Σελίδα 79 από 102 ΠρώτοΠρώτο ... 2969747576777879808182838489 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.171 έως 1.185 από 1529

Θέμα: Καρυδάκια (σετ).

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από annateo Προβολή μηνύματος
    Τις μαρκες που ανεφερα τις απορριπτετε ολες;
    Δεν απορρίπτω καμία αλλά αφού θες το φθηνότερο δεν καταλαβαίνω τι ρωτάς. Ποιο είναι το καλύτερο απ' τα φθηνά? Μη το ψάχνεις. Πάρε οποία μάρκα έχει αυτό που θες. Αν μια άλλη σου γυαλίσει περισσότερο στο μάτι πάρε αυτή. Πάρε ότι βρίσκεις πιο εύκολα ή έχει τα λιγότερα μεταφορικά.

Το μόνο που δε χρειάζεται να σε απασχολήσει είναι αν κάποια είναι καλύτερα από κάποια άλλα.

κουτακιας Το avatar του/της annateo
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Ποιο είναι το καλύτερο απ' τα φθηνά?
    Μπορει κ να μην το έθεσα κ σωστα. Την πιο αξιοπιστη φθηνη. Το να δωσω 10-20€ παραπανω δεν λεει κατι. Καλυτερα να μην παρω καθολου αν ειναι "άχρηστο".
    Καποιος μπορει να εχει δοκιμασει πχ την bgs και να πει μακρια.
    Οταν κ αν χρειαστει ουτε να χαλάσω την βιδα, ουτε να σπασει το καρυδακι στην πρώτη χρηση.
    Αυτα κ ευχαριστώ οσους απάντησαν

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από annateo Προβολή μηνύματος
    Μπορει κ να μην το έθεσα κ σωστα. Την πιο αξιοπιστη φθηνη. Το να δωσω 10-20€ παραπανω δεν λεει κατι. Καλυτερα να μην παρω καθολου αν ειναι "άχρηστο".
    Καποιος μπορει να εχει δοκιμασει πχ την bgs και να πει μακρια.
    Οταν κ αν χρειαστει ουτε να χαλάσω την βιδα, ουτε να σπασει το καρυδακι στην πρώτη χρηση.
    Αυτα κ ευχαριστώ οσους απάντησαν
    Force bgs toptul carolus και λοιπές είναι όλες μια χαρά. Διαφορές μεταξύ τους μη ψάχνεις. Όλες καλές είναι.
    Δεν υπάρχει κανένα νόημα να πει κάποιος ότι η τάδε είναι καλή ή καλύτερη ή χειρότερη.
    Τα καρυδακια που έχει σε μια συλλογή η Χ μαρκα μπορεί να είναι διαφορετικά απ' τα καρυδακια που έχει χύμα και διαφορετικά από μια άλλη συλλογή. Βγάζει μια εργαλειοθήκη με τα πάντα μέσα (από καρυδακια μέχρι γκαζοταναλιες) και τιμή χώμα. Παράλληλα έχει απλές κασετινουλες με καρυδακια σε τιμή λίγο μικρότερη.
    Ίδια μάρκα, δύο διαφορετικές ποιότητες εντελώς διαφορετική τιμή. Τι να πει κάποιος τώρα? Τα μεν είναι σκουπίδια και τα δε, φθηνά εργαλεία που θα κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους.
    Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και σε μεγάλους κατασκευαστές αλλά συμβαίνει σπάνια, για συγκεκριμένους λόγους και φυσικά κάνει μπαμ. Σε φθηνές μάρκες είναι μάλλον ο κανόνας και καθότι η τιμή είναι χαμηλή, δεν φαίνεται πάντα.
    Επίσης συμβαίνει να αλλάζει ο προμηθευτης-κατασκευαστης, απ' τον οποίο παίρνουν τα εργαλεία που πουλουν. Οπότε και πάλι κανείς δε μπορεί να σου πει αν αυτά που θα πάρεις εσύ είναι ίδια με αυτά που έχει αυτός.
    Ίδια μάρκα, καμία συνέπεια στην ποιότητα, μεγάλες διαφοροποιήσεις στην τιμή ή και όχι.

Δεν υπάρχει νόημα να αναφερθεί κάποιος στη μάρκα για να χαρακτηρίσει την ποιότητα του προϊόντος. Όχι όταν μιλάμε για εργαλεία αυτού του επιπέδου.

