Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 51

Θέμα: Αντισκωριακη Προστασια

Παλαιό μέλος Το avatar του/της silkman
    Βρηκα κατι λιντλοεργαλεία (πενσα τσιμπιδι καβουρας) του πατερα μου και επιτηδες απο τον Οκτωβριο τα έχω αφήσει έξω σε βορεινό μπαλκόνι. Εννοείται ότι κατασκούριασαν

Μια λύση για τη σκουριά ειναι υγρο bluing για όπλα πχ
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	bluing.jpg 
Προβολές:	172 
Μέγεθος:	27,5 KB 
ID:	440760

Σιγουρα αντιστοιχο εχει και η Ballistol, νομιζω ειναι το ίδιο που κάνει μαυρες κάποιες βίδες. Μην ασχολείστε με ιντερνετ, πηγαιντε σε κάποιο οπλοπωλειο ή με σκοπευτικά είδη, όλοι το έχουν αυτό.

Bluing απο ότι βλέπω στο youtube μπορείς να κάνεις και με βράσιμο σε νερο, με ή χωρίς κάποιο διάλυμα, αλλά και σκέτο νερο γίνεται, ίσως θέλει 3-4 φορες. Αυτος ο Ιταλος ειναι πολύ καλός σε restorations αλλα τις πληροφορίες για το bluing τις λέει αποσπασματικά σε διάφορα βίντεο.

https://www.youtube.com/@Backyard.Ballistics

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από silkman Προβολή μηνύματος
    Βρηκα κατι λιντλοεργαλεία (πενσα τσιμπιδι καβουρας) του πατερα μου και επιτηδες απο τον Οκτωβριο τα έχω αφήσει έξω σε βορεινό μπαλκόνι. Εννοείται ότι κατασκούριασαν

Μια λύση για τη σκουριά ειναι υγρο bluing για όπλα πχ

Όνομα:	bluing.jpg 
Προβολές:	172 
Μέγεθος:	27,5 KB 
ID:	440760

Σιγουρα αντιστοιχο εχει και η Ballistol, νομιζω ειναι το ίδιο που κάνει μαυρες κάποιες βίδες. Μην ασχολείστε με ιντερνετ, πηγαιντε σε κάποιο οπλοπωλειο ή με σκοπευτικά είδη, όλοι το έχουν αυτό.

Bluing απο ότι βλέπω στο youtube μπορείς να κάνεις και με βράσιμο σε νερο, με ή χωρίς κάποιο διάλυμα, αλλά και σκέτο νερο γίνεται, ίσως θέλει 3-4 φορες. Αυτος ο Ιταλος ειναι πολύ καλός σε restorations αλλα τις πληροφορίες για το bluing τις λέει αποσπασματικά σε διάφορα βίντεο.

https://www.youtube.com/@Backyard.Ballistics
    Έχω τέτοιο φυσικά.
    Θελει πολύ προσεχτικά degreasing, γάντια συνεχώς και 3-4 δόσεις. Μετά λάδι μπόλικο και τρίψιμο ελαφρύ.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator

Αν υπάρχει μια πολύ λεπτή ομοιόμορφη στρώση επιφανιακής σκουριάς επάνω σε κάποιο εργαλείο, το βράζεις για ένα δυο λεπτά ώστε η στρώση αυτή απ' την σκουριά να γίνει προστατευτικό στρώμα. Επειτα το καθαρίζεις και αν θέλεις να γίνει μαυρο επαναλαμβάνεις μερικές φορές ακόμα.

Φυσικά χωρις τεχνιτά μέσα, κάθε φορά θα είναι και πιο δύσκολο να πιάσει αυτή τη λεπτή στρώση σκουριάς το μέταλλο.

Δλδ δε γίνεται με σκέτο νερό, χρειάζεται και η σκουριά για να γίνει το bluing, αφού ουσιαστικά σαν bluing είναι μαυρισμα λόγο αποχρωματισμού απ' την σκουριά.
    Sent from me using a computer.

Moderator
    Ουάου πολύ καλό. Εχει και τα συστατικά για τα ματζούνια
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της silkman
    Τα εχει ναι, ετοιμαζει ειπε και ένα βίντεο - οδηγό με όλους τους τρόπους bluing / αντισκωριακης προστασίας.

