Μια βιδα μπορεί να σπάσει και από υπερβολικό σφίξιμο. Σε αυτη την περίπτωση αν πάμε να την τρυπησουνε μπορεί να την βάλουμε πιο μέσα ή να σφίξει περισσότερο. ένα αριστερόστροφο τρυπανι μπορεί να την τρυπήσει χωρίς να την βιδωσει περισσότερο ή ακόμα και να την αφαιρέσει.
Η τελευταία φλούδα τι είναι? Τι είναι το χέρι μας, τόνος?
Τα τριπανια βγάζουν τα γρέζια εξω. Αν το τροχισεις αναποδα τα κρατάει μέσα και είναι ένας καλός τρόπος να το σπάσεις μέσα.
Εγώ φίλε Ταλιμπαν θα σε ρωτήσω μόνο αν έχεις τροχισει τρυπάνι δεξιοστροφο αριστερόστροφα. Μόνο αυτό και πόση ώρα σου πήρε. Γιατί εγώ έφαγα μια μέρα και το μισό μήκος ενός 6mm τρυπάνιου και δουλειά δεν έκανα
Καλά, σκέτο δεν είναι.
Το, καλό για τα λεφτά του, είναι καλό για τα λεφτά του, όχι καλό.
Το καλό για τις ανάγκες μου, είναι καλό για τις ανάγκες μου, όχι καλό.
Το καλό για τα λεφτά του μπορεί να είναι κακο για τις ανάγκες μου και το καλό για τις δικές μου ανάγκες, μπορεί να είναι κακο για τις ανάγκες κάποιου άλλου.
Αν τα πάρεις όταν τα χρειαστείς πιθανότατα θα τα πληρώσεις χρυσάφι ή θα πετάξεις τα λεφτά σου σε κάτι που θα σου δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα.
Ένα σετ γενικής χρήσης (σαν αυτό που πήρε ο γαύρος πχ αλλά όχι απαραίτητα τόσο ακριβό) καλό είναι να υπάρχει. Αν γενικά ασχολείσαι με το άθλημα.
Το πρόβλημα ομως με αυτά είναι, πως όσους εξωλκεις και να έχεις δεν είναι απίθανο να μη κάνεις δουλειά με κανένα και να καταφύγεις σε άλλες μεθόδους. Πχ ηλεκτροκόλληση και γέμισμα σε παξιμάδι, τρυπημα και καθάρισμα ή τρύπημα και Helicoil. Στο πρώτο δε θα αναφερθώ, το δεύτερο ειναι δύσκολο έως αδυνατο και το τρίτο το ίδιο κοστοβορο και πρέπει πάντα να είναι η τελευταία λύση.
Οπότε είτε έχεις ένα σετάκι μήπως σε ξελασπωσει σε μια δύσκολη στιγμή πριν αρχίσεις το ψάξιμο με τις υπόλοιπες επιλογές ή θα φας πολύ χρόνο και αρκετό χρήμα.
Όλα αυτά χρειάζονται και κάποια εμπειρία, να ξέρεις πότε θα δουλέψει ο εξωλκεας. Πχ αν η βίδα σπάσει λόγο θερμοκρασίας από αυξημένες τριβές λόγο σκουριάς πιθανότατα θα βγει με τον εξωλκεα. Αν έχει μαζέψει το σπείρωμα και το έχει κάνει κουβάρι, δε χρειάζεται καν να δοκιμάσεις εξωλκεα. Μια αλενοβιδα με χαλασμένο κεφάλι πάλι μπορεί να βγει με τον εξωλκεα. Ειδικά με κεφαλή τύπου κουμπιού.
Ξεκινάς τα διαδοχικά τρυπηματα με τα δεξιόστροφα,και τη φλούδα που έχει μείνει τη βγάζεις με(τροχισμενο) αριστεροστροφο ή εξωλκεα(που δε δουλεύει ποτέ).
Το γρεζι είναι πολύ μικρό στη τελευταία φλούδα,κανένα πρόβλημα.
Επισης , εχουν και ενα αλλο πολυ καλο ρητο. Που με βρισκει συμφωνο, οσον αφορα τα εργαλεια, και οχι μονο.
Wer billig kauft, kauft 2 mal.
Οποιος αγοραζει φθηνα, αγοραζει 2 φορες.... Ενοωντας οτι αφου πεταξεις τα χρηματα σου την πρωτη φορα, μετα ξανααγοραζεις κατι καλυτερο..
Σίγουρα,στο πάγκο με σταθερό δράπανο είναι πιο εύκολο.
Πάντως,σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις ξεχνάς τα τρυπάνια και πάς για φρεζακια 3mm καρβιδίου.
Δεν με ενδιέφερε τι θα κάνει τα γρεζια να κόψει ανάποδα ήθελα. Ουσιαστικά πρέπει να αλλάξεις την γωνία των κοπτικών ακμων. Θεωρητικά θα έπρεπε να δουλέψει. Δεν τα κατάφερα ποτέ
Και όλα αυτά επειδή ένα γαμωτρυπανο του λιντλ κόλλησε και δούλευε μόνο αριστερόστροφα. 5 τρύπες ήθελα να κάνω ήμουν στο πέρα πουθενά και δεν τα κατάφερα. Έκανα 100 χλμ να φέρω τα δικά μου εργαλεία να τελειώσω. Την επόμενη φορά που θα μου πει πελάτης μη σε νοιάζει έχω εγώ εργαλεία θα πάρω μαζί μου βανακι με όλα τα δικά μου
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).