίσει.
    Εγώ πχ με το 500 μπορεί να μην την παλεύω να ταξιδεύω συνέχεια γιατί έχω συνηθίσει σε άλλες ταχύτητες κ θα το λυσαω.
    Άλλος όμως μπορεί να ταξιδέψει υπερανετα με 120-130 κ με το 500.
    Στην προκειμένη απ' το καταλαβαίνουμε κ λέει το γκάζι δεν τον νοιάζει...οπότε κ τα 47-50 άλογα θα του είναι οκ.
    Αν μας έλεγε πως δεν την παλεύω κ θέλω να ταξιδέψω γρηγορότερα γιατί τα 140 είναι όριο είναι άλλη κουβέντα.
    Όσοι είναι ταξιδεμενοι χιλιομετρικά κ έχουν φάει ώρες στην σέλα ξέρουν τι θέλουν κ ποιο μότο θα διαλέξουν (η είναι ανάμεσα σε 2-3 ίδια).
    Άλλοι χωρίς εμπειρία απλά ακουνε γνώμες αλλά καμιά φορά δεν ξέρουν αυτόν που λέει την γνώμη του τι σόι εμπειρία έχει η πώς οδηγεί. Κ εκεί βλέπεις πως έχουν στο μυαλό τους πολλά μότο διαφορετικά μεταξύ τους γιατί απλά δεν ξέρουν τι θέλουν...

Πάρε ένα 500αρακι για αρχή κάνε τα χλμ σου κ μετά θα καταλάβεις.
    Ride(s) the wind of change...

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nerfarious Προβολή μηνύματος

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σχετικά με τη μεταπώληση, φαντάζομαι οτι παίζουν ρόλο και πολλοί άλλοι παράγοντες οπότε φυσικά δεν γίνεται να ξέρεις μέχρι να το ανεβάσεις στο car. Κοιτάω φυσικά και για TDM, αρκεί να βρώ κάτι σε νορμάλ (εστω και υπερτιμημενα λεφτα) με ABS και λογικά χιλιόμετρα.
    Ειδικά για τα TDM μην πολυκοιτάς τα χλμ. δεν λένε ποτέ όλη την αλήθεια. Κοιτάς το τι "ξύλο" έχουν φάει και τι συντήρηση είχαν Διότι συνήθως τα έχουν καγκούρια.....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    νομίζω κατάλαβα τον τίτλο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Xlitos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STF Προβολή μηνύματος
    Όσο για τα περί ασφάλειας κτλ με τις ροπές των μεγάλων.... Η απάντηση είναι να μην προσπεράσεις φίλε, γιατί καβαλάς αυτό που καβαλάς και οφείλεις να το γνωρίζεις. Αν δε ξέρεις πότε και πως να ΜΗ προσπεράσεις. Αυτό είναι ασφάλεια.
    δεν ειναι παντα ετσι...το να μη προσπερασεις το φορτηγο/λεωφορειο/βανακι που παει με 110 σημαινει οτι θα εχεις ενα εμποδιο μπροστα σου που σου κρυβει το οπτικο πεδιο.Αρα ειτε προσπερασεις(αργα),ειτε κατσεις απο πισω...δεν εισαι ασφαλης.Τα ζουσα νεαρος με 125-250cc...Τα ζω και σημερα καθε μερα που ενω θελω να παω με 100-120km/h στην Αττικη οδο με το f650 για οικονομια...καταληγω να πηγαινω με 140km/h για να μενω οσο μπορω αριστερη λωριδα για να μη με κανουν σαντουιτς ουρες φορτηγων/λεωφορειων στην μεσαια.Με 140 km/h με το f650 καιω πιο πολυ απ οτι εκαιγα με το gsxr στα ιδια km/h.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΓιώργοςΤΤ Προβολή μηνύματος
    Η Itchy boots είναι μια αργοσχολη Ολλανδέζα που ζει με τις χορηγίες λιγουρηδων που νομίζουν ότι αν της κάνουν δώρο 1.000€ θα τους κάτσει όταν περάσει από την πόλη τους.
    Κι έλεγα, μόνο εγώ τα βλέπω αυτά; Να μου ζήσεις συνάδελφε (ΠΒ), ίσως η μόνη ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ απάντηση σε όλη αυτήν την συζήτηση.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΓιώργοςΤΤ Προβολή μηνύματος

Αυτό ακούγεται και λίγο ως Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Με τις ορδές των ξεκ*λων κάθε ηλικίας σε όλα τα social media και τους στρατούς από λιγούρια εσύ βρήκες να το πεις αυτό για κάποια που που τα παράτησε όλα και κάνει την ζωή της όπως την θέλει.
    Και που δεν προκαλεί και ποτέ στον φακό όπως πολλοί άλλοι.
    Ό,τι πεις!
    Τελευταία τροποποίηση από skritikos; 16/12/2022 στις 19:04.

Μέλος
    Καλησπέρα φίλε
    .Εγώ θα πω ότι κανένα 500 δεν κάνει για την χρήση που Θες..Κ για να εξηγούμε,κ με c50 γυρίζεις όλο το κόσμο,αλλά το θέμα είναι πως..Θες τουλάχιστον 650 κ πάνω για να είσαι άνετος από θέμα ασφάλειας,τα 500 άμα τα φορτώσεις σε ανηφόρα 2πλος για να προσπεράσεις θα σου βγει η ψυχή,άσε που φορτωμένο θα είναι βάρκα γιαλό..Το ιδανικό πιστεύω για εσένα θα ήταν κάτι σε f800gs η κάνα Tiger 800 η αν Θες tdm900 αλλά μου φαίνεται δύσκολο να βρεις καλό..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dorso Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα φίλε
    .Εγώ θα πω ότι κανένα 500 δεν κάνει για την χρήση που Θες..Κ για να εξηγούμε,κ με c50 γυρίζεις όλο το κόσμο,αλλά το θέμα είναι πως..Θες τουλάχιστον 650 κ πάνω για να είσαι άνετος από θέμα ασφάλειας,τα 500 άμα τα φορτώσεις σε ανηφόρα 2πλος για να προσπεράσεις θα σου βγει η ψυχή,άσε που φορτωμένο θα είναι βάρκα γιαλό..Το ιδανικό πιστεύω για εσένα θα ήταν κάτι σε f800gs η κάνα Tiger 800 η αν Θες tdm900 αλλά μου φαίνεται δύσκολο να βρεις καλό..
    Τοχω φορτώσει με τα κιλά μου που είναι για δύο,και με τριβαλιτσο φουλ φορτωμένο και μέχρι 150 με gps που το πήγα και με τέρμα ψηλά την ζελατίνα δεν κουναγε, ούτε χιλιοστό.Εχεις οδηγήσει σύγχρονο 500 η έχεις μείνει στα 500αρια του 90??

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος
    Κι έλεγα, μόνο εγώ τα βλέπω αυτά; Να μου ζήσεις συνάδελφε (ΠΒ), ίσως η μόνη ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ απάντηση σε όλη αυτήν την συζήτηση.
    Κάνε τη χάρη σε όλους μας (και του εαυτού σου συμπεριλαμβανομενου), την επόμενη φορά που θα σου έρθει η ορμή να γράψεις μια ακόμα υποτιμητική εξυπνάδα μην το κάνεις. Αντ'αυτού πάνε βουτα στη θάλασσα μπας και το δροσερό νερό σε συνεφερει.
    Στην επόμενη έχεις φυγει, να το ξέρεις.
    Αν δεν σε ενδιαφέρει, μη συμμετέχεις.
    Τελευταία τροποποίηση από o_gavros; 16/12/2022 στις 20:37.
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. αγορά μηχανής και απωθημένα
    από l_logo στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 16/09/2013, 17:59
  2. Αγορά μηχανής και νομικά θέματα.
    από Παντελής Ε. στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 17/08/2012, 19:51