Παλαιό μέλος
    Τα εχει ναι, ετοιμαζει ειπε και ένα βίντεο - οδηγό με όλους τους τρόπους bluing / αντισκωριακης προστασίας.
    Σε ποιο τα έχει;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tsber
    Μου θυμίζετε τις υπέροχες μέρες στη ΣΕΑΠ με εκείνα τα αναθεματισμένα ασημένια όπλα που σκούριαζαν μέσα σε τρεις ώρες και γυρνούσαμε με το αντισκωριακό σπρέι και το σκοτς μπράιτ στην τσέπη

Με τις ξιφολόγχες η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη ώστε αντί για τέμνον τραύμα ο εχθρός να πεθαίνει αργά και βασανιστικά από τέτανο

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tsber Προβολή μηνύματος
    Μου θυμίζετε τις υπέροχες μέρες στη ΣΕΑΠ με εκείνα τα αναθεματισμένα ασημένια όπλα που σκούριαζαν μέσα σε τρεις ώρες και γυρνούσαμε με το αντισκωριακό σπρέι και το σκοτς μπράιτ στην τσέπη

Με τις ξιφολόγχες η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη ώστε αντί για τέμνον τραύμα ο εχθρός να πεθαίνει αργά και βασανιστικά από τέτανο
    Έπρεπε να είχες τα Μ1 που πήραμε μετά τον πόλεμο της Κορέας και τα τριβαμε με πανί και πετρέλαιο, τότε δεν υπήρχε τίποτε άλλο. Με το ίδιο πετρέλαιο περνάγαμε κάθε Σάββατο τα κρεβάτια γιατί ακόμα υπήρχαν κοριοί!

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από JNP Προβολή μηνύματος
    Σε ποιο τα έχει;
    Το λουγκερ είδα εγώ και έχει με ακρίβεια τα συστατικά από ένα πολύ παλιό ματζουνι.

Έπρεπε να είχες τα Μ1 που πήραμε μετά τον πόλεμο της Κορέας και τα τριβαμε με πανί και πετρέλαιο, τότε δεν υπήρχε τίποτε άλλο. Με το ίδιο πετρέλαιο περνάγαμε κάθε Σάββατο τα κρεβάτια γιατί ακόμα υπήρχαν κοριοί!
    Σε καταλαβαίνω απόλυτα αλλά απλώς δες πώς ήταν το G3 που κρατώ κάτω δεξιά, σε σχέση με το κανονικό μαύρο κάτω αριστερά

Όνομα:	IMG_20210201_191814-1.jpg 
Προβολές:	102 
Μέγεθος:	102,5 KB 
ID:	440947

Η μέρα που παρέδωσα αυτό το όπλο ήταν η πιο ευτυχισμένη της θητείας μου

Για τους κοριούς είχα βρει τη λύση εγώ, ούτε πετρέλαια, ούτε καψίματα - απλά ψεκάζεις με κατσαριδοκτόνο και τέλος!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dumutrus
    Πω πω καινουρία μιλάμε γυαλίζουν χαχαχαχα.
    Οποιος σου πεί ότι δεν γίνεται απάντα του, κοίτα να μαθαίνεις.

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Σπαμμάρω, αλλά άβαφα ήταν τα G3; Γιατί δε νομίζω να έχει φύγει το χρώμα από τη χρήση τόσο ομοιόμορφα.

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator

Και τα Bren.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Acacius Προβολή μηνύματος
    Σπαμμάρω, αλλά άβαφα ήταν τα G3; Γιατί δε νομίζω να έχει φύγει το χρώμα από τη χρήση τόσο ομοιόμορφα.
    Κι όμως, είναι από τη χρήση και το απόλυτο βάσανο για τον εκάστοτε κάτοχο! Πιο δύσκολα στη λύση - αρμολόγηση με κλείστρα χάρχαλα και με διαρκή ανάγκη για συντήρηση και καθαρισμό. Το σπρέι και το σκοτς μπραιτ που προανέφερα ήταν μη προβλεπόμενα και εύκολη τετραήμερος κράτηση. Φαντάσου να πρέπει να το διατηρείς τέλειο μέσα - έξω με την υγρασία και τη θάλασσα δίπλα και λυμένο πανω στο κρεβάτι στις επιθεωρήσεις... Εννοείται ότι στις βολές δε ρίχναμε με αυτα, ευτυχώς για το καλό όλων!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dumutrus Προβολή μηνύματος
    Πω πω καινουρία μιλάμε γυαλίζουν χαχαχαχα.
    Και μαντηλάκι ΣΕΑΠ στο λαιμό τρε σικ

Η φωτο είναι στον Άγιο Νικόλαο όπου παρελάσαμε για την 28η.

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. προστασια θωρακα
    από ruyjin στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 57
    Τελευταίο μήνυμα: 19/03/2006, 18:31
  2. Προστασια απο το κρυο και τον παγο
    από stavrogin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 24/01/2006, 20:58
  3. Αντικλεπτικη Προστασια Μοτοσυκλετων
    από keyman στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket