Ήταν μία το cafe racer με το fairing....νομίζω ότι το είχε ο αδελφός του παιδιού που το πόσταρε
το είχες οδηγήσει? εντυπώσεις με ανάλογες μοτό? έχεις ιδέα για τις διαφορές με το cafe racer στη θέση και γενικά στην οδήγηση?
Ήταν μία το cafe racer με το fairing....νομίζω ότι το είχε ο αδελφός του παιδιού που το πόσταρε
το είχες οδηγήσει? εντυπώσεις με ανάλογες μοτό? έχεις ιδέα για τις διαφορές με το cafe racer στη θέση και γενικά στην οδήγηση?
διονύσης K / έλα να πάμε στο νησί...το (multi)strada μου εγώ και 'σύ
Δεν αποκόμισα πολλές εντυπώσεις,ένα γύρο της Καλαμάτας έκανα γιατί είχε αρχίσει και βράδιαζε.
Είχα φάει πολλή ώρα με το speed triple 1050,πήγα Τρίπολη (!) όλο παλιό και γύρισα μετά από 2 ώρες και ο Κουντούρης εδώ κάτω είχε φάει τα λυσσακά του!![]()
Αν μου επιτρέπετε να απαντήσω καθώς έχω άποψη για το Thruxton 1200 (όχι το R) και το Speed Twin 1200.
Σχετικά με το Thruxton 1200 να πω ότι τα clip-ons είναι σε ελαφρά ψηλότερη θέση από αυτά του R.
Είτε μιλάμε για την απλή -και πιο original- έκδοση είτε για τη R, και τα δυο πουλιόντουσαν με μονόσελο και χωρίς πατητά συνεπιβάτη.
Στο R σου έδιναν και το πλαστικό κάλυμμα για το πίσω μέρος της σέλας. Επομένως αν εννοείς αυτό με το cafe racer να ξέρεις ότι έτσι και αλλιώς έτσι έρχεται. Η σέλα και τα πατητά του συνεπιβάτη έρχονται σαν έξτρα αν και ήταν το κλασικό δώρο που σου έκαναν με την αγορά του. Επίσης στα έξτρα είναι το fairing το οποίο δεν μπορεί να μπει στην απλή έκδοση εξαιτίας των ελαφρώς ψηλότερων clip-ons.
Αυτό που είχα εγώ στη διάθεση μου για μια ώρα περίπου φορούσε τη μεγάλη σέλα των δυο ατόμων. Πρέπει να πω ότι κούμπωσα τέλεια πάνω της. Ανατομικά ήταν σαν να είχε σχεδιαστεί ακριβώς πάνω στον σωματότυπο μου. Αυτό φυσικά δε μπορεί να ισχύει για όλους μας αλλά σε ότι με αφορά προσωπικά, είναι μια μοτοσυκλέτα που δεν έχει φύγει ποτέ από το μυαλό μου. Δε είμαι οδηγός πίστας ούτε έχω τέτοιες εμπειρίες αλλά καβαλάω μοτοσυκλέτες από το 1989 και μου αρέσει αρκετά το παιχνίδι και στην άσφαλτο. Επικαλούμενος λοιπόν μόνο την εμπειρία όλων αυτών των ετών μπορώ να πω ότι το Thruxton 1200 στρίβει και αλλάζει κατεύθυνση με τη σκέψη και είναι σίγουρα μια μοτοσυκλέτα fun to ride. Σε γενικές γραμμές θα πως πως είναι μια μοτοσυκλέτα που αποπνέει εμπιστοσύνη.
Έχει επαρκέστατα φρένα και γενικά η μοτοσυκλέτα "ακούει" πολύ, φαντάζομαι πως το R με τα ακτινικά φρένα... θα ρίχνει άγκυρες.
Στο απότομο άνοιγμα γκαζιού από χαμηλά εμφανίζει ένα έντονο κόμπιασμα, μια τρύπα. Η μηχανή που οδήγησα ήταν του 2016, διάβασα πως αργότερα αυτό διορθώθηκε με κάποιο update στον εγκέφαλο και για τα παλιότερα μοντέλα από την αντιπροσωπεία.
Αν χουφτώνεις το γκάζι από χαμηλά δείχνει να έχει μια ασάφεια στο κούμπωμα της ταχύτητας από 1η προς 2α αλλά όλες οι υπόλοιπες ταχύτητες κουμπώνουν πολύ γλυκά. Σε εντυπωσιάζει το πόσο στενό είναι το ντεπόζιτο από θέσης οδήγησης. Ο συμπλέκτης παρά τη ντίζα και τα 1200cc είναι πανάλαφρος.
Λάτρεψα την εμφάνιση του Thruxton 1200 R είτε με το fairing είτε χωρίς αλλά για μια μακροπρόθεσμη συμβίωση και μετά την εμπειρία που είχα νομίζω πως και το απλό θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή αφού προσφέρει διασκέδαση -και αυτό- και μάλλον περισσότερη άνεση.
Το Speed Twin 1200 είναι παρόμοιο με τιμόνι μπάρα αλλά στη μία ώρα που το είχα δε με βόλεψε στα αχαμνά μου, κούμπωσα πολύ καλύτερα στο Thruxton από θέση οδήγησης και άνεσης.
![]()
Τελευταία τροποποίηση από STF; 09/06/2021 στις 12:50.
Ας βάλω εδώ και τις φωτό της κούκλας.
https://www.instagram.com/p/CVLEsgHD..._web_copy_link
και εδώ χωρίς belly pan & bar end mirrors.
https://www.instagram.com/p/CRVz51uj..._web_copy_link
![]()
Κουκλι
Πολύ ωραίο! Με 'γειες! Συμπαγές, ισορροπημένο, το φώτισα να το δω καλύτερα
Είναι λίγες οι γνώσεις μου για να το εξηγήσω αλλά η φωτογραφία δείχνει ότι είσαι ερωτευμένος.
Σκέφτηκα να "πεταχτώ" μία να σε συγχαρώ, να πάρω και τον αέρα μου.
Καλά χιλιόμετρα!
Καλορίζικο και καλοτάξιδο.
Οποιος σου πεί ότι δεν γίνεται απάντα του, κοίτα να μαθαίνεις.
Πολύ ωραίο μηχανάκι.
Καλούς δρόμους να έχετε.
γαμάτο!!!!
ίσως το επόμενό μου μηχανάκι. Καλά χιλιόμετρα.
MM#93