Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 25

Θέμα: hack σε makita

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius

hack σε makita

Ρωτάω εδώ γιατί νομίζω ότι είναι σχετικό (τώρα που τις γενικές ερωτήσεις τις έφαγε η μαρμάγκα): επειδή έχω συμβατές μπαταρίες από κινεζοεργαλεία, είπα να πάρω κι ένα γνήσιο(?) δράπανο Makita . Παραβλέποντας ότι η συσκευασία ήταν λίγο "'ύποπτη", το πρόβλημα που έχω είναι ότι το ΑΡγαλείο αρνείται να συνεργαστεί με οποιαδήποτε από τις κινεζομπαταρίες μου, αν και θηλυκώνουν κανονικά και έχουν επαφές εκεί που πρέπει. Η ερώτηση: ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιο κύκλωμα στο δράπανο ώστε να μη συνεργάζεται με ιμιτασιόν μπαταρίες, ή απλά μου ήρθε πεθαμένο; Δεν έχω πρόσβαση σε γνήσια μπαταρία και δε βρίσκω κάτι σχετικό γκουγκλάροντας. Απ'όσο έχω δει στο youtube, άλλα γνήσια εργαλεία δουλεύουν χωρίς πρόβλημα.

( δεν έπαιρνα κινέζο ο μλκς, μια χαρά θα ήταν για τη χρήση μου αλλά ήθελα λούσα... )
    Τελευταία τροποποίηση από Acacius; 13/02/2023 στις 00:13.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Acacius Προβολή μηνύματος
    Ρωτάω εδώ γιατί νομίζω ότι είναι σχετικό (τώρα που τις γενικές ερωτήσεις τις έφαγε η μαρμάγκα): επειδή έχω συμβατές μπαταρίες από κινεζοεργαλεία, είπα να πάρω κι ένα γνήσιο(?) δράπανο Makita . Παραβλέποντας ότι η συσκευασία ήταν λίγο "'ύποπτη", το πρόβλημα που έχω είναι ότι το ΑΡγαλείο αρνείται να συνεργαστεί με οποιαδήποτε από τις κινεζομπαταρίες μου, αν και θηλυκώνουν κανονικά και έχουν επαφές εκεί που πρέπει. Η ερώτηση: ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιο κύκλωμα στο δράπανο ώστε να μη συνεργάζεται με ιμιτασιόν μπαταρίες, ή απλά μου ήρθε πεθαμένο; Δεν έχω πρόσβαση σε γνήσια μπαταρία και δε βρίσκω κάτι σχετικό γκουγκλάροντας. Απ'όσο έχω δει στο youtube, άλλα γνήσια εργαλεία δουλεύουν χωρίς πρόβλημα.

( δεν έπαιρνα κινέζο ο μλκς, μια χαρά θα ήταν για τη χρήση μου αλλά ήθελα λούσα... )
    Δλδ έχεις μια τέτοια και δεν λειτουργεί?

https://www.e-box.shop/mpataria-gia-...n-bbt125-17561
    Sent from me using a computer.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Δλδ έχεις μια τέτοια και δεν λειτουργεί?

https://www.e-box.shop/mpataria-gia-...n-bbt125-17561
    Έχω ΠΕΝΤΕ τέτοιες και δεν κάνει κιχ με καμία το Μακιτάκι, ενώ η μία ξέρω ότι σηκώνει γωνιοτροχό με μέτριο φορτίο. Δεν έχω πρόσβαση τώρα αλλά νομίζω ότι είναι από 1.5Ah μέχρι 5Ah (τόσα ισχυρίζεται ο Κινέζος δηλαδή).

Υ.Γ.: Ευχαριστώ για τη "μετακόμιση"
    Τελευταία τροποποίηση από Acacius; 13/02/2023 στις 14:07.

Παλαιό μέλος
    Αν οι επαφές ακουμπάνε σωστά δεν δικαιολογείται να μην γυρίζει έστω και αργά.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dumutrus
    Μήπως έχουν ανάποδη πολικότητα οι κινέζικες μπαταρίες;
    Οποιος σου πεί ότι δεν γίνεται απάντα του, κοίτα να μαθαίνεις.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dumutrus Προβολή μηνύματος
    Μήπως έχουν ανάποδη πολικότητα οι κινέζικες μπαταρίες;
    Δε μου πέρασε από το μυαλό αλλά μάλλον το αποκλείω διότι τα κινέζικα εργαλεία πωλούνται ως "for Makita battery" και μεταξύ τους λειτουργούν όλες οι μπαταρίες. Θα το κοιτάξω πάντως αν βρω την πολικότητα των γνήσιων online (διότι δεν έχω καμία ).