Θέλεις μια συλλογή με συγκεκριμένα τεμάχια. Όσο οι τιμές είναι παραπλήσιες, η ποιότητα θα είναι ίδια ότι μάρκα και λένε επάνω.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της silkman
    Την BGS (και τον Ακριτιδη) την χρησιμοποιω κατα κόρον σε σπεσιαλ / περιεργα καρυδάκια και δεν έχω κανένα παραπονο μεχρι στιγμής. Ναι, δεν θα επαιρνα καστανια σκετη ή σετ bgs αλλα καρυδακι ειδικο που θα τα χρησιμοποιησω μια φορα γενικά ή μια φορά το χρονο εννοείται.

Παλαιό μέλος
    Προχθές χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω καρυδάκι με αντάπτορα τύπου Hex για να τρυπήσω/βιδώσω μια αυτοδιάτρητη βίδα με εξάγωνη κεφαλή 10 χιλ. σε γαλβανιζέ σωλήνα στήριξης τέντας για μια επισκευή πατέντα (είχε σπάσει το στήριγμα στερέωσης της σωλήνας στο κάγκελο του μπαλκονιού κι έγινε κατασκευή/πατέντα από φίλο/συνάδελφο μηχανουργό).
    Εν πάση περιπτώσει, το καρυδάκι που χρησιμοποιήθηκε (μαγνητικό υποτίθεται) μου έσπασε τα νεύρα, καθώς 3-4 φορές η κεφαλή της βίδας έφυγε από το καρυδάκι. Το καρυδάκι ήταν ένα "βασικό" από τη σειρά Dexter της Leroy Merlin, το παρακάτω:
    https://www.leroymerlin.gr/gr/ergale...ahion-82007911
    Ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποίησα καρυδάκι από αυτό το σετ κι ομολογώ ότι ψιλοαπογοητεύτηκα (ισχύει τελικά αυτό που πολλές φορές έχει γράψει και ο Daz, ότι δηλαδή ακόμα και για περιστασιακή ερασιτεχνική χρήση να θέλει κανείς κάποιο εργαλείο, αν δεν είναι σωστό, αυτές τις ελάχιστες φορές που θα το χρειαστεί, απλά δεν θα κάνει τη δουλειά του, ή θα την κάνει με σπάσιμο νεύρων, καθυστέρηση, ζημίες κλπ).
    Οπότε ψάχνω για κάτι αξιοπρεπές, σε ανάλογα καρυδάκια, μαγνητικά κατά προτίμηση, ενιαία με στέλεχος τύπου hex.
    Εναλλακτικά φαντάζομαι ότι μπορεί να γίνει δουλειά και με στέλεχος που από τη μια πλευρά είναι τύπου hex κι από την άλλη καρέ, 1/4 πχ, ώστε να κουμπώνουν ανάλογα καρυδάκια, αλλά λογικά σε αυτή την περίπτωση χάνεται η δυνατότητα μαγνήτισης (εκτός κι αν υπάρχουν και μεμονωμένα εξάγωνα μαγνητικά καρυδάκια με υποδοχή για καρέ 1/4). Επίσης κρατάω επιφυλάξεις για τη δυνατότητα χρήσης σε τέτοια περίπτωση (καρυδάκι με στέλεχος hex-1/4 με κρουστικό ηλεκτρικό κατσαβίδι - impact driver).
    Τα μεγέθη που με ενδιαφέρουν είναι κυρίως 10 και 13 χιλ.
    Τι προτείνετε από τα παραπάνω; Έχετε κάποια συγκεκριμένη πρόταση;

Αυτο ας ουμε.... BOSCH 2607017326
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων TLS.031078.jpg‎  
    ΛΑΛΑΚΗΣ Ο ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΣ

Παλαιό μέλος
    Ευχαριστώ, αλλά στο συγκεκριμένο σετ, πέρα από τα καρυδάκια που συζητάμε, τα υπόλοιπα εξαρτήματα δεν μου χρειάζονται, καθώς τα έχω ήδη όλα αυτά, κάποια και διπλά (και σε καλύτερη ποιότητα λογικά).
    Οπότε δεν έχει νόημα να δώσω άλλα 30 ευρώ περίπου για τα 3 καρυδάκια με υποδοχή hex που ψάχνω..

Τετοια καρυδάκια που μπαινουν σε βιδωτηρι έψαχνα και εγώ να αντικαταστησω 2 που μου εσπασαν απο ενα σετ. Δεν βρηκα. Αν βρεις και εφοσον θες μονο 3 νούμερα θα σου προτεινα παρτα ξεχωριστά - σκετα.

Παντως και οσα έχω ειναι προβληματικά, δηλαδη το βάθος τους ειναι πολύ μικρό, ειναι μόνο για βίδα με εξαγωνο κεφαλι, το ξεχνας να βαλεις παξιμαδι με αυτα γιατί δεν χωράει. Για το βιδωτηρι μου πηρα 2 ανταπτορες και χρησιμοποιω κανονικα καρυδακια και καθαρισα.

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=17766
    https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=18433

Μέλος
    https://www.skroutz.gr/search?keyphr...s=3404_2784_45
    Απ'οτι βλέπω μόνο σε dewalt υπάρχει ολοκληρωμένο και απ' ότι φαίνεται κάπως πιο αξιόλογο σετ με τα νούμερα που χρειάζεσαι.
    Για το Milwaukee πάντως διαβάζω πολύ καλή κριτική όσο αναφορά τον εσωτερικό του μαγνήτη.

https://www.stereotiki.gr/store4/mil...-upodohis.html

Διάβασε στο τέλος της περιγραφής τα σχόλια της στερεωτικής, σπάνιο να πετύχεις σχόλιο από το κατάστημα για συγκεκριμένο προϊόν.
    Εμπειρικά εγώ προσωπικά θα έλεγα ότι τον καλύτερο μαγνήτη (με διαφορά κιόλας) μέχρι στιγμής σε αντάπτορα 1/4" (όχι καρυδάκι) τον έχω πετύχει σε athlete.
    Και την πιο σφιχτή εφαρμογή μετατροπέων από 1/4" hex σε καρυδάκι στα koken και gedore.
    Προφανώς και ισχύει ξεκάθαρα το ρητό ότι πληρώνεις παίρνεις σε αυτή την περίπτωση.
    Πρόσφατα πάντως πέτυχε το μάτι μου σε ένα σετάκι με bits της facom να περιλαμβάνει μέσα impact μυτοκάρυδα 8,10,13 και μου κέντρισαν πολύ το ενδιαφέρον σαν κατασκευή χωρίς να έχω όμως την δυνατότητα να τα πιάσω στα χέρια μου (ήταν σφραγισμένο σετ) για να μπορώ να πω με σιγουριά αν όντως αξίζουν και χωρίς να ξέρω αν πωλούνται μεμονωμένα.
    Μπορείς να κάνεις μια ερώτηση στον κολλέρη στον Πειραιά, εκεί τα είδα είναι κάποιες καινούργιες συλλογές που λανσάρει τώρα η facom.

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από silkman Προβολή μηνύματος
    .πρα 2 ανταπτορες και χρησιμοποιω κανονικα καρυδακια και καθαρισα.

Τα έχω κι εγώ αυτά σε 3/8 & 1/2". Τα βάζω και στο παλμικο αφοβα ακόμα και με μεγάλο καρυδακι (19, 22).
    Τα φοβόμουν αρχικά ότι θα σκορπουσαν στο πρωτο ζόρι αλλά είναι δυνατά.
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Παλαιό μέλος
    Το θέμα της έλλειψης μαγνήτη στα κοινά εξάγωνα καρυδάκια, εφόσον χρησιμοποιηθούν με κάποιο αντάπτορα σαν αυτούς που παράθεσε ο silkman, δε σας δημιουργεί πρόβλημα κατά τη χρήση με παλμικό; Πχ κλώτσημα όταν πας να βιδώσεις τρυπανόβιδα με εξάγωνη κεφαλή (εμένα μου κλώτσαγε, παρότι χρησιμοποίησα φτηνό μαγνητικό καρυδάκι και είχα προτρυπήσει το μέταλλο με τρυπάνι λίγο μικρότερης διαμέτρου από τη διάμετρο της τρυπανόβιδας).

Με το "Τρυπανοβιδα" εννοεις τις αυτοδιατρητες υποθέτω;
    δεν πετυχαινω αυτοδιατρητες εγώ οπότε δεν μπορώ να στο απαντήσω.
    Αν λέγοντας κλωτσημα, εννοείς να ξεκαβαλαει το καρυδακι το παξιμαδι, τότε ναι καμία φορά συμβαίνει. Νομίζω ότι αν δεν, θα κουρεψει το στέλεχος της βίδας η ροπη του εργαλείου.
    Κατεβάζω λίγο την ένταση απο τον επιλογεα Γιαννακόπουλος σφίξω και όταν θέλω να καργαρω το ξαναγυρναω στην αντίστοιχα μεγαλύτερη τιμή.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από silkman Προβολή μηνύματος
    χρησιμοποιω κανονικα καρυδακια και καθαρισα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    Τα έχω κι εγώ αυτά σε 3/8 & 1/2". Τα βάζω και στο παλμικο αφοβα ακόμα και με μεγάλο καρυδακι (19, 22).
    Τα φοβόμουν αρχικά ότι θα σκορπουσαν στο πρωτο ζόρι αλλά είναι δυνατά.
    Τα βαραω και εγώ με μπουλόνια 17mm που νόμιζα ότι θα εσπαγαν σαν αγγούρι, οντως πολύ καλά. Υποψη, σε μπουλονοκλειδο / παλμικό, καθε αντάπτορα που προσθετεις χάνεις 25-30% ροπή κρούσης.

Και η τιμή τους ειναι χώμα στο κεντρο βίδας, στο αμαζον τα έχει 3 φορες επάνω. Θα παω να πάρω και το 3/8.

Το μπουλονοκλειδο που έχω είναι με καρέ 1/2" οπότε κουμπωνω απευθείας τα καρυδακια. Δεν διαννοουμαι να χρησιμοποιήσω (έστω και με hex προαθηκη) τα ανταπτορακια αυτά σε αυτό, είμαι σίγουρος ότι θα τα κόψει, πολυ δυναμη!.
    Το παλμικο είναι σαφώς πιο ήπιο.
    Είχα στην αρχή που το'χα παρει,κάτι φτηνιαρικους ανταπτορες (αυτους που παιρνεις και τα τρία καρέ με 2€). Πρέπει να έκοψε/έστριψε ανεπανόρθωτα, τουλάχιστον έξι το παλμικο. Ετσι μου ήρθε και η φοβία με αυτά. Βέβαια κανένα από τα φτηνοαρικα δεν ήταν κρούσης όπως τα εν λογω Μιλγουόκι.
    Σίγουρα αν τα πιεσεις χωρίς αύριο, κάποτε θα κοπουν. Αλλά σε σχέση με τα ψεύτικα, η μέρα με τη νυχτα.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    Με το "Τρυπανοβιδα" εννοεις τις αυτοδιατρητες υποθέτω;
    δεν πετυχαινω αυτοδιατρητες εγώ οπότε δεν μπορώ να στο απαντήσω.
    Αν λέγοντας κλωτσημα, εννοείς να ξεκαβαλαει το καρυδακι το παξιμαδι, τότε ναι καμία φορά συμβαίνει. Νομίζω ότι αν δεν, θα κουρεψει το στέλεχος της βίδας η ροπη του εργαλείου.
    Κατεβάζω λίγο την ένταση απο τον επιλογεα Γιαννακόπουλος σφίξω και όταν θέλω να καργαρω το ξαναγυρναω στην αντίστοιχα μεγαλύτερη τιμή.
    Τρυπανόβιδα εννοώ την αυτοδιάτρητη (στην αργκό των Ελλήνων μαστόρων αρκετοί τις λένε τρυπανόβιδες, κόλλησα κι εγώ με τη λέξη).
    Κλώτσημα εννοώ όντως να ξεκαβαλήσει το καρυδάκι από το εξάγωνο κεφάλι της αυτοδιάτρητης. Μου συνέβη και με απλό δραπανοκατσάβιδο αλλά και με παλμικό (χωρίς ρύθμιση ροπής το δεύτερο).

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 27/06/2022, 12:44
  2. [ΠΩΛΕΙΤΑΙ] Σετ Καστάνιες & Καρυδάκια HAZET 854-2
    από dimitrisinside στο forum Αγγελίες ποικίλης ύλης
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 06/08/2020, 09:12
  3. Σετ καρυδάκια - καστάνια μέχρι 100 ευρώ (1/2")
    από Takata Dome στο forum Εργαλεία
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 25/09/2016, 19:39
  4. Σετ εργαλείων???
    από Kizoku στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 28/04/2006, 10:34
  5. σετ εργαλείων
    από christos34 στο forum BMW
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 31/08/2005, 21:17

Κανόνες δημοσιεύσεων