Ρίξε μια ματιά. Ίσως σε βοηθήσει

https://avclub.gr/index.php?threads/...skeyes.179294/
    Σάπια βρεχάμενα, τσιμέντο και σκουριά.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από R43 Προβολή μηνύματος
    Ρίξε μια ματιά. Ίσως σε βοηθήσει

https://avclub.gr/index.php?threads/...skeyes.179294/
    Σε ευχαριστώ πολύ, όπως και τον έτερο φανταστικό συμφορουμίτη που μου το έστειλε σε ΠΜ (you know who you are). Θα το δοκιμάσω μόλις μπορέσω, αν και με πάει λίγο να (μην το κάψω, καινούργιο δράπανο).

moto.gr: το φόρουμ που και να μην έχει λύση θα σου βρει άλλο φόρουμ που να έχει.... forumception.

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Ρε παίχτη με το μπαρδον κιόλας καθώς δε μου πεφτει λογος, αλλά αφού καλώς ή κακώς, έχεις στα χέρια σου ένα αξιόλογο εργαλείο (LXT να ξέρεις, ονομάζει η ΜΑΚΙΤΑ την τοπ σειρά προιοντων της), γιατί να το μαιμουδεψεις;
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    Ρε παίχτη με το μπαρδον κιόλας καθώς δε μου πεφτει λογος, αλλά αφού καλώς ή κακώς, έχεις στα χέρια σου ένα αξιόλογο εργαλείο (LXT να ξέρεις, ονομάζει η ΜΑΚΙΤΑ την τοπ σειρά προιοντων της), γιατί να το μαιμουδεψεις;
    Περίληψη: δράπανο+μπαταρία+φορτιστής θα κόστιζαν περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα εργαλεία μπαταρίας που έχω (βαθιάς Κίνας), μαζί με τις πέντε μπαταρίες τους και τους φορτιστές τους.

Το LXT δεν το χρειάζομαι, αλλά ήταν σε τέτοια τιμή που είπα μια φορά να πάρω κάτι καλό (αντί π.χ. για αυτό το κινέζικο ). Αν πρέπει να δώσω άλλα 75€+ για γνήσια μπαταρία και φορτιστή, πλέον περνάμε από το "έδωσα ένα δεκάευρο παραπάνω" στο "έδωσα ένα σκασμό παραπάνω" για κάτι που δε χρειάζομαι. Δε λέω ότι δεν τα αξίζουν, εγώ δεν έχω τέτοιες ανάγκες. Όπως και τα κινεζοεργαλεία, οι κινεζομπαταρίες με καλύπτουν σχεδόν πλήρως, καθ'ότι μαστορεύω πολύ λιγότερο απ'όσο θα ήθελα να παραδεχθώ.

Παλαιό μέλος
    Με αυτή την ευκαιρία διαπίστωσα πως μπορώ μελλοντικά να προσαρμοσω 20V μπαταρία παρκσαιντ σε δραπανο παλιό 18V παρκσαιντ. Οι δύο 18βολτες που έχω ακόμα δουλεύουν.
    Αλήθεια πως καταλαβαίνει κανείς αν ένα makita είναι original ή ;

Moderator
    Το συγκεκριμένο μακιτα είναι σε προσφορά (ξεφόρτωμα) γιατί έχει βγει καινούριο μοντέλο απ' όσο μπορώ να καταλάβω απ' τους κωδικούς.
    Με λίγο ψάξιμο βλέπεις οτι το δίνει και δώρο με αγορά άλλων εργαλείων κόστους χ,ψ ευρώ.

Όλα αυτά δικαιολογούν την χαμηλή τιμή του εργαλείου χωρίς μπαταρία πράγμα που το συναντάμε σε αρκετά μαγαζιά.

Σε περίπτωση που δεν παίζει προσφορά και όλα τα μαγαζιά το έχουν διπλάσια τιμή από αυτή που το βρήκαμε εμείς, τότε παίζει σοβαρά 1. να μην παραλάβουμε ποτέ το προιόν, 2. το προιόν να είναι από βαθιά κίνα.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από JNP Προβολή μηνύματος
    Αλήθεια πως καταλαβαίνει κανείς αν ένα makita είναι original ή ;
    Ενα βασικο ειναι το ταμπελακι..

Αν ειναι κουμπωτο, με το ιδιο υλικο οπως και το σώμα, μπορει και να ειναι original..
    (για οτιδηποτε αλλο, κρύψε τις μπανανες..)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Acacius Προβολή μηνύματος
    Έχω ΠΕΝΤΕ τέτοιες και δεν κάνει κιχ με καμία το Μακιτάκι,
    Μήπως, λεω μηπως, οι μπαταριες ειναι 12V (ασε τι γραφουν απεξω) ενω το δραπανο 18V..??

Στο λεω γιατι έχω MαKITA (μαϊμουνι) και καλα 24βολτο με μπαταρια και φορτιστή 12V..
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Moderator
    Βάλε ένα πολύμετρο ρε ακάκιε να δούμε τι λένε οι μπαταρίες που ε´χεις.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Σε Ρυθμουσ Ολυμπιαδασ
    από XTMPAM στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 14/11/2003, 15:04
  2. Ένας τύπος πηγαίνει μια μέρα σε ένα μπαρ
    από niko13g στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 14/11/2003, 08:14
  3. Καλημερα Σε Ολο Το Μοτο...............
    από sozos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2003, 13:32
  4. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 10/11/2003, 18:50

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